Sunday, February 19, 2012

Sairastuvalta


Terveisiä sängynpohjalta. Viikko sitten maanantain vastaisena yönä lämpö nousi miltei neljäänkymmeneen ja sinne on koko viikon ahkerasti pyrkinyt. Aika hurja tauti ja nyt toivon että pöpö selätetty, tänään on ensimmäinen kuumeeton päivä :)
Valoa ei silmät ole kovin kestäneet, mutta kauniin pehmeästi lankeavaa talven valoa on ollut kiva seurata levätessä.

Tänään kävin pienellä happihyppelyllä, sain autokyydin juuri valmistuneeseen Talvipuutarhaan. Miten ihana että keväinen retkipaikkamme on jälleen avoinna yleisölle. Kauniita keväisiä kukkasia oli jo nähtävänä, ensi kerralla vierailulle paremman voinnin ja termarin kera.

Kiitos ihanat kommenteistanne edelliseen päivitykseen <3 Tietokoneen kirkas valo sai pysymään pois koneelta, mutta nyt niitä on ollut kiva lukea :) Pikkuhiljalleen hiivin täältä mukaan blogimaailmaan.
Voimia vielä illan keräilen tulevaan kiireiseen työviikkoon, toivottavasti kunto antaa myöden.

Näillä pienillä eväillä halusin käydä tervehtimässä ja toivottamassa hyvää alkavaa viikkoa kaikille.

Voikaa hyvin!

<3 Marie

Sunday, February 12, 2012

Turistina villirucola kainalossa


Vierailijan silmin olen katsellut kaupunkia menneen viikonlopun aikana. Ajatus lähti liikkeelle muuttuneista liikennejärjestelyistä, joita oli tehty kahdeksan eurooppalaisen presidentin vierailun sujumiseksi.
Olen suurimmaksi osaksi pitänyt Helsinkiä kesäkaupunkina. Mieleni on muuttunut, ehkäpä viime talvet ovat auttaneet katsomaan kaupunkia uusin silmin. Kirkot ovat kauniita lumisissa asuissaan ja onko kiehtovampaa paikkaa ostosten tekoon kuin kauppatorin teltat?  Jäänmurtajat ajavat hiljakseltaan rantoja pitkin pitääkseen laivaväylät auki ja kivat kahvilat  kutsuvat herkuillaan. Jäitä pitkin pääsee kävelemään yllättävänkin pitkälle ja luistinratoja löytyy useampi keskustan alueella.
Jokainen talvinen päivä avautuu hieman omanlaisenaan. Eilen oli kireä pakkanen ja tänään pakkanen on lauhtunut ja lumihiutaleet ovat tippuneet hiljakseltaan.
Itse olen ehdottomasti vuodenaikaihminen ja niin näyttää olevan Helsinkikin :)

Valmistin tänään lohen ja innostuin tekemään villirucolasta "peston". Toimi hyvin lohen kaverina, molemmissa kun on voimakas maku. Jätin juuston pois pestosta, tein seoksen parista kourallisesta rucolaa, kourallinen pinjansiemeniä ja loraus oliiviöljyä. Huhmarilla työstäminen on kivaa puuhaa, aikansa kun jaksaa työstää tulee ihanan samettinen seos. Kalan maustoin peston lisäksi suolalla, mustapippurilla ja sitruunamehulla.

Meillä perheen nuorimmainen on potenut influenssaa ja muut olemme pitäneet peukkuja jotta selviäisimme tauditta. Viikolla on tiedossa penkkarit ja olishan se kurja silloin sairastaa.

Hyvää alkavaa viikkoa ja pidetään pöpöt  loitolla!

<3 Marie

ps. Luulen että vieraamme pitivät kauniista talvisesta saaristostamme ja päivällisestä jäänmurtaja Urhossa ;)

Tuesday, February 07, 2012

Kauneus



Nyt on niin kaunista ympärillä. Olen ihastellut tuulen muotoilemaa lumitaidetta, aina pieniin kauniisiin lumihiutaleihin asti, vaikuttavaa!  Inspiroituneena on kivempi tehdä töitä. Ompelukone on surissut ja muutaman tilaustyön olen saanut valmiiksi. Luovuus odottelee avoimia uomia kuin sulava lumi kevätauringossa, katsotaan....
Koneen suristessa olen antanut ajatuksen lentää, tapailen sisäistä virettä, ajatusta. Kutsu tuli puheen pitämiseen naisille. Olen viime päivinä erityisesti miettinyt ja katsellut ympärillä olevaa naiseutta.
Mitä naiseudelle kuuluu, mitkä ovat vahvuudet, missä heikkoudet? Pientä ajatustyötä :)

Kaiken työn ja touhun keskellä olen iloinnut, että jaksatte piipahtaa täällä vaikka oma aikani ei ole riittänytkään, kaunis kiitos teille <3

Pieni ajatus kauneudesta takataskuunne, tätä ajatusta olen tänään itselleni tapaillut :)

Vaikka matkustaisimme maailman ympäri löytääksemme kauneutta,  meidän on kannettava sitä mukanamme, muuten emme löydä sitä.

-Ralph Waldo Emerson

Kaikkea hyvää arkeenne!

Marie

Sunday, February 05, 2012


Hrrrr, eteläänkin on tullut kunnon tavi. Pakkaspäivät ovat antaneet kivan tunnelman viikonlopun juhliin. Puheen sorinaa, naurua, välittämistä ja yhdessäoloa ystävien kanssa. Päiväänsä perjantaina vietti mieheni ja tänään oli vuorossa esikoisemme. Kakkua ja muita herkkuja on tullut syötyä aivan liikaa.
Miten sanonta kuuluikaan...ei kahta ilman kolmatta, Runebergia ja vaaleja ollaan myös tunnelmoitu :)

Ennen vaalivalvojaisia sain siivottua kodin ja nyt tuntuu kivalta alkaa uusi viikko. Ylimmän kuvan kuivatut valkovuokot muistuttavat kevään tulosta. Ovat siinä kököttäneet sitten viime kevään. Puolet tosin laitoin syksyn tullen sammaleen kera työhuoneeni ikkunoiden väliin.

Näin pikaisesti kävin huikkaamassa kuulumisia :)  Viime viikko meni parisuhdetyön merkeissä ja tuleva tuo uusia tuulia työelämääni.  Kauniita helmikuun päiviä ja voikaa hyvin!

Marie