Sunday, February 12, 2012

Turistina villirucola kainalossa


Vierailijan silmin olen katsellut kaupunkia menneen viikonlopun aikana. Ajatus lähti liikkeelle muuttuneista liikennejärjestelyistä, joita oli tehty kahdeksan eurooppalaisen presidentin vierailun sujumiseksi.
Olen suurimmaksi osaksi pitänyt Helsinkiä kesäkaupunkina. Mieleni on muuttunut, ehkäpä viime talvet ovat auttaneet katsomaan kaupunkia uusin silmin. Kirkot ovat kauniita lumisissa asuissaan ja onko kiehtovampaa paikkaa ostosten tekoon kuin kauppatorin teltat?  Jäänmurtajat ajavat hiljakseltaan rantoja pitkin pitääkseen laivaväylät auki ja kivat kahvilat  kutsuvat herkuillaan. Jäitä pitkin pääsee kävelemään yllättävänkin pitkälle ja luistinratoja löytyy useampi keskustan alueella.
Jokainen talvinen päivä avautuu hieman omanlaisenaan. Eilen oli kireä pakkanen ja tänään pakkanen on lauhtunut ja lumihiutaleet ovat tippuneet hiljakseltaan.
Itse olen ehdottomasti vuodenaikaihminen ja niin näyttää olevan Helsinkikin :)

Valmistin tänään lohen ja innostuin tekemään villirucolasta "peston". Toimi hyvin lohen kaverina, molemmissa kun on voimakas maku. Jätin juuston pois pestosta, tein seoksen parista kourallisesta rucolaa, kourallinen pinjansiemeniä ja loraus oliiviöljyä. Huhmarilla työstäminen on kivaa puuhaa, aikansa kun jaksaa työstää tulee ihanan samettinen seos. Kalan maustoin peston lisäksi suolalla, mustapippurilla ja sitruunamehulla.

Meillä perheen nuorimmainen on potenut influenssaa ja muut olemme pitäneet peukkuja jotta selviäisimme tauditta. Viikolla on tiedossa penkkarit ja olishan se kurja silloin sairastaa.

Hyvää alkavaa viikkoa ja pidetään pöpöt  loitolla!

<3 Marie

ps. Luulen että vieraamme pitivät kauniista talvisesta saaristostamme ja päivällisestä jäänmurtaja Urhossa ;)

17 comments:

 1. hieno ruoka ja esteettinen.
  kannattaa keittää tuoreesta inkivääristä teetä flunssaan..

  kivaa viikkoa!

  ReplyDelete
 2. akissfromthepast kiitos vinkistä laitankin pian veden kiehumaan, inkiväärinpalanenkin löytyy :)

  ReplyDelete
 3. Ihania kuvia taas, myös Helsingistä. Itse olen syntyjään Helsinkiläinen ja kyllä se tunnelma mikä siellä kauppatorin ympäristössä ja meren äärellä on on ihana, puhumattakaan kesästä. Mukavaa työviikkoa - Hellen-

  ReplyDelete
 4. Mä olen sitä mieltä ettei kannata matkustaa maailman ääriin ennenkuin vilkaisee mitä kaunista ja kiinnostavaa on ihan omillakin nurkulla.
  Kauniita kuvia!
  Mukavaa flunssatonta viikkoa!

  ReplyDelete
 5. Paranemisia sinne! Toivotaan että muut säilytte terveinä! Kaunis kattaus siellä ja oikea herkkuruoka :) Ihmeen ihanat telttakojut myös torilla.
  Lohi on täälläkin usein sunnuntairuokana ja nuorin pojistamme vaatii sen seuraksi aina kunnolla puristettua sitruunaa :) Olette olleet ajatuksissa josko jossain vaiheessa nähtäisiin..
  Nautinnollisia talvihetkiä ja uuteen viikkoon mieluisia hetkiä :)

  ReplyDelete
 6. Kiitos ihanista kuvista!!! Mulle tuli nälkä.... ;)

  ReplyDelete
 7. Underbart!!! Blir så sugen!
  Ha en fin ny vceka
  Kram Kathrine

  ReplyDelete
 8. Hellen meren äärellä on hyvä olla :)
  Kauppatorilla on aina kiva piipahtaa, Havukaisen porkknat ja perunat on maukkaita. Monta vuotta meillä oli myös luotto kalakauppias, työkaveri joka aamuyöstä kävi kalastamassa torille kalat ja aloitti työpäivänsä sen jälkeen :)

  Kotomo juu, samaa mieltä täällä nurkat on tullut koluttua :)
  Paljon kivoja paikkoja jokaisena vuodenaikana. Nyt saadaan onneksi vielä nauttia kauniista talvesta.
  Pöpöt eivät pysyneet loitolla, minulle nousi viime yönä korkea kuume :/ Nyt lepoa jotta pian tervehtyisi.

  ReplyDelete
 9. Suloisia tunnelmia mutta voi sentään miten harmillinen sairastumisaika !Paranemista mahdollisimman pian niin nuorellesi kuin sinullekin.
  Lämpimin ajatuksin Maria

  ReplyDelete
 10. Oi miten kauniita kuvia tänne ilmestynyt vaikka kuinka. Ihan nautiskellen niitä katselin. Pestolohi kuulostaa herkulliselta.

  ReplyDelete
 11. I have never desired to be a photographer until I found your blog. Every photo is an amazing piece of art, but more than that- each photo has a peace and gentleness that transcends the picture and leaves me feeling rested and happy. They are like Haikus. You surely have the most beautiful soul.
  Teach us your ways oh master!
  -Susan

  ReplyDelete
 12. I have never desired to be a photographer until I found your blog. Every photo is an amazing piece of art, but more than that- each photo has a peace and gentleness that transcends the picture and leaves me feeling rested and happy. They are like Haikus. You surely have the most beautiful soul.
  Teach us your ways oh master!
  -Susan

  ReplyDelete
 13. Thank you, Marie, for leaving such lovely words for me. And, more important, for leading me to 'Marie Elisabeth's rum', such creative beauty! Hope you're having a lovely day.
  Lilli :)

  ReplyDelete
 14. Ihania maisemia omilla kulmilla, kauniita kuvia ja tunnelmia, täällä on aina ihana piipahtaa! Hyvää ystävänpäivää!

  ReplyDelete
 15. Minustakin Helsinki on kaunis ja kiinnostava melkein kaikkina vuodenaikoina. Ainoa poikkeus on joskus maalis- huhtikuun vaihteessa, jolloin lumi on likaista ja hiekoitushiekka pölyää.
  Toivottavasti flunssa selätetty!

  ReplyDelete
 16. Hello, your city looks beautiful. It is good to try to look at familiar things and places with new eyes sometimes. The Salmon looks wonderful, as do all the potatoes at the market. Enjoy your Sunday, and I hope all your family will keep well. Love Linda x

  ReplyDelete

Kaunis kiitos viestistäsi.