Sunday, February 13, 2011

Pakkanen



Ihana pakkanen ja aurinko sai heittämään tekstiilit ulos ja hankkimaan kevätkukkasia kotiin. Tuuletuksessa tuli tuuletettua itseänikin tovi .  Lämmin juotava termarissa sai minut olemaan hitusen kauemmin  -19 asteen pakkasessa :)
Ensiviikolle luvattu hurjempia pakkasia... olen sitä mieltä, että riittäisi jo. Aurinko on ihanasti tuonut lupauksen keväästä ja siihen tekisi  mieli heittäytyä. Hetken vielä kun malttaisi...

Valon määrä on lisääntynyt ihanasti, eilen havaitsin  puoli kuuden aikaan että oli valoisaa :)

Tsemppiä tulevaan pakkasviikkoon ♥

Marie

ps. ostamissani valkoisissa narsisseissa on huimaava tuoksu :)

Thursday, February 10, 2011

Aurinko


Torstai toivoa täynnä, sillä ajatuksella tänään liikkeellä :) Aamulla töihin mentäessä aurinko helli ja vielä kotia lähtiessä seurasi mukana, taitaa kevät olla pian kynnyksellä.
Taidan olla auringolla kulkeva, pienikin päivänsäteen kurkistus pilvenraosta saa energiani kumpuamaan.

Petivaatteet vaihdettuna ja koti siivottuna on kiva aloittaa viikonlopun vietto. Löysin vanhoja tyynynpäällisiä viime syksyiseltä antiikkimessulta.  Olivat niin uuden veroisia , joten  ajatuksissa kävi ovatko mahtaneet olla käytössä ollenkaan?

Alkuviikosta huomasin työmatkallani tarkkailijan. Miten voi olla mahdollista että olen kävellyt hänen ohitseen yli kymmenen vuotta? Lempeästi on seurannut aamuisia työmatkojani ja paluuta iltapäivällä kauppakasseineni, sekä kaikki muut lähdöt ja tulot.  Tästä lähtien muistan katsahtaa vähän ylöspäin ja tervehtiä tätä lempeätä setää, otin muuten tänään kuvan hänestä :)

Olkaa tarkkoina meitä seurataan :) Hyvää viikonlopun odotusta ja nautitaan pakkasen tuomasta auringosta! Lämpöiset tervetulotoivotukset uusille seuraajille!

♥ Marie

Monday, February 07, 2011

Pysähdys



Tänään ruokaa hitusen suurempi määrä. Meidän perheessä on riittänyt juhlimisen aihetta. Kahdet syntymäpäivät. Ei yhtään hassumpi katkaista sitä ihanan turvallista arkea hetkeksi.
Juurihan edellisiä synttäreitä vietettiin. Tähän alkaa jo tottumaan, ettei ajankulku kysy lupaa. Nyt jos joskus haluaisin pysäyttää ajan hetkeksi. Nuorukaiset alkavat olla niin suuria, että äidin itsekäs ajattelu saa vallan, tuskimpa nuoret haluaisi aikaa pysäyttää. ;)

Nuorukaisten herkkua valmistin, fetasalaattia ja  tacopiirakkaa.

 Tänne  jään sopeutumaan ajatukseen ja toivotan oikein hyvää alkanutta viikkoa :) Näissä ajatuksissa tällä kertaa.

♥ Marie

Saturday, February 05, 2011

Helsinki ♥



Viikonloppu puolessa välissä. Miten nautinkaan viikonlopuista. Ilman mitään kiirettä saa käynnistää päivän. Ulkoiluun jää aikaa ja kaupunkia voi rauhassa kierrellä ja ihastella. Tosin aina ei ole ollut niin. En muista olenko aikaisemmin kertonut, mutta kerronpa nyt tunnustusten jatkona, että minun oli hyvin vaikea sopeutua Helsinkiin.

Aikoinaan meidän oli tarkoitus asua Helsingissä vain vuosi, mieheni armeija-aika ja palata sen jälkeen takaisin aloillemme. Elämä oli suunnitellut asiat toisin ja vuosi on venynyt moneksi.
Helsinki oli minulle täysin vieras kaupunki, kun muutin tänne, ja jälkeenpäin olen ymmärtänyt, että en muuttanut tänne parhaaseen mahdolliseen aikaan.
Lama oli juuri alkanut ja liikkeitä suljettiin päivittäin. Näyteikkuinoita koristivat ruskeat paperit tekstillä loppuunmyynti. Ankeinta oli se, että ikkunat jätettiin sen näköisiksi, oli kuin olisi liikkunut aavekaupungissa.
Talot olivat rapistuneet ja kahvilakulttuuria ei suuremmin ollut.
Vuoden asumisen jälkeenkään en tiennyt ketä naapuriasunnoissa eleli... joten edes tervehdysasteelle ei ollut päässyt.

Monta kyynellenkkiä merenrantaa pitkin tuli käveltyä. Iso muutos nuorelle naiselle, joka oli tottunut yhteiselämään naapurien kanssa. Yhteisiä rapujuhlia puutarhassa, kaupassakäyntiä ja päivän lehden lukua iäkkäimille naapureille, lastenhoitoa ja monen moista muuta puuhaa.

Vuodet ovat tutustuttaneet minut kauniiseen kaupunkiin, josta olen tänä päivänä kiitollinen ja nautin joka hetkestä täällä liikkuessani...ei siihen mennyt kuin liki kymmenen vuotta ;) Monta ihanaa ystävää olen saanut, ja ajatuksen, että olen kotona ♥
Oma historiani on tiiviisti kietoutunut yhteen Helsingin (keskustan) kanssa. Omat lapseni ovat täällä syntyneet ja katselevat kaupunkia toisin silmin :)
Joskus se mikä näyttää vastenmieliseltä ja kivuliaalta, voi tuoda elämäämme kiitollisuuden ja ilon.

En tiedä onko Helsinki muuttunut...mutta sen tiedän, että minä olen :)

Ponnen pintaraapaisuun ja uuteen tunnustukseen sain saamani tunnustuksen kautta, jonka sain blogista Tiski. Kaunis kiitos :)

Viikonloppu jatkuu ja toivotan hyvää  lauantai-iltaa :)

♥ Marie

ps. ulkoilun jälkeen maistui bataattisosekeitto jonka ohje löytyi täältä
 Stockmannin reseptisivuja käyn usein kurkkaamassa, sivut sisältää runsaasti herkullisia ohjeita.

Tuesday, February 01, 2011


Tervehdys :) Tiistai-iltana on kiva käydä haasteen kimppuun. Eli seitsemän asiaa itsestäni, ajattelin kertoa ihan tuoreita kuulumisia.

1. Tähän vuoteen olen astunut odotusmielellä. Elämässäni on tällä hetkellä muutoksen aika ja rohkeitakin päätöksiä tulen tekemään. Yllättynyt olenkin miten pohdinta ja suunnittelu voikin syödä näin paljon voimavaroja.

2. Luovuus tarvisi aikaa tällä hetkellä, tuntuu että paljon ideoita kuplii jotka odottaa ulos pääsyä. Onneksi kevät tuo tullessaan lisätunteja ;)

3. Aamuisin nautin työmatkastani ja kamera on aika usein mukana. Pieni hetki aamusta, unohtaen hetkeksi ympärillä olevan, tuo iloa ja lepoa päivään.

4. Iloinnut olen myös parisuhdetyöstä tulleesta hyvästä palautteesta. Työ ei ole turhaa :)  Jokaisen parinhan täytyy itse kulkea oman tiensä, mutta ihana on nähdä askeleiden otto vierestä.

5.  Tällä hetkellä pitäisi pestä ikkunat, odotan kovasti että lämpömittari näyttäisi suotuisat lukemat. Autot ovat heittäneet rapaisen suolaseoksen osaan ikkunoista. En malttaisi odottaa kevääseen asti.

6. Tänään oli erityinen päivä. Sain istua untuvikon viereen autoajelulla. Esikoisemme sai tänä aamuna ajokortin ♥ Juhlistimme korttia vadelmakakun kera :)

7. Tunnustan, hieman jännitän kun meillä veljekset lähtevät yhdessä täst edes ajelemaan....äidin osa :)

 Näyttää siltä että tunnustuksia on ollut hurjasti liikkeellä, joten haluan tässä kiittää kaikkia ihania blogeja ja erityisesti niiden iloisia, rohkaisevia, valoisia ja luovia ylläpitäjiä. Kaunis kiitos teille! Teidän läsnäolo saa minut tulemaan tänne uudestaan ja uudestaan. Lämmin kiitos teille lukijat joilla ei ole omaa blogia mutta lähetätte aina niin kannustavia ja rohkaisevia sähköpostiviestejä. Kiitos, ilman teitä ei olisi blogiani ♥

Kaikkea hyvää päiviinne!

Marie