Saturday, July 31, 2010

Hetkiä




Onpas viimeinen lomaviikko huvennut nopeasti. Maanantaista työ kutsuu ja uusi kausi alkaa.
Paljon ihania hetkiä on loman aikana ollut niin perheen kuin ystävien kanssa. Akut on ainakin ladattu hyvillä asioilla ja kesäähän on vielä onneksi jäljellä  :)
Kesäkassin uumenissa on syntynyt torkkupeittoja perheelle. Yksi vielä kesken ja neljättä odotellessa olen jo ne pinonnut olohuoneen nurkkaan. Jokainen sai valita oman sävynsä ja nurkasta ne helposti tarvittaessa löytyy. Meillä on syksyn tullessa aika vilpoista joten läksyjä lukiessa on ihan kiva heittää jotain hartioille.
Kesäreissuilla löytyi seinälle "lampetti" joka on Tarja Rautiaisen käsityötä. Sainkin sen jo naputeltua seinälle ;) Joten syksyyn on jo varauduttu. Illat pimenevät jo kivasti ja tuntua syksystä leijailee ilmassa.
Kauppatorilta otin muutaman kuvan . Tähän aikaan vuodesta on parhaimillaan. Aamu aikaan tykkään käydä torin vielä ollessa aika hiljainen. Talvellakin on toki tori elämässä oma viehätyksensä ja sinnikkäimmäthän myyvät tuotteitaan ympäri vuoden.

Muistiinpano vihkot on kaivettu esiin ja kohti uusia haasteita. Miten ihana on ollut kesää jakaa teidän kanssa. Lukea kaikista ihanista retkistänne ja käsitöistä sekä vinkeistä. Kiitos teille ♥
Mukava on ollut lukea kommenttejanne, tuovat paljon iloa :)
Tästä jatkamme ystävät kohti alkusyksyä :)

♥ Marie

40 comments:

  1. Täällä myös arki koittaa maanantaina. Kiva, että teillä ollut ihana kesä ja loma niin ja tokihan vielä on kesää jäljellä :) Mukavia hetkiä teille ja täällä on kyllä aina mukava vierailla, ihania postauksia!

    ReplyDelete
  2. Oikein hyvää ja rentouttavaa viikonloppua sinulle ja perheellesi, ja kiitos taas upeasta postauksestasi. Olen monesti vain huokaillut näitä lukiessa mutta aikani ei vain ole riittänyt kommentointiin;-)

    Suomen kesä on niin kaunis, vaan myös lyhyt. Kohta pitää tosiaan valmistautua pimeisiin iltoihin ja viileisiin ilmoihin, mutta onneksi tuota aurinkoa on saanut tankattua "muistojen laatikkoon". Ihana, upea kesä 2010!

    ps. ja heti alkoi tehdä mieli kauppatorille, voi mitä otoksia!

    ReplyDelete
  3. Oi noita sun kuvia! Ne on niin ihania, raikkaita ja tunnelmallisia aina. Ja torkkupeitot on ihania, voi kukahan mulle opettaisi miten niitä tehdään. En kyllä ihan varma ole, että riittäisikö kärsivällisyys edes opetella... :)

    Hyvää työn aloitusta ja tosiaan, ei kesä ole vielä ohitse. Nautitaan vielä!

    ReplyDelete
  4. Heissan :)

    Oletko neulonut nuo tuolilla näkyvät peitteet? Ihanat!!! Timjamiako sinulla kasvaa ikkunalla? Voi sentään että on raikkaat aamun sarastuksen kuvat torilta,
    I H A N A T!!! Helsingissä on kaunista :)
    Kiitos sinulle myös viimeisestä :)
    Syksyynne lämpöä!!!
    Halauksin, -T

    ReplyDelete
  5. Ihania peittoja! Syksy on tosiaan tulossa, sen huomaa jo. Toisaalta vähän haikein mielin, kun kesä on kohta ohi. Toistaalta odotusta ilmassa. Elo- ja syyskuu ovat mahtavia kuukausia. Ihanan värikylläiset ja houkuttelevat torikuvat. Laitoin sinulle postia, onkohan tullut perille?

    ReplyDelete
  6. Rakastan torkkupeittoja ja nuo sinun itsetekemäsi ovat aarteita!Istun iltaa terassilla iltayö on pehmeä mutta laatat tuntuvat viileitä paljaiden jalkojen alla.Syksy kurkistaa kulman takana.Kiitos Marie Elisabeth niin kaunis ja hyvää tekevä tämänkertainenkin kirjoituksesi.Maanamtaille toivon myös sinulle voimaa ja hyvää työnaloitusta kesän jälkeen.Lämpimin ajatuksin
    Maria

    ReplyDelete
  7. Aivan ihania torkkupeittoja olet kutonut ja väritkin ovat niin kauniita, syksyyn sopivia.
    Minä aloitin tänään kutomaan jonkisortin kauluria, syksy ja talvi siis mielessä täälläkin;)

    ReplyDelete
  8. Niin kauniita ovat nuo ottamasi kuvat. Kauniita peittoja, ihanan rauhoittavissa väreissä. Torille tekee mieli kun nuo kuvat näkee. Kohta se syksy jo ovella kolkuttaa. Tänään tunsin jo syksyn tuoksun. :)

    ReplyDelete
  9. Sinun hetkesi on tehty tartuttaviksi! Voin aistia ne jopa iPhonen näytöltä, jota joudun käyttämään modeemin ollessa rikki. Iloa huomiselle sunnuntaille ja voimia työn alkuun <3 Minulla on sama edessä maanantaina. Kuviesi siivittämänä mietin, josko poikkeaisin Kauppatorille lounasaikaan :)

    ReplyDelete
  10. Kuvasi ovat upeita! Saat kyllä vangittua kameraan niin tunnelmallisia hetkiä! :)

    Ihanat peitot ja lampetti!

    Syksyn tuntua on tosiaan ilmassa. Itse rakastan syksyn aikaa!

    Mukavaa alkavaa arkea! :)

    ReplyDelete
  11. Olipa taas mukava tulla käymään täällä, kiitos kaunis :) Kauppatorikuvat ovat kauniita. On rikkautta, että osaa pysähtyä ja nähdä kauniin ympärillään. Odotan jo kovasti syksyä, pimenevät illat ovat niin tunnelmallisia. Peitteet ovat varmasti lämpimiä ja itsetehtyinä niillä on arvoa saajilleen kaksin verroin. Tunnelmallista syksyn odotusta! -Johanna-

    ReplyDelete
  12. Underbart lugna och stämningsfulla bilder! Och dina Helsingforsfoton ser så lockande ut, hoppas vi hinner med en tur till huvudstaden ännu i sommar!

    ReplyDelete
  13. Kauniit tuokiokuvasi vievät kohti elokuuta. Se on myös ihana kuukausi ja tuo tullessaan myös paljon uutta. Virkistytään siitä!

    ReplyDelete
  14. Nonnukka kiitos sinulle. Sinulla onkin mielenkiintoiset hetket. Toivotan onnea töihin paluuseen :)

    Aamunkukka kesä on ollut kerrassaan upea. Jopa hieman liian lämmin minulle ;) mutta en valita.
    Illat ovatkin jo yllättävän pimeät meillä ei jostain syystä katulamput syty joten illalla on säkkipimeää.

    Katri jos vain kutomisesta pidät niin opit kyllä tämä ns. puoliletti on helppo. Jos minäkin sen opin niin....Oikein ihanaa sunnuntaita sinulle.

    -T Juuri nuo kuvan peitot olen kutonut yksi on vaiheessa viellä ja sitten vielä se neljäs :) Jokaiselle on vähän oma sävynsä. Ovat semmoisia 180✗120cm kokoisia.
    Timjami ja oregano ovat ikkunalla ja toisella puolella lisää yrttejä :)
    Ilo on ihan puolellani kiitos itsellesi <3

    Kirsikka syksy on kivaa aikaa. Jaksaa varmaan tehdäkkin jotain :) Postisi on tullut kiitos :) vastaan sinulle tänään. Eilen oli postin siivous en ymmärrä miksi sinne tulee niin paljon roskapostia.
    Mieheni lupasi katsoa että mikä niitä sinne imuroi ;)

    ReplyDelete
  15. Kuvasi ovat upeita! Katson niitä uudestaan ja uudestaan. Ja voi nuita peittoja, alan kaivata syksyä ja villan tuoksua.
    Olisipa ihana asua torin vieressä, hakea sieltä raikkaita antimia aamiaispöytään.
    Ihanaa sunnuntaita sinulle!

    ReplyDelete
  16. Maria kiitos suloinen :) Syksy tekee tosiaan jo tuloaan. Pihlajat ja ruusunmarjat punoittaa kauniisti, huomasin kävelylenkilläni. Sinulle myös työhön paluuseen voimahalit!

    Pioni ihanasti tuo syksy yllättää nurkan takaa kylmyydellään joka vuosi, mutta me ollaan ainakin valmiina :D

    Nina Kiitos sinulle kaunis.Syksyn tuoksu onkin niin ihanan raikas. Merikin tuoksuu eriltä syksyn tullen :)

    Lumiomena kiitos <3 Kenties kenties torilla törmätään. Lounas aikaan torin keitto maistuu jälkkärinä lettuset :) Mukavaa töihin paluuta, mutta ensiksi nautimme sunnuntaista :)

    Iida-Emilia kaunis kiitos :) Myöhäis- syksyn lapsena odotan myös kovasti sen alkavan :)

    Johanna kiitos kaunis. Pimeneviä iltoja tosiaan odotan. Olen jo pesänkin suunnitellut tuohon sohvan nurkalle minne on kiva ulkosalta palata :).

    ReplyDelete
  17. Tack Lena :) Hoppas du hinner ta en sväng hit :)

    ReplyDelete
  18. Rva Pioni syksystä virkistäydytään :) Ajatuskin raikkaasta ilmasta piristää :)

    Piupau villantuoksu tosiaan sekin jo lämmittää :)
    Torista olen iloinnut monen monta kertaa. Myyjätkin tutuiksi käyneet siellä vuosien varrella asioidessa :)

    ReplyDelete
  19. Ihania kuvia, kiitos niistä! Nuo torkkupeitot ovat kauniita, osaisipa neuloa... :) Vielä on kesää jäljellä, nautitaan siitä!

    ReplyDelete
  20. Aivan ihania torkkupeittoja olet väsännyt. Taidan itsekin kokeilla, josko puoliletti onnistuisi.

    Kauppatorin tarjonta kesällä on parasta lähiruokaa.

    ReplyDelete
  21. Ihania kuvia ja käsitöitä olet tehnyt. Ihanista ihanimpia torkkupeittoja, kertakaikkiaan. Saanko olla utelias, kuinka kauan sinulla menee yhden peiton kutomiseen ja mistä langasta peitot olet kutonut?

    Olen käynyt kauppatorilla viime kesänä ja pidin paikasta hurjasti!!

    ...ps. postia sinulle!

    ReplyDelete
  22. Sinä olet hyvin valmistautunut syksyyn... Kauppatori näyttää parhaimmat värit juuri nyt, hyvin olet saanut "filmille".

    Torkkupeitoissa kauniita värejä, tykkääntykkään.

    ReplyDelete
  23. Todella ihastuttavat nämä tunnelmakuvat ja esineet niissä. Minä niin nautin. Peitot ovat upeita ja niihin on talvikaudella ihana kääriytyä. Minäkin kaivoin jo eilen illalla huovan esiin, kun tuntui kylmältä helteen mentyä. Oli oikeastaan virkistävää vähän palella :)
    Toivon sinulle voimia ja siunausta uuteen työkauteen. Syksyn läheisyys antaa ajatuksille suunnan jo ihan uudenlaisiin asioihin.

    ReplyDelete
  24. Mukavaa työhönpaluuta ja nautinnollista viimeistä lomapäivää.Kauniit torkkupeitot olet valmistanut.Ja kuvasti ovat kauniit:-)

    ReplyDelete
  25. Niin kauniita kuvia ja ihana kuvakertomus teidän Tukholman matkalta. Oli kiva katsella ja lueskella monta juttua kerralla. Torkkupeitot on on niin kauniit.

    Sujuvaa töihinpaluuta sinulle. Minä lomailen vielä viikon ja sitten alkaa arki taas ja syksy siitä. Ihana kesä ollut!

    ReplyDelete
  26. Tuo palmikkoneulos on kaunista ja sopii torkkupeittoihin, niistä tulee paksuja ja lämmittäviä.
    Yrtit ovat kauniita ja maistuvia, helppo napsaista salaatteihin ja ruokiin.
    Herkulliset kuvat kauppatorilta, torilla kierteleminen on inspiroivaa ja hauskaa. Siellä tulee hieman runsaudenpula ostamisen suhteen. Kaikkea haluaisi.

    ReplyDelete
  27. Mari näin tehdään :)Nautitaan jäljellä olevasta.

    Kultsin kämppä. Kivoja kudontahetkiä.

    Marina lanka on Novitan seitsemän veljestä ja aikaa en oikein osaa sanoa kun vähän silloin sun tällöin tulee kudottua, mutta illoissa ajateltuna niin enpä usko että kovin montaa menisi. Kauppatori on tosiaan ihana jo kaiken käsityönkin osalta :)

    Elsa tosiaan on tullut valmisteltua on tainut lämpö tuoda kaipuun :)

    Anu tosiaan syksy läheisyys tuo suuntaa sekä odotusta. On jotenkin vastaanottavaisempi olokin :) Nyt on viileys ollut nautittavaa viime yönä merituuli heilutti ikkunaa niin että piti sulkea.
    Kävelyllä homasin pihlajanmarjojen jo punoittavan joten kyllä syksy on kohta käsillä. Syksy on lempi vuodenaikani johtuneekohan siitä että olen myös syksyn lapsi :)

    Yaelian kaunis kiitos sinulle :)

    Mari matkamme tosiaan typistyi Tukholmaan ja näin jälki käteen täytyy todeta että hyvä näin. Näillä lämmöilla pitkät ajomatkat ja hotellielämä olisi syönyt voimia liiaksi.
    Oikein hyvää loman jatkoa sinulle :)

    Arleena runsaudenpula on niin totta kesätori on yllättävän laaja. Palmikot tuovat paksuutta kivasti torkkupeittoihin ja samalla vähän ryhtiä :)

    ReplyDelete
  28. hei! siis aivan upeat peitot! ihan ajatuskin siitä kuinka ihanat ne ovat koululaisten hartioilla on niin suloinen ja lämmin.
    voi tätä ihanaa kesää... niin äkkiä se aina menee.. ja vaikka syksykin on omallalaillaan aivan ihanaa,niin tuntuu aina niin tosi haikealle hyvästellä suloinen kesä.. mutta ei nyt ihan vielä päästetä kesästä irti!
    siis vau noita tori kuvia, huippuja! tori elämä on niin kivaa. paisti lokit...
    mulla on ollu tänä kesänä kakskin kertaa kamala kohtaaminen lokkien kans.. yks nappas kädestä juuri ostetun jätskin ja toinen lurautti kakat päälle... mur! mukavaa arjen aloitusta sinulle, onpas sulla kiva päivä huomenna!:) ja nautitaan vielä kesästä! :)

    ReplyDelete
  29. Kauniita hetkiä kuvissasi! Nuo torkkupeitot ovat aivan ihastuttavat. Tahtoisin itsekin tuollaiset tehdä, mutta käteni ei taida kestää. Mutta jospa pienemmistä paloista kokoaisikin...hmm..

    Syksyn henkäys on todellakin aistittavissa. Töihin paluu edessä parin päivän päästä. Toisaalta akut ladattuna on ihan kiva palatakin.
    Mukavaa töihin & arkeen paluuta sinulle!
    -kisu-

    ReplyDelete
  30. Kaunis blogi sinulla:) Torkkupeittoja(omasi ovat muuten todella suloisia) ja kynttilöitä on jo täälläkin viritelty iltaisin ja istuskeltu ulkona loppukesän ääniä kuunnellen.

    Mukavaa arjen aloitusta:)

    ReplyDelete
  31. Hyviä hetkiä sinnepäin jatkossakin...

    ReplyDelete
  32. Laura oi tiedän noi lokit. Minulle on käynyt samoin ja olen hieman pelokas niiden suhteen. Pari kertaa olen onnistunut kävelemään liian läheltä pesää ja saanut emot kimppuuni :( Pidän syksystä kovasti mutta pieni haikeus tosiaan kesän jäädessä taakse.
    Onneksi on kesää vielä jäljellä :)

    Kisu tosiaan pienemmissä osissa olisi helpompi ja kevyempi kutoa painoa tulee kutimiin aikalailla.
    Onnea ja intoa töihin paluuseesi <3

    Vanamo kiitos kommentistasi. Kynttilät syksyssä ovat kyllä parasta :)

    Helena kiitos ja samaa toivon sinulle!

    Tiina kaunis kiitos <3

    ReplyDelete
  33. Kauniita hetkiä, kiitos kun saamme jakaa ne täällä kanssasi. Ne ovat niin inspiroivan kauniita :)

    Onnea työhön paluuseen, ja mukavaa viikon jatkoa.

    Terveisin Sanna

    ReplyDelete
  34. Hei! Aivan ihania kuvia olet ottanut! Ja nuo torkkupeitot, todella kauniita!! Ihanaa syksyn odotusta, mutta nautitaan vielä myös kesästä, sillä sitä on todella vielä jäljellä. Ihanaa! Kiva kun jätit viestiä blogiini : )!

    ReplyDelete
  35. Noviisina blogimaailmassa ihastelen löytämääni; ihana blogi sinulla!

    ReplyDelete
  36. Ihastuttavia kuvia. Torit ovat ihania paikkoja. Mielettömän upeita peittoja olet tehnyt. Voin jo kuvitella kun niiden alle käperrytään lukemaan kirjaa sateen ropistellessa ikkunaan.

    ReplyDelete
  37. Ada och Emil Kauniin kaunis kiitos sinulle Sanna :)

    CosyCottage juu ei oteta varaslähtöä syksyyn :) Annetaan tulla omalla painollaan ja nautitaan päivistä :)

    Pirkko Tervetuloa blogimaailmaan ja kiitos kommentistasi , oli kiva saada se :)

    Villasukka sadetta on luvattu ukkosen kera tälle illalle joten nähtäväksi jää josko tänään olisi tarvetta peitoille :)

    ReplyDelete
  38. Matti Myöhäisenä tulin toivottamaan sinulle kepeää töihin paluuta. Kesän muistoilla jaksaa pitkälle talveen ja läpi pimeyden.

    Kynttilän valosta jo minäkin haaveilen, mutta vielä en ole lisälämmitystä sytyttänyt. Syksy on kaikessa kauneudessaan edessä!

    ReplyDelete
  39. Emilia paras on vielä edessä ;) Pian pääsemme nauttimaan kynttilöistä todenteolla.

    ReplyDelete

Kaunis kiitos viestistäsi.