Tuesday, November 01, 2011


Tulin huikkaamaan pikaisen tiistai tervehdyksen :)  Marraskuu ja iltojen pimeys alkoi. Iltoihin on varattuna kivoja pieniä puuhia ja ystävien tapaamista. Miesväkeni toivoi  joulumusiikkia ja glögiä, miten helppo nämä pyynnöt onkaan  toteuttaa ;) Onneksi muutama valoisa aamu on vielä tiedossa  ennen kaikkein pimeimpää aikaa. Aurinko on kivasti piristänyt sekä lämmittänyt päiviä ja näin talvitakki on onneksi vielä saanut rauhassa odotella kylmempiä päiviä.
Ompelukone on surissut hissukseen ja kangaspinot ovat pienentyneett kivasti. Tosin ompelu poikkesi kirjonnan puolelle,  innostuin kokeilemaan  uutta kirjonta tapaa. Leppoisaa puuhaa kun myötäilee ja seuraa kankaaseen tehtyä kudonnan aihetta. Kirjontatöitä on kiva yhdistellä ommeltaviin tuotteisiin ja näin saada töihin hiukan kolmiulotteisuutta.

Tunnelmallisia ja lämpimiä marraskuun päiviä toivotan jokaisen täällä vierailevan pesään :)

<3 marie

25 comments:

  1. Ihana kirjontaidea:) Mukavaa päivää!

    ReplyDelete
  2. Marraskuu avautui meille kovin lämpimänä. Minustakin on mukavaa antaa talvitakin vielä olla piilossaan. Kunpa tämä flunssa vihdoin kaikkoaisi...
    Tykkään kovasti tuosta valkeasta pussukasta, joka kuvassasi näkyy!!Onko sinulta mahdollista "tilata" yhtä sellaista?? Toki ymmärrän ellei...Olen itse niin kehno ompelukoneen kaveri:)

    Joulumusiikkia minunkin sisimpäni jo kaihoaa...otin esiin vanhan Michael W. Smithin joululevyn. Siitä pidän kovin♥

    Mikä on sinun mieluisin joululevysi?

    HAlauksin täältä sairaslomalta...

    ReplyDelete
  3. So beautiful!
    Have a nice day!
    Kathrine

    ReplyDelete
  4. Kaunista käsityötä ♥

    Marraskuu alkoi meilläpäin tihkusateisena mutta lämpimänä.
    Pidän ajatuksesta että talvitakki saa vielä odottaa kaapissa ja aamut ovat vielä lempeitä autollekin, jolla tallia ei ole. ;)

    Tunnelmallista marraskuuta sinulle!

    ReplyDelete
  5. Hei
    Kuulostipa tosi kivalta ne miesväen toiveet. Meilläkin joulumusiikkikausi on jo avattu ja ensimmäinen glögijuoma odottaa kaapissa. Innostuin joulureseptien selaamisesta ja löysin kivan minulle uuden, puolukkaisen glögin ohjeen.
    Kirjontatyösi on valtavan kaunis. näin pimeinä iltoina kaikki käsityöpuuhat innostavat ihan erityisesti. Hain itsekin viime viikolla kaupasta uutta valkoista muliinilankaa juuri kirjontoja varten. Uusia mallejakin selailin. Sinun tekniikkasi on kiva idea!
    Leppoisaa viikkoa toivottelen,
    Anu

    ReplyDelete
  6. Kaunista kirjontaa! Valkoisela valkoiselle, ajatonta :)

    Joulumusiikki, ihana, että sitä SAA taas alkaa kuuntelemaan...

    ReplyDelete
  7. Ihana kirjontaidea:) Arvaa vaan, että kiljuin riemusta: sain ystäväni anopilta monta pussillista vanhoja liinavaatteita. Siellä oli juurikin kirjottuja liinoja, pellavaliinoja, kangasservettejä ja pitsiliinoja. Jopa reikäommeltuja liinoja. Koetan pitää niitä hyvänä ja vaikka ystäväni sanoi, ettei tarvitse niitä takaisin. Ajattelin, että jonain päivänä hänen tyttärensä voivat silti pitää niitä aarteina:)

    ReplyDelete
  8. Glögiä ja joulumusiikkia, kuulostaa ihanalta :) Kaunis kirjontatyö!

    ReplyDelete
  9. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  10. Ihana kirjotus. Glogi ja joululaulut kuulostaa kivalta. Taalla pain viela niita odotellaan. Eilen vihdoin Halloween tultiin juhlittua ja enaa yks holiday ennen joulua. Muutaman viikon paasta oleva kiitospaiva. Sen jalkeen voi kuulemma joulujutut esille. Taalla kuusi usein hankitaan jo kuukaus ennen joulua, ma ku oon tottunut etta se haetaan muutama paiva ennen aattoa. Mutta eikohan mekin se haeta ajoissa tana vuonna, koska jouluna siita ei pystytakkaa iloitsemaan.. kun paastaan nauttimaan joulusta perheen kanssa siella pain palloa. Toivottavasti tulee oikein valkoinen joulu.

    Ihanaa marraskuun alkua sinne.

    ReplyDelete
  11. Kiitos samoin sinulle!
    Valkoista valkoiselle on kauneinta kirjontaa.

    ReplyDelete
  12. Miia kiitos :)

    Tinttarus toki on mahdollisuus tilata :) Olen välillä pohtinut laittaa Marien huoneen viereen puodin ;) Kyselyitä tulee sähköpostiin tuon tuosta ja töitäkin syntyy :) Voisin testata josko kiinnostusta riittäisi.
    Työni on jokainen omanlaisensa koska käytän töissäni vanhoja tekstiilejä, pitsejä ja monogrammeja. Eli mielelläni kuulisin toiveesi "postilaatikkooni" tiputettuna :)
    Toivottavasti flunssasi lähtee pian tiehensä <3

    Mari onneksi vielä matkan päässä ne aamut kun tuulilasia ja autoa joudutaan kaivamaan. Viime talvena perheemme ikuistu monen turistin kameraan kun perheen voimin kaivettiin autoa esiin tienposkesta :)

    ReplyDelete
  13. Helou:)

    Käsityötaituri siellä joulumusiikin äärellä :) Musiikilla voi muuten olla lisää inspiroiva vaikutus, oletko huomannut?
    Oli ihana nähdä teitä!! Jossain sopivassa saumassa aloittelen sen kirjan lukemisen. Marraskuun eka ja pyryn päivä, lumipyryjä ainakin lapset odottelevat ;)
    -T

    ReplyDelete
  14. Tinttarus anteeksi etten huomannut vastata toiseen kysymykseesi :) Sama ihana joululevy pyörii täällä kuin sinullakin, sekä parin vuoden takaa uudempi. Molemmat kuuluvat ehdottomiin lemppareihin Carolan kera. Carolalla on myös pari levyä joista se ensimmäinen on aivan ihastuttava. Olen kuunnelut sen puhki vuosien varrella :)

    ReplyDelete
  15. Anu yllätyin hieman miesväen joulunodotus innosta ;) Puolukoista glögi kuulostaa hyvältä, antaa varmasti kivan säväyksen.
    Käsityöt tosiaan kutsuu vapaina hetkinä, on kiva päättä päivän touhut rauhoittavaan näperrykseen. Tein aikoinani niin paljon ristipistotöitä että kiintiö tuli vuosiksi täyteen. Nyt on kiva kokeilla ihan uutta tapaa, luulen törmänneeni muutama vuosi sitten samantapaiseen, niissä töissä oli tehty kirjonta välittämättä pohjakankaan kuvioinnista. Minusta olisi harmi hävittää vanhan kankaan alkuperäistä suunnitelmaa ja elämää, joten päätin korostaa sitä :) Olen kyllä huomannut kipinän ristipistoihinkin syttyneen...

    ReplyDelete
  16. Vaahtera-Maria valkoinen valkoiselle on lempparini :) Ajaton ja helppo huoltaa. Täällä joulumusiikki soi taustalla ja tuo kivan leppoisan tunnelman tullessaan.

    Peurankello Wau! Ihana lahjoitus ja kiva kun pääsi kotiin jossa arvostus on suuri antia kohtaan :) Pellava ja varsinkin valkoinen sellainen tykkää siitä että sitä käytetään, pestään ja mankeloidaan/silitetään. Säilytyksessä kellastuvat ja taitteelta kangas alkaa syömään itseään.

    Anskuliini glögi ja siinä uitettu pipari on parasta herkkua tähän aikaan vuodesta ;)

    Eeva miten kiva että siellä riittää juhlan aihetta ja väkisinkin joulun valmistelu odottaa. Täällä hieman katkaisee itsenäisyyspäivä, mutta ei hidasta kodin joulun odotusta kun töissä ollaan. Ihana kun pääsette tänne joulua viettämään, toivottavasti teitä odottaa valtavat hienot valkoiset hanget :)
    Minä hankin myös kuusen ajoissa koska pidän joulupuuhista sen ympärillä. Ihania päiviä teille sinne <3

    ReplyDelete
  17. Pipsan posti olen kanssasi samaa mieltä! Pistelytöissä värit on kivat
    :)

    -T hmmm...täytyykin miettiä tuota musiikin vaikutusta. Meillä musiikki soi aina :) Aamuisin kävelen sängystä suoraan olohuoneeseen laittamaan musiikin soimaan, näin meillä väki herää uuteen päivään ja illalla vuorostani viimeisenä suljen vahvistimen :)
    Meillä odotetaan jään tulemista ja lätkäkauden korkkaamista ;) Josko lastemme toiveet pian toteutuisi.

    Intianminttu kiitos :)

    ReplyDelete
  18. Kauniita käsitöitä olet taas tehnyt. Meillä on puikot kilisseet, ompelukone on vielä saanut levätä:)

    Miellyttävää marraskuuta sinulle!

    ReplyDelete
  19. Ihania iltapuuhia sulla siellä! Lämmintä marraskuuta. Mulla on talvitakki vielä kaupassa, joten lämmintä saa vielä olla =D

    ReplyDelete
  20. Kauniin postauksesi kaunein kohta oli minusta sen viimeinen sana. Koti alkaa todella tuntua pesältä tähän aikaan vuodesta ja niin on hyvä.

    ReplyDelete
  21. Täältä sinulta saa aina niin kauniin ja rauhallisen mielen. Oikein ihanaa marraskuuta myös sinne!

    ReplyDelete
  22. Pioni puikkojen kilkatuksessa on jotain niin kotoista <3

    Hanni ihana tapa pitää kylmä loitolla ;))

    Pirkko ainut sana joka mieleen tulee tällä hetkellä. Käytös kuin hamsterilla, kaikkea kivaa on tullut keräiltyä mitä puuhata pimeän ja kylmän tullen. Kodin lämmöstä lähtiessä tekee laskelmia poistumisen kannattavuudesta, moni reissu jää tekemättä :)

    Teija kiitos, kauniisti sanottu <3

    ReplyDelete
  23. Voi kun sulla on siellä tunnelmallista toivetta miesväeltä <3

    Tuollasta toivetta saapi tässä talossa odotella.
    ei tule tapahtumaan..
    Mutta, jospa testataan ihan vaan ilman toiveita täälläki istuttaa miesväki pöytään glögin ja tunnelmallisen musiikin ääreen.

    Ei pöllömpi idea.
    Kiitons vaan vinkistä ;)

    ReplyDelete
  24. Onnenkyynel :) uskon että ajatuksesi toimii. Tykkäävät, mutta kaiken touhun keskellä tuo toiveiden ja tunteiden sanoitus tuppaa unohtumaan ;) <3 Antoisia glögihetkiä sinne!

    ReplyDelete

Kaunis kiitos viestistäsi.