Sunday, May 30, 2010

Teeleipä



Kylläpäs viikonloppu hujahti ohitse. Neljän hengen perheenjäseninä ollaan olltu grillijuhlissa, pyöreitä täyttävän ystävän syntymäpäivillä, lavastuksien teossa, levynjulkistamis tilaisuudessa, puutarhassa , elokuvissa sekä suomenlinnaretkellä. Onneksi minun ei ole tarvinut olla kaikessa noissa tilanteissa :)
Mutta luulenpa että meillä jokaisella on perheessä tarinaa kerrottavana ennen viikonlopun päättymistä.
Odotankin nuorempaa poikaani kotiin niin perhe olisi täysilukuinen :) Odotellessa leivoin teeleivät ja ajattelin koota perheen juustolautasen ääreen nollaamaan päivän. Vielä viikon rutistus ja sitten odotettu kesäloma alkaa...on sitä jo kovasti odotettukin :) Puku on jo pukuvuokraamosta varattuna meidän peruskoulun päättävälle. Nenäliinapaketinkin olen jo varannut. Omatkin muistot tulvii mieleen kun lopetin peruskouluni. Minulla pääsi silloinkin kyyneleet, jokin aika elämästä loppui ja toinen alkoi.

Teeleipien ohje on helppo ja nopea;

4 dl vehnäjauhoja, 3 dl kaurahiutaleita, 1 1/4 rkl leivinjauhetta, 1 tl suolaa, 2 dl juustoraastetta, 100 g voita, 4 dl maitoa. Kuivat aineet sekaisin kera juustoraasteen. Sulatettu voi ja maito perään. Lusikoi leivinpaperin päälle 12 teeleipää. Uuni 225 asteeseen ja paistoaika uunista riippuen 10 minuuttia.

Ohje on kirjasta Leivonnaisten Helmiä.

Tsemppiä kaikille ensiviikkoon :)

Marie

17 comments:

  1. Minunkin neljäs tyttäreni saa peruskoulun päättötodistuksen lauantaina- hän on tässä meidän perheessä lapsista tuossa "keskisarjassa" ja huomaan että usein pidän vielä pienenä tuota kaunista pitkän huiskeaa taiteilijaani.Steinerkoulun juhlat ovat aina tunnelmaisia ja täynnä oppilaiden omaa musisointia sekä tanssia.nenäliinat eivät varmaan riitä minulle -täytyy varata erityistehokasta talouspaperia: )
    Teeleivät kruunaavat iltapalahetket!halaus sinulle ja kiitos kauniista kuvistasi!

    ReplyDelete
  2. Sinun kuvissasi on niin tunnelmallinen fiilis!!! AINA!!! Teeleivät ovat superhyviä :) Kiitos vinkistä, piiitkään aikaan en olekaan niitä tehnyt, taidan joku ilta tässä myös tehdä :)
    Meikäläinen itkee lähes joka kevätjuhlassa... Nuorin koululaisemme päättää ekaa luokkaa ja saa ekan kevättodistuksena, herkistyn varmaan jo siitä! Ja suvivirsi saa kyynelehtimään meikäläisen herkästi myös...Siinä on jotain niin koskettavaa ja kiitollisuutta herättävää tunnelmaa!!! Toivottelen suloista suvea sinulle ja perheellesi :)
    Ps: Saatammekin tavata ensi kuussa Keuruun maisemissa?!

    ReplyDelete
  3. Muistan kyllä miten haikeaa oli jättää peruskoulu. Monet luokkakaverit ja ystävät jatkoivat eri kouluihin jatkamaan opiskelua... Voin kuvitella miltä äidistä tuntuu, vaikeaa välttyä ilon ja haikeuden kyyneliltä.

    Herkullinen teeleipäohje, tuli nälkä! :D

    ReplyDelete
  4. Oi, herkullisilta näyttävät. Tätä kokeilen varmasti - meillä kun tehdään tosi usein teeleipiä. Omassa suosikkireseptissäni ei ole juustoraastetta ollenkaan, joten tässä ohjeessasi oli mulle uutta vivahdetta. Meillä tehtiin illalla skonsseja, nameja nekin. Pienet sormet olivat tomerasti mukana touhussa.

    Päätösjuhlat ovat aina herkkiä tilanteita. Olen ollut hoitovapaalla nyt pari vuotta mutta sitä ennen ammattini puolesta olen sellaisissa aina läsnä. Ja aina herkistyn. On se kuitenkin hyvä, että ihminen elää tunteistaan käsin.
    Teille antoisaa päätösjuhlaa ja loman odotusta,
    Anu

    ReplyDelete
  5. Onpas teillä ollut vauhdikas viikonloppu :) Kiitos teeleipien ohjeesta, pitääkin kokeilla joku päivä! Ihanaa alkanutta viikkoa :)

    ReplyDelete
  6. Maria meillä nuorimmainen lopettaa peruskoulun nytten. Samapa täällä pidän pienenä nuorukaista joka on pituudeltaan ohittanut äitinsä moneen kertaan:) Ritarillisesti tekee kotona raskaimpia töitä ja myöskin sellaiset työt joihin pituutta tarvitaan.
    Huolehtii äidin pimeällä kulkemista jne jne.
    Kiva kun steinerkoulussa on ohjelmaa järjestettynä vanhemmillekkin.Meillä ei oikein ole ollut muutoin kun jos on ollut kuudes tai yhdeksäs luokka kyseessä. Herkistellään yhdessä tsemppiä viikkoon!Lämmin ajatus täältä Sinulle :)

    -T Kevätjuhlissa on tosiaan tunnelatausta. Minä itken niissä aina :) Yksi pahimmista kerroista oli eskarin kevätjuhla jossa lapset seisoivat edessä ja lauloivat; muista aina liikenteessä monta vaaraa ompi eessä...Silloin sanoin kyllä tällaiset laulut pitäisi lailla kieltää ;) Vanhempien suurin pelko täällä kun laitamme lapset kouluun on liikenne.
    Ihanaa jos näemme ensikuussa! Me olemme varmuudella matkaamassa keskisuomen suveen :) Odotankin näkemistäsi <3

    Katri On haikeaa jotenkin olen onneksi työstänyt ajatuksiani ja elänyt hetkessä. Muutoksia on tiedossa kun lapset kasvavat isoiksi sempä takia nautin jokaisesta hetkestä joita saan heidän kanssan viettää :) Miten voikaan aika mennä niin nopeasti ? :) Aurinkoa viikkoosi!

    Hoitovapaa on ihana mahdollisuus meillä Suomessa ei tarvitse mennä kuin naapurimaahan ja sitä mahdollisuutta ei ole. Tunnelmaa tosiaan on ilmassa :) Ajatella että muistan kuin eilisen päivän kun laitoin esille ensimmäisen koulupäivän vaatteet ja aikaa on vierähtänyt 9 vuotta. Nyt on käyty sitten vuokraamassa puku :)
    Aurinkoa viikkoosi!

    Hannele vauhtia tosiaan riittännyt onneksi vähän rauhoittuu :) Toivon sinulle myös hyvää ja aurinkoista viikkoa.

    ReplyDelete
  7. Kovasti on touhua piisannut viikonlopussanne!
    Meillä oli vaihteeksi ihan päinvastainen, rauhallinen vkl.

    Kevätjuhlat on kyllä liikuttavia, saa nähdä millainen nenäliinapaketti minunkin pitää varata lauantaille, kun meidän esikoinen päättää ala-asteen...Tänään mennään tutustumaan sit uuteen kouluun, lapset päivällä ja me vanhemmat illalla. No, onneksi siirtymämatka ei ole pitkä, vain viereiseen rakennukseen. ;)

    Mukavaa kesäistä viikkoa teille!

    ReplyDelete
  8. Kiitos reseptistä, siinäpä helppo ja mukava välipala ohje. Kattaus näyttää varsin houkuttelevalta.

    ReplyDelete
  9. Oih, teeleivät on munkin suosikkeja! Opin niitä tekemään jo seiskaluokalla kotitalouden tunnilla, ja siitä lähtien niitä on tehty. Hyvää, ja nopea tarjottava vaikka yllärivieraille :)

    ReplyDelete
  10. Teeleivät ovat hyviä ja helppotekoisia,kun haluaa päästä vähemmällä leivänteossa.Hyvä ohje!

    ReplyDelete
  11. Marielisa varaudu vain ;) Meillä siirtyminen ala- asteelta yläasteelle oli suurikin muutos ja olen seurannut että taitaa olla sitä aika monelle.Lähinnä henkisessä mielessä.Toivonkin kivoja päättäjäisiä ja toivottavasti yläaste mieluinen :)

    Piupau kiitoksia :)

    Viivu tosiaan muutama teeleipä ohje takataskussa ei ole yhtään hullumpi. Varsinkaan hiivan ollessa loppu :)

    Yaelian näin on ihanasti kiireessä säästyy vaivaamiselta ja pöydällä alustamisesta sekä aika säästyy mukavasti :)

    ReplyDelete
  12. Aivan mieletön tee-kalusto!! Mistä noin kauniin voi löytää??
    Tee-leivätkin täytynee kokeilla ;)

    Kaunista viikon jatkoa!

    -Sanna

    ReplyDelete
  13. Ihania juhlia sinne! Minullakin tuli kyyneleet silmään viime viikolla kun tytär esiintyi elämänsä ensimmäistä kertaa kerhon kevätjuhlassa. Ja niitä hetkiä on toivottavasti luvassa vielä paljon lisää. En ole vähään aikaan kerinnyt täällä käydä kurkkimassa ja aivan ihania kuvia olet ottanut, niin tunnelmallisia. Kauniita nuo edellisen postauksen lasimaljat.

    ReplyDelete
  14. Ada och Emil olen perinyt teekaluston äidiltäni :) Äiti on ostanut sen ovikauppiaalta 70-luvun alussa...että näin Ruotsissa :) Minäkin odottelen että ovikello kilahtaisi ja joku tulisi tarjoamaan kaunista posliinia. Tänä kesänä kun jälleen menen lapsuudenkodissani käymään niin ajattelin metsästää lisää kyseistä kalustoa. Astiasto on Saksalainen kulkee nimellä Bavaria.

    Kirsikka kiitos kauniista sanoistasi :) Kerhojen kevätjuhlat on niin ihania. Juhlia aidoimillaan.
    Ne herkistävät takuulla :)

    ReplyDelete

Kaunis kiitos viestistäsi.