Sunday, April 29, 2012

Tallinna


Aurinkoinen viikonloppu alkaa olla lopuillaan. Viikonloppua olen nauttinut ystäväni seurassa kauniissa ja aurinkoisessa Tallinnassa. Kilometrejä kävelty vanhaa kaupunkia ylös alas ja ristiin rastiin.
Aika kului rattoisasti valokuvaten ja rupatellen. Kevään ensi piknikit tuli nautittua puistoissa. Levollista ja rentoa yhdessäoloa.

Kiitollisin mielin ystäävyydestä on hyvä aloittaa uusi viikko. Hetki vielä aikaa solmia viikonloppu sekä valmistella alkavaa, huomenna töihin ja vapun viettoon :)

Kevätaurinkoa ja lämpöä viikkoon!

Marie

Saturday, April 21, 2012

Papujen jauhantaa


Tänään teki mieli jotain hyvää. Isot leivokset mielessä lähdin liikkeelle ja palasin kotiin käsin tehtyjen suklaiden kanssa ;)
Vannoutuneesta teenjuojasta on kuoriutunut tilanteen tullen myäs kahvinjuoja. Erikoiskahvien tekoon en ole vielä perehtynyt, meillä mieheni nauttii kahvin valmistamisesta. Eli itse menen sieltä mistä aita on matalin, keitän veden ja suodatan sen suoraan kuppiin.
Maustoin kahvin kardemummalla, osottautui oivaksi pariksi suklaan kanssa.

Kahviliike Johan & Nyström avasi ovensa Nokalla noin vuosi sitten. Ollaan kovin iloittu liikkeestä ja sen kivasta tunnelmasta, sekä ihstuttavasta henkilökunnasta. Jakavat tietoa innokkaasti ja monta hyvää vinkkiä ollaankin saatu mukaamme, joten nykyään meillä jauhetaan papuja varsin useasti :)

Leivoskuvan nappasin Ekbergin matkaltani ennen pääsiäistä. Liike on sen verran ihana että päätökset on tehtävä ulkopuolella, ennen sisään astumista. Sinne oli tarkoitus tänäänkin matkata, mutta erehdyimme pysähtymään Stockalla, huh huh!

Astioista sen verran että kahvikuppi on vanhaa Arabiaa,  keraaminen "suodatin"  Johan & Nyströmiltä ( niitä on saatavana eri kokoisina) ja tabletit olen aikoinaan itse ommellut pellavasta.

Niin pilvinen päivä vaihtui aurinkoiseksi illaksi. Iltalenkille ajattelin kamerani kanssa vielä lähteä.
Hyvää viikonlopun jatkoa!

Marie



Wednesday, April 18, 2012

Hetkiä


Ihmeitä piristymiselle tekee itselle rakkaat asiat. Saven työstö saa ajatuksen lepäämään ja vaeltelemaan vapaasti. Keidashetken kruuna se että pienimmät työt voi tehdä  kotona, pidän ajatuksesta ettei aina tarvitse lähteä johonkin harrastamaan.

Muutama viikko sitten toinen nuorukaisista totesi että, äidillä on tapana selvittää tieto kysymättä kysymystäkään. Heti kun hän huomaa jonkin asian painavan meidän mieltä hän parkkeeraa lähisohvalle istumaan, alkaa selostamaan ja touhuamaan omiaan. Tovin päästä huomaan vain purkaneeni solmun hänelle.

Huomasin että  tapahtuu sama ilmiö päinvastaisesti, parkkeeraan itseni työni kanssa mieleiseen paikkaan ja huomaan hetken päästä perheenjäsenteni vuorollaan istahtavan lähelleni rupattelemaan ;)
Eilen illalla oli ihana hetki kun kaikki olivat löytäneet oman paikkansa ja askareensa vierestäni, olisin halunnut pysäyttää ajan hetkeksi....tämä toive kun ei ollut mahdollinen niin ilta venyi pitkäksi.

 Tämä työ pyörii tovin käsissäni ja epäilen lopuksi sekä työn että työstäjän avaavan nutturansa :)

Nautitaan jokaisesta näkemästämme keväänmerkistä. Meillä uspenskinpuiston on vallannut kevätkukkaset. Pienen hetken varaan aamuisin, jotta ehdin pysähtyä ihastelemaan näkemääni.
Kiitos ihanista viesteistä ja samalla haluan toivottaa tervetulleeksi uudet lukijat :)

Kevätsäässä on hyvä käydä viikkoa eteenpäin.

Marie

ps. Ylin kuva on nuorimmaisen nuorukaisen ottama.

Monday, April 16, 2012

Aamun valoa



Lomakauden viimeistä lomapäivää vietän tänään. Aamuaurinko kurkisti pilvenraosta ja sai hakemaan kameran kesken aamiaisen valmistuksen. Perhe näyttää jo tottuneen näihin minun ryntäyksiin... ;) Hetkeksi voivat kohottaa katsettaan ja  hymyillä touhuilleni.
 Eilen vielä suunniteltiin aamiaista kahvilassa, mutta laiskuus voitti ja päätettiin käydä keittiön kaapit läpi. Tällä hetkellä olen koukussa kirsikkatomaatteihin ja tummaan suklaaseen joten niitä ainakin löytyi.

Meren äärellä jälleen olen ajatuksiani tuuletellut. Ihana seurata jäiden lähtöä ja nähdä avoin meri jälleen. Tuulen viilentämät sormet pääsevät nyt vaivaamaan ja muotoilemaan savea. Siinä kuluukin rattoisasti ilta, ovathan luvanneet illaksi sadetta.

Hyvää mieltä viikkoonne!

Marie

Saturday, April 14, 2012


Viime päivityksestä onkin kulunut muutama viikko. Sairastelun jälkeen on ollut ajan kuromista umpeen monella sektorilla. Nyt tuntuu hyvältä hengähtää, vaikka ennen pääsiäistä stressasi ajatus lomasta.

Rakkaita ja suuria ovia ollaan suljettu ja uusia avattu, ilmassa on muutosta. Eletty arkisen hienoja hetkiä, sekä niitä hetkiä joista riittää kerrottavaa aina lastenlapsille asti.

Luin läpi blogini sähköpostia ja löysin sieltä ihania viestejä, kiitos! Nimenomaan löysin...roskapostin määrä on aika huikea, seuraavaksi pähkäilen mitä sille on tehtävissä.
Yhdessä viestissä kysyttiin astioista ja siihen liittyen laitankin ensimmäisen linkin. Keskimmäisen kuvan lautaset ovat keramikko Anna Wrigstad-Östbergin  käsialaa.

Hyvää viikonlopun jatkoa toivottelen kaikille. Lauantai- ilta on täällä sekä sateinen että kylmä, joten sytyttelin kynttilöitä ja ajattelin purkaa pääsiäisen pois.

Voikaa hyvin!
Marie