Tuesday, June 07, 2011

Syreenin tuoksua


Vihdoinkin netti toimii ja päivitys onnistuu mutkitta. Viikonloppu meni valkolakkeja juhliessa ja omassa perheessä juhlistettiin nuorukaisten loman alkua. Syreenin kukkiessa ei ole yhtään hassumpaa järjestää juhlia :)
Viime kesän syreeni kokeilut ovat saaneet jatkoa. Ihastuin syreenijäätelöön niin että sitä oli aivan ensi töikseen tehtävä. Kaunis vieno tuoksu muuttuu ihanaksi mauksi. Syreenisokerin tein myös ja näyttää siltä että tänäkin vuonna värit säilyvät kukkien kuivuessa. Syreenisokeria olen ripotellut suklaisten jälkiruokien seuraksi.
Seuraavaksi on vuorossa mehu sekä marmeladi. Jos kiinnostusta löytyy kokeiluun voin vaikka ensi postauksessa laittaa ohjeita jakoon :)

Tällä erää jäätelön ohje; 2 dl syreeninkukkia (vaalean liloja), 1 dl sokeria, 2 kanamunaa, 2 1/2 dl maitoa, 2 dl kuohukermaa.

Pese ja perkaa kukat. Vaahdota kanamunat ja sokeri. Sekoita vaahto yhdessä maidon kanssa kattilaan. Lisää joukkoon myös 1 1/2  dl kukintoja. Anna seoksen poreilla kunnes alkaa sakeutua eli 7-10 minuuttiin. Siivilöi kukinnot pois ja anna jäähtyä. Sekoita lopuksi vispaamaton kerma joukkoon ja tuoreita kukintoja 0,5 dl koristamaan jäätelöä. Laita jäätelöseos pakkaseen, jähmettyminen kestää nelisen tuntia.

Kesä on tullut keittiöön hurmaavan tuoksun kera :)  Iloista ja lämmön hellimää viikon jatkoa!

Marie

Thursday, June 02, 2011

Luonnon kulku


Luonnossa tapahtuvat heräämiset etenee vauhdilla. Osan niin kauniista kukinnoista on takana päin. Ihanat valkovuokot ovat jo kukkineet täällä. Muutama kuivahtanut sellainen muistuttaa vielä kransissa raikkaasta kevättuulesta ja luonnon heräämisestä. Onneksi luonto herää porrastetusti ja ihailtavaa jää koko kesäksi :)

Nyt on yllättäen ihanan lämmintä, jopa täällä meren äärellä. Lokit pesivät tällä hetkellä joten nyt on liikuttava varovasti yhteentörmäyksien välttämiseksi. Satuin eilen kävelemään liian läheltä pesää ja sain kiukkuisen emon kimppuuni, ei kiva :(  Onneksi pari ohikulkevaa naista tuli apuuni ja tiesivät uuden naapurinsa tavoista :))

Luonto kutsuu ulos tänäänkin. Ennen lähtöä halusin käydä täällä toivottamassa oikein kaunista ja lämmintä helatorstaita!

Marie