Sunday, October 17, 2010

Kultareunainen aamu ja arvonta



Venytellen herätty sunnuntaihin. Kaupunki on rauhallinen ja perhe nukkunut pitkään. Mysli nautittu itsetehdyn jogurtin kera. Ajankohtaista taitaa jälleen kerran olla se mitä suuhun laitamme. Huomenna (maanantaina) kauppoihin ilmestyy ruotsalaisen Mats-Eric Nillssonin kirja Aitoa ruokaa.
Kirja käsittelee ruuan laatua ja pakkauksien merkintöjä. Aihetta käsittelevän artikkelin luin Taloussanomista ja surullista luettavaahan se oli.  No, ostajana ainakin voin vaikuttaa, mitä syön.

Tässä on teille myslin ohje: 3 dl kaurahiutaleita, 1 dl spelttihiutaleita, 1 dl tattarisuurimoita, 2 dl pellavansiemeniä, 2 dl auringonkukansiemeniä, 2 dl kurpitsansiemeniä, 50g saksanpähkinöitä, 100g kuorittuja hasselpähkinöitä, 1/2 dl pellavansiemenöljyä,  1/2 dl vettä, 1/2 juoksevaa kotimaista hunajaa.

- Laita uuni 175 asteeseen sekä pellille leivinpaperi.
- Sekoita kaikki kuivat aineet ja kaada pellille.
-Sekoita öljy, vesi ja hunaja keskenään. Kaada kuivaseoksen päälle. Sekoita kaikki tasaiseksi seokseksi. Paahda uunin keskiosassa 25-30 minuuttia. Sekoita aina välillä paahtaessasi ettei jyvät pala.
Paahda kunnes mysli on saanut kullanruskean sävyn.
-Anna myslin jäähtyä ja säilö tiiviiseen purkkiin.

Itse tehdyn jogurtin tein Helmen antaman ohjeen mukaan ja meidän perhe ihastui oitis :)  Bonuksena sieltä saatte myös ihastuttavan mysliohjeen. Oma ohjeeni oli Lantliv lehdestä.


ARVONNAN VUORO ! Sydämeni pohjasta kiitän jokaista osallistujaa ♥. Kiitos ihanista kommenteista, olette ihania :)

Arvonnan valvojina toimi hymyilevä miestrioni :)
Arvontapussukkaa möyhiessäni käteen tarttui lipuke jossa luki TUULIA.


Paljon onnea Tuulialle ja laittaisitko minulle yhteystietosi osoitteeseen marieelisabethsrum@gmail.com
Kyselyitä tuli torkkupeiton ohjeeseen joten alle yritin kirjoittaa selkeän ohjeen :) Tunnustan, on ensimmäinen kudonta-ohje jota yritän sanoin kuvata :)


- Luo puikolle 165 silmukkaa
- Kudo joustinneuletta noin 4cm ( eli; 1 oikea, 1 nurja, 1 oikea jne.)
- Jatka työtä kutomalla 3 nurjaa, 6 oikeaa, 3 nurjaa, 6 oikeaa jne, jne, Rivin tulee alkaa ja päättyä 3 nurjaan silmukkaan.
- Letti rivi muodostuu tuosta 6 oikeansilmukan palkista.
- Kudo 8 riviä toistamalla kolmea nurjaa ja 6 oikeaa ja nurjalla puolella vastaavasti päinvastoin.
-Kun olet kutonut 8 riviä, ota apupuikko avuksi.
- 9 rivi alkaa normaalisti 3 nurjalla. Sen jälkeen nostat 3 oikeaa silmukkaa apupuikolle. Kudot seuraavat 3 silmukkaa ja palaat apupuikolle kutomaan ne kolme jäänyttä. Sitten kudot 3 nurjaa ja toistat äskeisen noston uudestaan.
- Eli 6 oikean silmukan palkkia työstät letiksi aina 9 rivin toistolla. Muutoin kudot tavallisesti 3 nurjaa ja 6 oikeaa.
- Työ myös loppuu noin 4 cm joustinneuleeseen.

Itse olen kutonut torkkupeitteen 6-7 lankakerästä. Lankana olen käyttänyt Seitsemää veljestä. Pyöräpuikot numeroa 6. Työtähän voi helposti leventää toistamalla vain useamman kerran tuota 3 ja 6 muistaen lopettaa 3 nurjaan ja vuorostaan pitutta voi kutoa haluamansa määrän.

Rattoisaa sunnuntaita kaikille ja pirteänä kohti alkavaa viikkoa!

Marie

56 comments:

  1. No höh, minä kun niin pidin peukkuja pystyssä että onnetar olisi suosinut minua :) Niin varmaan moni muukin...

    Ihanat nuo ylimmän kuvan valkoiset kulhot, käsintehtyä keramiikkaa taitavat olla..?

    ReplyDelete
  2. Hej min vän...din söndag mrgon hade samma lugnet som min...muslireceptet sparar jag ...men stickningen skulle du behöva visa mig hur man gör då jag aldrig förstår när jag läser...Ha en fortsatt mysdag

    kram

    ReplyDelete
  3. Kaikki eivät voineet voittaa, joten onnittelut Tuulialle. Kutomiskausi on vauhdissa, tiedä vaikka innostuisin tekemään torkkupeiton ohjeellasi. Kyllä siitä selvän sai. Kuinkahan leveä peitosta tulee tuolla silmukkamäärällä?

    Helsinki on sunnuntaiaamuisin ihanan rauhallinen. Lasten ollessa pieniä ajelimme usein Seurasaareen oravia syöttämään. Ei mitään ruuhkia.

    Tein viikonlopuksi juustokeksejä ja hyviä tuli. Teen varmasti ohjeesi mukaista mysliä sekä Helmen ohjeistamaa jugurttia. Kiitos molemmille.

    Sinulla on kuusi lasipullossa, enteilee joulua. Istutin tänään kaksi Amarylliksen sipulia. Niiden pitäisi kukkia noin kahdeksan viikon kuluttua. Sopii minulle, sillä olen jouluihminen ja valmistelen sitä vähitellen. Hössötyksestä en pidä.

    Tästä tulee pitkä juttu, mutta saanen kysyä, että mistä Helsingissä niitä hamppumattoja kannattaa lähteä hakemaan.

    Hyvää päivän jatkoa!

    ReplyDelete
  4. Onnea onnekkaalle voittajalle!

    Ihana vauvakuusi siellä, juuret ja kaikki <3 Tekee mieli kipaista metsikköön hakemaan vihreää.

    Suloista sunnuntaita!

    ReplyDelete
  5. Ai juku, ei tärpännyt! Ei kai tässä auta muu kuin tarttua itse puikkoihin... ;D Eli suuret kiitos selkeistä ohjeista, sekä peiton, että myslin. Molempia kokeilen jossain vaiheessa ihan varmasti!

    Letkeää sunnuntain jatkoa. :)

    ReplyDelete
  6. Tämä Tuulia on onnenpekka tänään...ihana torkkupeitto, olet tosi taitava käsityöstäjä!

    ReplyDelete
  7. Luin samaisen artikkelin Taloussanomista ja voin pahoin. Meillä ei kylläkään eineksiä eikä muitakaan elitarviketeollisuuden tuotteita juurikaan käytetä, mutta silti.

    Mysli kuulostaa ihanalta. Miten kauan se mahtaa säilyä ?

    Onnea voittajalle !

    ReplyDelete
  8. Ai niin, sain eilen tehtyä sen kirjapostauksen, jos kiinnostaa :-)

    ReplyDelete
  9. Arvasinhan minä :-)

    Ihanaa, että laitoit ohjeet! Täytyy katsastella nyt sitten lankoja...

    Mukavaa viikkoa!

    ReplyDelete
  10. Huomaan aika paljon kiinnittäväni huomiota ruoanlaitossani raaka-aineiden laatuun. Hyvin vähän syömme eineksiä, olen myös tehnyt paljon jogurttia itse ja leipä on lähes aina itse tehtyä. Niinpä siis todella tietää mitä suuhunsa laittaa :) Olisipa mielenkiintoinen saada tuo kirja käsiinsä. Kiitos siis kun vinkkasit tästä, pistän lukulistalleni :)

    Onnea paljon voittajalle, hän saa aivan ihanan peiton. Kiitos kun laitoit ohjeen peiton kutomiseen, kovasti innostaisi ainakin yksi sellainen kutoa.

    Tämän postin kuvista pidin hurjasti! Kirkas lasi ja valkoisen sävyillä rosoiset pinnat <3 Ihan puhdasta rakkautta :D

    Tunnelmallista alkavaa viikkoa Marie!

    ReplyDelete
  11. Lämmin onnittelu voittajalle niin ihanasta palkinnosta! Kauniita kuvia! Mukavaa pian alkavaa uutta viikkoa :)

    ReplyDelete
  12. Onnea voittajalle. Kunpa jaksaisi itselleen tuollaisen peiton kuota... Kauniita kuvia ja itse tehty mysli kuulostaa kokeilemisen arvoiselta:)

    ReplyDelete
  13. Onnea voittajalle:) Yläkuvassa on todella kaunis pöydän pinta ja kuusipullo on kertakaikkisen viehättävä yksinkertaisuudessaan :)

    ReplyDelete
  14. Minäkin ihastelin tuota pientä suloista kuusta : ) Ihana asetelma !
    Niin, järkyttävää mitä lapsemme syövät koulussa ja päiväkodissa, saatika sairaat ja vanhukset... He kun eivät voi valita : /

    ReplyDelete
  15. Onnea voittajalle! Kauniin peitteen sai...
    Ja voi, pieni kuusi jo sisällä. Kaunis! Tuota mysliä pitää kokeilla...

    ReplyDelete
  16. Onnea voittajalle!

    Kauniita kuvia, kuten aina!

    Mukavaa uutta viikkoa!

    ReplyDelete
  17. Kiitos sinulle syksyn kauneimmasta arvonnasta ja Tuulialle hurjasti onnea, sait kyllä parhaista parhaimman palkinnon;-)

    Kaunista uutta viikkoa!

    ReplyDelete
  18. VAloisia kuvia, ihania katsella! Onnea voittajalle!! Toivoin myös kovin että voitto olisi kolahtanut... Tykkään kyllä neulomisesta mutta aika on ollut nyt syksyllä muissa jutuissa. On sinulla kuitenkin ollut iso työ ja sen sekaan olet varmasti paljon lämpöisiä ajatuksia mukaan saatellut!!
    Itse olen myös joskus tehnyt jugurttia, se on hyvää, helppoa tehdä ja ainakin puhdasta!!! Ja viiliähän voisi myös tehdä itse :) Olen vaan enemmän jugurtin ystävä :) Mysliohjeesi kiehtoo, kiitos :)

    Uuteen viikkoon lämpöä!!! Täällä sinulle hymyilee -T

    ReplyDelete
  19. Onnittelut onnekkaalle! Ihanaa, että voittaja selvisi ja me muut saamme lopettaa jännittämisen. Jos ei usko omiin mahdollisuuksiin niin olisi se aika tylsää.

    Meidän Tukholman matka jäi odottamaan tammikuuta, kun tänään saimme kutsun ystäväni juhliin. Toivon, että Indiskassa säilyy minulle yksi naulakko sinne asti... tai tiedän, että säilyy jos niin on tarkoitettu. Muuten Tukholmasta lähtee jotain muita kivoja matkamuistoja kotiin ;) Mukavaa viikkoa sinulle!

    ReplyDelete
  20. Onnittelut Tuulialle!
    Kiitos kivasta kilpailusta!
    Mukavaa maanantaita!
    Halein Sirpa

    ReplyDelete
  21. Onnittelut ekaksi voittajalle. Varmaan blogihistorian paras palkinto :)

    Mulla kanssa mysli aika taas menossa. Ja itse teen tietysti. Sitten sitä puputetaan niin, että tauko on taas paikallaan.

    Ihanaa viikon alkua!

    ReplyDelete
  22. Onnea voittajalle! Olen kade:).

    Ihania kuvia taas, voi että. Pian meilläkin on kaunista (kunhan ensin rakennetaan se talo).

    Kivaa viikkoa!

    ReplyDelete
  23. Tuulialle onnittelut!
    Iiiiihanan peiton sait :-)

    Ja Marielle kiitos ohjeista! Seitsemän veljestä odottelee minua edelleenkin kaupassa. Olen jakanut energiaani nyt niin moneen projektiin, ettei neulomushommeleihin ole jäänyt aikaa. Höh. Vaan kyllä minä vielä!

    Suloinen tuo pieni kuusivauva, joka lasipurkissasi juo juurellaan(ahnaasti?) vettä.

    Kiitoksia jogurttimaininnastasi! Muutama onkin jo sivuillani käynyt kurkkaamassa. Tervetuloa vain muutkin! :-)
    Jogurttia valmistui taas sunnuntaina, nyt kahden litran edestä. Kävi näet niin, että meidänkin herrat ovat siihen nyt tykästyneet; tähän asti olen saanut syödä itsekseni. Mysli ja jogurtti on...tolkuttoman hyvä yhdistelmä!

    Iloista viikkoa toivotellen,
    Helmi

    ReplyDelete
  24. Onnea voittajalle - ja kiitos ihanasta arvonnasta! Tosi mukavaa että laitoit lohdutuspalkinnoksi kauniin peitteen ohjeen!

    Kivaa uutta viikkoa!

    ReplyDelete
  25. Kiitos että laitoit ohjeen, nyt tarvii hankkia nuo kuutosen pyöröpuikot ja lisää 7 veljestä lankaa. Siitä olen kutonut muutamia tuubikaulurin tapaisia tässä syksyn aikana:)

    Myös tuota mysliä ja jugurttia kokeilen joku päivä.

    ReplyDelete
  26. Onnea Tuulialle voitosta!!
    Pitääkin koettaa tehdä itse mysliä kuulostikin jo herkulliselta.
    Mukavaa uutta viikkoa sinulle!!
    Jaana

    ReplyDelete
  27. Huomenta, kiva on lukea kommenttinne! Eilen ystävän kanssa vietettyä aikaa ja nyt ehdin vastaamaan.

    Lumikko Peukkut ei näytä aina toimivan reilusti omalla kohdalla :) Kulhot ovat Afrikkalaista käsityötä. Jokainen kivasti lenksallaan omaan suuntaansa.

    Marjatta heti kysymykseen matosta. Ostin sen itse nugasta, mutta mattohan on Birger et Mikkelsenin. Nugallahan (sijaitsee Bulevardilla)on liikkeen lisäksi nettimyynti joten sitäkin kautta voi kysellä. Benicolta voi myös kysellä, liikehän sijaitsee Forumin takana Kampin kupeessa, heillä ei ole nettimyyntiä.
    Kiva kun juustokeksit maistuivat :) Jouluhössöttämisestä en pidä minäkään, kaikessa rauhassa hiipii taloon :) Kiitos kun muistutit Amarylliksistä, pitääkin käydä hakemassa jotta ehtivät ilahduttamaan ajallaan.

    ReplyDelete
  28. Superisot kiitokset tuosta torkkupeiton ohjeesta! Otin sen talteen ja otan haasteeksi joskus paremmalla ajalla. Mukavaa viikon jatketta! =)

    ReplyDelete
  29. Amelia :) täällä hoidellaan vauvakuusta.

    Katri kudonnan iloa sinulle <3 :)

    Eija kiitoksia :)

    Petriina meilläkään ei eineksiä syödä, mutta kirjoitus mm. oliiveita pysäytti. Hunajassa oli myös jotain huijausta ja monessa ihan arkikäytössä olevassa tuotteessa. Mitähän osaisin tuohon myslin säilyvyyteen vastata, muutaman viikon. Tulen piakkoin kurkkaamaan listaasi :)

    ReplyDelete
  30. Voi onnentyttö Tuuliaa! :) Tää oli kyllä ihana arvonta, ja superjännä!

    ReplyDelete
  31. Tuulialle onnittelut! Toivoin parasta, mutta kyllä se nyt siltä näyttää, että puikkoihin on itse tartuttava. Kivaahan sekin on!

    Ja kirjakin pitää varmaan hankkia.

    ReplyDelete
  32. Lämpimät onnittelut Tuulialle - takuulla lämmittävä voitto!! <3
    Harmi etten itse osaa tuottaa mitään noin kaunista, joten täytyy varmaan kirjoittaa joulupukille ja toivoa että sitä kautta välittyisi lahjatoiveeni paljon neulovalle äidilleni ;))

    Supersuloinen kuusivauva kauniissa ympäristössä :)

    Kirjauutuus vaikuttaa mielenkiintoiselta...

    ReplyDelete
  33. Onnea Tuulialle! Kaunis kuusi pullossa. Minäkin ehkä saan huomenna oman pienenpienen kuuseni.

    Mukavaa viikkoa sinulle!!

    ReplyDelete
  34. Kiitos mysliohjeen muistutuksesta. Mulla odottaa kuivatut omenarenkaat sinne pääsyä.

    Huh, ompas levoton olo koulupäivän jäljiltä. Koko päivä tietokoneohjelmilla säätämistä. Tänne sun blogiin on hyvä tulla vähän rauhoittumaan.

    ReplyDelete
  35. Onnittelut myös minulta Tuulialle. Toivoin niin kovasti, että arpaonni olisi juuri nyt ollut puolellani, mutta ei. Täytyy myös itse aloittaa peiton teko, ohjeet olivat sen verran selkeät. Kuinka iso peitto kuudella-seitsemällä kerällä tulee? Kuvittelin jotenkin, että lankaa menisi monin kerroin.

    Mukavaa alkanutta viikkoa täältä sairastuvalta.

    -Tuija-

    ReplyDelete
  36. Kiva kun kirjauduit vasta pari viikkoa vanhaan blogiini :) Sitä kautta löysin itsekin tänne upean kauniiseen ja tunnelmalliseen blogiisi. Tuli oikein hyvä ja rauhallinen olo, kun selailin ihania postauksiasi. Tuo arvontapalkinto on aivan upea ja sopii ihanasti syksyyn!

    ReplyDelete
  37. Oikein paljon onnea Tuulialle ja kiitos Marie peitteen ohjeesta. Minä haaveksin sellaisesta...
    Kiitos myös myslin ohjeesta. Meillä tykätään makeahkosta myslistä, joten hunaja varmasti tekee tässä tehtävänsä reseptissä hienosti. Minulla oli reseptimapit hukassa ja ehdin jo tosissani niitä kaivata. Eilen sitten löysin ne sohvan alta :) Oli pienet sormet hakeneet ne keittiöstä ja piilottaneet...
    Mukavaa oloa uuteen viikkoon. Eletään toivossa, että jos vaikka saisimme tällä viikolla lumihiutaleita.

    ReplyDelete
  38. Tuulialle onnittelut! Kiitos reseptistä ja neuleohjeesta. Kirjoitin ne ylös.
    Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle!

    ReplyDelete
  39. Niin kauniita kuvia taas ja söpöläinen tuo pikkukuusi. Minulla on pari päivää vapaata, pitää kipaista hakemassa samanlainen pikkuruinen takametsästä. Hyvää viikkoa!

    ReplyDelete
  40. Onnittelut Tuulialle,

    Ihania kuvia, ja toden totta , joulua jo pikku hiljaa...:)

    Mukavaa viikkoa sinulle!

    Ystävällisin terveisin, Virpi

    ReplyDelete
  41. Vekarus :) ♥

    Marina kirja on tosiaan mielenkiintoinen yltää pidemmälle kuin vain eineksiin. Meilläkään ei valmisruokia syödä, mutta lista piti sisällään paljon muita tuotteita.
    On tärkeää tietää mitä syö.
    Kiitos sinulle jälleen kauniista sanoistasi <3

    Nonnukkaa kiitos ja viikonjatkoja sinulle myös toivotellen :)

    Miia itsekkin aloin valmistamaan uutta peittoa , valmistukoon kaikessa rauhassa talven aikana :)

    Seija keittiönpöydän pinta on tosiaan nähnyt pitkän historian. Ollaan mietitty että miten sitä suojattaisiin.

    ReplyDelete
  42. Aivan taivaallisen ihana blogi sinulla ja mitkä harmooniset kuvat!!!!Kauneimpia kuvia mitä koskaan olen blogeissa nähnyt, Onneksi löysin Kauneuden maailmaasi:

    Onko muuten kuvassa oleva pöytä vanha, vai oletko itse saanut tehtyä siihen kauniin kuluneen pinnan? Entä huonekalujen värimaaila, mitä harmaan sävyjä käytät???

    Niiiiin ihania värejä, KIITOS blogistasi. Sait minusta vakilukijan.

    Oikein kirpakkaa syksyä ja terveisiä täältä Naantalista , Kirsi

    ReplyDelete
  43. Sariw niin oikeassa olet että kaikilla ei ole mahdollista valita :( Kilpailutuskin kaiken suhteen mennyt äärimmäisyyksiin ja näkyy juuri noissa paikoissa josta mainitsit. Toivottavasti tietoisuus toisi muutosta :)

    Mari kuusi jo ...sain sanottua kyllä kiitos tarjoukselle :)

    Kesäkukka kiitos ja antoisaa viikonjatkoa sinulle myös :)

    Aamunkukka kiitos, olet aina niin lämmin sanainen <3

    -T täällä hymyilen takaisin :) Sinulla tosiaan on ihanaa vilskettä, ilolla seurailen <3 Paljon on ajatuksia ja lämpöisiä sellaisia mielessä liikkunut kutoessa, siksipä juuri taidan kutomisesta pitää :)

    Ampiniini oikealla asenteella olet liikenteessä :) Tammikuukin on ihana ajankohta käydä Tukholmassa, toivon että jemmaavat sinulle naulakon ;)

    ReplyDelete
  44. Sirpa kiitos haleista ja toivotuksista :)

    Emilia olet ihana :)

    Kirsikka sinulle onkin rakentumassa sellainen talo että huokailen kestona ;)

    Helmi kiva kun muukin perhe innostui jogurtistasi, siinä on kyllä niin pehmeän samettinen maku.
    Tasoissa ollaan, minulla odottaa vielä virkkuulanka tekijäänsä ;)

    Hanna kiitos ja kudonnan iloa sinulle :)

    Pioni tuubikaulurist olen haaveillut. Yhden kappaleen tein miesversijona :) Itselleni varmaan seuraavaksi kudon sellaisen.

    Jaana kiitos sinulle <3

    ReplyDelete
  45. Onnea onnekkaalle voittajalle!:)
    Ja kiitos hyvästä ohjeesta!!:)
    Kuvasi ovat aina niin ihanat, niinkuin tunnelmakin blogissasi!:)

    ReplyDelete
  46. Sort of pink, ole hyvä :)

    Teija kiva jos jännäsi :))

    Kultsin kämppä täälläkin on uudestaan jo puikkoihin tartuttu :)

    Marielisa toivottavasti pukki tuo paketin :)

    Ulla-Kristiina talvi ja joulu alkaa jo hiipimään :)

    Hanna päivä tietokoneohjelmien parissa on arvostettava suoritus :)

    Tuija kokoa venyvälle tuotteelle tuli 113x180cm :)
    Pikaista paranemista ja kutomisen iloa sinulle!

    ReplyDelete
  47. Happy people ilo on ihan puolellani, blogissasi on kiva tunnelma ja ihanasti tuot esiin vuodenajat :)

    Anu kärpäsenä katossa olisi ollut kiva seurata pikku miehen touhuja <3 Lumi olisi kyllä tervetullutta, toivotaan...

    Alma A Hyvää viikkoa toivon sinulle myös ja kiva kun kirjasit :)

    Johanna hyviä vapaapäiviä sinulle nyt onkin ollut hyvät säät lomailuun :)

    Virpi sinulla oli niin kaunis joulun tunnelma puodissasi, että haikaillen jäin odottamaan että seuraavan kerran pääsen puodissasi käymään :)

    Kirsi sait minut hymyilemään ja punastumaan :)) Kiitos sinulle. Harmaan sävyjä meillä on useampi, ihan sieltä helmenharmaasta siniharmaaseen. Osaan huonekaluista olen itse sekoittanut sävyn , joten menee aika silmätuntumalla :) Helmenharmaa on kuitenkin lähtökohtana. Pöydän pinta on vanha, sille emme ole tehneet mitään. Pöytä on 1800-luvun loppupuolen klaffipöytä.
    Lämpimästi tervetuloa lukijaksi ja terveiset sinulle sinne kauniiseen Naataliin :)

    Marge kiitos <3

    ReplyDelete
  48. Ihailemassa rauhallisia kauniita kuviasi :)

    ReplyDelete
  49. Tuo peitto on aivan ihana! Onnittelut siis uudelle omistajalle ja kiitokset sinulle peiton ohjeen jakamisesta! Jospa tässä innostuisi itsekin ottamaan kutimet esiin, kun illat pimenevät ja ilmat edelleen viilenevät.

    ReplyDelete
  50. Tulin taas vierailemaan ihanassa blogissasi. Pikkukuusi on suloinen, kiitos vinkistä :) Heti kun meillä on muutto ja remontti ohi, saakin alkaa ihanasti valmistella joulua <3

    Meillä syödään ihan liikaa eineksiä, mutta luettuani katkelmia kirjasta, tyyli muuttuu. Ihan kamalaa luettavaa! On aika shokkiherätys, mutta tarpeellinen sellainen.

    Tuota myslisi ohjetta pitää koittaa ja seikkailla jugurtin ohje sivullekin :)

    Ihanaa syksyn jatkoa,
    t. Virpi Villapurosta

    ReplyDelete
  51. Ainasofia :) <3

    Tuulella nyt tosiaan illat pimenee vauhdilla....sekä nappasee jo hetken aamustakin :)

    Virpi tsemppiä muuttoon, onneksi ohi ennen joulua :)
    Kirja tuo paljon tarpeellista tietoa ja sitä jää pohtimaan montaa seikkaa. Tieto tuo tullessan sen että voimme edes hitusen vaikuttaa siihen mitä syömme :)

    ReplyDelete
  52. Kiitos paljon torkkupeiton ohjeesta! Jospa minäkin vaikka talven iltapuhteena saisin yhden tehtyä tuon huopa peiton kaveriksi. Hyvin kauniita kuvia sinulla jälleen!
    Ihanaa viikonloppua!

    ReplyDelete
  53. Sanna-Pauliina kodin lämmössä onkin kiva nyt kutoa. Täällä sataa vettä tällä hetkellä joten sohvan nurkka vetää mieluusti puoleensa :)

    ReplyDelete
  54. tuosta jogurtista, yritin kerran tehdä sitä, mutta se jäi ihan litkuksi! missäköhän on vika? kyllähän se varmasti litkummaksi jää kuin kaupasta ostettu, mutta se oli kyllä liian litkua.. :) ??

    ReplyDelete
  55. Kiitos tuhannesti kivasta, tässä tapauksessa elämän mullistaneesta ohjeesta ja muuten loistavasta blogista!
    En ole kutonut noin 20 vuoteen mitään. Viimeksi puikot taisivat olla kädessä koulussa. Nyt jostain syystä lukiessani blogiasi tuli pakottava tarve kutoa. Lankakaupassa hiukan pyöriteltiin päätä, kun sanoin aloittavani kutomisen palmikkopeitolla. No, en ollut moksiskaan. Ehkä jopa sisuunnuin moisesta.
    Nyt olen kutonut ehkä puolet torkkupeitosta ja hienosti menee. Olen täysin koukussa =) Kiitos!

    ReplyDelete

Kaunis kiitos viestistäsi.