Thursday, July 22, 2010


Hiljasista aamuista ollaan nautittu eläväisen Tukholmareissun jälkeen. Keittiönkaappeja täytelty käytiin mm. maatilatorilla hakemassa tuotteita. Valmistin mysliä jota mielelläni mieheni kanssa aamuisin luonnonjogurtin kanssa nautimme. Kokoelmiini löysin uuden ohjeen Ruotsinreissulta sikäläisestä iltapäivälehdestä.

Eli ainekset ovat seuraavat; 5 dl tattarihiutaleita, 0,5 dl auringonkukan siemeniä,  1 dl seesaminsiemeniä, 1dl cashewpähkinöitä, 1dl saksanpähkinöitä, 1dl manteleita, 1dl hasselpähkinöitä,
4 rkl kanelia, 0,5 dl rypsiöljyä, 1,5dl vettä, 1msk hunajaa, 5 kpl kuivattuja aprikooseja, 5kpl kuivattuja viikunoita ja 0,5 dl kuivattuja karpaloita.

Murskaa pähkinät ja sekoita kaikki kuivat aineet keskenään (paitsi hedelmät)ja sekoita pienempään kulhoon vesi sekä hunaja.  Sen jälkeen kaada neste kuivien aineksien päälle ja sekoita. Levitä seos uunipellille ja paista 175 asteessa noin 30 minuuttia. Eli niin että kosteus on haihtunut ja mysli on kuivaa. Kuivatut hedelmät pilkotaan ja laitetaan seokseen vasta uunireissun jälkeen.

Käytiin päiväreissulla Hangossa. Minulle reissu oli ensimmäinen ja ihastuin oitis. Miten ihanat rannat ja puhumattakaan pitsihuviloista. Sinne suuntaamme varmaan lomalla toistamiseen.Sieltä alimmaiset kolme kuvaa.

Ihanasta päivästä nauttien jatkan ja sitä samaa toivon jokaiselle teistä :)

♥ Marie

25 comments:

  1. Du gör det återigen...fantastiska bilder från magiska ställen, till och med Stockholm ser annorlunda ut genom din kameralins.

    Kram på dig

    ReplyDelete
  2. Ihania kuvia rannalta... Nuo kupit on aivan ihanat.. Mistä oot ne hommannut? Mysli näyttää kokeilemisen arvoiselta. NAM!

    ReplyDelete
  3. Minäkin tykkään noista kupeista, ovat tosi ihanat. Ja mysliä kyllä pakko kokeilla, kuulostaa niin hyvältä. Tuo varmaan mukavasti maukeuttakin maustamattomaan jogurttiin. Meillä mysli on koko perheen herkkua :)Hanko kuulostaa ihanalta, varsinkin ne pitsihuvilat, joista ystävänikin on kertonut. Siinä yksi oiva lomakohde!

    ReplyDelete
  4. Ihania, seeseisiä kuvia niin aamiais- kuin rantatunnelmistakin. Ja juuri sellaista, jota kaipaa reissun jälkeen! Pidin kovasti myös Tukholma-kuvistasi. Me palasimme tänään perhelomalta Tukholmasta, ja pikkulasten kanssa matkustaminen osaa olla sekä ihanaa että aika - hmmm - väsyttävää :) Tukholma on itselleni vieras kaupunki, tunnen Lontoon ja Bolognan paremmin, mutta viihdyin ja taidamme tehdä uuden perheloman sinne joku kerta.

    Hanko on varmasti suloinen päiväretkikohde!

    ReplyDelete
  5. Nuo kupposet ovat ihania!
    Kauniita kuvia myös Hangosta. Se on varmaan kaunis kaupunki. Ainakin pitsihuvilat ovat aina kauniita.

    Mukavaa loppuviikkoa!!

    ReplyDelete
  6. Kiva mysliohje, olen monesti ajatellut kokeilla itse, mutta on jäänyt. Todella kauniit kupit sinulla aamiaiselle.
    Hanko ja Tammisaari ovat olleet meidän kesäretkikohteita ennen mökin hankkimista. Ne ovat sopivalla etäisyydellä päivän retkille, monena kesänä kävimme uimassa meressä ihan Hangon keskustan tuntumassa ja söimme eväät kallioilla. Siellä on kiva tunnelma. Joskus olemme käyneet miehen kanssa kahdestaan illallisella Hangossa.
    Oikein ihanat kuvat olet taas ottanut.
    Leppoisaa lomaa!

    ReplyDelete
  7. Herkullinen mysli.
    Hangossa olen käynyt pari kertaa kesällä. Kaunis kaupunki ja meri ja sen rannat ihanat. On hieman "sivussa", joten sinne pitää oikein mennä. Ei voi vain poiketa. Pitäisi lähteä vielä uudelleen.

    ReplyDelete
  8. Ihanat kupit. Noista on kiva syödä itsetehtyä mysliä ja luonnonjugurttia.
    Ja nuo uimakopit Hangossa, aika söpöjä. Sinne eteläisempään Suomeen voiskin taas suunnata vaikkapa ensi kesän kesälomareissulla, vielä on monia kaupunkeja käymättä.

    ReplyDelete
  9. Nina hankin kupit Tukholmareissulta ovat sen merkkiset kuin Wonki Ware. Jos olen oikein ymmärtänyt niin kuuluu Nigella Lawsonin mallistoon.
    Ovat Afrikkalaista käsityötä ja siten joka kuppi uniikki. Ovat käytössä kivat kestävät uunin,mikron sekä astianpesukoneen.

    Kirsikka mysli tuo kivasti makeutta ja makeuttahan voi helposti lisätä laittamalla ohjetta enemmän kuivattuja hedelmiä. Hanko on oiva lomakohde varsinkin näin kauniina kesänä.Katseltiin jo majoitus mahdollisuuksiakin pitsihuviloissa.

    Lumiomena pienten lasten kanssa matkailu on eläväisempää <3 Onneksi Tukholma tarjoaa paljon pienokaisillekkin. Sieltä meidän pojat aikoinaan saivat kipinän ja kiinnostuksen museoita kohtaan.
    Meillä Lontoo oli myös listalla saa nähdä toteutuuko syksyllä. Olisi kyllä kiva kun mieheni on syntynyt siellä ja minulle kaupunki vieras.
    Hanko on tosiaan kiva kohde jotenkin näin kesällä rennon huoleton :)

    ReplyDelete
  10. Oi, miten taas luot niin seesteisen ja rauhallisen tunnelman. Mysli odottaa yhä tekijäänsä minun keittiössäni, ohje alkoi kyllä houkuttaa kokeilemaan ja kun tekee itse niin tietää mitä syö.

    ReplyDelete
  11. Heippa! Terveiset lomalta, pätkivän mokkulan varassa yritän lähettää tervehdystä sinulle! Täällä aina silmä lepää :)

    ReplyDelete
  12. Ulla-kristiinapitsihuviloissa on oma viehätyksensä ja siellä niitä oli runsaasti :)

    Maria ihana kuulla luulenpa että jäi myös meidän kesäkaupungiksi. Tunnelma oli leppoisa ja etenkin tilaa oli runsaasti, rannathan oli melkein tyhjät.
    Ja kaksin tehtäviin retkiin tosi hyvä valinta.

    Arleena juuri näin sinne on mentävä :) Matkalla pysähdyimme Fiskarssissa mutta aika jäi tosi luhyeksi.

    Pioni minä ja ihastuin noihin herttasen näköisiin uimakoppeihin ;)

    ReplyDelete
  13. Sari Kiitos kauniista sanoistasi :) Juuri tuosta syystä aikoinani aloin tekemään myslit itse. Pitkät tovit lueskellessani pakkauksien kylkiä ja vertaillen tulin siihen tulokseen että helpoin tehdä itse ja aikaakaan ei mene paljoa valmistamiseen :)

    Elina ihana olet :) Kiitos terveisistä otan ne mielelläni vastaan.

    ReplyDelete
  14. Täällä blogimaailmassa niin ihanaa on se, että aina saa uusia ideoita ja inspiraatiota. Eipä ole minulle aikaisemmin tullut mieleen valmistaa itse mysliä, mutta nytpä taidan kokeilla. Kiitos reseptistä!

    ReplyDelete
  15. KAuniit kupposet! Minäkin ihastuin tuohon mysliohjeeseen, joten nappaan sen matkaani, KIITOS! Olen kesän aikana lukenut monesta paikasta, miten juuri erilaiset pähkinät ovat ihan hirmuisen terveellisiä. Olen saksanpähkinöitä ripsautellut erilaisiin salaatteihin. NAM!
    Iloa päivääsi!

    ReplyDelete
  16. Hanko on kyllä ihana kesäkaupunki - paitsi regatan aikaan! Olet tiivistänyt kesän hienosti noihin rantakuviin. En muistanutkaan, että siellä on noin tyylikkäät uimakopit!

    Minäkin tykkään kovasti myslistä. Nimenomaan itse tehdystä. Kuuluu minunkin aamupalatarpeistooni. Muuttelen omaa (kaura- ja ruishiutalepohjaista) perusreseptiäni ahkerasti, joten KIITOS, sinun reseptisi kuulostaa taas niiiiiiin herkulliselta, että tietysti kokeilen.

    Omassa blogissani kerroin hopealusikan uudesta elämästä kaulakoruna. Samalla leikispäissäni uhkasin muuttaa koko hopeaimistomme kaulakilluttimiksi. En tietenkään sitä tee! Meillä ei ole tuollaisia kuvassasi olevia ihanan vanhanoloisia lusikoita, mutta sain silti idean. Nyt otan viimein täyskäyttöön aikoinaan häälahjaksi saamamme atrimet! Kaipa niistäkin joskus tulee yhtä kauniit, kunhan pääsevät rakkaaseen kulutukseen.

    Nyt on kyllä pakko kysyä: pesetkö lusikat käsin vai tiskikoneessa? Meinaan kun arkitiskiä meillä ainakin riittää siinä määrin, että mitenkähän tuon minun ideani kanssa oikein käy???

    ReplyDelete
  17. Satu Ole hyvä Satu :) Ohje oli minullekkin uusi ja päätin kokeilla jotain uutta versiota vaihteluksi.

    Tinttarus pähkinät tosiaan ovat terveellisiä ja lisäksi niin maukkaita. Siemenet kuuluvat myös päivittäiseen käyttöön :)

    Helmi kaulakorut vanhoista lusikoista kuullostaa viehättävältä.Osa lusikoista on teräslusikoita jotka on tehty vanhojen mallien mukaan. Ovat kyllä vuosia vanhoja ja patinaa on niihinkin jo kertynyt, mutta nehän voi laittaa tiskinpesukoneeseen. Sitten nämä muut materiaalit mitä on niin tiskaan käsin. Samoin suurin osa astioista on käsin pestäviä. Konetta tarvitsen oikeastaan ruuan valmistamiseen käytettyjen astioiden pesuun.

    ReplyDelete
  18. Myslin tekoa voisikin kokeilla. Meillä se on koko perheen herkkua ja olisi kiva välillä saadakin vaihtelua.
    Ihanat rantakuvat, niin upeat kuvakulmat.
    Todella upeita myös Tukholman reissun kuvat, niitä kauan istuin silmittelemässä.

    Mukavaa viikonloppua!
    -kisu-

    ReplyDelete
  19. Wow this looks stunning!What a gorgeous place!!Wish I could be there!!!Anja

    ReplyDelete
  20. Kisu vaihtelu tosiaan virkistää...pitäisiköhän laittaa mysli-ohjeet kiertoon :)

    ReplyDelete
  21. Welcome Anja, the pictures have been taken in the most southern part of Finland!:)

    ReplyDelete
  22. Hyvän mielen kuvat ja kirjoitus Marie!Kiitos taas kerran lämpimästi.

    ReplyDelete
  23. Maria lämmin halaus sinulle ja arvostan kommenttiasi suuresti <3

    ReplyDelete
  24. Myslin ohje on herkullinen. Tuota täytyy tehdä, kuhan tästä kerkeää. Minusta tuntuu, etten saa näillä helteillä mitään aikaiseksi. Mutta kohta olen taas puhtia täynnä.

    Hanko on kyllä ihana paikka.

    ReplyDelete
  25. Kirjailijatar näillä helteillä ei tosiaan tule isoja tehtyä. Syyslapsena kovasti odotan jo syksyn tuomaa kirpakkuutta :)

    ReplyDelete

Kaunis kiitos viestistäsi.