Tuesday, June 07, 2011

Syreenin tuoksua


Vihdoinkin netti toimii ja päivitys onnistuu mutkitta. Viikonloppu meni valkolakkeja juhliessa ja omassa perheessä juhlistettiin nuorukaisten loman alkua. Syreenin kukkiessa ei ole yhtään hassumpaa järjestää juhlia :)
Viime kesän syreeni kokeilut ovat saaneet jatkoa. Ihastuin syreenijäätelöön niin että sitä oli aivan ensi töikseen tehtävä. Kaunis vieno tuoksu muuttuu ihanaksi mauksi. Syreenisokerin tein myös ja näyttää siltä että tänäkin vuonna värit säilyvät kukkien kuivuessa. Syreenisokeria olen ripotellut suklaisten jälkiruokien seuraksi.
Seuraavaksi on vuorossa mehu sekä marmeladi. Jos kiinnostusta löytyy kokeiluun voin vaikka ensi postauksessa laittaa ohjeita jakoon :)

Tällä erää jäätelön ohje; 2 dl syreeninkukkia (vaalean liloja), 1 dl sokeria, 2 kanamunaa, 2 1/2 dl maitoa, 2 dl kuohukermaa.

Pese ja perkaa kukat. Vaahdota kanamunat ja sokeri. Sekoita vaahto yhdessä maidon kanssa kattilaan. Lisää joukkoon myös 1 1/2  dl kukintoja. Anna seoksen poreilla kunnes alkaa sakeutua eli 7-10 minuuttiin. Siivilöi kukinnot pois ja anna jäähtyä. Sekoita lopuksi vispaamaton kerma joukkoon ja tuoreita kukintoja 0,5 dl koristamaan jäätelöä. Laita jäätelöseos pakkaseen, jähmettyminen kestää nelisen tuntia.

Kesä on tullut keittiöön hurmaavan tuoksun kera :)  Iloista ja lämmön hellimää viikon jatkoa!

Marie

39 comments:

  1. Syreenijäätelö kuullostaa ja näyttää hyvältä! Aikas jännä juttu. Pitää varmaankin kokeilla. En olekkaan aiemmin syönyt kukkia saati sitten kukkajäätelöä. Paljonhan niitä kukkia laitetaan salaatin joukkoon, mutta en ole sellaistakaan koskaan maistanut. Uusia makuelämyksiä siis luvassa! Kauniit kuvat taas!

    ReplyDelete
  2. Kiitos ohjeesta! Ihan varmasti sitä kokeilen. Olen muuten luullut, että syreeni on myrkyllinen, mutta ei se olekaan.... Ihanaa!!

    ReplyDelete
  3. Wautsi, syreenijäätelöä! En ole koskaan kuullutkaan. Ihanat kuvat ♥ Lämpimiä hellepäiviä!

    ReplyDelete
  4. Suloiset kuvat ja mielenkiintoinen jäätelön ohje, kiitos :) Itse ajattelin sokeroida ja kuivatella syreenin kukkia koristeeksi kakun päälle. Näillä helteillä on tietysti syytä tarttua tuumasta toimeen, muuten kukinta on ohi ennen kuin huomaakaan :) Lempeitä ja lämpimiä tuulia sinulle.

    ReplyDelete
  5. Tosi tosi kaunista on! Enpä ole ennen kuullutkaan syreenin käytöstä ruuanlaitossa. Tänä vuonna taidan laittaa kuopuksen kakkuun koristeeksi ja ehkäpä ensi vuonna rohkeammin jäätelöä kokeilemaan. Kiitos taas hyvästä ohjeesta! Täytyykin etsiä sun blogista noin vuoden takainen herkku ja tosi helppo suklaapiirakkaohje:)

    ReplyDelete
  6. Kauniita kuvia. Ohje kuullostaa kokeilemisen arvoiselta. :) Kokeilisin heti, mutta puuttuu syreenin kukat. :D Syreeni on niin kaunis ja näköjään muutenkin hyödyllinen, että jostain sellaisia täytyy meidänkin pihalle hankkia.
    Iloisia hellepäiviä!!

    ReplyDelete
  7. Aivan ihana ohje. Tuota jäätelöä saattoi syödä jo silmillään. Se on mitä suomalaisin kesäherkku - lähiruokaa luovasti ja tyylikkäästi!

    ReplyDelete
  8. Täällä meillä omenapuut avvaavat ensimmäisiä kukkiaan ja syrreenit hieman tuonnempana...Aivan varmasti kokkeilen ohjettasi :)

    ReplyDelete
  9. Näyttää niin jännältä että taidanpa kokeilla! Ja juu, olemme todella kiinnostuneita muistakin syreenintäyteisistä resepteistä! Ihana tuoksu täyttää talomme jo täälläkin...
    Eija

    ReplyDelete
  10. Ai ihanaa näitä sun herkkuohjeita syreenistä! Laita ihmeessä lisää, minä ainakin aion testata hyväksi koettuja reseptejä. Tuleepahan meidän pihan suurelle syreenipuskalle muutakin käyttöä, kuin olla vaan koristuksena. :D

    ReplyDelete
  11. Ehdottomasti lisää syreeninkukkaohjeita, kiitos! :) Likööri ja marmeladi kuulostavat huumaavan hyviltä ideoilta!

    -Johanna

    ReplyDelete
  12. Tuo muistutus syreenin pesemisestä on hyvä! Juuri äsken toin ulkoa maljakkoon syreeninoksia, mukana seurasi mustien öttiäisten armeija...Mutta jäätelössä pesty syreeni näyttää kyllä herkulliselta!

    ReplyDelete
  13. Ihana syreenintuoksu leijuu kuvistasi, jäätelö näyttää herkulliselta, makua ei osaa kuvitella kun ei kukkaisjäätelöä ole koskaan maistanut - varmaan hyvää...

    ReplyDelete
  14. Heips! Kiitos jäätelöohjeesta, aion kyllä valmistaa herkkua ohjeen mukaan ensi tilassa.
    Mukavaa alkanutta kesää! t.mallamarja

    ReplyDelete
  15. mahtava jäätelön ohje! upeat kuvat :)

    ReplyDelete
  16. Wonderful photos!!!!
    Kathrine
    Fågel Blå

    ReplyDelete
  17. Aivan ihana jäätelönohje! Olisi ihana kuulla myös noista muista mainitsemistasi resepteistä :)

    ReplyDelete
  18. Ihana jäätelöherkku ja kyllä kiitos, syreenireseptit kiinnostaa. Meillä istuteltiin viime kesänä syreeniaitaa ja nyt kukkii, tosin taimet ovat vielä pieniä.
    Minä täällä aloittelen virallisesti kesälomaani, aluksi tekemällä rästiin jääneitä kotitöitä, onneksi lomalaisen tahtiin, sää on ihana!
    Iloista viikkoa sinulle :)

    ReplyDelete
  19. Näyttää niin herkulliselta. Kesä tulvahti lämmön tullessa ja meidänkin pihalla syreenit ovat vihdoin kukassa. Odotan niitä joka vuosi yhtä kovasti :) Lämpöiset terkut ja lomalaisille hyvän loman toivotukset,
    Anu

    ReplyDelete
  20. Sireenijäätelösi maistuu meilläkin kuten jo viime kesänä .♥kiitos tästä kauniista kaikesta täällä luonasi.

    ReplyDelete
  21. Näyttää ja kuulostaa ihanalta - ehdottomasti reseptejä jakoon!

    ReplyDelete
  22. Voikohan ihanampaa jäätelöä ollakaan näin alkukesällä:)

    ReplyDelete
  23. Kaunista! Kuljin tänään pursuavien syreenipensaiden ohi ja teki mieli pihistää muutama oksa, mutta en pystynyt. Jälkeenpäin ajattelin, että oli suurempi paha olla ottamatta.

    ReplyDelete
  24. Oi, nyt menen heti poimimaan syreeninkukkia. Pian ne jo lakastuvat. kaikki mahdolliset ohjeet tervetulleita.

    Kyllä sinun blogisi on kaunis!

    ReplyDelete
  25. Kauniita kuvia!
    Ja ihania ideoita syreenin kukkien käytöstä! :)

    ReplyDelete
  26. Syreeni on niin kaunis, ja kiva kun kukkiakin voi tällä tavalla hyödyntää. Haaveilen ainakin yhdestä pensaasta omallekin pihalle.

    ReplyDelete
  27. Hello Marie!
    Kukka-ice on loistava idea! Ostin vanhan talon ja ollut pitkään vierailla blogeja. Olen iloinen nähdessäni viestisi. Kauniita kuvia! Tykkään ampua tavalla ja toivon että tekstistäni, kääntäjä on kääntänyt kurssin;-).
    Monet terveisiä!
    Solveig

    ReplyDelete
  28. Kesäinen tervehdys sinne! En tiennyt, että syreeniäkin voi syödä:) Herkullisen näköistä jäätelösi ainakin on. Syreenin kukinta on ohi, mutta ehkä kokeilen ensi kesänä.

    Iloa kesän jatkoon!

    ReplyDelete
  29. Moicca Marie... Vietteletkö lomaa, kun ei ole kuulunut sinusta!?
    Ikävä jo on. :)))
    Mukavaa kesää sinne sinulle!

    ReplyDelete
  30. Hei! Täällä myös kovasti jo kaipaillaan ihania päivityksiäsi!:) Lämmintä loppukesää toivottelee Marleena!

    ReplyDelete
  31. Hei! Uusi lukija ilmoittautuu riviin! :) Sinulla on todella kauniita kuvia, niistä henkii ihana tunnelma! Mielelläni tulen lukemaan uudelleenkin :)

    -Anu

    ReplyDelete
  32. Hei, löysin blogisi eilen aivan vahingossa, ja nyt olen kertaalleen selannut sen aivan alkuun saakka. Ihastuin, niin kauniit sivut ja jumalaisen kauniit kuvat!

    Maija

    ReplyDelete
  33. Täälläkin kaipaillaan postauksiasi:) Olet varmasti ollut kunnon lomalla! Syysaatoksin!

    ReplyDelete
  34. Myös minä kaipaan kuviasi ja tekstejäsi! Tunnelmia joita luot joka kerta. :)

    ReplyDelete
  35. Mitä kuuluu? Miten voit? Kauniiseen blogiisi tulin tarkistamaan, joko olisit palannut...

    ReplyDelete
  36. Yhtäkkiä putkahti mieleeni että missä Marie on, ihania kuviasi ja rentouttavia tekstejäsi jo vähän kaipaillaan täällä...

    ReplyDelete
  37. hei marie! mulle tuli myöskin mieleen, että missähän olet...? toivottavasti sinulla ja perheelläsi on kaikki hyvin!! :) lämmintä syksyä!

    ReplyDelete

Kaunis kiitos viestistäsi.