Sunday, May 08, 2011

MetsänväkiAurinko kutsui aikaiseen aamuun. Kävin kutsumassa metsänväen meille aamiaiselle... en varmaan olisi saannut nuorukaisiani metsään ;)

Tänään olen hymyillyt ajatuksilleni. Olen miettinyt äitiäni ja itseäni. Meitä yhdistää monet asiat ja yksi hauskimmista on samantapainen menneisyys. Äitini muutti Suomesta Ruotsiin saman ikäisenä nuorena naisena  kun mitä minä olin aikoinani muuttaessani Ruotsista Suomeen.

Tästä on seurannut monta hymyilyttävää seikkaa.  Minulla näkyy kaikki mahdolliset ruotsin tv- kanavat, ostan ruotsinkielisiä lehtiä ja kirjoja, ruotsin kielen kuuleminen on minulle terapiaa, musiikki avautuu minulle ruotsiksi, ruotsalaiset perinteet  ovat minulle tärkeitä ja puhumattakaan ostoslistastani Ruotsissa käydessäni. Äidilläni on samanlainen lista mutta päin vastainen :)

Hymyilen hänen tehdessä ostoksia täällä, hänen kertoessaan jostain  tv-ohjelmasta suomen kanavalla tai lehdestä jonka on saanut käsiinsä sekä monista suomalaisista artisteista jotka ovat minulle jopa tuntemattomia :)

Taidammepa vielä auttaa toisiamme vaaliessamme meille niin rakkaita juuria ja menneisyyttä ♥
Äidin lähestyessä eläkeikää hän miettii palaavansa Suomeen....minun tarinani ei vielä yllä sinne asti, nähtäväksi jää :)

Kaunista äitienpäivää !

♥ Marie

22 comments:

 1. Kaunista aurinkoista meidän päiväämme sinulle♥

  ReplyDelete
 2. great pohotos
  great blog
  have a good time
  hugs mona

  ReplyDelete
 3. Kauniit kuvat! Ja ajatukset.

  Hyvää äitienpäivää myös sinulle!
  -kisu-

  ReplyDelete
 4. Underbara bilder!!!!
  ha en fin söndag!
  kram Kathrine

  ReplyDelete
 5. Hyvää äitienpäivää!

  Minä olen Oulusta kotoisin, mutta muutin jo pienenä ruotsinkieliselle seudulle Etelä-Suomeen. Ruotsinkieli on siis luonteva osa arkea. Jos jostain syystä muuttaisin Suomesta pois, uskoisin tarvitsevani myös annoksen suomenkieltä osaksi ulko suomalaista arkea. Onneksi suomenkieltä voisi pitää yllä vaikka bloggaamalla : )

  ReplyDelete
 6. Valkovuokot kynttiläkruunussa ovat niin kauniit!
  Hyvää äitienpäivää!

  ReplyDelete
 7. Itse kaksikiellisenä iloitsen melkein joka päivä mahdollisuudesta saada olla osallisena kahdesta erilaisesta (sillä sitä ne ovat) kulttuurista. Se on rikkautta!
  Hyvää äitienpäivän iltaa!

  ReplyDelete
 8. Kaunis kattaus ja mukavia ajatuksia.

  Lämmintä äitienpäivää sinulle!

  ReplyDelete
 9. Ihania yhteisiä juttuja, mutta kummallakin omanlaisensa tarina :)
  Sinullakin lienee ollut antoisa ja lämminhenkinen päivä :)
  Iloa uuteen viikkoosi, -T

  ReplyDelete
 10. Itseenikin on Ruotsissa vietetty lapsuus jättänyt pysyvästi jälkensä: kirjat olen lukenut mieluiten ruotsiksi, Ahlgrens bilar -karkit ovat ehdoton suosikki, julmust -juomaa kuluu aina, kun sitä löydän. Välillä tekisi kamalasti mieli aitoa veripalttua eli blodpudding, sitä tuskin IKEAstakaan löytyy... No, kieli ainakin säilyy, kun se on työvälineenä.

  Mukavaa alkanutta viikkoa sinulle!

  T. Sari Puumulista

  ReplyDelete
 11. Underbara bilder!!!Som alltid!!!Bara så vackert!!!
  Ha en underbar dag!!
  Kram/Anne-Lie

  ReplyDelete
 12. Teillä mahtava yhistävä rikkaus jota hauska vaalia :)

  ReplyDelete
 13. Ihana äidin ja tyttären yhteinen rikkaus. Tuo metsänväki on niin mieleeni. Mietinkin oletkohan löytänyt eläinhahmot täältä Suomesta vai kenties jostakin ulkomailta. Kauniita ovat ja yhtä aikaa jotenkin veikeitä ja herkkiä.
  Vuokot ovat muuten ihan suosikkejani. Sain eilen pojalta kimpun, jossa oli vuokkoja, helmililjoja ja pieni tulppaani. Varret olivat eri pituisia ja minusta kimppu on kaunein saamani ikinä. PIeni nyrkki puristi kukkasia niin rakkaasti ja luulen, että tuo jää mieleeni iäksi.
  Valoisaa viikkoa ja nautitaan keväästä,
  Anu

  ReplyDelete
 14. Oi, onpas kaunis ja tunnelmallinen blogi sinulla! Kuvatkin ihanan laadukkaita :) Pitääpä tulla uudestaan.

  ReplyDelete
 15. Ihania kuvia...
  voi kun tämän muuton keskellä ehtisi metsään ihastelemaan! Onneksi sain ihastella niitä täällä!

  ReplyDelete
 16. Kiinnostavaa pohdintaa! Mina kasvoin Suomessa, mutta muutimme Kaliforniaan lasten ollessa pienia. Mietin usein millaiset lapsuusmuistot heille syntyy, mita kaipaavat lapsuudesta ja mitka asiat tuntuvat tutuilta. Onko mielenmaisemassa koivuja vai palmuja.

  Kiitos kauniista blogistasi!
  CalGirl

  ReplyDelete
 17. Så vacker blogg du har!

  Ha en fin försommardag!

  ReplyDelete
 18. Maria ♥

  Kiitos Kisu :)

  Anne näin juuri. Onneksi tämän päivän mahdollisuudet pitää yllä niin juuria kuin kieltäkin on loistavat.

  Tuire vieläkin komeilevat kuivuneena ;)

  Pirkko on suurta rikkautta ja ihme kyllä kaksi ihan omanlaistaan kulttuuria. Joskus mietin että miten vaikuttaisi se että olisi kasvatettu kahteen kulttuuriin, minut kasvatettiin pelkästään Ruotsin ja aikuisuudessa vasta tutustunut Suomeen kulttuuriin.
  Elämä on mielenkiintoista kahden kulttuurin seikkailussa :)

  Tytti kiitos <3

  -T yllättävän samanlaiset tarinat mutta samalla sisällöltään kaksi niin erinlaista :)

  ReplyDelete
 19. Puumuuli varsinainen namilista ;) Voisin jatkaa sitä vielä krämkaka, suklaapallot, nakit jne. jne :)) Perheessämme tuo kivoja keskustelun aiheita äidin tausta. Ovat jo hyväksyneet että perheessä asuu yksi sisäisesti täysin ruotsalainen ;) Nuorukaisemme nauravat ja toteavat että tietävät minne vielä aikanamme muutetaan...nähtäväksi jää.

  Lovviisa näin juuri .)

  Anu ihan Helsingistä metsänväki on ostettu. Veistäjä on Ruotsalainen ornitologi. Tällä hetkellä en ole nähnyt myynnissä. Voisin katsoa paikan sinulle ja laittaa sähköpostia tulemaan :)
  Ihana itse poimitut kukkakimput on parasta <3 taatusti mieleenpainuvat hetket.

  Maria kiitos ja tervetuloa uudestaan :)

  Riikka sinulla on näyttänyt säpinää riittävän mutta miten kaunista sinulla sielä valmistuukaan. Tsemppiä!

  CalGirl kiva kun laitoit viestiä. Luulempa että palmut jäävät havisemaan ;) Mieheni on asunut lapsuudessaan useamman vuoden Washingtonissa ja kesän lämpö ja monet muut muistot kulkevat tiukasti mukana. Kaukokaipuu tulee yleensä keväisin vierailulle.
  Kaunista kesää ja ihania muistoja mielenmaisemaan :)

  ReplyDelete
 20. Nuo on kyllä niin ihania nuo "pyykkipojat", olen ihan kade. Jokohan raaskisi itsekin ne ostaa ja vieläköhän niitä saisi.. Ihanaa viikonloppua sinne suunnalle myös!

  - Jaana "Kainuunkadulta"

  ReplyDelete
 21. Jaana :) nyt en ole nähnyt missään kyseisiä pyykkipoikia mutta laitan sinulle valmistajan postissa josko heiltä löytyisi tietoa jällenmyyjistä :)

  ReplyDelete

Kaunis kiitos viestistäsi.