Saturday, April 10, 2010

Kotipäivä * Hemmadag

   


Tänään ollaan oltu kotosalla ja vähän ulkoiltu sekä valokuvattu.
Aurinkokin paistoi kauniisti ja on reipasta vauhtia sulattanut sisäpihan lumet pois. Helsingissä on paljon kauniita rakennuksia ja helposti tulee arjen touhuissa käveltyä niiden ohitse.

Iso kuva on otettu rakennuksesta joka sijaitsee Stockmannia vastapäätä. Kattauskuvissa on Seinäjokelaisen keramiikkataiteilijan töitä kerron siitä enemmän myöhemmin kun muistan nimen, mutta joka tapauksessa tekee kauniita töitä.
Naisen pää on työni muutaman vuoden takaa. Jokin minua vain kiehtoo kuvanveisto- ja keramiikkatöissä. Olisi ollut esim. kiehtovaa aikanaan seurata miten ovat saaneet isot "patsaat" kiinni talojen kylkeen.
Ulkoillesssahan tulee nälkä joten poikkesimme suklaapuotiin hakemaan herkkupalat iltateen kanssa. Eli ihan tavallinen lauantaipäivä :)

<3 Marie

30 comments:

  1. Kuulostaa ihanalta lauantailta! On se kumma miten sitä kulkee silmät kiinni, en kyllä olisi millään arvannut ensimmäisen kuvan sijaintia. Vaikka ohi tulee kuljettua suhteellisen usein...!

    ReplyDelete
  2. Lauantaisi vaikuttaa suorastaan suloiselta!

    Helsinki on kaunis kaupunki. Kuljen itse keskustassa vieläkin eräänlaisena turistina, vaikka olen nyt vuoden verran käynyt siellä töissä). Vaikka töihin on usein kiire, saatan pysähtyä ihailemaan talojen hienoja koristeita, tunnelmaa, jugendia, kevään kirkasta valoa...

    Kuvanveisto on varmasti kiehtovaa. Yhtä aikaa hyvin konkreettista ja samalla symbolista.

    Mukavaa sunnuntaita huomiselle!

    ReplyDelete
  3. Onpas kauniita kuvia sinulla! Minulle, joka helsingissä vain silloin tällöin käväisee, nämä kuva kimarat ovat enemmän kuin tervetulleita. Nopealla visiitilla, kun silmä ei ehdi millään kaikkea kaunista huomata.

    ReplyDelete
  4. Niin kauniita kuvakulmia ja tunnelmia jälleen, Marie! Kiitos!
    t. Sisko

    ReplyDelete
  5. KAuniita ovat kuvasi! Se on kumma, miten herkästi kulkiessa sivuuttaa suurtakin kauneutta, saati sitten niitä pienimpiä ihanuuksia piiloissaan:)
    Mukavia hetkiä ja suloutta sunnuntaihisi!

    ReplyDelete
  6. Kiva oli loytaa ihana blogisi.
    Kun kesalla olemme Suomessa lomalla ja joskus viivymme Helsingissa paivan,pari,pysahtelen koko ajan ja katselen kauniita rakennuksia.
    Olen aikoinaan asunut vuoden Hesassa,mutta en mina niita rakennuksia silloin huomannut....

    ReplyDelete
  7. Upea kuvasarja sävyineen kaikkineen. Minusta on mukavaa pitää aina kameraa matkassa. Sitä saattaa nimittäin ymmärtää jonkin arkisen asian kauneuden ihan yht´äkkiä. Omien arkiympyröiden kuvaaminen antaa paljon.
    Mukavaa sunnuntai-iltaa
    ps. suklaaherkkusi kuulostivat niin hyviltä

    ReplyDelete
  8. Pitäisikin taas joskus ottaa asiakseen noiden ihanien yksityiskohtien kuvailu. Tein niistä joskus aikoinaan koulutyön, jolloin kuvailin erilaisia mielenkiintoisia yksityiskohtia jugend-taloista. Niitähän Hesassa myös riittää!

    Tämä sinun blogisi on kyllä tosi ihana tunnelmaltaan!!

    ReplyDelete
  9. Bea näinhän se menee että helposti ohittaa pienet yksityiskohdat viipottaessa paikasta toiseen. Keskustaan tullessa on yleensä ne paikat mielessä missä pitäisi käydä ja ihmisvilinässä pitää sen kirkkaana mielessä.

    Lumiomena Helsinki on kaunis kaupunki. Itse jouduin aikoinani muuttamaan elämän tilanteiden vuoksi puoliksi vasten tahtoani. Nyt en ihan heti lähtisi pois, elämällä on tarkoitus opettaa. Nyt ei mene päivääkään ettenkö ihailisi tätä kaupunkia.

    Käynkin tässä välissä iltapalalla ja palaan :)

    ReplyDelete
  10. Mielelläni laittelen näitä Helsinkikuvia Emilia.
    Ymmärrettävää jos tulee käymään ettei ehdi hirmusesti näkemään vaikka pieni kaupunki näin pääkaupungiksi. Parinpäivän visiitille liikaa nähtävää :)

    Kiitos Sisko ystäväni palautteesta. Ihanaa ja antoisaa tulevaa viikkoa sinulle !

    Tinttarus piiloissaan olevaa kauneutta on tosiaan paljon :) Elämä on kerrostumia joihinkin asioihin käy juoksu vauhti ja ne huomaa ja toiset asiat vaativat hiljaisuutta sekä rauhoittumista :)

    Lisay kiva kun löysit blogini.Sinulla on myös ihana ja käyn siellä mielelläni kurkkaamassa elämääsi siellä :)

    Anu kamera pitäisi tosiaan olla aina mukana. Viime perjantaina töistä tullessani huomasin ihanan jutun, nimittäin vesilammikon josta lähti katua pitkin pienen pienet kumisaappaan jäljet :) Pienokaista ei tosin enää näkynyt missään, hänellä oli varmaan ollut pieni hauska hetki lätäkössä ennen kuin ilmaannuin kadulle.

    HannaChristina haluan kannustaa sinua ottamaan kameran ja kuvaamaan ihania yksityiskohtia...hieman voi oma lehmä olla ojassa saisin ihastella niitä blogissasi ;)(näin kun juuri olen alkanut seuraajaksesi) Kiva kun päätit jatkaa blogin kirjoittamista.

    ReplyDelete
  11. Ihania kuvia! Helsingissä on kyllä tietyissä kaupungin osissa ja kortteleissa tunnelmansa. Huomasin kun otin juolunalla kuvia kuinka ihanan vanhanaikaisia niistä tuli :) Oli Aleksin valot ym.
    Mukavaa kevättä!

    ReplyDelete
  12. Kiva kun ilmoittauduit lukijakseni, niin löysin tänne upeaan blogiisi. Selasin heti tekstejä kauas taaksepäin. Kuvien kauneudesta ja upeasta tunnelmasta voi vain nauttia. Kiitos!

    ReplyDelete
  13. U.M Huomasin myös viime joulun aikaan kun käytiin ruiskumestarin taloa katsomassa että jos autoja ei olisi näkynyt niin vuosiluku olisi voinut olla jotain ihan muuta :) Mukavaa kevättä sinulle myös!

    Kiitos Elina kauniista sanoistasi ja kiva kun tulit kurkkaamaan. Mielelläni seuraan blogiasi
    jatkossakin :) Hyvää alkanutta viikkoa sinulle.

    ReplyDelete
  14. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  15. Kaunis blogi sinulla. Herkkää, seesteistä ja valoisaa.
    Kuvistasi näkee ammattilaisen kädenjäljen, ne ovat niin puhdaslinjaisia ja sommittelu pelaa.

    Kiva kun kävit kommentoimassa, pistänpä blogisi seurantaan, täällä on kiva käydä.

    ReplyDelete
  16. Eksyinpä tänne sattumalta, mutta jäinkin pidemmäksi aikaa lukemaan ja katselemaan ihania kuviasi.

    Ja taidanpa saman tien liittyä lukijaksesi!

    Mukavaa Kevättä!

    ReplyDelete
  17. Pehmyt piirto sait minut ihan punastumaan. Kiitos ihanasta palautteestasi :) Tervetuloa seuraamaan!

    Minna kiva kun eksyit :) Olenkin hymyillyt ja todennut että tämä on uusi versio kanavasurffailulle. Mukavaa kevättä sinulle myös !

    ReplyDelete
  18. Heippa

    ...ja ihanaa kun jätit viestin, että sinä olet se "tuolinainen" ...kyllä me niitä hartaudella paketoimmekin, että varmasti tulee ehjänä perille. Toivottavasti pidit niistä jos olet jo paketin hakenut :) Minusta ne olivat tosi sympaattiset. Tuolihullu kun olen, hih...

    Pidän blogisi "hengestä" ja varmasti olen tästä edes vakituinen lukijasi. Olen välillä huono jättämään kommetteja kun paikkoja on niin monta mihin pitäisi kirjoittaa ja sitten kun itsellä on kaksi blogia niin joskus työtä on vähän liikaa...

    Muuten ihanat tuolit tuossa sinun sivun alaosassa...Ovatko ne sinun? Tahtois kyllä tuollaisen medaljonkituolin *huokaus*

    Ihanaa valoa sinulle
    Heidi

    ps. muuten rakastan Helsinkiä, sen upeita vanhoja rakennuksia, kaupungin sykettä ja sitä upeaa värikästä katukuvaa...

    ReplyDelete
  19. Heippa Heidi! Tuolit oli pakattu niin hyvin ja tuli turvallisesti perille. Olemme tooosi tyytyväisiä tuoleihin saivat hyvän kodin jossa saavat osakseen ihailua :)
    Täällä on henkilö joka omaa saman intohimon vanhoihin tuoleihin ja siten aalla olevat tuolit löytyy molemmat meiltä kaksin kappalein ;)

    Kiva kun tulit lukijaksi toivottavasti jatkossakin viihdyt. Sinulla on myös ihanat sivut ja kiva kun jaksat pyörittää kahta blogia nostan hattua.

    Otan valon toivotukset ilolla vastaan ja laitan sinulle tulemaan tuoreen valon toivotukset :)

    Marie

    ps. Kiitos vielä ihanasta palvelusta ja työn iloa teille sinne!

    ReplyDelete
  20. Hei Marie!
    Nyt tulin oikein ajan kanssa blogiisi, sillä nämä sivut tarvitsevat aikaa katselemiseen. Silmänruokaa, kaikkea kotoista ja kekseliästä. Sinulla on varmasti kaunis talo ja koti : )
    Oliko seinäjokelainen keramiikkataiteilija kenties Päivi Rintaniemi? Muistanko itsekään nimeä oikein, mutta kauniita ovat hänen työnsä.

    ReplyDelete
  21. Kiitos Taru!
    Nyt en vieläkään uskalla vahvistaa nimeä, huomenna olen menossa liikkeeseen josta ostin ne ja samalla tarkastan nimen :) Mielestäni jos sivuillaan näyttää käsitöitä minkä jokin toinen henkilö on tehnyt kuuluu ilmoittaa nimi...joten taidan jossain vaiheessa tehdä hänen töistään postauksen :)

    ReplyDelete
  22. Kauniita kuvia kauniista blogista !
    Hyvää viikonloppua!
    Wilhelmiina kotiliesi

    ReplyDelete
  23. Todella kauniita kuvia! Kaipaankin jo Helsinkiin ja parin kuukauden kuluttua voin itsekin noita katsella:-)
    Helsingfors är faktiskt en vacker stad,men för mig mest på sommaren.

    ReplyDelete
  24. Kiitos Yaelian ! Onneksi pari kuukautta menee nopeasti :) Tulet kyllä kauniista maisemista tänne matkustaisin mielelläni olemaan sinne kesäksi.

    ReplyDelete
  25. Kaunista! Helsinki on kyllä ihana ja nimenomaan kannattaa kurkistella välillä ylöspäin ja ajan kanssa. Kipsityösi on ihastuttava!

    ReplyDelete
  26. Tulla tupsahdin tänne jostain blogista, pidän ihanasta tunteesta joka blogissasi vallitsee. Jatkan selaamista. Kauniita kuvia olet ottanut!
    Ihanaa päivää!

    ReplyDelete
  27. Kiitos Rebecca! Ylös katsomisessa on pienet riskit mutta ne kannattaa ottaa kyllä ;)Mukavaa päivän jatkoa sinulle myös!

    Piupau sehän oli tervetullut tupsahdus :)
    Kiitos kauniista sanoista ja toivottavasti viihdyit selaillessasi. Ihanaa päivää sinulle myös !

    ReplyDelete
  28. Kiva kun olit blogissani piipahtanut, löysin minäkin tieni töänne blogiisi. Kuvasi ovat kauniita ja blogissasi on aivan ihana tunnelma!
    Mukavaa viikonloppua!
    -kisu-

    ReplyDelete
  29. Kiitos vastavierailusta Kisu :) Mukavaa viikonlopun jatkoa myös sinne.

    ReplyDelete

Kaunis kiitos viestistäsi.