Saturday, July 24, 2010

Puutarha ja ranskalainen vadelmapiiras



Tänään onneksi on ollut viileä päivä. Hyvä katkos kolmen viikon kuumudelle. Eilen kävelyllä ihasteltiin ja ihmeteltiin ruusujen runsasta määrää. Lähipuistossamme puutarhurit oli nyppimässä kukintoja vähemmäksi :)  Harvemmin minulla on ruusuja kotona mutta miten nautinkaan niiden kukinnoista loppukesästä. Käymme kävelemässä aika paljon ja miten kiva niillä matkoilla onkaan keskustella ja pohtia elämää. Monta oivallusta ollaan tehty, elämän suuntaa pohdittu ja inventaariota tehty. Jotenkin se selkeyttää syksyä ja uuden kauden alkamista. Voimavaraa tulevaan on enemmän kun yhteisistä tavoitteista ja suunnitelmista on puhuttu. Kuullostaa varmaan ihan siltä että viimeinen lomaviikko on maanantaista alkamassa :D Yhtä kaikki nautittu ollaan ja syksyäkin odotellen pienet perhoset massussa mitä tuleva tuokaan tullessaan.

Meillä työnjako on ollut selvä tänään. Löysin vanhan renginkaapin  ja miesväkeni on pohtinut sen kiinnittämistä seinälle. Minä vuorostaan kiitokseksi leipomaan ranskalaista vadelmapiirasta.
Tämä jako sopi minulle hyvin, meinaan minulta olisi jäänyt kaappi pulttaamatta seinään.

Olen joskus kauan sitten laittanut ohjeen blogiini mutta laitan sen nytten uudestaan. On niin helppo, nopea ja maukas. Ohje on jostain vuosien takaa olevasta lantliv lehdestä.

2 munaa, 2 dl sokeria, 2 1/4 vehnäjauhoja, 1/2 tl leininjauhetta, 200g pakastettuja vadelmia, 125g jääkaappikylmää voita.


1. Laita uuni 175 asteeseen. Voitele piirakkavuoka 2. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita joukkoon vehnäj. sekä leivinjauhe. 3. Kaada seos vuokaan ja ripottele päälle vadelmat. 4. Höylää juustohöylällä voi tasaisesti koko piiraan päälle. Paista uunissa noin 35 minuuttia.

Huomiseksi onkin taas luvattu hellepäivää joten nauttimaan kesästä ja lämmöstä. Kiitos ihanista kommenteistanne niitä on aina niin piristävää lukea, sekä tervetuloa uusille seuraajille.

♥ Marie


38 comments:

  1. Voi miten herkullisen näköistä! Kiitos kun laittelet näitä ihania reseptejä tänne :) Kauniita ruusuja! Meillä myös maanantaina alkaa viimeinen lomaviikko ja alkaakin ihan uusi arki kun lapset aloittaa päiväkodin ja minä työt..huh, jännittää.. Mutta innolla odottamaan mitä syksy tuo tullessaan :) Mukavaa lauantai iltaa!

    ReplyDelete
  2. Voi näitä sinun taidokkaita kuviasi! Ne ovat aina kuin jostain ulkomailta. Helsinki taitaakin olla kauniimpi kaupunki, kuin mitä olen ajatellut. :) Kiitos resepteistä myöskin!

    ReplyDelete
  3. Ihanat kuvat, ihan huikeata! Kunpa itsekin joskus elämässäni osaisin tallettaa näin kauniisti pieniä hetkiä ja kauneutta! <3

    Kiitos ohjeestakin, kokeilen varmasti taas ja talteenkin kirjoitan! :)
    Elämän tuomista asioista on ihana ja hyväkin keskustella, ihan liian harvoin asioita yhdessä miettii ja kuinka hyvä tunne tuleekaan, kun ajatuksensa saa ilmoille lennättää.

    Kauniita ajatuksia,
    Marina

    ReplyDelete
  4. Voi miten kauniita kuvia <3 Nuo puutarhakuvat on kuin jostain sadusta...ei ainakaan tästä maailmasta :)
    Tuo piirakka vois olla hyvää... Täytyy laittaa korvan taakse, kiitos!

    ReplyDelete
  5. Upeita kuvia täällä!! <3
    Voi millonkahan oon syöny viimeks vadelmia!En edes muista!
    Otan piirakkaohjeen talteen,kiitos!:)

    ReplyDelete
  6. Kauniita valkoisia ruusuja.
    Vadelmapiiras kuulostaa herkulliselta pitää kokeilla, Nyt on torilla kesän vadelmia. Tänään ostin mustikoita ja tein mustikkapiirakan.

    ReplyDelete
  7. ååå, så underbart romantiska bilder du visar!
    Ha en skön kväll
    kram

    ReplyDelete
  8. What beautiful photos! And so gorgeous roses!
    Have a nice sunday,
    Yvonne

    ReplyDelete
  9. Minäkin kehun kuvia :) Kauniita!
    Täytyypä kokeilla tuota herkullisen näköistä piirakkaa, kiitos ohjeesta!

    ReplyDelete
  10. Hei Marie.
    Klik, kävin kliksauttamassa itseni lukijaksesi.
    Hui miten herkullisen ohjeen olit laittanut, nam.
    Nuo kävelylenkit on parasta parisuhteelle <3

    ReplyDelete
  11. Moikka- onnistuneita kuvia tosiaan !! Ruusuharrastus on pistänyt meidän perheeseen piikkinsä ja siitä iloinen koska mieheni on perehtynyt niiden kasvatukseen ja jo nyt uudella pihallamme ruusut kukkivat!! Kiitos myös tästä(kin) reseptistä, sen jo kirjailin talteen!! Ihanaa viimeistä lomaviikkoa teille :)

    ReplyDelete
  12. Kavelylenkit oman miehen kanssa ovat mukavaa puuhastelua ja tärkeitä.
    Nam, mikä herkku! Kiitos vinkistä!:)

    Nyt katselen sinun niiiin kauniita kuviasi kaikessa rauhassa hetken ja sitten lähden jatkamaan synttärivalmisteluja...tyttö täyttää tiistaina 11 vuotta, mutta tänään juhlitaan:)

    Nautihan lomaviikostasi loppuun asti!!:)

    ReplyDelete
  13. Nonnukka teillä alkaakin mielenkiintoinen vaihe. Lapset saavat uusia aikuisia sekä kavereita elämäänsä.Toivotan onnea ja mielenkiintoisia työpäiviä paluuseesi töihin :)

    Elina Helsinki on kaunis kaupunki olen oppinut sen kantapään kautta ;) Muutettuani tänne pienestä ja tosi vanhasta kaupungista minulla kesti kauan huomata kauneus täällä. Nyt ei mene päivääkään ettenkö sitä ihastelisi :)

    Marina kiitos sinulle <3 Keskustelut on parasta mitä tiedän ja tutkimuksienkin mukaan kun on tehty tarvelista parisuhteesta niin onhan se naisilla kärjessä tämä keskusteleva puoliso :)

    Viivi Kiitos :) ...ihan Helsingin kauniista Talvipuutarhasta ;)

    Maija maitoparta kiitos sinulle ja kiva kun kurkkasit :)

    Arleena tuoreista mustikoista tuleekin ihastuttava piiras. Torin antimia olen minäkin tänään lähdössä kurkkaamaan :)

    ReplyDelete
  14. Piia Kiitos kiitos Sinulle :)

    Onnenkyynel Lämpimästi Tervetuloa seuraajaksi :) Kävelylenkit ovat osoittautuneet tosi antoisiksi vuosien varrella. Kävelyllä ei ole häiriötekijöitä ja voi vain keskittyä kuulemaansa.

    Anne Wau! Kuulostaapa kivalta teidän ruusuharrastus ja mukavinta varmaan se että sitä saa tehdä yhdessä :) Upeata että olette nopeasti päässeet nauttimaan kättenne töistä. Kiitos loman jatkon toivotuksista Sinulle.

    Marge kesäsynttärien valmistelut onkin kivoja. Antaa mahdollisuuksia niin paljon enemmän kuin talvella pidettävät. Hyvää synttäripäivää sinne ja lupaan nauttia lomasta viime minuuttiin ;)

    ReplyDelete
  15. Kiitos reseptistä;vadelmatorttu kuulostaa ihanalta!

    ReplyDelete
  16. Kauniita kuvia, jonka kruunaa tuo vadelmapiiras... Tarttis varmaan kokeilla.

    ReplyDelete
  17. Hei Marie !
    Tulin vastavierailulle, ja voi miten kaunis blogi sinulla on !! Mielettömän kauniita kuvia. Ehdottomasti tulen jatkossakin vierailemaan täällä :)!

    Mukavia keäspäiviä sinulle !

    ReplyDelete
  18. Heissan!
    Ihaniiia kuvia ja juttuja täällä taasen!! Heti oli tultava kurkkaamaan nyt tänne blogiisi kun äsken palasimme reissultamme :) Reilun viikon nettipimentoonkin tottuu..jotenkin ;) Vaikka välillä ajatukset oli täällä blogimaailmassa että mitähän tänne blogimaailman vilkkaille kujille kuuluu...

    Ihana tuo piiraskuva, herkullinen!!! Ja puutarhakuvat! Keskusteluhetket ovat tarpeen, niinkuin kirjoitit!!! Ja aika ajoin paikallaan, välttämättömiä! Toisinaan (niinkuin meillä tänään) pitkällä automatkalla pystyy myös hyvin keskustelemaan asioita läpi :)

    Mukavaa vikaa lomaviikkoa teille, ihana kesä on vielä! :) Mulla on yksi vapaapäivä ja sitten töihin...
    -T

    ReplyDelete
  19. Yaelian Kiitos sinulle :)

    Elsa Kiitos ja kokeileppa ;)

    Sininen talo kiitos ja kiva kun tulit vastavierailulle. Lämpimästi tervetuloa uudestaan :)

    -T Johan minulla oli sinua ikävä :) Kiva kun olet takaisin. Eikö ole aika jännä miten tutuiksi blogiystävät tulee ja heidän kuulumisia arjessakin pohtii.Toivottavasti reissunne oli onnistunu. Ja nuo reissun automatkatkin ovat juuri niitä oivia keskustelun mahdollisuuksia.
    Tsemppiä töihin joko pidit koko loman ?

    ReplyDelete
  20. Hei,
    Kuvat kauniita todentotta!

    Ja piiras vaikuttaa herkulliselta ja nopealta valmistaa, täällä onkin talo täynnä lapsia, kun serkukset tapaavat jälleen, Piiras uppoaa heille taatusti :)

    niin, kesäloma loppu aina aikanaan ja syksy saapuu hiljalleen..kuin myös Joulu:)

    Ystävällisesti, virpi

    ReplyDelete
  21. Dina bilder i din blogg är magiska, nästan sagolika, såå vackert! Mari.

    ReplyDelete
  22. Virpi kiitos sinulle :) Ihana! Serkusten tapaaminen. Tulee niin oma lapsuuteni mieleen. Meitä oli kuusi saman ikäistä tyttöserkkua jotka vietimme aiaa yhdessä kesäisin :)
    Näinpä se syksy jo hiipii ja Joulu tekee työtään ajatusmaailmassa ;)

    ReplyDelete
  23. Kiitos kauniista kuvista ja ohjeesta. Olen uusi täällä ja jään lukijaksesi.

    ReplyDelete
  24. Olen jo kolmannen kerran katsomassa näitä kuvia. Kummallakaan edellisellä kerralla en saanut kirjoitettua mitään, kun oli niin hektistä täällä...Mutta siis upeat, eteeriset ja satumaiset kuvat.
    Ja tuo työnjako olisi luontainen itsellenikin. Leipominen on mielipuuhiani.Kiitos ohjeesta.
    Meillä mies meni tänään töihin ja ihan on puolinainen olo. Tosin vaikka lomat loppuvat, on kuitenkin antoisaa odottaa syksyä ja sen tuomia tuulia; niin omassa ja perheen elämässä kuin tuolla pihallakin. Pidän viuhuvista ja tuulisista syyspäivistä.

    ReplyDelete
  25. Seija Kiitos sinulle ja lämpimästi tervetuloa seuraajaksi.Paljon kivoja hetkiä toivotan sinulle blogimailmassa :)

    Anu kiva kun olet takaisin <3 Lomalta paluu tuntuu orvolta vaikkakin toinen vain joutuisi töihin. Työhön paluu haluamattakin muuttaa arkea.
    Reissujen jälkeen riittää tohinaa että saa kodin elettävään kuntoon ...ruokakaupassa käynnit ja pyykin pesut ja normi rytmi pitää säpinää yllä :) Mukavaa alkanutta viikkoa sinulle.

    ReplyDelete
  26. Kuvat ovat kauniita! Siis niin kauniita..

    ReplyDelete
  27. Marie teemme tätä seuraavalle viikolle siirtyneeseen pienokaisen juhlaan -Kiitos hyvästä ohjeesta taas kerran.Lämpöinen ajatus heinäkuun viimeisiin päiviin.

    ReplyDelete
  28. Heippa,olen ekaa kertaa täällä enkä tajua miksi vasta nyt.Naamasi on tuttu ainakin sadassa blogissa lukijana mutten olen koskaan vaan katsonut kuka oikeasti olet.Anyway täällä ollaa ja pysytään,ihana blogi.
    :)Henrietta

    ReplyDelete
  29. Maria kaunis kiitos :)

    Henrietta Tervetuloa :) Koko ajan itsekkin löydän kivoja uusia blogeja. Monipuolinen kiinnostus ja kaksikielisyys tuo paljon kivaa seurattavaa :))

    ReplyDelete
  30. Kauniita kuvia, ruusut ovat niin ihania! Ja herkullisen näköinen piirakka, tuota pitää kokeilla :)

    ReplyDelete
  31. Kaunista, niin satumaisen kaunista kuvissasi. Ihastuksissani huokailen.
    Vadelmapiiras kuulostaa ja näyttää herkulliselta. Loppukesä on ihanaa marja-aikaa, sadonkorjuuta ja säilömistä. Uusia reseptejä on ihana kokeilla. Kiva kun niitä meidän iloksi laittelet!

    Mukavaa viikon jatkoa!
    -kisu-

    ReplyDelete
  32. Todella kauniita kuvia. Valkoiset ruusut ovat ihania.
    Piiras näyttää herkulliselta ja varmasti myös maistuu hyvältä.

    Mukavaa keskiviikkoa sinulle!!

    ReplyDelete
  33. Mari kiitos sinulle :)

    Kisu Loppukesä on ihanaa sato aikaa ja kiva kun tuo vaativa aurinkokin hitusen hellittää ;) Kiva kuulla että resepteistä on iloa. Välillä käy mielessä että tuleeko väelle kyllästyminen :)

    Ulla-Kristiina olen niin samaa mieltä kanssasi valkoisista ruusuista :)

    ReplyDelete
  34. heissan, oi kun kauniita kuvia, ja tuo piiraasi on niin ihanaa... kiitos kun muistutit siitä, täytyypä tehdä sitä vaikka viikonlopun kunniaksi.
    ihania viimeisiä loma päiviä ja kivalta kuulostaa tuleva syksykin... kiva kun on jotain uuttakin tiedossa, ei ainakaan käy elämä tylsäksi. ;)

    ReplyDelete
  35. Heissan Laura. Nut kyllä viileän syksynkin ottaa hymyillen vastaan kun ollaan saatu nauttia näin kauniista kesästä :)

    ReplyDelete
  36. hei marie! hieno uusi taustaväri blogissasi, aikalailla samanväriset on ne minun makuuhuoneen seinät. Ü lämpöisiä kesäpäiviä sinulle ja perheellesi!

    ReplyDelete
  37. Hei Kerttu! Niin muuten taitaa väri täsmätä :)
    Seinäsi on upea, meillä vielä maalaus edessä...mutta taidamme odotella parempia ilmoja ;)

    ReplyDelete

Kaunis kiitos viestistäsi.