Monday, October 03, 2011


Uusi viikko ja uudet kujeet :) Lokakuu alkoi ja tietää askelta syvemmälle syksyyn. Syysihmisenä mietin tänään, että mitä niin viehättävää syksyssä on?  Kengät märkänä koko päivän, hihansuut kosteat sateenvarjon pitämisestä ja pyykki kuivuu ikuisuuden. Ei selity pelkästään rakkaudesta kynttilöihin, villasukkiin ja yhdessäoloon. Tarvitsee  omata aimo annos melaankoolista luonnetta ;) Jokin tästä vuodenajasta vaan tekee niin kotoisan....

Vanhoja kankaita olen valkaissut, mankeloinut, venyttänyt ja tuumaillut. Ompelukoneenkin nostanut pöydälle odottamaan ajatuksen virtaa. Katsotaan mitä syntyy. Käsityöt on kiva nollaaja parisuhdetyölle.  Tätä kumpaakin on tiedoss tällä viikolla.
Löysin Fidalta käyttämätöntä nyplättyä pitsiä muutaman pätkän. Hellin niitä kuin aarretta. Keneltä lienee jäänyt kesken. Jäin miettimään tarinaa nyplääjänaisesta ja pohdinnan pysäytti ajatus omista keskeneräisistä asioista.
Siis elämässä laajemmin olevista asioista. Toivon viisautta valita niitä oikeita asioita pääteltäviksi elämässäni.

Kiitos tunnustuksista joita olen saanut. Palaan myöhemmin niihin :)

 Hyvää mieltä alkaneeseen lokakuuhun ja uuteen viikkoon. Pidetään lippu korkealla!

<3 Marie

21 comments:

 1. Ompeleminen on varmaan yhtä terapeuttista kuin puutarhassa puuhastelukin.
  Siinä saa aivot lepoa, kun minä en ainakaan ajattele muutainkin,että tuo rikkaruoho vielä ja nyps. ja tuohon tuo kasvi sitten..jne..eli opelijakin ajattelee vain sitä työtään siinä hetkessä.
  Syksy on nyt kauneimmillaan, halla oli kyllä ihan varkain vieraillut dahliapenkissäni...onneksi ei ihan kaikkia vienyt mennessään.

  Värikylläistä ja ihanaa syksynaikaa sinulle.

  ReplyDelete
 2. Miten voi tavallinen lankarullakin näyttää niin ihanalta? Taas erittäin onnistuneita otoksia.

  Minä olen kesäihminen, mutta syksy tulee hyvänä kakkosena. Uskoisin, että syksyn ihanuus on nimenomaan pesänteon autuudessa. Siinä, että on katto pään päällä ja lämmintä sisällä. Syksy myös tuo aina uutta tullessaan. Minun kalenterini alkaa syksystä. Ihanaa, kun on puhtaita sivuja, joita voi kauniisti alkaa täytellä. Minulla siis ihan oikeasti on isohko paperinen kalenteri. En tulisi toimeen sähköisellä versiolla.

  Ihania tuumaushetkiä! Kerrothan, mitä inspiroiduit tekemään.

  ReplyDelete
 3. Herkullisia kuvia. Täällä olisi myös yksi kangasnippu pesua vailla ja sen jälkeen pitäisi löytää inspiraatiota ja aikaa niiden käyttämiseen. Aloitin tänään uudessa työssä, joten nyt kyllä tuntuu että energia kuluu muuhun kuin kotona puuhasteluun. Ihanaa lokakuun alkua myös sinne!

  ReplyDelete
 4. Ihana pino kankaita. Pidän noista vanhoista kunnon kankaista, lakanoista, pyyhe- ja pöytäliinoista.
  Kauniit kuvat jälleen.
  Syksy, levon ja mietiskelyn aikaa, kaiken sateen ja pimeyden keskellä.
  Ja mukavana ajatuksena mennyt kesä, auringon lämpö. Mielen pohjalla jo joulun odotus..
  Hyvää lokakuuta!

  ReplyDelete
 5. Odottelen mielenkiinnolla, mitä syysinspiksiä saat ja mitä noista aarteista syntyy! Kyllä tämä syksy on vähän kaksijakoista aikaa, toisaalta ihanaa mutta välillä saa tosiaan tsempata eteenpäin. Aika usein kyllä varustelukysymys!

  ReplyDelete
 6. Syksy on jotenkin kiehtovaa aikaa. Alkaa hämäryys ja päivät lyhenevät.
  Kaunis pitsi, minäkin odotan, kaupunkiin muuttoa ja kirputorien aarteita.
  Ihania ideointi hetkiä sinulle!

  ReplyDelete
 7. Lempeitä hetkiä lokakuullesi.

  ReplyDelete
 8. Kalalankaa ja lakanoita:) mitähän niistä syntyy?
  Olen kanssa pessyt kaikenlaisia kankaita (satuin niitä saamaan) ja uusiokäyttöä ajattelen, värjäilyä kun siitä niin pidän. Onkin muuten vaikeaa jo saada tuota vanhaa hyvää lakanakangasta, joka kestää kestää vaan.

  ReplyDelete
 9. Upeita kuvia. Täällä ilmoittautuu myös syksy ihminen. Innolla jään odottamaan mitä sinä ja ompelukoneesi teette niistä kankaista.

  ReplyDelete
 10. Kauniita kuvia kuten aina Sinulla :)

  Tänä vuonna ei ole oikein syksystä ehtinyt nauttia. Se on tullut jotenkin varkain. Tai sitten itsellä on kova vauhti päällä...ettei ehdi huomaamaan.
  Kuluneena viikonloppuna täälläpäin alkoi olla upeaa ruskaa. Kumpa ehtisi valoisaan aikaan kävelylle ja maisemia ihailemaan.

  Oikein hyvää lokakuuta Sinulle ja tätä viikkoa myös!

  ReplyDelete
 11. Ihana juttu :) Kirppislöydöt ovat aarteita ja niistä uskon että loihdit ja ideoit jotain ainutlaatuista... Hyvä löytöpaikka sinulla tuo Fida! Onko se lähelläkin?
  Keskeneräisiä on ajatukset täälläkin, vaikka jotain koin että valmiimmaksi tuli, ehkäpä..
  Töihin palasin tänään, kiireemmät askeleet ja tutut kuviot odottivat. Ajatuksissani olet ollut:) Nautinnollisia syksyn hetkiä sinne :)

  ReplyDelete
 12. Kerrassaan kauniita kankaita olet löytänyt!! Ja tuo nyplätty on niin herkkä. Raaskiiko noita käyttääkään?

  Värikästä viikon jatkoa!

  ReplyDelete
 13. hei Marie! oi ett' miten kauniita kankaita ja lankoja... niistä syntyy varmasti jotain tosi kaunista! ja ihana kun maltat odottaa ja ideoiden rauhassa kypsyä, minä hätähousu varmaan silppuaisin kaunit kankaat silmänräpäyksessä ;) lämmintä lokakuuta sinulle marie, ja rauhaa ja lepoa päätösten keskellä. sinulla on viisas ja lempeä sydän ja osaat varmasti tehdä oikeat valinnat! ja onneksi saa vaan luottaa Jumalan johdatukseen ja kulkea täydellisesti valmistetuissa askelissa. <3

  ReplyDelete
 14. Mitä aarteita kuvissa ! Käsityöt yleensä on hyvää terapiaa. Mäkin oon miettiny tota miksi syksy tuntuu niin mukavalta kaikkine ikävine vivahteineen. Kai se on vähän niinkin että on iltojen hämärtyessä ja sateen piiskatessa ulkona on ihan luvallista hidasta tahtia, olla vaan, mietiskellä ja odotella inspiraation iskemistä ;)
  Ihanaisia lokakuun alkupäiviä sinulle ♥

  ReplyDelete
 15. Kiva aina tulla kurkkimaan tanne sun blogiin, kirjotat niin kauniisti ja ihania kuvia. Terveisia taaltakin pain palloa. Vihdoin ensimmainen paiva, etta on tuttu turvallinen syksy-saa, vetta satanut aamu-yosta asti. Hassu, miten joitain asioita romantisoi. Meinaan eilen illalla en malttanut odottaa tata paivaa ja vesisadetta. Nyt kun se on taalla, tekis mieli vaa kaariytya peiton alle ja olla koko paivan kotona vaan.

  Iloa sinne arjen keskelle.

  ReplyDelete
 16. Aamu kirkastumassa. Ja hetki aikaa teekupin ja bogin parissa.
  Kiitos ihanista ja piristävistä kommenteista.

  Tuija uskon että samat elementit on molemmissa puuhissa, eli hetken saa ajatus lentää vapaana ja keskittyen vain siihen mitä tekee :)
  Harmi tuo hallavieras, taitaa olla pian enenevissä määrissä kyläreissuilla.

  Helmi hauska, minulla alkaa myös kalenteri syksystä ja silloin uuden myös hankin muistiinpanoille.
  Pesän teko on varmaan suurin syy miksi myös pidän syksystä. Olen ehdoton kotihiiri, vaikka tuota menoakin tuntuu olevan. Menotkin toisaalta on pesänrakennusta muiden hyväksi ;)

  Marleena Onnittelut uudesta työstä! Uusi ympäristö vie hetken kaiken huomion, mutta onneksi pian tasoittuu. Ihana kun on jotain kivaa odottamassa kun tuo hetki koittaa :)
  Menestystä uuteen työhösi!

  ReplyDelete
 17. Maria yllätin itseni tänään jouluisista ajatuksista. Valon juhla on vuoden kruunu.
  Vanhojen tekstiilien tekstuuri ja ja pehmeä pinta houkuttelee. Vähän pääsin alkuun viikko osoittautui aika kiireiseksi. Onneksi kohta viikonloppu tiedossa :)

  Nonna törmäsi joskus iäkkääseen Britti naiseen joka totesi: ei ole vääränlaista säätä, on vain vääränlaista pukeutumista. Niin osuvasti sanottu :)

  Pipsan posti noita kirppari reissuja minäkin odotan. Pääsen aivan liian harvoin. Muutama kerta vuodessa ei oikein rauhoita innostunutta tutkijaa :)

  Maria kiitos <3

  ReplyDelete
 18. Eija keksin itselleni uuden tavan käyttää kalalankaa :) Katsotaan mikä lopputulos kokeilulle on.
  Vähän tosiaan tarvii nähdä vaivaa että löytäisi vanhoja tekstiilejä. Tällä kertaa oli reissulla onni myötä :)

  Villasukka mitään ihmeellistä ei taida syntyä. Kotiin käyttätavaraa tarpeeseen :) Kaikesta huolimatta kiva surutella :)

  Kesäkukka kesä jatkui aika pitkään ja tuntuu että syksy tuli yllättäen. Nyt vasta alkaa olemaan syksyinen tunne kynnyksellä. Yläikkunat, viimeisetkin suljettiin vasta viime viikolla :)

  -T Kolme Fidaa on kohtuu lähellä. Tosin tulee käytyä pari kertaa vuodessa. Aukioloajat on niin lyhyet, että lauantai on ainut mahdollinen päivä. Aina ei siten tule lähdettyä.
  Kiva että työn osalta asiat uomissaan <3

  ReplyDelete
 19. Hanni vähän varjeleva ajatus on minullekkin nypläyksestä syntynyt. Katsotaan kuin käy ;)

  Laura kaunis kiitos sanoistasi. Vauhtiin kun pääsee täältä löytyy hätähousua myös :) Nyt onneksi pienet kiireet jarruttelee.

  Riitta hyvin kiteytät kuvauksen syksystä, tuon ajatukseen minun on helppo yhtyä :)

  Eeva ihana ! Kiva kuulla sinusta pallon toiselta laidalta. Törmäsin ihanaan siskoosi eilen, sen verran että ehdittiin halata ja sopia tapaavamme piakkoin :)
  Jotkut asiat tuntuu romanttisilta ja sade taitaa kuulua niihin. Kaikkea hyvää sinulle <3 Toivottavasti pian nähdään!

  ReplyDelete
 20. Une jolie balade dans ton univers.

  Amicalement

  Manon

  ReplyDelete

Kaunis kiitos viestistäsi.