Sunday, January 30, 2011

Sävyjä



Nyt alkaa pohjolan valo hiipiä esiin, voisin seurata sohvalta käsin pitkät tovit. Sisustaessa seuraan valon kulkua tilassa.  Seuratessa syntyy tunne jota lähden sanoittamaan sävyillä, muodoilla, tekstuurilla ja valolla. Taide avaa myös oven valoon ja värimaailmaan sekä tunteeseen.
Parin viime viikon aikana olen pohtinut ja suunnitellut vanhan talon sisustusta ja jälleen uppouduin Helena Schjerfbeckin värimaailmaan. Miten ihastuttavia sävyjä!

Hauska yllätys sattui eilen kun kävimme Fredan kirja-antikvariaatissa. Mieheni halusi käydä siellä katsomassa yhtä teosta ja minä odottelin. Te jotka olette käyneet kyseisessä liikkeessä, tiedätte että siellä ei ole kovin tilaa odottelulle ;) Yritin pyöriä kuin puolukka ihmisten tieltä ja päädyin taidekirjahyllyn eteen. Aloin selailla kirjoja ja tein ihanan löydön. H Ahtelan kirjoittaman teoksen Kamppailu kauneudesta vuodelta 1951. Kirja kertoo Helena Schjerfbeckistä, teksti on syntynyt Helenan omista kirjeistään joita on tallennettu noin puolen kolmattatuhatta.
Onneksi sain kirjan omakseni ja bonuksena kirjan välissä on edellisen fanittajan lehtileikkeet vuosien varrelta Helenasta ♥

Aloin lukea kirjaa eilen, useaan kertaan hymy nousi huulilleni ja sai sydämeni lyömään pari ihastunutta lisälyöntiä. Pari lainausta kirjasta;

On paras "tehdä joka päivä työnsä, ei ajatella seuraavaa, silloin kestävät hermot paremmin. Aikamme hermot-eikö meillä ole liian paljon sanomalehtiä, puhetta, muutoksia, kestääksemme niitä kaikkia? En piittaa uutisista enää, en ´ajan seuraamisesta´, -tahdon vain maalata." 

Yksi suklaanvärinen huone, toinen kahvinvärinen, juuri paperoidut. Kaikki uudeksi maalattua, valkoista. Suuret kattoon ulottuvat ikkunat. Kaikki hirveän ikävää. "Pidän eniten vanhoista ränsistyneistä taloista, niissä on enemmän mielikuvitusta kuin näissä samankokoisissa laatikoissa. En tahdo koristeltuja huoneita . Tahdon itse elää niissä, niiden on täytyttävä minusta itsestäni".

Mitä mahtaisi Schjerfbeck sanoa tästä päivästä ?  Materiaalin tarjonnasta sekä tietotulvasta ;)

Täällä jatkan sävyjen etsimistä, harmaasta - turkoosiin. Sävyt tuovat ihanasti kevään odotuksen.
Millä sävyillä olette käymässä kohti kevättä?  Nyt tuntuu oleva paljon ihania värejä liikkeellä ja jokaiselle varmaan löytyy se mieluinen.

Pohjolan kaunista valoa toivotan arkeenne !

Marie


Kiitos kauniista tunnustuksista joita olen saanut blogeista Syrup & HoneyA Kiss From the PastSydämen koti ja Ruostetta ja pitsiä. Käykää kyläilyllä näissä valoisissa blogeissa ja minä palaan haasteeseen ensi postauksessa :)

Sunday, January 23, 2011

Quinoa


Quinoa-sämpylöillä on tänään käynnistytty päivään. Tein taikinan eilen illalla valmiiksi ja nostin kulhon jääkaappiin yöksi. Aamulla oli odottamassa taikina paistamista.
Lämpimin eväin jaksoi lähteä ulkoilemaan. Merenrantaa on taas kierretty ja ihailtu, joissain kohdissa tulee ääretön olo. Jäätä ja valkoista silmien kantamattomiin, siitä voisi nauttia pitkään. Nautin tammikuun kiireettömyydestä siitä että ehtii lukemaan, ulkoilemaan, ruoka saa muhia uuniissa tunteja ja yhteisille ruokahetkille jää runsaasti aikaa. Hetken näiden kuvien jälkeen minulla oli seurana iloista väkeä pöydässä. Selostivat ja juttelivat niin keskittyneesti etteivät huomanneet kameraa, näin sain heistä kivoja kuvia valokuvakansioon :)

Esikoisen musiikkikilpailua on seurattu sekä jännitetty :)  Tulos siivitti nuorukaisen jatkoon ja samalla matkan Varsovaan. Perheenä alettiin suunnitella reissua, olisi kiva päästä matkaan kannustamaan sekä kiertämään Varsovaa. Nähtäväksi jää onnistuuko :)

Quinoa-sämpylät onnistuu helposti seuraavalla ohjeella.

1/2 paketti hiivaa,  4 dl vettä, 3 dl keitettyjä quinoita, 1 l spelttijauhoja ja 1 tl suolaa.

Liota hiiva veteen (kylmään jos nostatat yön yli). Sekoita loput aineksista joukkoon ja työstä taikina kevyesti. Laita jääkaappin nousemaan yön yli tai jos paistat heti  anna taikinan nousta tunnin.
Noston jälkeen käsittele taikinaa mahdollisimman vähän, ettei ilma häviä taikinasta. Sämpylöitä tulee yhdestä annoksesta 12 kappaletta. Annoin sämpylöiden kohota pellillä sen ajan kun uuni lämpeni sopivaksi. Paista sämpylöitä 15 minuuttia 225 asteessa.

Quinoasta voit lukea enemmän täältä. Itse olen ihastunut  ja kokeillut sitä riisin korvikkeena sekä erilaisissa seoksissa. Nyt ylijääneet  päätyivät sämpylöihin. Sämpylä on aika ruokaisia kun sekä speltti että quinoa on proteiinipitoista.
Quinoata löytyy  ihan S-marketin hyllyltä,  gogreen-tuoteperheestä.

Sunnuntai-iltaa viettämään alkamani projektin pariin. Aloitin käsityön josta myöhemmin lisää....taitaa mennä vuosi ennen kuin valmistuu, mutta joku päivä kerron valmistumisesta ;)

Mukavaa iltaa teille ja nautitaan uudesta alkavasta viikosta!

Marie

Sunday, January 16, 2011

Smoothie




Kivat pakkaspäivät osui viikonlopulle . Ollaan otettu ilo irti ja tehty pitkiä kävelylenkkejä niin merenrannassa kuin jäällä.  Valoisan osuuden huomaa jo päivässä pidentyneen, nautin siitä. Tuo lupauksen jo keväästä. Sisustukseen olen kaivanut kaappien perukoilta hieman lämpimiä sävyjä muuten niin vaaleaan kotiimme. Luumun eri sävyt kiehtoo, tällä hetkellä.


Vitamiineja lisätty ruokailuun smoothien muodossa, jotta kevätväsymys ei pääsisi yllättämään ;)
Tänä aamuna tein seuraavan version; 1 banaani, 1/2 granaattiomena, 100g mustikoita pakkasesta, 2dl maitoa,  1dl mustikka tai granaattiomenamehua.

Kaikki ainekset tehosekoittimeen ja sur sur juoma on valmis :) Sauvasekoitinkin käy myös jos tehosekoitin puuttuu. Joukkoon voi halutessa sekoittaa myös jäänpaloja, mielestäni jäiset mustikat ajaa saman asian.

Alennusmyyneissä en ole jaksanut käydä muuta kuin eilen pikaisesti. Akateemisessa kävin tutkimassa kirjoja ja mukaan tarttui Lentävällä matolla Bagdadiin. Odotankin että pääsen kirjan pariin....mutta ensin on ryhdyttävä rästihommien pariin. Joten tuumasta toimeen, taukoillessa aina käyn kurkkimassa ihaniin blogeihin,  voi olla että rästihommien toteutus venähtää illan kynnykselle ;)

Kauniita pakkaspäiviä teille ♥

Marie

ps. jälkilisäyksenä kerron että kukan nimi on vahakukka. Tiedon minulle kävi ihanasti kertomassa Sariw puutarhablogistaan :) Kaunis kiitos Sari!

Sunday, January 09, 2011

Vesisade




Tänään on satanut vettä miltei koko päivän. Sohvalla istuessa on kuulunut vain kumahduksia ulkoa, kun katolta on tippunut lunta. Jugend-taloissa on niin monimuotoisia kattoja kaikkine torneineen, vaikka ovat yrittäneet tiputtaa lumimassoja alas työ on osoittautunut aika mahdottomaksi.
Hiukan on hassu tunne kun ympärillä on korkeat lumikinokset ja taivaalta tulee vettä. Odotan sitä pientä pakkasta jos ihan rehellinen olen :)

Tänään ollan luettu ja nautittu sunnuntain kiireettömyydestä, niin ruokailun kuin ajankäytön suhteen.
Sähköpostiin on tipahdellut kysymyksiä astioista. Jossain vaiheessa voisin tehdä postauksen astioista, jos kiinnostusta riittää :)

Viikonloppu käy kohden loppuaan ja uusi viikko alkamassa. Mielenkiinnolla kohti uutta viikkoa, töissä uusi esimies hyppää puikkoihin huomenna. Onkohan kukaan koskaan tutkinut minkä stressireaktion esimiehen vaihtuminen työyhteisössä aiheuttaa? ;))

Nautitaan vielä sunnuntai-illasta, mutta samalla toivotan iloista ja valoisampaa uutta viikkoa sinulle!

♡ Marie

Saturday, January 08, 2011

Ompelua ☆


Tulipas monen päivän blogitauko. Toivottavasti uusi vuosi on alkanut teillä hyvin. Meillä alkoi ystävien tulvalla :) Onneksi lomat  sai heitä liikkumaan kohti Helsinkiä.
Miten rikasta onkin viettää yhteistä aikaa, jatkaa siitä mihin edellisellä kerralla jäi. Arjen alkaessa on ollut kiva palata ajatuksissa yhteisiin hetkiin... väkisin nousee hymy ja ilo pintaan :) Lomalta paluu töihin oli hassu, tuntui kun vähän reilu viikon loma olisi ollut kuukauden mittainen.

Sama on tämän bloginkin laita. Ilolla tulee tänne ja hymy nousee huulille monen monta kertaa lukiessani teidän kommentteja. Kiitos kauniista terveisistä ja uuden vuoden toivotuksista, lämmittivät kovasti! Tauon aikana joukkoon on liittynyt useampi uusi lukija joten haluan toivottaa teidät lämpimästi tervetulleeksi  :)

Joulu on siivottu pois ja tänään ompelin uusia tyynyjä.  Pakkas ajatus mielessä, ompelin tyynyyn tähtitaivaan tuikkivan tähden :) Uudelta vuodelta odotankin uusia tuikkivia asioita elämääni, ainakin uusia muutoksia on tulossa. Jännityksellä odotan!

Hyviä hetkiä alkaneeseen vuoteen!
♥ Marie