Friday, March 02, 2012

Toipilas


Helmikuu meni menojaan. Sairastuvalla ollaan oleiltu ja kaikki päivän "trendi" pöpöt podettu.
Jossain vaiheessa  kovin reippaasti yritin valkoista lakanaa heiluttaa antautumisen merkkinä ;) Jälkimmäinen tauti oli ensimmäistä influenssaa ärhäkkäämpi...

Tänään olen huomannut kevätauringon ja nauttinut aamiaisesta. Hiljalleen tapailin jo tekemistäkin. Hiilitöitä hahmottelin kuvanveistoa ajatellen. Odotan kovasti saven pariin palaamista.
Naiseus on edelleen pyörinyt mielessäni ja kuvanveisto on pieni mutta hyvä osa pohdintaa. Vuosien varrella on ollut monta eri tyylistä, kokoista ja ikäistä naista mallina, mikä on vuorostaan avannut käsitystä naiseudesta ja kauneudesta.
Miten paljon kauneutta jää kiireessä ja median syöttämien ajatuksien takia näkemättä, harmi!!
Kuvanveistossa saa nähdä naiseutta ihan sieltä sydämen sisimmästä luustoon asti, jos näin voi sanoa :)
Nähdä naisen monia kauniita ja erityisiä piirteitä. Malliahan kierretään ympäri, työstäen aina hetken jokaisessa suunnassa, jotta työstä tulisi tasapainoinen. Samalla tulee puhuttua naiseudesta ja ihailenkin rohkeutta joka monella mallilla on puhua omasta suhteestaan kehoonsa. Toivoisin kovin että laajemmat ja pehmeämmät arvot saisivat tilaa naisten maailmassa. Tehdessäni työtä  nuorten tyttöjen ja naisten kanssa huomaan valtavan riittämättömyyden kivun. Kivun mikä on niin turhaa, mehän riitämme niin sinä kuin minäkin... miksi meille valehdellaan niin paljon?

Nyt lähden hauduttamaan lisää teetä, onneksi varastot tuli täytettyä viime lauantaina. Keskimmäisen kuvan nappasin siltä reissulta. Kuvassa on ihana Ruttopuisto, yksi viehättävimmistä puistoista. Puiston läpi kävellessä palaan aina aikaan kun olin juuri muuttanut Suomeen ja tutustuin uuteen kotikaupunkiini :)

Viikonloppu on kynnyksellä ja haluankin toivottaa teille hyviä ja antoisia päiviä. Itse odotan perheen yhteisiä aterioita täysilukuisena kaiken sairastelun jälkeen.

Elämä voittaa :)

Marie

34 comments:

 1. Tekstissäsi on ihanan rauhallinen tunnelma. Aistin tuon hetken, kun kierrät kuvanveistoluokassa mallia ja työstät taideteostasi.

  Mukavaa viikonloppua!

  ReplyDelete
 2. Kiitos Nonna. Viikon neljän seinän sisällä olleena ajatus laukkaa jo kovin, mutta ajatusten kirjoittaminen sanoiksi onkin haastavaa :)

  ReplyDelete
 3. Näin viime yönä unta, että olin pyrkimässä kuvataideopettajan opintoihin. Olin haastattelussa ja minun piti perustella siinä, miksi juuri minä haluan ja sopisin koulutukseen. Uni on tavallaan aika todellinen asia elämässäni, olen jo vuosia ajatellut täydentää opintoja sillä saralla. Olen vain erikoistunut kuvataiteisiin, mutta yläkoulun virallinen pätevyys uupuu. Se on suuri haave :) Mitähän uni tietää? Juuri tämän vuoksi nautin aina, kun postailet kuvataidejuttuja. Kerran muuten pidin elävän mallin kurssia lukiolaisille, se oli hieno kokemus!

  ReplyDelete
 4. Tulin kurkistamaan blogiasi ja olipa ihana nähdä uusi postaus sairastelun jälkeen!
  Kaunista ja levollista...

  Kiitos juttu-tuokiosta päivällä, Rauhallista viikonloppua! :)

  Sisko

  ReplyDelete
 5. Toivottavasti loputkin pöpöt lähtevät huis pois kauas ja pikaisesti! Sitkeää flunssaa on ollut vähän joka puolella. Kaunis hiilityö, minäkin aistin kirjoituksestasi tuon kuvanveistoluokan tunnelman. Mukavaa viikonloppua!

  ReplyDelete
 6. Onneksi pöpöt on jo selätetty, niitä meillä vielä kauhunsekaisin odottelen- viime vuotta en haluaisi uudelleen enää kaikkine kipuineen kokea.

  Niin totta tuo, maailma on ankara ja vaatimukset hurjat... Kunpa jokaisella olisi mahdollisuus luoda ja saada lapsuudesta asti hyvä pohja vahvalle itsetunnolle... se ehkä näyttäisi myös kauneuden juuri sellaisena kuin se meissä jokaisessa on- täydellisenä ja meille annettuna! Se todellakin riittää.

  ReplyDelete
 7. Huh mitä tauteja sitä on sairastettu. Onneksi on jo voiton puolella. Ihanan näköinen hiilipiirros. Mukavaa viikonloppu -Hellen-

  ReplyDelete
 8. Mukavaa viikonloppua paranemisen merkeissä.

  ReplyDelete
 9. Hyvää levollista viikonvaihdetta sinulle kultainen siellä!

  ReplyDelete
 10. Toivottavasti sairastaminen on takanapäin ja pääset nauttimaan kaikesta kauniin luomisesta!

  ReplyDelete
 11. Kauniita kuvia taas täällä, niin rauhallisia.
  Täällä taitaa flunssa iskeä, loma sopivasti alkoi juuri. ;)
  Mukavaa viikonloppua. ♥

  ReplyDelete
 12. Peurankello ihana uni. Unethan antavat meille monesti suuntaviittaa tai jopa vahvistaa ajatustamme. Itse olen useasti saanut apua unesta niin itselle kuin ystävillekkin... joten ei kuin haavetta kohti!! Olisit mitä ihanin kuvataideopettaja ja sinunlaisiasi aikuisia nuoret tarvisevat ympärilleen.
  Elävänmallin läsnäolo tekee kuvanveistosta/piirtämisestä paljon antoisampaa ja voisiko sanoa että maanläheisempää :)

  ReplyDelete
 13. Sisko kiitos itsellesi, on se hyvä että puhelimet on keksitty :)
  Uusi aamu on tuonnut auringon ja nyt tekee mieli pienelle happihyppelylle.

  ReplyDelete
 14. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 15. Monica merci beaucoup :)

  Satu nyt aijon kiertää kaukaa sitkeät flunssat, niiltä onneksi olen selvinnyt ;) Raju vatsatauti ja influenssa on riehunut meillä, mutta nyt näyttää olevan tiessään.
  Kuvanveistoluokat on kiehtovia paikkoja, parhain työhuone on kaapelitehtaalla. Työhuoneen takaseinän kokoinen ikkuna avautuu merelle, iltaisin on ihana seurata auringon painumista mailleen.

  Mari toivotaan että teillä käytiin pöpöt viimevuonna ja nyt saatte hypätä niiden yli ja nauttia alkavasta keväästä <3
  Jokaiselle tosiaan soisi vahvan kasvupohjan mistä ponnistaa. Siitäkin huolimatta näyttää paineet keräytyvän...kaveripainostus. Näkeviä ja toimivia aikuisia tarvittaisiin. Katsotaan mitä tapahtuu, paljon puhutaan nuorten pahoinvoinnista.

  ReplyDelete
 16. Kiva kuulla, että teillä alkaa pöpöt jo taintua! Ihania tunnelmia taas täällä blogissasi. Aurinkoisia päiviä!

  ReplyDelete
 17. Meilläkin helmikuu meni ihan kokonaan sairastellessa, ihanaa olla taas kunnossa! :) Tosi herkkää tunnelmaa kuvissasi, niin hyvälle tuulelle tulen aina sivuillasi! <3

  ReplyDelete
 18. Toivottavasti saatte joka iikan kuntoon ja voimakkaiksi kevään odotukseen. Täällä Enkuissa kevät on jo niiin paljon pidemmällä, no huomenna on taas paluu takaisin lumen sekaan Suomeen. Onneksi lisääntynyt valo tuo arkeen piristystä.

  Hienoja sanoja kirjoittelit taas. Olen monesta aivan samaa mieltä!

  Mukavia maaliskuun päiviä Marie :)

  ReplyDelete
 19. Hello
  Marie Elisabeth's rum
  Brilliant post, I went through the post ,I found it very informative
  Thank you!

  ReplyDelete
 20. Hey
  Marie Elisabeth's rum
  Appreciate it for this post, I will be extremely thankful to find out these kinds of fantastic information.
  Thank you!

  ReplyDelete
 21. Teit tärkeän kysymyksen: miksi meille todellakin valehdellaan niin paljon, naisena olemisestakin. Tuntuu, että on olemassa joku suuri, kollektiivinen perusvalhe, joka uhkaa nielaista meidät kaikki.

  ReplyDelete
 22. Kiva kuulla, että olet toipumaan päin.
  Ihania suunnitelmia Sinulla taiteen parissa:)

  ReplyDelete
 23. Hyvä kuulla että elämä voittaa:) Kova tauti varmasti!! Uuden luominen on siellä selvästi hyvässä vauhdissa, tuotoksistasi tulee varmasti hyviä. Niin jo taidokkaita suunnitelma hiilellä syntynyt!!! :)

  Hyvä pointti tuo että miksi meille naisille/naiseudelle valehdellaan. Arvot ovat tainneet heittää kuperkeikkaa näissä asioissa tällä saralla! Aitojen arvojen puolesta liputtajia tarvitaan :) Hyvä Marie sinä siellä!! Voi hyvin <3

  ReplyDelete
 24. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 25. Minä sössin tuon poistetun viestin koska onnistuin kaksi kertaa kommentoimaan saman viestin... sori;)

  ReplyDelete
 26. That beatiful coffe cup..where can i find it ?..lovely
  From Anette in sweden

  ReplyDelete
 27. Pitkästä aikaa muiden blogeissa kurkkimassa!
  Toivottavasti teillä on taudit selätetty!
  Aurinkoista alkanutta viikkoa!♥

  ReplyDelete
 28. Hey
  Marie Elisabeth's rum
  Excellent publish, I wish to thank you for this informative read, Keep up your work
  thank youuuu

  ReplyDelete
 29. Kaunis ja herkkä piirros toipilaalla.

  Tervehtymistä kevääseen.

  ReplyDelete
 30. Pääsiäistervehdys..

  ¤?¤

  ReplyDelete
 31. Pääsiäistervehdys kukkivasta Pekingistäkin.
  Terveisin Maarit

  ReplyDelete
 32. Kaunis hiilipiirros, hiilipiirrokset ovat mielestäni ihanan herkkiä. Ajatuksesi ovat niin tosia, kiirettömyys saisi vallata tilaa nykypäivään, näkisi enemmän eikä tuskailisi niin paljon.
  Toipumista:) Mukavaa Pääsiäistä!

  ReplyDelete

Kaunis kiitos viestistäsi.