Saturday, June 12, 2010

Tuulinen päivä




Tänään on tuullut niin että räppänät ovat vinkuneet ja pihamme  ainoassa hevoskastanjassa ei ole enää ainuttakaan kukkaa. No, olo on jo parempi ja lauantaista nauttinut lepäillen. Ajattelin jakaa teidän kanssa pastaohjeen joka on yksi meidän lemppareista. Tähteistä nautittavaan perhehetkeen 15 minuutissa :)

Maalaispasta

Paketti Penne rigatea kiehuvaan veteen. Kastikkeeseen  meillä sattui olemaan jääkaapissa kevyt pepperonia, kinkkua ja muutama siivu pekonia. Paistoin pekonin ja suikaloin joukkoon pepperonin sekä kinkun ( eli suhteet vähän sen mukaan mitä kaapissa on ). Maustoin mustallapippurilla ja sekaan reilusti mieleistä yrttiä meillä se oli oreganoa. 2 dl kermaa lorautin joukkoon ja annan kastikkeen tekeytyä pastan valmistumisen ajan eli 10 minuuttia.Sekoitin kastikkeen valutetun pastan joukkoon ja kippasin tarjoiluastiaan.

Ohjeen olen makujen perusteella painanut mieleeni kun muutama vuosi sitten kyseistä ruokaa nautittiin Tukholman vanhan kaupungin italialaisessa kellariravintolassa. En tiedä onko ruoka vielä listalla mutta meidän mieliin se on painunut ja edelleen silloin tällöin nautimme sitä :)

Kirkas paprikakeitto alkuun tällä kertaa ja pastan kyytipojaksi maalaisleipää. Jälkiruuaksi maistui vesimeloni ja verigreippi.

Katosta muuten roikkuu itse rautalangasta väkertämäni kynttelikkö. Punoin rautalangan pyöreäksi ja tein säännölisin välimatkoin kuusi silmukkaa joihin saa hyvin kiinni kuusenkynttiläpidikkeet. Ovat välttämättömät ettei pidike pääse pyörimään vaan pysyy napakasti paikoillaan. Kolmesta kohtaa kiinnitin rautalangan kehään ja päät yhdistin ja väänsin silmukalle että saa kattoon roikkumaan :) Tein pimeitä aikoja varten mutta meillä poltetaan kynttilöitä kesät talvet joten olen antanut häkkyrän roikkua viellä.

Lämmintä ja kotoista viikonlopun jatkoa ystävät !

Marie

14 comments:

  1. Hyvä pastaohje, niitä ei ole koskaan liikaa. Meilläkin on tuuli riepotellut hevoskastanjaa ja muita.Omenapuistakin on karat lennelleet ja marjapensaat nuokkuvat maassa, kuten talvella lumen painosta. hurjalta tuntuu tällainen mytäkkä keskellä kaunista kesää.
    Kivan kynttiläkruunun olet tehnyt, meilläkin palavat kynttilät juuri nyt. tekevät olon kotoisemmaksi näin pimeänä iltana:)

    ReplyDelete
  2. Kuvaat niin mukavasti tämän päivän tunnelmia !pasta sopii juhlaan ja hyvään arkeen maukkaasti.Olen iloinen kun "löysin" toisen kynttilä polttajan.Minustakin ne kuuluvat jokaiseen päivään eivät vain johonkin tiettyyn vuodenaikaan.Täältä lyhdyn valosta sinulle hyvänmielen viikon vaihteen jatkoa Marie!

    ReplyDelete
  3. Mitäs Marie meinaat, voisitko kutsua minut teille syömään ja fiilistelemään...? ;)

    ReplyDelete
  4. Nam! Hyvä pasta ei muuta tarvitsekaan, kun muutaman, tuoreen perusmaun ja se on siinä. Nyt tuli nälkä... :P

    Ja tuo kynttelikkö on niin kaunis, herkkä. Kaikki rautalankajutut on muutenkin mun mielestä ihania. Itsellä on ollut tarkoitus väännellä myös jonkinlainen kynttelikkö vanhasta piikkilangasta. Olin jo unohtanut koko projektin. Kiitos muistutuksesta! ;)

    ReplyDelete
  5. Herkkuohjeita tänne on tupsahtanut jälleen sitten viime käyntini! Kiva, kiitos! Kuulostaa mukavalle että teillä nuoriso viihtyy keittiössä myös kokkaillen :) Meillä myös jos on herkkujen teosta kyse ;)

    Todella kaunis simppeli kynttelikkö, olet taiteellinen!!!
    Kynttilöitä polttelen täällä myös :)

    ReplyDelete
  6. Pastaohje kuullostaa herkulliselta,mutta meille ei valitettavasti kay,kun juutalaisessa kokkailussa ei sekoiteta lihaa ja maitoa keskenaan...loraus kermaa kun antaisi sen loppusilauksen niin monelle ruoalle...
    Ihania kuvia jalleen ja kiva tuo kynttelikko.Haluaisin itsekin opetella tekemaan jotain rautalangasta.

    ReplyDelete
  7. Hei- ensimmäistä kertaa blogissasi ja jäin tunnelmoimaan ihanien kuvien parissa, kaunista !! Palaan toistekin. Toivottavasti eilinen myrsky on jo taantunut sieltäkin, t. kollegasi etelä-savosta

    ReplyDelete
  8. Ihana blogi sinulla! Pakko oli liittyä lukijaksi!

    - Jaana "Kainuunkadulta"

    ReplyDelete
  9. Nami. Näyttää oikealta herkulta.
    Kaunis tuo taivuttelemasi kruunu.
    Kynttilät palavat meilläkin vuodenajasta riippumatta. Antavat niin levollista tunnelmaa ja kuulasta valoa. Nytkin poltellaan aamupalan kyytipoikana. Meillä siis vasta aamu meneillään, vaikka kello onkin jo hurjan paljon ;) Sunnuntain iloja sekin asia. Hyvää pyhää,
    Anu

    ReplyDelete
  10. Kiitos jälleen kerran ohjeesta. En ole koskaan osannut pastaa laittaa, joten tästä voisin aloittaa? Juuri tuolla pasta kiehuukin, enkä oikein tiedä millä sen "maustaisin", nyt tiedän :)

    Kaunis kynttiläkruun! Olen itse jo ostanut rautalangan valmiiksi ja pihditkin löytyvät. Ajatuksena ollut myös askarrella kynttiläkruunu tai sellainen, johon voisi vaikka vuodenajan mukaan "teemaa" muuttaa.
    Kynttiläostoksille pitäisi myös jälleen lähteä.

    Ihania hetkiä sunnuntaille!

    ReplyDelete
  11. Hanne kurja että mytäkkä kiusaa puita ja marja pensaita. Hus jo joutais lähtemään pois. Täällä jo vähän rauhoittunut eilisestä onneksi.

    Maria kiitokset <3 Kynttilät kuuluu tosiaan joka vuoden aikaan ja joka hetkeen niin iloisiin kuin surullisiinkin hetkiin. Kynttilän liekissä on jotain niin rauhoittavaa.

    Elina ehdottomasti! :) <3 Uskoisin että turinaa riittäisi :)

    Katri piikkilanka kuulostaa makeelta haluaisin nähdä valmiina!Rautalangasta olisi muutenkin kiva tehdä jotain juttuja tein kuvanveistossa kerran jalan ja sekin oli kiva kokeilu. Pasta tosiaan muutamalla maulla on melkeinpä aina onnistunutta.

    -T Jälkikasvu tosiaan löytää tiensä herkkuhetkinä keittiöön ja sieltä se lähtee into kokeiluun :) Nuorempaamme on kyllä aina kiinnostanut lämminruoka vielä enemmän mikä onkin ollut kiva apu minulle :)
    Taiteellisuudesta en tiedä :)) mutta kiitos <3

    ReplyDelete
  12. Lisay oi...pohdinkin että millä kerman voisi korvata ? En ainakaan nyt ihan heti keksinyt :)
    Rautalangasta puuhailu on hauskaa ja materiaalitkin helposti saatavilla.Joten suosittelen :)

    Anne tervetuloa kollega :) Myrsky on jo onneksi laantunut illalla jo aurinkokin näyttäytyi.

    Jaana tervetuloa ja toivottavasti viihdyt :)

    Anu täällä myös päivä vähän venähtänyt tuliin juuri aamutiskin suorittaneena koneelle. Pitkät aamut ovat kyllä sunnuntain kruunu :)
    Kynttilöistä tulee niin kaunis ja kodikas valo.
    Kaikki näyttää niin paljon seesteisemmältä.

    Marina tällä voi hyvin aloittaa :)
    Meillä vaihtuu teema vuodenaikojen mukaan ja juhlahetkienkin mukaan kynttelikössä. Koristeluissa vain pitää olla hurjan varovainen eikä jättää kynttelikköä valvomatta. Kuivat koristeet voivat napata liekin helposti. Kivoja rautalangan vääntö hetkiä sinulle :)

    ReplyDelete
  13. Kaunista, kaunista.. Voi jospa saisin minäkin joskus tehtyä metallilangasta kranssin! Monasti on pitänyt, ja aineetkin pyörivät jossakin. Mutta ei vaan saa aikaiseksi :)

    Pasta vaikuttaa hyvältä, nam!

    ReplyDelete
  14. Kiitos Teija jotkin asiat vain pysyy pitkään listalla pitäisi tehdä :), minullakin meni jonkin aikaa kun sain tehdyksi ja miten ollaankaan nautittu kynttilän valosta sen valmistuttua :)

    ReplyDelete

Kaunis kiitos viestistäsi.