Saturday, October 09, 2010

Loma




Viikonloppu ja syysloma on koittanut. Vaikka lomaa ei koko viikkoa olekaan niin muutama lomapäivä tekee hyvää. Reissut jätettiin väliin ja aikomuksena nauttia kotikaupungin syyskauneudesta :)
Keskeneräisiä töitä löytyy vieläkin ja samainen patsas on ollut ennenkin vuorossa, mutta saanut väistyä jonkun muun työn edestä.  Kipsi istui tosi tiukassa kiinni kun taltalla ja vasaralla työskentelin. Joten paikattavia kohtia on ja tällä kertaa olen aikonut saada sen valmiiksi ;) Ryhmänä valittiin asento joka oli kaikille suht uusi, samalla haettiin myös levollisuutta.

Hulluilla päivillä käytiin ja kala tarttui kainaloon mukaan :) Joten siemenet, suola ja mustapippuri päälle ja yrttiperunoiden sekä punasipulien kera uuniin. Näin syntyi helppo ja nopea ruoka. Tee on haudutettu termariin ja kohteena on metsäretki.

Oikein antoisaa viikonlopun jatkoa toivottelen teille :)

♥ Marie

ps. "anturakukat" on vielä voimissaan. Täytyykin miettiä miten sitä joulun tienolla voisi käyttää hyväksi. Kukka asetelmissa on varmaan tosi kiitollinen ja samalla tuo utuista jouluhenkeä.

49 comments:

  1. Kiitos kauniista kuvista jälleen Marie. Nautinnollista viikonloppua ja lomaa sinne teille :)

    ReplyDelete
  2. Hei,
    sinulla alkaa loma ja minulla loppuu :)
    Miehen kanssa vietettiin lomaviikko ihan kotimaisemissa myös ja on nautittu ja oltu vaan.
    Onpa ollut tämä bloggailukin vähän taustalla.

    Kiitos kalavinkistä - nuo siemenet ovat tuohon oivallisia.

    Oikein nautinnollisia lomapäiviä sinulle myös :)

    ... niin ja kiitos jälleen kun sain nauttia kauniista kuvistasi.

    ReplyDelete
  3. NAuttikaahan leppoisasta lomatunnelmasta. Kuvissasi viipyy levollisuus ja kauneus. Kiitos niistä! Olemme ahkerasti nauttineet täällä kala-aterioista . Tykätään kovasti. Enpä ole haksannut laittaa siemeniä päälle, vaan ensi kerralla ripsautan....kiitos vinkistä!

    ReplyDelete
  4. Rauva M Kiitos sinulle, tosi kiva kun kurkkasit. Yritin käydä luonasi vielä kommentoimassa, mutta taukosi oli ehtinyt astua voimaan :) Ihanaa syksyn jatkoa sinulle <3

    Ainosofia minullakin on ollut vähän kiirusta ja bloggailu on hidastunut, mutta nyt näyttäisi helpottavan :) Kiva että lomanne oli onnistunut, akkujen lataus on niin tärkeätä.

    Tinttarus kalaa meilläkin useasti nautitaan, valmistuukin kivan nopsasti. Kiitos toivotuksista lomasta tosiaan on alettu nauttia :)

    ReplyDelete
  5. Oikein mukavaa loma-aikaa, kyllä kotonakin on kiva viettää lomaa, ei välttis tarvi aina lähteäkkään jonnekin, saapi nauttia vain olostaan.
    Kävin mattoloimen luomassa ja tulin juuri kotiin ja luin kommenttisi, kiitos:) Täällä sainkin katsella mukavan rauhallisia kuvia, nyt viettämään viikonloppua.

    ReplyDelete
  6. Ihailemassa kauniita kuviasi!

    Mukavia lomapäiviä ja viikonlopun jatkoa!

    ReplyDelete
  7. ooh beautifull, love your blog
    have a nice weekend

    ReplyDelete
  8. Ihanat kuvat, oikein rentouttavaa lomaa!

    ReplyDelete
  9. Ihanan herkulliselta kuulostaa kalasi,nam!
    Ha en härlig veckoslut,Marie Elisabeth! Dina bilder är helt enkelt jätte fina!

    ReplyDelete
  10. Eikös nuo anturakukat ole jo aika vanhoja vai onko aika taas kulunut vaan mun päässäni. Pitäis kyllä löytää niitä jos näin kauan kestävät ja ovat vielä niin upeita. Mun pitää alkaa syömää jotain fisu näytti perunoineen niin herkulliselta.Oletkos kuvanveistokurssilla, olen opiskelu aikoina kerran tehnyt tuon tyyppisen patsaan, oli hauskaa hommaa.

    ReplyDelete
  11. Hyvänmielen lomaa Sinulle ja perheellesi Marie!
    Niin kaunis taas tämä postauksesi täällä-kiitos!
    Maria

    ReplyDelete
  12. Eija kotihiiri tosiaan olen ja nautin kotona olosta. Aamulla on kiva herätä ilman kiirettä minnekkään :)

    Kesäkukka kiitos kiitos :)

    Jeppu Kiitos, täällä rentoudutaan ;)

    Yaelian stort tack till dina vackra ord :)

    Henrietta oikeassa olet on jo jonkin aikaa ollut ja kestävät ja kestävät, veden olen päivittäin vaihtanut.
    Olen harrastanut kuvanveistoa vuosia, en osaa enää sanoa tarkkaa aikaa, arvelisin seitsemän, mutta voi olla kauemminkin :)

    Maria kiitos. Perheen kanssa on ihana viettää kiireettömiä päiviä.

    ReplyDelete
  13. moikka Marie! Ihan olen ikävöinyt sinuakin. Nyt istun koneella ja tuntuu jopa ihan hyvältä (siis silmien puolesta)! Kiitos kun jaat kotisi seesteisyyden kanssamme.

    ReplyDelete
  14. Muutaman päivän syysloma on oikein paikallaan.

    Mulla se oli jo muutama viikko sitten. Ihan kotosalla se meni, pikku puuhastelua, lukemista ja käsitöitä. Ja puutarhatöitäkin:)

    ReplyDelete
  15. Ihastelin sinun veistostasi! Näyttää erittäin hienolle teokselle ja mittasuhteet miellyttää silmää, varsinkin sen käsiin silmäni heti osuu. Olet taitava kuvanveistäjä!!!
    Ihanan kotoisia kaikki kuvat..taasen! Ja mitähän materiaalia yhdessä kuvassasi tuo valkoinen sydän on?
    Hulluille päiville olisi hiukkasen tehnyt meikäläisen mieli, mutta tänä syksynä ne jäivät minulta väliin. Ensi keväänä sitten..ehkä :) Lohiruokasi näyttää niiin herkulliselle ja hyvä vinkki!!
    Antoisaa ja mukavaa loman aikaa päiviinne, -T :)

    ReplyDelete
  16. Mikä patsas, siis ihan sinun tekemäsi? Miten ihanan seesteisiä kuvia, kauniita ja herkullisia. Selvisitkö pelkästään herkun ostoilla keltaisilta päiviltä? Minä en, minä en. Ja näin kaukana kun asumme niin herkun valikoima oli juuri se, mikä piti jättää minimiostoille;-)

    Kaunista ja kuulasta syyslomaa teille kaikille!

    ReplyDelete
  17. Oivoi..Aivan vesi herahti kielelle. Olis varmana iltapalan aika=)
    Syksy on kyllä nyt vähintään yhtä ihana, kuin kesäkin oli.
    Ulkona on hyvä ja metsässä huippua!

    ReplyDelete
  18. ååå, vilken fantastisk stämning...lugn och harmoni...ååå va jag gillade statyn...är den av gips?

    ha en skön kväll och fortsatt mysig helg

    ReplyDelete
  19. Mä sitten tykkään sun kipsitöistäsi. Ne sopivat niin hienosti ympäristöönsä. SUURI taito on hyppysissäsi, kun osaat muovata noin luonnollisen näköisiä hahmoja. Oikein rentouttavaa syyslomaa! :)

    ps. vinkkaatko ovenpäällisnaulakosta. Tarvetta olisi meillekin hankkia ja noin kaunista en ole onnistunut missään näkemään.

    ReplyDelete
  20. Utelisin tuon ruuan ohjetta vielä tarkemmin;
    Mitä siemeniä käytit? Laitoitko perunat ja sipulit kalan kanssa yhtäaikaa uuniin?
    Meillä syödään usein pesto-lohta. Eli fileen päälle puristetaan vain limen mehua ja voidellaan pestolla. Helppoa kun mikä!

    ReplyDelete
  21. Voi mukavaa lomaa teille ja naattikaahan :) Kiva oli taas käydä vierailulla, niinkuin aina! Mukavaa sunnuntaita!

    ReplyDelete
  22. Oikein antoisaa ja rentouttavaa lomaa sinulle. Nautiskelin todella näistä kuvista. Koko aamun olen ollut "järjestelyintoinen". Haluaisin siivoilla kaappeja ja paikkoja ja näiden kuvien levollisuus lisäsi intoa entisestään. Mukavaa pyhää!

    ReplyDelete
  23. Patsaasi on todella hieno, enkä edes huomaa, että se olisi keskeneräinen. Wau!

    ReplyDelete
  24. Elina miten ihana että kaikki on nyt paremmin! Olen käynnyt kurkkimassa sivuillasi ja miten ihana että asiat ovat loksahdelleet paikalleen, ja ikävä myös on ollut <3

    Pioni luulempa että täälläkin sitä hääräilyä riittää ja aika kuluu rattoisasti :)

    -T Nuo mittasuhteet onkin jännä asia. Aina ei elävällä mallillakaan ole mittasuhteet oppikirjan mukaan. Vuosien varrella on mahtunut kaiken näköistä ja kokoista mallia. Ilokseni olen siinä oppinut että oli miten oli naisessa on paljon kauneutta, sitä ei tuo laihuus tai pituus. Loputtomasti voisi katsoa ja jäljentää lapaluita tai kaunista kaulan seutua ym. ym.
    Käsiä hieman paikkailen kipsimuotissa käden tila on ollut aika kapea joten tukirautoja pilkottaa alta.
    Sydän on rakusavea :)
    Minäkään en hulluillapäivillä käynyt kuin ruokakaupassa :)

    Aamunkukka jep, näitä patsaita aina välillä väkertelen. Nyt ei tosin ole ollut aikaa ihan alusta alkaa, mutta vuodenvaihteen jälkeen toivon aikaa löytyvän enemmän.
    Selvisimme pelkällä Herkulla....meillä on mieheni kanssa vuosia , ainakin kymmenen ollut semmoinen harrastus että ostamme ruuaksi vain hullunpäivän tuotteita ja kotona tutkimme kokkisodan lailla mitä niistä aikaiseksi saadaan :)

    Onnenkyynel metsässä oli tosi raikasta. Hengitin rauhassa keuhkot täyteen ihanaa metsäilmaa. Nautittiin rauhoittava lenkki ja päätteeksi nautimme kupposet teetä :)

    Sari kaunis kiitos sinulle <3 Naulakon olen hankkinut muutama vuosi sitten Indiskasta, Tukholmasta. Niitä oli kyllä mielestäni vieläkin myynnissä, mutta vaatii sen risteilyn :)

    Tytti käytin seesamin, auringonkukan ja kurpitsansiemeniä. Kala oli aika paksu ja perunat pieniä joten kaikki sipulia myöden laitoin pellille samaan aikaan :) Kiitos vinkistäsi tuotahan mielelläni kokeilen, kuullostaa herkulliselta!

    ReplyDelete
  25. Hyvää lomaa :) Minulla vielä huominen sairaslomaa ja sitten takaisin töihin. Kiitos vinkistä, pitääkin kokeilla noita siemeniä kalan päälle!

    ReplyDelete
  26. Nonnukka kiva kun piipahdit, ilahdun joka kerta :)
    Hyvää sunnuntaita huiskuttelen sinne myös :)

    Anu kiitos. Järjestelyinto mikä on syttynyt jo aamusta tuo paljon mukavaa tullessa ja mikä parasta että vapaapäivä mahdollistaa sen :) Joskus nämä innot ja vapaat kun ei minulla kohtaa toisiaan :)
    Levollista sunnuntaita sinulle!

    Kultsin kämppä hih, on se. Tietenkin olishan siihen voinut pieniä lommoja tulla matkan varrellakin, kun työ on kipsistä :)

    ReplyDelete
  27. Kaunista patsastasi ihastelen minäkin - taitava olet! <3

    Mukavia syyslomapäiviä teille!

    ReplyDelete
  28. Tuo veistoksesi on erittäin kaunis! Siitä huokuu jotain Buddhamaista tyyneyttä. Asento on hienosti valittu!
    Kaunis, ja kauniissa ympäristössä. Ihania kuvia taas kerran. Oi-joi, sisustuskärpänen iski, pitää mennä möyhimään omia nurkkia!
    <3

    ReplyDelete
  29. Veistos on taidokasta työtä, ihailen lahjakkuuttasi ja työ varmasti vaatii myös pitkäjänteisyyttä, tärkeä taito nykymaailmassa.
    Kiinnitin humioni kauniiseen lampettiin seinällä, onko myös Indiskasta?
    Hyvää vapaata!

    ReplyDelete
  30. Voi kuinka kauniilta kodissasi näyttää, oioi... Ihanan rauhalliset sävyt, ja (huokaisee) niin siistiä!!
    Silmä lepää näissä kuvissa <3

    Lämpöinen tervehdys pikkulapsiperheen sotkuisen kodin keskeltä, hih ;)


    Marina

    ReplyDelete
  31. Rentouttaa lomaa! Voi olisipa minullakin! No, kolmen viikon kuluttua on muutama lomapäivä.

    ReplyDelete
  32. Eksyin blogiisi ja huomasin tulleeni kauneuden tyyssijaan :)

    Kiitos ihanasta blogihetkestä :)

    ReplyDelete
  33. Marielisa kiitos sinulle . Onnea uuteen kotiisi <3

    Helmi Buddhaa yritimme myös välttää, mutta kieltämättä ajatus käy helposti sillä suunnalla.
    Käsien paikkoja pohdittiin ja päädyimme että ne olisi levollisesti sylissä :)

    Johanna Lampetti on Tarja Rautiaisen taontatyö. Ostin sen kesäreissulla Fiskarssista.

    Marina hih, lasten touhut tuo kodikkuutta, täällä sitä tuo teinien touhut <3

    Elsa tsemppiä loman odotukseen :)

    Kati kiitos tervehdyksestäsi!

    ReplyDelete
  34. OI, mitä kauniita kuvia ja ihania tunnelmia. <3 Ja voih, mitä herkkuruokaa... meillä myös pidetään kalasta, jopa lapset tykkää, vaikka välillä ovat kovinkin kranttuja.

    Rentouttavaa syyslomaa! :)

    -Päivi-

    ReplyDelete
  35. Kiitos Päivi. Loma tekeekin välistä hyvää, jaksaa käydä pimeimpään aikaan uusin voimin :)

    ReplyDelete
  36. Kiitos vierailusta blogissani ja niinpä löysin tänne sinun sivuillesi.
    Kauniita kuvia ja ihanan rauhallinen tunnelma täällä.
    Oikein hyvää syksyä ja lomaa. Meillä on syyslomat vielä edessäpäin.

    ReplyDelete
  37. Aikku kiva kun piipahdit, taidamme käydä vuoroin vieraisilla. Löysin luoksesi jättämäsi kommentin avulla ja näin meillä on kivat kyläilyt alkaneet :)

    ReplyDelete
  38. Kiva idea tuo siemenlohi, menne kokeiluun täälläkin.
    Patsaasi näyttää hienolta juuri tuollaisena. Olen näkevinäni siinä muutaman pikkulommon, jotka ovat kuin piste ii:n päällä. Muistuu mieleen vanha sanonta: Virhe työn kaunistaa.
    Eikös vaan olekin ihana ruska kotikaupungissamme tänään. Melkein henkeä pidättelin etten vaan vahingossa pudottaisi yhtään syksynkirjavaa lehteä kun olin kävelyllä mieheni kanssa.

    ReplyDelete
  39. Pirkko ruska on mitä kaunein tällä hetkellä. Nyt nauttii kyllä ulkona olosta.
    Oikeassa olet ei kaiken pidä olla loppun asti hiottua. Lommoja jää, muutaman korjauksen teen mittasuhteiden osalta sekä toisesta rinnasta puuttuu pala jonka ajattelin korjata :)

    ReplyDelete
  40. Täällä aletaan nyt suunnitella Tukholman risteilyä. Ja tuliaisiksi pitää etsiä naulakon lisäksi aikaisempia hyviä vinkkejäsi. Kiitos taas tästä Niin Marie Elisabethille kuin Sarille samasta kiinnostuksen kohteesta.

    ReplyDelete
  41. Voi, kuinka kauniita ja rauhallisia kuvia. Ihanan seesteinen tunnelma välittyy tänne asti.
    Kipsityö on ihastuttava!

    Aurinkoista syysviikkoa sinulle!

    ReplyDelete
  42. Ampiliini miten kiva että teillä on risteily edessä :) Meillä piti olla nytten, tarkemmin sanoen tänään piti olla Tukholmassa. Päädyimme kumminkin kotipäiviin, latailemaan akkuja ja siirsimme reissua hitusen eteenpäin. Antoisaa reissua sinulle, mielelläni kuulen mitä reissusi toi tullessaan :)

    Esmeralda kiitos ja kiva kun tulis vieraisille :)

    ReplyDelete
  43. Taas kerran niin kauniita kuvia! Mukavia lomapäiviä sinulle, minulla se loma on jo ohi, mutta nyt kuitenkin nautin kolmesta vapaapäivästäni, haen lapset ja lähden uimahalliin ja ehkä sieltä tullessa haen kalaa kaupasta, rupesi niin tekemään mieli =)

    ReplyDelete
  44. Upeita kuvia jälleen.
    Hieno tuo veistämäsi patsas.
    Muistelen, että olet veistänyt tai muotoillut toisen kätesi. Se oli aivan mahtavan upea.

    Mukavaa alkanutta viikkoa sinulle!

    ReplyDelete
  45. Piia kolme lomapäivää on kiva sekin. Uimahalliin oliskin kiva mennä, edellinen kerta yltää viime syksyyn :)

    Ulla-Kristiina kiitos, oikein muistat. Käteni jossain vaiheessa rakusavesta veistin ja kotiväki säikähti sen nähdessään...muistutti niin omaa kättäni :)

    ReplyDelete
  46. Ihania kuvia ja niin levollista tunnelmaa! Nautiskele lomapäivistä! Meillä syyslomia vietetään vasta ensi viikolla.

    ReplyDelete
  47. Satu kiitos ja tsemppiä sinulle loman odotukseen!

    ReplyDelete
  48. Löysin blogiisi Ulrikan kautta. Hurmaavia kuvia!!
    Täytyy tulla toistekin ihastelemaan kiinnostavia asetelmia :-D

    ReplyDelete
  49. Mags kiva kun löysit ja tervetuloa uudestaan :)

    ReplyDelete

Kaunis kiitos viestistäsi.