Thursday, May 27, 2010

Keräilyä



Keräilyä tosiaan :) Järjestelin tavaroita sekä pyyhin pölyjä ja siitä ajatus lähti keräilyyn. Keräilen useita tuotteita huomasin sen tarkastellessa ympäristöäni. Tässä muutama esimerkki. Tukholmassa käydessäni tulee aina mukaan jokin käsintehty maljakko. Ajattelematon tapa mutta pakko uskoa kun aloin pohtimaan maljakoiden ostopaikkoja. Maljakoita on sitten sen verran että tänä kesänä ei tule Tukholmasta maljakkoa :) Toinen tuote joita minulle kerääntyy on jalalliset vadit. Pidän kattamisesta ja ruuan esillepanosta joten tarjoiluastioita kerääntyy myös. Oikeastaan aika noloa kun alkaa seuraamaan miten paljon tuotteita löytyy ja pidän itseäni vielä aika minimalistisena ja tarkkaan harkitsevana. No aina voi tarkastaa käyttäytymistään. Ajattelin että kesän juhlissa voisi toteuttaa vatipyramidin ja täyttää kulhot marjoin ja kukkasin.

Haluaisinkin kuulla että mitä te keräilette ? Keräilyssä on oma viehätyksensä, muistella tarinaa esineen hankinnasta. Meillä huonekaluillakin jokaisella on oma pitkä tarinansa :)

Loppuviikon rutistukset teille ihanaiset !
<3 Marie

24 comments:

  1. oj , jag hann precis kommentera på förra inlägget och så kommer ett nytt...

    så fina ting, så mycket hjärta i de...

    nu ska jag iväg och köpa smör till chockobollar

    kram

    Magdalena

    ReplyDelete
  2. Magdalena jag blir lika glad varje gång när du tittar in hos mig! :)

    ReplyDelete
  3. Jalalliset kulhot ovat kauniita ja käytännöllisiä!!! Olen ihastellut niitä myös! Voin kuvitella että tulee kaunis kattaus maljapyramidistäsi marjoin ja kukkasin :)
    Itse olen keräillyt aika paljon vanhoja lasipurkkeja, tai niitä on minulle ajautunut ajansaatossa... Ja olen huomannut ne käteviksikin säilytyspurkeiksi:) Jossain vaiheessa keräilin erilaisia koreja, rottinki-ja pajukoreja jne... pitipä käydä pajunrakennuskurssillakin oppimassa korien tekoa ;)

    Mukavaa loppuviikkoa sinulle ja perheellesi!!

    ReplyDelete
  4. Jalalliset vadit on kyllä ihania! Niitä voisi hamstrata kuinka paljon vain ja niihin tosiaan saa niin kivasti tarjoilut esille. Kaunis tulee marja+kukkas tarjoilulla, voin vain kuvitella :) Mukavaa loppu viikkoa! Hups, tuli muuten tuo ensin kommentti miehen profiililla jos ihmettelet tuota, että Jussi on poistanut kommentin :D

    ReplyDelete
  5. Katselin taannoin kuvalehdestä sellaista pyramidia ja tykkäsin kovasti ideasta. Kuvan pyramidi oli tehty muovisista jalallisista vadeista ja tarkoitettu kai lastenjuhliin. Heti lensi ajatus lasisiin astioihin ja mietin, että tulisi kaunis juuri juhlapöytään. Samassa muistin äitini tehneen omiin juhliini (joskus lapsena) sellaisen suolaisista naposteltavista.
    Idea on kokeilemisen arvoinen ja juhlistaa varmasti kattauksen.

    Minä pidän astioista hyvin laajasti. Kaiketi taidan siis kerätä niitä. Kynttiläjalatkin ovat heikkouteni ja pellava, erityisesti liinat.
    Ei-materiaalisesti ajateltuna kerään myös sellaisia elämän kultahetkiä ja talletan jokaisen omalle paikallensa sydämeeni ja päiväkirjaankin noista hetkistä kirjoitan. Arjessa on niin paljon kaikkea hyvää ja onnellista, että monta kertaa huomaa ajatelleensa jostakin asiasta, että olenpa minä onnellinen, kun saan tällaista elämässäni kokea.
    Lapsena laulettiin koulussa laulua siitä, miten elämän kauniit hetket jäävät kuin helminä nauhaan. Asia puhutteli jo tuolloin.

    Sinulle hyviä hetkiä lähestyvään viikonloppuun,
    Anu

    ReplyDelete
  6. -T Lasipurkit kuulostaa tosi käytännölliseltä ja samalla ovat niin kauniita. Tuo kori keräys kuulostaa tutulta :) Niitä kertyy jos johonkin tarkoitukseen ja aina löytyy hyvä perustelu J:lle miksi juuri tätä koria tarvitaan :) Viikonloppuja sinne myös ihanalle perheellesi !

    Nonnukka hih, kiva hups oli tuo äskeinen :) Ajattelin tosiaan kokeilla että miten pyramidi toimii :) Kiva kun tulit kurkkaamaan!

    ReplyDelete
  7. Anu arjen kultahetkiä ei voita mikään ja mikä parasta mikään ei voi koskaan viedä kauniita muistojamme pois :)
    Meillä taitaa olla samoja keräilyn kohteita...minä myös kerään astioita, tekstiilejä, kynttiläjalkoja, koreja, tyynyjä jne. jne. Hassua en ole aikaisemmin ajatellut että keräilisin :)

    ReplyDelete
  8. Olen ajatellut ostaa jalallisen maljan, mutta en ole vielä koskaan onnistunut viemään sellaista ostoshihnalle asti... olen kyllä käsissäni sellaisia pyöritellyt. VIELÄ en omista ainuttakaan, joten tässä voisikin olla keräilyni uusi kohde :) Voihan maljoihin asetella vaikka mitä!!

    Minä olen kerännyt koko elämäni ajan runoja. Niitä on mukava joskus selailla näin jälkikäteenkin!

    Ihanaa perjantaita Sinulle!

    ReplyDelete
  9. Herkullinen aihe perjantaiaamussa! Voi meikäläinen keräilee vaikka mitä... piparkakkumuotteja, sisustuslehtiä, vihreän sävyisiä räsymattoja, seinäpeilejä...jne jne.
    Ja kannatan ajatusta että kodin jokaisella huonekalulla on tarina, uudet kaupasta ostetuthan on ihan tylsiä!
    Alimmainen kuva on tosi kaunis. Liian harvoin tulee kaivetuksi jalalliset maljat käyttöön tuolta ylähyllyiltä... Laitathan kuvaa sitten kun olet suunnitelmasi toteuttanut!?
    Kivaa viikonloppua toivottelen.

    ReplyDelete
  10. Täällä ilmoittautuu yksi tavan hamsteri!!!
    *pyörittelee päätään kauhistellen*
    Huomaan kerääväni matkalaukkuja,helmitauluja,ikkunanpokia,juuri noita jalallisia kakkuvateja,löytyy minulta muutama vanha potta ja lasten kenkäparikin.
    Kaikkia noita yhdistää se,että niillä on ikää ainakin se 50vuotta!!!
    Uusia keräilynkohteita on kirjaimet.
    Mikähän on seuraava villityksen kohde!?
    En uskalla edes arvata!!!
    Lupasin jo ukkokullalle,että kesän aikana joistakin romppeista luovun kirppispöydän merkeissä.
    Eikä periaate yksi tavara sisälle,kaksi tavaraa ulos päde ainakaan minun kohdalla...=O(
    Ikävä kyllä!!!
    Vaan minkäs sitä luonteelleen mahtaa...
    Visuaalinen ihminen kun on...
    Hymyillen:
    Katinkainen

    ReplyDelete
  11. Kaunista sinulla taas! jalalliset vadit OVAT ihania!Mieheni äidin jäljiltä olen niitä vaalinut -ne tuovat arkeenkin juhla.Saatan kattaa niiden päälle ihan ankeana arki-iltana ruualle ihan tuoreet leivät, vihanneksia tms.Juhlina kakkut,tortu..Rakasta valkoisia metallilyhtyjä ja niitä on -no erittäin paljon: ) -tytöt tietävät tykkäämiseni eli sain äitien päivänä avan ihanan n 50cm korkuisen pitsisen metalli lyhdyn tuonne katonrajaan(meillä ateljee korkeus eli palaa ihanasti siellä=tosin ei mun sytyttämänä ,kun en ylety portailla:)Lämpöinen ajatus Sinulle ja hyvää viikonloppua!

    ReplyDelete
  12. Nuo jalalliset vadit ovat hurmaavia, todella kauniita ja niillä saa ihanaa tunnelmaa niin parempaan perhearkeen kuin ihan kunnon juhlahetkiinkin.

    Minä en ole kova keräämään, mutta joitakin astiasarjoja kylläkin: Uudemmista Pentikin Vaniljaa ja Arabian Runoa, lisäksi olen huomannut hankkineeni hurjat määrät kauniita lasisia salaatti/tarjoilukulhoja niin Suomesta kuin ulkomailtakin. Ai niin, ja kynttilänjalkoja sekä lyhtyjä hankin myös yli tarpeiden.

    Kirjoista kerään keijukaisaiheisia taidekirjoja, valokuvateoksia ja matkakirjoja (ja muutenkin olen kirjahamsteri). Niitä tilaan ulkomailtakin.

    Lisäksi kerään pukukoruja sekä niitä "perinteisiä" muumimukeja.

    Suloista viikonloppua sinulle, Marie!

    ReplyDelete
  13. Keräilen ihan kaikkea ja ihan liikaa :D Erilaisia paperijuttuja lähinnä: lehtiä,kirjoja,kortteja,postimerkkejä, valokuvia.. Sitten mukaan kertyy yli oman tarpeen vaatetta, pitsiä ja sisustus tavaraa, astioita ja aterimia.. Kaiken keräilyni taustalla on lähinnä kirppariharrastus ja se että jatkojalostan tavaraa tuunailemalla. keräily linkittyy siis suurilta osin käsityö harrastukseeni :)

    ReplyDelete
  14. Ihania kuvia täällä, todella inspiroivaa! Ja kaunis on kyllä tuo vatikokoelmasi.

    Itse olen vasta alkanut keräilemään vanhoja astioita, kuppeja ja lautasia, sekä tarjoiluastioita. Hyväkuntoiset Arabiat miellyttävät silmää, mutta myös jotkut "merkittömät", romanttiset.

    Kirppareilla myös usein yritän kovasti perustella ja keksiä käyttötarkoituksia kaikelle kauniille ja vanhalle, mm. juuri pellavaliinoille. Ei kai niitä voi ollakaan koskaan liikaa?? :)

    ReplyDelete
  15. Ihania nuo jalalliset vadit! Niitä ei taida naisella olla koskaan liikaa ;)

    ReplyDelete
  16. Ihana idea tuollainen lasikulhopyramidi.
    Aloin miettiä mitä minä kerään, no ainakin puutarhakirjoja, valkoisia kannuja kukkamaljakoiksi, kynttilänjalkoja...

    ReplyDelete
  17. Marina runokokoelma onkin kiva keräilyn kohde. Itse pidän kovasti mietelauseista :)

    Kata ihania tuotteita keräilet. Varsinkin tuo vihreän sävyiset räsymatot :) Keräilyssä on se kiva puoli että sitä voi hoitaa silleen rennosti ajatuksella että sitten kun osuu kohdalle.
    Laitan kuvia sitten kun torni on koristeltu....pienellä varauksella jos tulee siedettävän näköinen ;)

    Katinkainen pitkä keräilylista sinullakin näyttää olevan :) Saman havaitsin itsessäni varsinainen hamsteri olen. Tuo yksi tavara sisälle ja kaksi ulos ei ole toiminut täälläkään vähään aikaan ja nyt on se tilanne että viisi ulos ja yksi tilalle. Ehdottomasti menee visuaalisuuden piikkiin ...kuullostaa niin paljon paremmalta :)

    Maria miten kiva onkaan perintö astiat. Niiden arvo onkin jo mittaamaton. Tosiaan käyvät niin arkeen kuin juhlaan. Olen opettanut pojilleni jo että kattaukseen menee vain pari minuuttia ja tuo niin paljon viihtyvyyttä ja ruuan arvostusta. Oppi on opittu nykyään kun ostavat esim. fazerin sinistä niin paloittelevat sen lasikulhoon ja vievät sitten huoneeseensa :)
    Lyhdyt on kodikkaita ja voin kuvitella kuinka kaunis iso lyhty onkaan korkeassa tilassa. Juu ei kannata mennä kiikkumaan sinne ylös ettei käy pahasti :) Lämpimin ajatusin viikonloppuun.

    Lumiomena täällä myös kerätään kirjoja ...voi ei listani vain pitenee koko ajan ;)Onneksi kirjat, musiikki ja dvd:t on yhteinen keräilyjen aihe.
    Miten houkuttelevalta kuulostaakaan pukukorujen keräily. Pidän kovasti koruista mutten osaa oikein niitä itse käyttää. Ihanaa ja lämmintä viikonloppua Sinulle myös <3

    Sanna-Pauliina kivasti sinulla kaksi harrastusta nivoutuu yhteen :) Taitava käsistäsi oletkin ja ihailen tarkkaa silmääsi kirppariretkilläsi. Kiva kun saan niitä täällä ihastella :)

    Katri niin oikeassa olet pellavaliinoja ei koskaan voi olla liikaa :) Kiva kun olet löytänyt uuden harrastuksen vanhojen astioiden parissa se kyllä vie mennessään :)

    Hannele juu jalallisista vadeista ei ihan heti tule kiintiö täyteen :D

    Pioni kivoja keräilyitä sinulla ja valkoiset kannut ovatkin niin ihania!

    ReplyDelete
  18. Jalalliset vadit ovat kauniita. Ja pyramidi hyvä idea.

    Minä kerään karttoja, omituista juu. Ja kirjojakin varmaan. En minä taida mitään sen kummempaa keräillä.

    ReplyDelete
  19. Lasiesineesi kauniita, herkkiä!

    Omat keräilykohteeni ovat valkoiset posliiniastiat, myös uudet kelpaavat kunhan omaavat "sitä jotain" ja vanhat pellavatekstiilit - en vain kyllästy niiden kauneuteen. Ja mummini perintöä minullakin on maljakoiden kerääminen, niin kauniita ja käytännöllisiä ;)
    Nuorempana (??) keräsin vanhoja astiastoja, ja nyt onkin jo kolmelle neljästä lapsesta omansa odottelemassa ...häälahjaksi :))

    ReplyDelete
  20. Kirjailijatar kartat on mielenkiintoisia mieheni kerää niitä. Kaikista paikoista jossa olemme olleet on muistona karttoja :)

    Virpi ihanaa saada oma astiasto häälahjaksi! Vanhoissa pellavissa on tosiaan sitä jotain ihan jo työtunnit jota naiset ovat käyttäneet sen valmistamiseen. Vanhoissa esineissä on niin paljon kauneutta että niitä hamstraa mielellään :))

    ReplyDelete
  21. Jalalliset maljat ovat kauniita ja käytännöllisiä. ne antavat kattaukseen ilmavuutta ja tilaa. Niitä ei voi olla liikaa. mitä taas keräilyyn tulee niin olen aikamoinen hamsteri minäkin. Kerään kirjoja, sisustus-,askartelu-,puutarhanhoito-, itsehoito-, hyvinvointi-,jouluaiheisia-ja keittokirjoja sekä tietysti romaaneja, lehtiä: sisustus , käsityö, askartelu, hyvinvointilehtiä, postimerkkejä, Arabian vanhoja astioita, varsinkin valkoisia taikinakulhoja ja sinivalkoisia lautasia, kankaita, askartelutarvikkeita. Huh mikä lista siitä tuli, ei ihme että mies välillä narisee:)

    ReplyDelete
  22. Hanne naureskelen täällä ja mietin että niinpä. Minä olen puolille tavaroistani keksinyt nimikkeen käyttötavaroita ja sehän taas oikeuttaa keräillä tavaroita ;)) Eihän arki muutoin pyöri :)

    ReplyDelete
  23. Olen aivan mykistynyt kauniista lasiastioistasi! Itse yritän olla keräilemättä liikaa tavaroita nurkkiini, mutta vanhoihin astioihin olen hurahtanut. Parittomiin kahvikuppeihin ja lautasiin. Juuri kaikkiin yksittäisiin pikkujuttuihin. Mutta juuri niistä voi tulla keskenään kaunis kokonaisuus!

    ReplyDelete
  24. Kiitos Sini :) Samaa olen täälläkin yrittänyt en meinaan pidä kaaoksesta enkä liika tavaroista. Toisaalta astiat on siinä mielessä hyvä keräily kohde kun tulevat käyttöön. Eli käyttö tavaroita minulla on harkitusti. Käsitöissäkin yritän noudattaa sitä että paria kolmea työtä enempää ei olisi keskeneräisenä :) Parittomat kahvikupit on ihania ! Niistä saa tosi persoonallisia ja viehättäviä kokonaisuuksia.

    ReplyDelete

Kaunis kiitos viestistäsi.