Tuesday, July 20, 2010

Stockholm




Tervehdys jälleen kaikille :) Äkkiä viikko meni Tukholmaa kiertäessä. Helposti olisi vielä toisenkin viikon perään ollut, on siellä vaan niin paljon katseltavaa. Museoita kierrelty, merenrantoja ihasteltu, herkkuja popsittu ja ostoksia tehty. Aamuisin oltiin aikaisin aamiaisella ja illalla myöhään palattiin hotellille ei ihme että jaloissa tuntuu vieläkin.

Miesväen kanssa kierrellessäni täytyy antaa heille kymmenen pistettä ja papukaijamerkki. Heitä hiukan hymyilytti kun kävimme Tukholman puutarhamyymälöitä läpi, onneksi niissä on kahviloita joten he löysivät tiensä niihin minun kierrellessä. Sisustusputiikkeja kierrellessä tuumivat että no tässähän sitä oppii tulevan varalle... puhumattakaan päivästä jolloin ostin korkean lampunjalan ja sitä kuljetettiin pitkin kaupunkia :) Ruokakaupastakin tuli kassillisia tuliaisia kotiin tuotavaksi :)

Kaupunkia en kovin paljon ehtinyt kuvaamaan ja kameraakaan ei kannettavaksi viitsinyt tuossa lämmössä ottaa, mutta muutama kuva reissusta. Kuvat on vielä käymättä läpi joten tässä muutama.
Miesväki kuvasi autoja ja katuelämää minä taas vanhoja rakennuksia. Eniten kuitenkin reissussa nautin ruotsinkielen kuuntelemisesta, olisin voinut istua penkillä silmät suljettuina pitkät tovit imien sanoja ja puheen sorinaa sydämmen sopukoihin. Joka paikassa jäin ihmisten kanssa suustani kiinni kun juttu alkoi lentämään, eikä näyttänyt muuten miesporukkakaan jäänneen toiseksi alimmasta kuvasta päätellen jonka ottivat kadulta tuiki tuntemattomista odottaessaan minua sisustusliikkeestä ulos :)

Kaikki kiva loppuu aikanaan ja niin tämäkin reissu. Matka arkussa paljon ihania hetkiä muistona reissusta ja mikä ihaninta yhteisestä hetkistä perheen kanssa. Nyt on matkavaatteita pyykätty ja palattu onneksi normaalimpaan rytmiin.

 Blogeissa en olekkaan ehtinyt kovin kiertelemään mutta heti kun aika antaa myöden niin mielelläni luen mitä teidän päiviinne on kuulunut.

<3 Marie

27 comments:

  1. Miten mukavalta reissunne kuulostikaan!
    Vaikka Tukholma on niin 'tavallinen' lomakohde meille suomalaisille, niin minäkin nautin juuri tuollaisista ajan kanssa tehdyistä reissuista tuttuunkin paikkaan.
    Itse en olekaan useampaan vuoteen Tukholmassa käynyt, vaikka meilläkin siellä sukulaisia asuu ;)) - täytyisikin ihan vain ottaa ja lähteä!
    Jäin miettimään, onko äidinkielesi Ruotsi?

    Mukavia kesäpäiviä teille edelleenkin!

    ReplyDelete
  2. Ah ihanaa! Me suunnitellaan tyttöjen reissua Tukholmaan. En ole itse asiassa siellä kunnolla koskaan käynyt, vain pikamatkoja. Ehkä voin kääntyä sun puoleen lähempänä reissua, jos vinkkaat kivoja kauppoja tms? :)
    (reissu on siis vasta ihan puheasteella..)

    ReplyDelete
  3. ps. tosi ihana asenne teidän miesväellä :)

    ReplyDelete
  4. Marielisa kyllä äidinkieleni on Ruotsi :) Olen syntynyt ja 20 ensimmäistä vuottani asunut siellä.
    Tukholmassa on niin paljon nähtävää että se menee helposti ohitse. Pelkästään museoiden määrä ja niiden laatu on hyvää. Vallankumoukset eikä sodat ole päässeet tekemään tuhojaan mm. Ranskalaiset ihmettelevät että miten Ruotsilla voi olla tallessa niin paljon mitä heiltä on tuhoutunut. Tukholmasta ei hirveästi irti saa päivässä eikä kahdessa vaan tosiaan vaatii pidemmän ajan.

    Rouva M mielelläni vinkitän laita vaikka sähköpöstia tulemaan kun reissu on ajankohtainen :)

    ReplyDelete
  5. Voi, ihanalta kuulosti matkasi! Haaveeni on päästä Tukholmaan vielä tänä kesänä. Tuskin saan kierrellä suuria määriä sisustusliikkeitä, vaikka kovasti niin haluaisin, mutta jos edes yhden ;)

    Kiva kun palasit takaisin, oli Sinua jo ihan ikävä!

    ReplyDelete
  6. Täyden kympin reissu, siltä ainakin kuulostaa. Tukholma on kaunis ja kansainvälinen kaupunki, minä tykkään.

    ReplyDelete
  7. Tukholma on niin kaunis kaupunki, eritoten kesäkaupunkina. Kuvistasi aistii vanhan kaupungin historiallista tunnelmaa. Siellä on kauniita liikkeitä, kahviloita ja rakennuksia.
    Tekisi mieli taas lähteä sinne käymään.

    ReplyDelete
  8. Ihana kuulla, että reissunne oli noin onnistunut. Teidän miesväellä on kyllä asenne kohdallaan. Minä en ollenkaan tunne Tukholman sisustusputiikkeja. Voisitkohan vinkata jonkun kauniin, josta itse pidät?

    Nuo kuvasi henkivät rentoa kesätunnelmaa ja tulin vallan leppoisalle tuulelle. Miesten ottama viimeinen kuva oikein nauratti :)

    ReplyDelete
  9. Minäkin viihdyn Tukholmassa, käymme kerran pari vuodessa.Viikko Tukholmassa kuullostaa ihanan ylelliseltä, ehtii kiertää ja katsella kaikessa rauhassa sekä museoita kierrellen että ostoksia tehden. Minulla on kuva tuosta samaisesta kapeasta portaikosta parinkymmenen vuoden takaa, kun olin vielä opiskelija.

    ReplyDelete
  10. Oi miten ihana reissu! Jaana tahtoo kanssa! sisustusliikkeet... IHANA! Ja upeita kuvia!

    ... lisää kuvia odotellessa ihanaa viikonjatkoa täältä Kainuunkadulta!

    - Jaana

    ReplyDelete
  11. Niin kauniit ja kuulaat kuvat ja ihana tunnelma matkastanne!Kiitos Marie!Tämä oli kesän paras "kuvamatka "minulle!ja niin mukava kun olet taas täällä!

    ReplyDelete
  12. Marina toivottavasti pääset Tukholmaan tänä kesänä.
    Sisustusliikkeet vanhassakaupungissa ja sen liepeillä ovat hyvin pieniä joten luulempa että useamman ehdit :) Ovat näppärästi vierekkäin jos risteilyä ajattelee ja haluaisi käydä pikaisesti sisustusliikkeissä.Kiitos niin kauniista sanoistasi täällä on ihana olla jälleen <3

    Elsa reissu oli onnistunut ja nimenomaan kansainvälisyys sekä historia tekee Tukholmasta vastustamattoman :)

    Arleena totta siellä on paljon kivoja juttuja nähtäväksi. Minäkin odotan uudestaan sinne pääseväni pian :)

    ReplyDelete
  13. Hej Marie!

    Åh, är du i Stockholm! Jag hoppas du har en härlig semester i vår huvudstad. Jag ser att du hittat till Sara. Den butiken passar verkligen dig ;)

    Så många fina bilder du visat. Jag har suttit en lång stund och njutit av allt vackert du har runt omkring dig!

    Ha nu en fortsatt härlig resa i Sverige och en lika härlig sommar!

    Många varma kramar
    Karin

    ReplyDelete
  14. Anu miesväellä tosiaan asenne kohdallaan :) He jaksoivat kierrellä ja katsella sekä huumori lensi niin että naurua riitti. Mielelläni vinkkaan liikkeitä useammankin sekä puutarhaliikkeitä jos tahdot. Minua myös nauratti kun tulin liikkeestä ulos ja seurasin että mitäs täällä tapahtuu :)

    ReplyDelete
  15. Ps. Blev det tapeten i sovrummet? Jag har ju samma så det var så roligt att se den hos dig. Jag bara älskar min fortfarande *ler*

    Kram

    ReplyDelete
  16. -Jo portaikko tosiaan on ihanan kapea ja niin suosittu kuvauskohde että piti ihan jonottaa vuoroa :) Tosiaan meille tuo viikko on miltei minimi minulla kun sisarrukset ja vanhemmat asuvat siellä.

    Jaana ihana tervehdys Kainuunkadulta :)

    Kiitos Maria ja niin ihana olla taas täällä :)

    ReplyDelete
  17. Niin ihania kuvia Tukholmasta. Olet kyllä tosi taitava vangitsemaan tunnelmia valokuviisi! Kuulostaa, että teillä oli oikein onnistunut reissu - hienoa.
    Terveiset sateisesta ja viileästä Melbournesta :)

    ReplyDelete
  18. Kuvissasi välittyy juuri se, mitä Tukholma on! Ihana ja kesäinen!

    ReplyDelete
  19. Ihanat tunnelmalliset kuvat! En ole koskaan käppäillyt Tukholmassa, ja reilun viikon päästäkin vain ohikulkumatkalla. Mutta joskus vielä, taatusti :)

    ReplyDelete
  20. Mukava reissu, olisipa kiva joskus pyörähtää Tukholmassakin!

    Tervetuloa aurinkoiseen arkeen! :)

    ReplyDelete
  21. Mirjami oi ollaan taidettu viedä sieltä lämpö tänne :) Kohta varmaan lähtee hilautumaan sinne päin ja täällä päästään hytisemään.

    Kultsin kämppä kiitos on aina vähän haastavaa kuvata siinä ihmisvilinässä mikä siellä on :)

    Teija ihanaa reissua sinulle ja toivottavasti joku kerta pääset nauttimaan Tukholmasta :)

    Kaisa kiitos arki on tosiaan aurinkoinen. Meren rannoilla yritetään pysytellä että vähän päästäisiin vilpoista tuulta maistamaan :)

    ReplyDelete
  22. Olipa kiva lukea matkastanne. Tukholma on tosi kaunis, olemme siellä aikoja sitten kesän viettäneet, minä töissä ja mies lasten kanssa lomaillen. Nyt on suunnitteilla ihan pian pikavierailu kahden lapsen kanssa, kohteina vanha kaupunki ja kuninkaanlinna ja sitten vähän ostoksia nuorten makuun.
    Kerran kävin aivan upeassa Anders Zornin näyttelyssä Prins Edwards Waldemarsuddessa, silloin olin useamman päivän siellä, joten ehdimme katsella hienoja paikkoja.
    Ihanat kuvat sinulla on matkasta!
    Toivottavasti aurinkoinen kesä jatkuu vielä.

    ReplyDelete
  23. hei! <3 ihana tukholma... ihana matka teillä ollut. ja teillä on aivan ihana perhe!!!! se on paras asia maailmassa... ihanaa kun perhe on paljon yhdessä ja nauttii siitä täysin siemauksin!
    ihania kesäpäiviä teille!
    ps. mun sähköposti on mennyt ihan jumiin..en osaa tehdä sille mitään, ja mieskin on matkoilla. en oo päässyt siis katsomaan, jos olet laittanut viestiä... ;(

    ReplyDelete
  24. Maria Ruotsissa on ihan kiva keirrellä ajan kanssa. Riittää paljon nähtävää. Miten upealta kuulostaa työkeikkasi siellä, tuota voisi itsekkin ottaa mietintään. Toivotan sinulle oikein antoista reissua!

    Laura Hei <3 Olen jo pariin otteeseen alkanut kirjoittamaan mutta odottanut vielä. Toivotaan että koneesi tulee toisiin aatoksiin ja voidaan lähetellä postia :) Ihania kesäpäiviä toivotan sinulle Laura ja perheellesi.

    ReplyDelete
  25. Karin vi var i Stockholm och hade en underbar resa i ert vackra huvudstad.
    Du har så rätt i om Saras *ler*
    Jag skulle ha kunnat sitta där i timmar, så vackert var det.

    Det blev den tapeten i sovrummet. Fast tapetseringen är framför oss, men jag älskar tapeten redan *skratt*
    Roligt att höra att du fortfarande tycker om tapeten och jag hoppas vi får det lika vackert i sovrummet som du har.

    Önskar dig fina soliga dagar.
    Kram

    Ps. blir alltid lika glad när du hälsar på.

    ReplyDelete
  26. Voi olipas ihana reissu teillä varmasti ja niin kauniit kuvat!

    ReplyDelete
  27. Nonnukka reissu oli rentouttava ja kiva :) Odotankin pääseväni uudestaan muutama paikka jäi näkemättä vielä ;)

    ReplyDelete

Kaunis kiitos viestistäsi.