Saturday, November 13, 2010

Taateleita ja kuusia


Talven tuntua ilman lunta. Harmaata ja kylmää, mutta kaivattuja hiutaleita ei vielä näy. Kylmyys, kosteus ja pimeys on saanut vetäytymään  sisätiloihin. Talven tulo tuo iltapäiväteelle  makean nälän.
Mikäs olisikaan talvisempi herkku kuin taatalikakku. Oman ohjeeni hukkasin, mutta onneksi saman tapainen löytyi netistä, täältä.  Ohjeessa pidään siitä että taatelit kiehautetaan ja sähkövatkaimella vatkataan kuohkeaksi.  Näin kakusta tulee mehukas ja kuohkea.

Jokin aika sitten sain innon ommella kuusia käsin tehdystä paperista. Katsotaan mihin niitä joulun tullen käytän. Nyt ainakin koristeltiin kakku ja pöytä :) Isäinpäivää  odotellessa, toipilaana lepäilen ja nautin vain oleilusta.

Ihanasti blogeissa näkyy jo joulun odotus :) Käsityöläiset on päässeet vauhtiin ja miten ihana onkin kaikkea sitä luovuutta ihastella ♥  Kodeissa on tunnelmaa ja yhdessäoloa.

Kaunis kiitos ja halaus kommentin jättäneille ja  uudeksi lukijaksi alkaneille.  Lämmittävät ja saavat suunpieleni hymyyn :)

Oikein ihanaa viikonlopun jatkoa jokaiselle. Nautitaan lämmöstä ja herkuista ;)

Marie

51 comments:

  1. Herkulliselta näyttää kakku ja kauniita kuusia. Meillä mummu teki aina jouluksi taatelikakkuja kun olimme pieniä. Ja viime jouluna yksi ystäväni toi ihania pikkuleipiä, joissa oli taatelia. Ajattelinkin ohjetta häneltä kysäistä. Tunnelmallista viikonloppua:)

    ReplyDelete
  2. Ah mika tunnelma teillä siellä kattauksessa. Pitääpä tässa itsekin alkaa leipoa isäinpäivää odotellessa, ajattelin täytekakkupohjaa ja korvapuusteja ja viikon leivät!
    Kiva että pidit villaisista kuusenkoristeistani! Huovutus on tosi kivaa ja minusta yllättävän helposti käsien alla muotoutuvaa...
    Rauhallista viikonloppua sinne teillekin!
    Eija

    ReplyDelete
  3. Kauniita kuvia ja tunnelmallinen teksti! Ihanaa viikonlopun jatkoa myös sinne!

    ReplyDelete
  4. Taateli -kakku on mieheni lempikakku jouluherkuista!
    Niin suloiset tunnelmat sinulla täällä-kiitos♥levollista toipumista ,
    maria

    ReplyDelete
  5. Ihania herkkutunnelmia kuvissasi. Suloisia nuo valkeat kuuset. Tuovat mukavasti kattaukseen talventunnun. Tämä päivä on ollut tasaisen harmaa ja sade on viipynyt vierellä aamusta saakka. Taatelikakku on minunkin jouluherkkuni. Rakastan tuoreen taatelikaakkusen tuoksua<3
    Huomiseen juhlapäivään paljon suloisia tunnelmia!

    ReplyDelete
  6. Mums,taatelikakku on hyvää! Kivat nuo pikku paperikuuset:-)Ja oikein hyvää viikonloppua,toivon että sitä luntakin ilmestyy hieman värjäämään sitä harmautta.

    ReplyDelete
  7. Yksinkertaista ja niin kaunista.

    Ihanaa lauantai-iltaa!

    ReplyDelete
  8. Heipsan :) taatelikaakku on myös lemppareitani jo vuosien takaa. Taitaa olla ensimmäinen joulu-kakku jonka opettelin tekemään...aikaa sitten ;)
    Sama harmaus, tihkusade on tämänkin kaupungin yllä ;), onneksi on kynttilät ja lämpöinen koti :) Lähetän lämpöisiä ajatuksia sinne päin :)

    ReplyDelete
  9. Taatelikakku on minunkin jokajouluinen suosikkini, arabialaisen joulukakun rinnalla :-9 Toivotaan lumisia pyrytyksiä eteläänkin, Oulun seutuvilla on jo saatu posket punaisiksi ja varpaat kylmiksi lasten kanssa pulkkaillessa ♥

    ReplyDelete
  10. Herkullisen näköistä kakkua. Täytynee itsekin tehdä vaikka jouluksi. Kuuset on kauniita! Kiva idea. :)

    Ihanaa viikonlopun jatkoa sinulle!

    ReplyDelete
  11. Taatelikakku on suosikki kun joku vaan leipois. Olin tänään itse myymässä myyjäisissä ja täytyy myöntää että taidan jatkaa oikeita töitä enkä astu käsityöläisten ammattikuntaan. Kerkesin ostamaan muilta myyjiltä ennenko myyjäiset virallisesti oli alkanutkaan joten voi arvata etten palannut kotiin kassit täynnä rahaa. Hauskaa oli ja tutustui uusiin ihmisiin mutta kyllä se taitaa olla melkein hyväntekeväisyyttä tuo myyntihomma:)
    Lepäile

    ReplyDelete
  12. Kaunista kaunista :) Ihanaa on taateleiden kiehautuksesta tuleva tuoksu!!! Omassa ohjeessani kiehautetut taatelit sekoitetaan voihin ja sokeriin ja aina sitä tehdessä siinä vaiheessa olevaa taikinaa(taateli-rasva-sokruseosta) on pakko maistaa ja se on jo IHANAA :)
    Kauniit kuuset olet tehnyt, ainakin ne ovat kuin lumipeitteen saaneet tässä harmaudessa :)
    Oletko toipilaana? Oikein Levollista viikonlopun jatkoa toivottelen!! Ja kiitos viimeisestä, oli mukavaa :)

    -T

    Ps. Niin kaunis on tuo teidän pöydän pinta!

    ReplyDelete
  13. Tuo kakku kuului lapsuuteni ja nuoruuteni ihanuuksiin. Äitini taisi leipoa sitä lähes joka lauantai. Olin vaan kokonan unohtanut koko kakun, kunnes luin siitä täällä. Nyt suunnitelmissa kakun leipominen.

    ReplyDelete
  14. Kiitos kun kävit vierailulla, onneksi tämä kylämatka on lyhyt puolin ja toisin:)
    Meillä täällä on ollut ihmeen ahkeria apulaisia, on valmistunut täytekakku huomiseksi ja tälle päivälle herkullinen omenapiiras. Itse olen ollut kyläilemässä jo omilleen muuttaneen neidon ihanassa puutalo asunnossa, kyllä vanhat talot on kauniita, ja jännä, että perinne jatkuu vanhan talon myötä, vaikka välillä luulin, että nämä narisevat lattiat saivat haaveilemaan kivitalosta, mutta hienoa kun tilanne olikin tämä.
    Lämpöistä isäinpäivää!

    ReplyDelete
  15. Your blog is such a delight, I am in love with your style!! Very Inspiring. Magical atmosphere, with all these beautiful collages.

    Enjoy a wonderful weekend,
    Warm greeting, Aina

    ReplyDelete
  16. Olipa mukavaa löytää sinun ihanaan ja tunnelmalliseen blogiin. Kauniita kuvia! Taateli- kakku näyttää herkulliselta.

    Oikein nautinnollista isänpäivää! Toivottavasti lepo auttaa oloasi.

    sellariina

    ReplyDelete
  17. Kauniita kuviasi ihailen. Lempeitä tunnelmia imen itseeni. Kiitän ja toivotan ihastuttavaa iltaa!

    ReplyDelete
  18. Taatelikakkusi näyttää todella mehevältä. Voisin kokeilla!Itse olen tehnyt vanhan Deko lehden resptillä suklaa-taatelikakkua. Siinä taatelit keitetään omenamehussa ja fariinisokerissa.
    Kuuset ovat ihania, näyttävät raikkailta tumman kakun päällä.

    ReplyDelete
  19. Kylläpä paperi on kaunista! Varsinkin kun se on noin kauniissa ympäristössä. Joulujuttuja on tullut jo meidänkin kotiin. :)
    Iloista viikonloppua!

    ReplyDelete
  20. Nam! Kakku näyttää mehevältä ja kuuset niin herkkiä.. Itse en ole vielä saanut kiinni joulunvalmistelufiiliksistä, ehkäpä herään jonain aamuna siihen tunteeseen. Toivottavasti en liian myöhään kuitenkaan... :)

    ReplyDelete
  21. lämmin kiitos vierailustasi:)
    vastavierailulla ja tulen uudelleenkin!
    upeat kuvasi hurmasivat kerralla<3

    lämmöllä
    Päivi

    ReplyDelete
  22. Suloisia paperikuusia :) Ja taatelikakun tuoksun voi melkein tuntea. Ihania kuvia ♥

    ReplyDelete
  23. Voi, lunta odotellaan täälläkin niin kovasti. Meillä jokainen toivoo lunta, haaveilee siitä. Ehkä jo ensi viikolla, toivon :)

    Suloisia nuo tekemäsi kuuset. Sinulla on taitoa toteutukseen ja silmää ideointiin.

    Ihanaa, lämminhenkistä isänpäivää sinun perheellesi.

    ReplyDelete
  24. Minulla on tie kuinka kauan jo ollut traditiona leipoa taatelikakku jouluksi. Niin teen tänäkin jouluna.
    Kivoja kuusia.

    ReplyDelete
  25. Mietinkin, että miten olet kuuset tehnyt. En kuvasta katsoen heti hoksannut, että ompelemalla. Ovat kauniita kuten paperinsa pintakin.
    Lunta minäkin odotan ja tämä ainainen tihkusade jotenkin käy vähän voimille. Luulen, että flunssa kolkuttelee oville - toivon, että sinä paranet pian.
    Taatelikakkusi näyttää kuohkealta herkulta! Meillä leivottiin huomista varten pikkuleipiä ja suklaakakku. Laitetaan siis suut sokeriin huomennakin :)Oikein leppoisaa isänpäivää teidän perheeseen.
    Enkeleitä,
    Anu

    ReplyDelete
  26. Herkän näköisiä kuusia! Meillä mies on aina leiponut taatelikakun, saa nähdä innostuuko tänä vuonna...

    Mukavaa isänpäivää!

    ReplyDelete
  27. Taatelikakku on hyvää ja kuuluu joulun aikaan. Teen sitä sekä kotiin että työpaikalle. Joulu tosiaan on alkanut näkyä blogeissa ja tietenkin myös omissa aatoksissa.

    Toipumista ja hyvää sunnuntaita Sinule!

    ReplyDelete
  28. Ihanat ja tunnelmalliset kuvat jälleen ja tosi kauniita kuusia, minunkin täytyy löytää se rauhoittuminen ja alkaa väsäilemään joulujuttuja, tässä kun on vaan ollut liian paljon kaikkea ikävääkin, niin ei ole vielä löytynyt oikeanlaista tunnelmaa...oikein ihanaa isänpäivää teille ♥

    ReplyDelete
  29. Olet taas saanut ihmeellisen herkullisia kuvia aikaiseksi! Näitä sinun kuviasi on ilo katsella, ne ovat oikeasti niin taidokkaita ja kauniita! Ihanaa, taatelikakkua, siihen olen itse rakastunut nyt vasta viime vuosien aikana. Se on siis niin ihanaa! Toivottavasti pian tulet kuntoon!

    ReplyDelete
  30. Niin kaunista ja ihanaa tunnelmaa... <3 Ja kakku näyttää herkulliselta!
    Mukavaa isänpäivää! :)

    -Päivi-

    ReplyDelete
  31. Onpa sinulla kaunis blogi! Saisipa joka puolella noin kauniisti laitettuja tuotteita herkutella. Pakko myöntää, että kaunis kattaus on juuri minun heikkouteni. Yritystä on, mutta lopputulos on aina himmeä. Mukavaa isänpäivää!

    ReplyDelete
  32. Kaunis kattaus ja lämmin tunnelma kuvissasi, kirjoituksissasi. Lunta saimme räntäistä eilen illalla ja sitä nautin ihanassa seurassa katulamppujen loistaessa tienvarsilla- lumi narskui ihanasti jalkojen alla <3
    Mukavaa isänpäivän iltaa vielä toivotan ja rauhallista tulevaa viikkoa!

    ReplyDelete
  33. taatelikakkua...nam! Lupasin tulevalla viikolla leipoa tyttöjen kanssa joulupipareita ja piparkakkutalon. Pikku hiljaa joululeivonnaisia siis alkaa valmistumaan. Myös laatikot teen raakapakasteina valmiiksi aattoa varten:) Ihania kuvia ja ihanaa tunnelmaa! MUkavaa alkavaa viikkoa!

    ReplyDelete
  34. Miia ajatus taatelipikkuleivistä kuulostaa herkulliselta. Taatelikakku tosiaan kuuluu perinteisiin, niihin ihaniin vanhoihin :)

    Eija täälläkin juhlittu isää herkuin. Sattui näköjään sama päivä meille isänpäiväksi :) Äitienpäivä on ainakin ollu yleensä eri viikonloppuina. Päivänne oli taatusti ihana :)

    Nonna kiitos kiitos :)

    Maria hih, täälläkin se kuuluu miehen lempikakkuihin. Muiden herkkujen lisäksi taatelikakusta ei ole enää muruakaan tallella :)

    Tinttarus kiitos jälleen kauniista ja rohkasevista sanoistasi <3 Taatelikakun tuoksu on mitä hurmaavin :)

    Yaelian lunta tosiaan odotetaan ja toivotaan :)

    Mari kaunis kiitos :)

    Anne onneksi on kynttilät :) Taatelikakku on tosiaan kivan helppo tehdä ja tuo juhlan tuntua :)

    Amelia ihanalta kuullostaa tuo pulkkamäki:) Arabialainen joulukakku taitaa olla minulle ihan vieras. Täytyykin tutustua :)

    ReplyDelete
  35. Esmeralda kaunis kiitos sinulle :)

    Henrietta :D juuri noin kävisi minullekkin. Kirppareilta jo vastaavaa kokemusta. Käsityöläisillä tosiaan on palkka kovassa, harmi. Itse arvostan kovasti ja välillä ihmettelen sitä miten halvalla tuotteensa myyvät.

    -T Leipomisessa aivan liian usein sorrun minäkin taikina vaiheessa ;) Aika tosiaan lennähti, näinhän se yleensä on kun on puhuttavaa ja kivaa seuraa :) Pian uudestaan ja kohta varmaan nähdään kun olet täällä päin :)

    Pirkko niin ihanaa kun leipomuksetkin voivat palauttaa muistoja mieleen :) Herkkuhetkiä sinulle.

    Jaana näinhän se on että tavat periytyvät. Mekin olemme asuneet miltei aina vanhoissa taloissa ja jo lapsuuden kodit ovat olleet sitä :) Mielenkiinnolla seuraten mitä nuorukaisemme aikoinaan valitsevat ;) Päivänne kuulostaa ihanalat :)

    Sellariina kiitos tervehdyksestä ja lämpimästi tervetuloa seuraan :)

    Piupau halit ja kiitokset sinulle. Kiva kuulla sinusta pitkästä aikaa <3

    Johanna suklaa reseptissä kuullostaa heti askelta herkullisemmalta ;)

    Tuire kiitos sinulle <3 Joulu tosiaan alkaa jo hiipimään ;)

    Katri onneksi vielä ei ole kiire. Ihaninta on se kun saa tehdä omalla ajallaan <3

    ReplyDelete
  36. Päivi lämpimästi tervetuloa ja kiitos piristyksestäsi :)

    Heidi kaunis kiitos <3

    Lumiomena kommenttisi lämmitti kiitos sinulle! Toivotaan että pian saadaan valkoinen maa :)

    Arleena hyvistä perinteistä kannattaa pitää kiinni , niin täälläkin pidetään ja liputetaan hyville perinteille :)

    Anu toivottavasti flunssa pysyy loitolla. Valkoinen maa piristäisi kummasti ja toisi valoa pimeyteen. Marraskuu yllättää aina pimeydellään.
    Teillä on ollut ihanat herkkuhetket kävin kurkkaamaassa, niin herkullista ja kaunista :)

    Vekarus pidän peukkuja sinulle ;)

    Marjatta onnekkaita työkavereita sinulla, kun saavat herkutella leipomuksillasi :) Joulu alkaa jo hiipimään, tuohan se kivasti touhua tähän muutoin niin pimeään marraskuuhun.

    Sarppu toivottavasti ikävät asiat pian takana ♥
    Lepoa ja inspiraatiota toivotan sinulle :)

    Cosycottage kiitos palautteestasi, amatööriä lämmittää kivasti :) Kakku on tosiaan maukas ja säilyttää ihanasti mehevyytensä.

    Päivi kaunis kiitos :)

    Selma sinulla on silmää kauneudelle, rohkeasti vain toteuttamaan kattauksia :)

    Marina tuota kuvailemaasi tunnetta kovasti täällä odotetaan :)

    Mirva näppärää valmistaa laatikot puolitiehen valmiiksi. Tuoksujen aikaa on tosiaan tulevat viikot tulvillaan :) Lasten kanssa piparien teko on yksi joulun odotuksen hienoimmista hetkistä :)

    ReplyDelete
  37. Kiitos mukavasta kommentista! Olen vastavierailulla ja ihanalta näyttää!

    Valkeaa maata odotellessa
    - Sari

    ReplyDelete
  38. Kukkakedoltasi tänne talven harmauteen :) Kiva kun kävit kurkkaamassa :)

    ReplyDelete
  39. Heissun Marie!
    Joulutohinat -maltilliset, mutta kuitenkin- alkaneet minullakin. Näkyy samantien siinä, ettei oikein ehdi bloggailla (päivittää omia sivujaan saati käydä kommentoimassa, vaikka käynkin kurkkimassa kuulumisia).
    Tosi kivat kuuset!!! Olen itse laitellut samalla tekniikalla keittiönikkunaan tähtiä roikkumaan. Eilen asensin touhukkaana kaamosvaloja (=niitä pienilamppuisia jouluvalosarjoja) sinne tänne. Ja vihjaisinpa ukkokullallekin, että pikkuhiljaa glögikausikin voisi alkaa =)
    Kiitos taatelikakkulinkistä!

    Iloista viikkoa Sinulle,
    toivottelee Helmi

    ReplyDelete
  40. Hei Helmi, ihana oli lukea viestisi heti maanantai aamusta. Piristit päivääni kummasti :) Tosiaan joulu ja muut touhut tuntuvat nyt syövän aikaa. Kurkkaillen olen minäkin ollut liikenteessä:) Ihana keksintö noi valosarjat, pimeyskään ei harmita niin, jujuhan menisi piloille valossa ;) Paperityö on tähtenä myös varmaan kaunis, täytyykin kokeilla :) Mukavia glögihetkiä teille!

    ReplyDelete
  41. Kauniita kuvia ja herkullisen näköinen kakku :)
    Minusta on ihana käydä blogissasi, täällä on niin mukavan rauhallinen tunnelma.
    Hyvää viikon alkua Sinulle :)

    ReplyDelete
  42. Naksu kiitos kauniista sanoistasi ja kiva kun käytit aikaasi piipahtamiseen :) Hyvää alkavaa viikkoa sinulle myös :)

    ReplyDelete
  43. Taatelikakkua meilläkin tehdään aina kuin vain mahdollista. Se on niin helppo, kaikki voi sekoittaa samassa astiassa eli kattilassa. Ei tule tiskiä :)

    ReplyDelete
  44. Bellagio juuri näin ja se onkin monen hyvän reseptin salaisuus :) Kattilan pohjia on kiva kaluta :)

    ReplyDelete
  45. Kauniita askarteluja jasyötävän hyviä herkkuja!

    Mukavaa alkanutta viikkoa!

    ReplyDelete
  46. Minulle tulee aina niin hyvä mieli kuvistasi, niitä voisi selata ja katsella vaikka kuinka pitkään...Kiitos!

    ReplyDelete
  47. Kiitos Emilia ja sitä samaa sinulle toivottelen :)

    Sari kaunis kiitos :) Sama pätee sinun niin kauniisiin runoihin. Jäävät ajatuksina sisälle soimaan :)

    ReplyDelete
  48. Slurps, mikä kakku! Löytyy perinteisesti omasta joulupöydästäkin.
    Ihania kuvia tälläkin kertaa!

    ReplyDelete
  49. Kultsin kämppä kakku oli slurps ja hävisi äkkiä miesväen masuihin :) Onneksi joulun aikaa on tilaa useamalle kakulle ;)

    ReplyDelete
  50. Oi, tuo kakku näyttää niin muhkean herkulliselta :) Kuuset ovat ihana idea, miten sopivatkaan tuohon kakunkin päälle noin hyvin!

    Kaunista viikon jatkoa Sinulle.

    -Sanna

    ReplyDelete
  51. Kiitos Sanna. Kuusia oli hauska askarrella, vaikken kovin askartelevaa sorttia olekkaan :)
    Viikko alkaakin jo olemaan puolenvälin joten toivotan sinulle hyvää loppuviikkoa :)

    ReplyDelete

Kaunis kiitos viestistäsi.