Sunday, December 12, 2010

Lucian kynnyksellä


Lucia tekee tuloaan. Meillä otettiin varaslähtö, huomisen aikataulut näyttää olevan kiireiset opiskelijoilla. Lucia-päivä on minulle tärkeä perinne jo lapsuudesta. ensimmäiset muistot on päiväkodista. Ruotsissa juhlaa vietetään suuressa mittakaavassa, välttymisen mahdollisuutta ei ole :)

Leivoin tällä kertaa ihan normi pullataikinan, jonka joukkoon laitoin kolme 0,5g pussia sahramia.
Aamupalalla päästiin nauttimaan sahrampullat riisipuuron kera, toki huomiselle päivälle jäi pullasia nautittavaksi ;)

Lucian virkaa meillä hoitaa rakusavesta tehty pää. Sidoin vain kranssin koristamaan kynttilöineen naisen päätä.
Villasuat sain valmiiksi ja pääteltyä, onneksi ... ensi viikolle on luvattu myös tänne lumen lisäksi nousevaa pakkaslukemaa.

Viikonloppu alkaa olemaan loppusuoralla joten toivotan teille  lämmintä sunnuntai-iltaa ja alkavaa uutta viikkoa. Lucian päivänä saamme nauttia kauneudesta :)

♡ Marie

38 comments:

 1. meillä päin tuo lucia juttu on vähän vieras, mutta on minua aina kiehtonut. Pakkasta on luvattu joo, täällä tällä hetkellä 25 astetta :)
  Villasukat tarpeen sisälläkin !

  ReplyDelete
 2. Meilläkin vietettiin Lucian päivää jo tänään. Meidän Lucia-neidolla seppele on sähkökynttilöillä somistettu, ikää kun on kokonaista viisi vuotta :-) . Huomenna odottavat vielä uudet juhalllisuudet. Jos vain pakkasta ei ole ihan älyttömästi... Oikein mukavaa ja rauhallista loppuiltaa ja hyvää Lucian päivää huomenna :-)

  ReplyDelete
 3. Monenmoista Lucian viettoa om ollut jo täällä perjantaista saakka. Ihania kuvia jotka mielestäni välittää huomen aamun tunnelmaa sinulla. Kekseliäästi olet koti-kruunun työstänyt!
  Eija

  ReplyDelete
 4. Meilläkin Lucia on ollut iso juttu. Tytär oli Lucia vuosikaudet pikkuveljet tähtipoikinaan. Koska kaikkilapsemme kävivät ruotsinkieliset koulut, myös kouluissa ja päiväkodeissa fiirattiin Luciaa. Yhden vuoden sato tyttären piirroksista taisi koostua enimmäkseen Lucian kuvista. Nykyisin hän leipoo parhaat maistamani lusiapullat.
  Sinulle hyvää lucianpäivää!

  ReplyDelete
 5. Riitta kiehtova juhla vaikka sen alkulähde ei ihan tuttu olekkaan. Emme sitä kovin mietikkään kun sitä vietämme....taitaa kauneus viedä mennessään ;) Tänne on luvattu 16 astetta, toivottavasti tuuli pysyy aisoissa :) Villasukkia tosiaan tarvii niin nukkuessa kuin kotilattialla tepastellessa, hrrrr.

  Petriina ihana omistaa oma Lucia-neito <3 Meillä se lankeaisi kontolleni joten olen kehitellyt ratkaisun ;)

  Eija ihana, voin vain kuvitella juhlat ja suunnittelut mitä siellä on ollut. Tällaisina juhlapyhinä on kova ikävä sinne <3

  ReplyDelete
 6. Pirkko kiva kuulla :) Minun mieliin painuvin muisto on, kun yhtenä vuotena ( olin silloin 5 vuotias) jouduin olemaan piparkakkupoika. Olin niin vihainen päiväkodinopettajalle. Ajatella ruskeissa sukkahousuissa ja t-paidassa yleisön eteen kun muilla oli valkoiset puvut :)) Kaunista, että perinteet menevät eteenpäin.

  ReplyDelete
 7. Oi miten ihania kuvia taas! Ja osanotto läheisenne poismenon johdosta. Elämä on arvaamatonta..

  ReplyDelete
 8. Ihanat sukat. Täällä on -18 astetta pakkasta joten villasukkia todella tarvitaan. Ihanaa sunnuntain jatkoa ja mukavaa ensi viikkoa.

  ReplyDelete
 9. Kaunista Lucian päivää sinulle ! Ja lämpöinen kiitos pullareseptistä♥
  Voimaa alkavaan viikkoon .Ajattelen sinua Marie.

  ReplyDelete
 10. Taikku kiitos, elämä osaa olla arvaamatonta. Mitään ei pitäisi ottaa itsestäänselvyytenä, sen kun muistaisi.

  Villasukka päivälukemat täällä on pienemmät, vain yöksi loppuviikosta on luvattu 16 astetta, kävin tarkastamassa ennusteen. Nyt villasia tarvitaan, -18 on jo paljon pakkasta.

  ReplyDelete
 11. Kaunista!! Ihana idea, taidankin laittaa kynttilät myös Elsa patsaamme päähän!

  ReplyDelete
 12. Täällä pääseekin Lucian päivän tunnelmiin, kiitos. Olen ollut ainakin kerran ystävillä Tukholmassa Lucian päivän aikaan ja todellakin siellä se on iso juttu. Kirkoissa oli ohjelmaa ja illalla oli upea ilotulitus.

  Oikein hyvää Lucian päivää Sinulle ja edelliseen postaukseen viitaten voimia ja halauksia.

  ReplyDelete
 13. Elina ihana oli saada viestisi :) Toivottavasti voit jo paremmin <3 Elsa varmasti ilahtuu ;)

  Marjatta kiitos otan lämmöllä vastaan sanasi. Tähän aikaan vuodesta ikävä hiipii napuriin ja perheenjäsenten luokse sinne. Onneksi äiti on tulossa sieltä päin tänne :)

  ReplyDelete
 14. Ompas rennonnäköistä.
  Meillä töissä ensi viikolla Lucia-kulkue ja pullaa paistettiin jo perjantaina. Itse Lucian päivä on mulle aika vieras, kun sitä täällä "susirajalla" harvoin sitä vietetään, mutta yhtäkaikki, jos silloin saa leipoa pullaa ja nauttia kauneudesta, voin ihan hyvin omaksua senkin perinteen :)

  ReplyDelete
 15. Valoisaa Lucian päivää sinulle:)

  Villasukkasi ovat todella upeat, minäkin taidan tehdä letillä seuraavat.

  ReplyDelete
 16. Lucia-perinne on kaunis ja kuuluu joulunodotukseen yhtenä osana.
  Mukavaa alkavaa viikkoa, toivottavasti pakkanen ei kiri kovin korkealle.

  ReplyDelete
 17. Kirpakkaa viikkoa sinne ja voimia surun kanssa! Elämän yllätyksellisyys saa pohtimaan sitä mikä on tärkeintä.

  ReplyDelete
 18. Luin tuosta alemman postauksesi joka on jäänyt näkemättä.
  Jaksuja sinne ja kyllä meidät välillä pysäytetään, että ymmärtäisimme nauttia siitä mitä meillä on. Jopa näistä paukkupakkasista ja talvesta...<3

  ReplyDelete
 19. Heissan pitkästä aikaa....:))
  Niin on aika kulunut, etten ole ehtinyt blogeissakaan vierailemaan.
  Elämä on kaunis ja ihmeelinen ja joskus hyvin surullinenkin... välillä meidät pysäytetään, ja ehkä silloin kuin sitä vähiten odotamme. Lähimmäisestä luopuminen ei koskaan ole helppoa .
  Onneksi on ne kaikki ihanat muistot ja rakas ihminenhän säilyy niissä aina sydämessämme.

  Toivotan sinulle rauhallista uutta viikoa..:))
  Lämmöllä Jaana

  ReplyDelete
 20. Mukavaa Lucian päivää sinne. Itse en kyseistä juhlaa ole koskaan viettänyt.

  Villasukat on aivan ihanat. Itselläkin suunnitelmissa tehdä. Paljonko laitoit silmukoita? Ja lankana Seitsemän veljestä?

  Villasukan lämpöisiä pakkaspäiviä toivottelee

  -Tuija-

  ReplyDelete
 21. Ompa kauniita kuvia sinulla täällä blogissasi.

  Hyvää Lucian päivää sinulle myös. Mieheni on suomenruotsalinen ja hän aina puhelee Lucian päivästä, jota hänenkin kotonaan vietettiin, itse olen itä-suomesta, siellä sitä ei tunneta sillälailla.

  ReplyDelete
 22. Ihnuutta ja kauneutta kuvistasi sai ammentaa, kiitos. Lapsilla tänään koulussa Lucia-kulkue. MAisema hohtaa valkoisena ja kylpee auringon säteilyssä. Sahrami antaa ihanan säväyksen pulliin niin makuun kuin väriin. Omaan s-postiini tulee joka päivä päivän sana...se oli tänään tämä:
  Päivän Sana 13. joulukuuta 2010
  Herra, minun kallioni, linnani ja pelastajani, minun Jumalani, vuoreni, jonka turviin minä pakenen, minun kilpeni, autuuteni sarvi ja varustukseni.
  Ps. 18:2

  Jotenkin tulit mieleeni ja halusin sen sinulle jakaa.

  Suloista Lucian päivää sinulle.

  ReplyDelete
 23. Tunnelmallista Lucian päivää! Kauniita on jälleen kerran kaikki kuvat.. ja pulla näyttää herkulliselta. En ole muuten (vielä) koskaan leiponut itse sahramipullaa, jokohan olisi aika kokeilla! :)

  ReplyDelete
 24. Lapset kertoivat koulusta tullessaan Lucia kulkueen vierailusta koulullaan, tärkeä perinne. Uskon näiden perinteiden voimaan, tunnejälkiin, joita mieleen jää ja kantaa eteenpäin.
  Kauniita tunnelmakuvia ♥

  ReplyDelete
 25. Voi kun oli kiva tulla taas tänne tunnelmoimaan, onneksi blogini alkoi toimimaan..ainakin hetkeksi.. Sinulla on aina niin kaunista!!

  ReplyDelete
 26. Kaunista Lucia-tunnelmaa siellä. Minä olen tänään ollut sängyn pohjalla koko päivän enkä päässyt koulumme Lucia-esitykseen. Lukiossamme vierailee aina päiväkodin lapset esittämässä Lucian päivänä laulua kauniissa valkeissa puvuissaan ihan oikeiden kynttilöiden kera. Se on jotenkin koskettavaa ja minulla pyrkii aina kyynel silmäkulmaan, kun ovat niin suloisia.

  Minä vasta huomasin edellisen tekstisi ja lähetän lämpöisen ajatuksen ja osanoton ystävänne posmenon johdosta. Liitän hänen perheensä ja teidät ystävät ja läheiset rukouksiini.

  Olin varannut täksi illaksi Nordqvistin Santa Lucia -teetä, sellaista maustettua valkoista teetä. Laitan pannun kuumaksi ja koitan saada kirjoitettua muutaman joulukortin.

  Iltaasi valoa,
  Anu

  ReplyDelete
 27. Sinulla on kyllä kaunis blogi! Ei voi olla ihastelematta joka kerta kun tänne piipahtaa. Viime kommentista on kyllä aikaa joulukiireiden keskellä, mutta nyt oli hyvä hetki. Sinulla on kaunis Lucia-tunnelma siellä. Meillä vielä pullat leipomatta, mutta onhan tässä vielä tovi aikaa. Sahramipullan tuoksussa on sitä todellista joulun tuoksua tai itselle se tuo joulun tunnelmaa, kun koko talossa leijailee sahrami. Oikein mukavaa joulun odottusta!
  PS.sellariina blogissa on arvonta meneillään =)

  ReplyDelete
 28. Tytti :)) näin ajattelen minäkin. Valkoiset puvut, kynttilät ja sahrami ovat tehneet vaikutuksen. Pidän myös Lucia kulkueen lauluista.

  Pioni kiitos. Letit tuo kivasti muhkummat villasukat, tein ihan polviin asti että tarkenee :)

  Arleena vielä pakkaslukemat näyttää olevan kohtuuden rajoissa :)

  Yaelian alltid lika uppskattade :)

  Kirsikka näin on. Vaikka luuleekin että tärkeysjärjestys elämässä on oikea niin näinä hetkinä havaitsee parantamisen hahdollisuuksia.

  Ainosofia kiitos. Huomaan hiljaisina hetkinä ajatuksen karkaavan kauaksi mietteisiin. Sallin senkin.

  Jaana näin se menee. Monia hetkiä on meille elämään varattu, niin hyviä kuin huonojakin. Tässä olen surrut kovasti suruviestin saanutta perhettä. Sinne toivon kaikki voiman rippeetkin ohjautuvan.
  Kiva kun olet taas ehtinyt blogimaailmaan. Tulenkin kurkkaamaan onko sinulla päivitystä :)

  ReplyDelete
 29. Tuija 72 silmukkaa ja lanka on seitsemän veljestä.
  Kavennuksia tein reippaasti kantapään kohdalla ettei villasuksita tulisi lötköt.

  Tuija näyttää olevan että perinteet vaihtelevat suomenkin sisällä aikalailla. Olisikin kiva perehtyä asiaan :)

  Tinttarus kiitos rohkaisusta ja muistamisesta,lämmittää mieltä kovasti.
  Meillä nuorukaisilla ei tainut olla Luciakulkuetta koulussa ollenkaan, harmi.

  Katri suosittelen ja tässäkin pullassa sahramin lisäksi herkullisinta on ne rusinat :)

  Johanna perinteet tuovat juhlan tunnun ja muistot menneiltä vuosilta <3

  ReplyDelete
 30. Onpa sinulla viehättävä Lucia-neito! - Minullakin sahrami odottaa joulupullien tekoa. Leivon myös juuri tuollaisia pullia kuin sinäkin, ja minusta ne ovat joulun parhaita leivonnaisia.

  ReplyDelete
 31. Kauniita kuvia jälleen. Edellisen postauksesi viesti kosketti. Kunpa osaisin nauttia joka hetki läheisistäni vierelläni, muistaen, että emme tiedä mitä tuleva tuo tullessaan. Kuitenkin luottavaisin mielin, murehtimatta.

  Kaunista joulukuun aamua sinulle sinne:)

  ReplyDelete
 32. Jaana kiva kun koneen temppuilu loppui taitaa olla ruuhkaa konereiteillä :))

  Anu toivottavasti paranet pian <3 Harmi kun työssäsikin varmaan kiireistä ja sitten vielä kodin jouluvalmistelut.
  Luciassa on jotain herkkää ja kaunista. Lucia, tähtipojat, piparkakkupojat ja tontut :)
  Kiitos kauniista sanoistasi.

  Selleriina kiitos kauniista palautteesta lämmittää mieltä :) Sahramipullat tuo joulun taloon tuoksuinensa. Vielä leivon toisen satsin kun edellisestä ei ole murustakaan ;)
  Tulen mielelläni vierailulle, kiitos kutsusta :)

  ReplyDelete
 33. Dahlia kiitos lämpimästä halauksesta. Jaamme samman innon mantelimassaan, voisin syödä sitä jokapäivä :) Muut meidän perheessä ei taida ihan niin suurta intoa kantaa, joten yksin saan herkkuni syödä :)

  A-L tätä juuri yritän opetella. Meillä on tämä hetki ja kannattaa miettiä mitä sillä tekee.
  Kaunis jouluinen kuva sinulla :)

  ReplyDelete
 34. Ihanan rauhallinen tunnelma! Ja todella kauniit palmikkosukat. Tuntuvat varmaan ihanilta!

  Voimia suru-uutisen keskelle! Suru lähentää meitä jäljellejääviä!

  ReplyDelete
 35. Lämmin osanottoni näin jälkikäteen!

  Kaunis Lucia-perinne teillä!

  ReplyDelete
 36. Nonna kiitos, suru lähentää ja sitä läheisyyttä kaipaakin. Villasukat lämmittää nukunkin villasukat jalassa :)

  Vekarus kiitos <3

  ReplyDelete

Kaunis kiitos viestistäsi.