Saturday, August 28, 2010

Aamiaisella


Hrrrrr....nyt täytyy tunnustaa että on kylmä. Terveiset teille merenrannasta.
Aamulla heräsin aikaisin  miesväen vielä nukkuessa, leivoin kaurateeleivät sekä haudutin teen termariin ja pakkasin eväsreppuni.
Kaupunki oli ihanan hiljainen, kävellessäni rantaan seisahduin porttikäytävien kohdalla kuuntelemaan kaunista kaikua joka syntyi tuulen heiluttaessä puunlehtiä.
Onhan se vain saapunut tuo meidän ihana syksy. Sen huomaa kaikesta, merikin alkaa olemaan jopa hieman uhkaavan näköinen :)
Kiva oli palata kodin lämpöön ja leipästen tuoksuun. Miesväkikin jo raajoja venyttelee ;)

Nyt olen valmis viikonlopun puuhiin. Eilen illalla luin ihania päivityksiänne, uni vei voiton joten nyt teekupposen kera lähden kommentoimaan.

Runotalon Sarilta sain ihanan tunnustuksen. Kiitos Sari<3 Tässä yhteydessä tunnustan että kun näin taitavat kirjoittajat käyvät kommentoimassa , korvia ja poskiani alkaa hieman punoittaa. Blogimaailmassa on niin ihania kynätaitureita etten osaa muuta kuin huokailla ja nauttien lukea.

Käykää kurkkaamassa Sarin ihania sivuja. Blogi on kruunattu kauniiden runojen lisäksi kauniilla kuvilla. Lainasin Runotalosta kauniin runon.


 Levitä siipesi, luota niihin ja lähde lentoon.
Lennä korkealla, kauas pilvien taa,
lennä niin ylhäällä, että vastassasi on avaruus,
sen äärettömät laidat.


Ota vastaan kaikki lahjat, joita löydät.
Kerää ne mukaasi, tuo kotiisi,
jaa niitä ympärilläsi oleville ihmisille,
niin että heillä olisi kaikki mitä he tarvitsevat,
luodakseen mieluisensa elämän.


Ota avaimet, avaa lukot,
ota kädestään ja anna tuntea energiasi,
joka on lämmin ja avaava.
Auta heittämään huolet ja pelot pois,
anna toivoa, anna iloa, anna uskoa unelmiin.
RunotaloHyvää lauantaita toivottelen kiitollisena siitä että on henkilöitä jotka osaavat sanoittaa elämää ja tunteita näin osuvasti ja kauniisti!

Voikaa hyvin Ystävät!
♥ Marie

ps. päivitystäni tehdessä on aurinko alkanut paistamaan, eli toivoa on :)

28 comments:

 1. Syksyn topakkuuteen on suloisen kesän jälkeen hiukan vaikea tottua.
  Sen arvaamattomuuteen on kieltämättä hankala suostua.
  Aurinkoa ja lämpöä kaipaa~ei voi muuta sanoa!!Vaan syksystä on kaikki hyvä opeteltava ottamaan irti,jos meinaa siitä selvitä.
  Paljon siinä on kuitenkin hyvää!!
  Ihaninta siinä on sisätiloihin siirtyminen,kun erilaisella antumuksella alkaa illanistujaisia miettimään,reseptikirjoja pläräämään,kynttilöitä esiin kaivamaan,sohvan nurkkia pöyhimään.
  Syksy on hiljentymisen ja rauhottumisen aikaa!!
  Yritän kesän jälkeen totutella siihen.
  Tähän vilakkuuteen ei vain meinaa tottua.
  On työn ja tuskan takana taas kaivaa villatakit ja tossut esille,varvastossujen jälkeen sujauttaa ilkosillaan haluavaisiin varpaisiin jotakin painavaa ja peittävää..Minun varpaani niin rakastavat läpyttimiään,jotka kesän jäljiltä joutavat jo roskikseen.
  Olkapäät on peitettävä ja sateenvarjo esiin kaivettava.
  Hei,hei kesä,olit tänä vuonna niin täyteläinen ja tukuisa!!!Nyt totuttelen syksyyn!!!

  ReplyDelete
 2. Heips,
  näin se menee, että on jännä seurata täällä blogeissakin kuinka siellä etelämpänä Suomessa syksy tulee n. 2-3 viikkoa meitä jäljessä.

  Täällä on jo totuteltu jonkin aikaa syksyn tuntuun. (Oulu)

  Kauniita kuvia... kaupungissa on oma upea fiilis aamulla kun on vielä hiljaista ja kaupunki heräilee aamupuuhinsa <3

  ReplyDelete
 3. Kuulut kyllä itsekin niiden kynätaitureiden joukkoon, lisänä aivan ihanat kuvat. Olet totisesti tunnustuksesi ansainnut!

  Hyvää viikonloppua!

  ReplyDelete
 4. Voi, kyllä kuvasit ovat jo syksyä täynnä. Kurkkaa vielä blogiini, siellä sinulle vielä jotain :D
  Kerta kerran päälle.

  ReplyDelete
 5. Ihan samaa olin kirjoittamassa, että minäkin ihailen sinun kirjoitustyyliäsi. Mielestäni osaat valita juuri oikeat sanat, oikeisiin paikkoihin. Se on taidelaji! Toinen taidelaji on aamuheräämiset... Haluaisin olla aamuihminen ja nauttia hiljaisuudesta ja omasta ajasta ennen muiden heräämistä, mutta ei. En ole oppinut, enkä taida enää koskaan aamuihmiseksi muuttua. Otan sen oman aikani sitten illasta. Mutta aamuilla olisi kieltämättä enemmän annettavanaan, valoisuutta jne.

  Kaunista viikonloppua myös sinulle!

  ReplyDelete
 6. Ihana aamiainen sinulla tänään, ja kaunis kuvasarja. Mukavaa viikonloppua!

  ReplyDelete
 7. Pitkän lämpimän kesän jälkeen syksy näyttää saapuneen aikaisin. Täällä helteen keskellä tekeekin mieli kokea se. Mukavaa viikonloppua !

  ReplyDelete
 8. Sinulla on ollut rauhallinen ja varmasti voimaa antava aamuhetki. Ja meri toden totta alkaa näyttää jo hiukan voimakkaammalta, uhkaavaltakin. Se on varma syksyn merkki. Kauppareissulla huomasin, että takin alle olisi pitänyt sujauttaa vielä villatakki, kun niin kovasti palelsi. Ihan hyvää kylmää se kuitenkin oli, sellaista uuden alun hytinää.
  Lauantaihisi kaikkea mukavaa,
  Anu

  ReplyDelete
 9. Olemmekohan olleet samaan aikaan kupposiemme kanssa meren äärellä!?:) livistin itsekin aamulla hetkeksi pyörällä rantaan ja join kylläkin mukin vahvaa kahvia.Meri on harmaa ja lokkeja lenteli meidän rannalla huimissa korkeuksissa.Saan pienen tänään vanhempineen suolaiselle piirakalle ja sinun suklaatortullesi.Ihanaa lauantaita ystäväni sinulle,
  maria

  ReplyDelete
 10. Kuviasi katsoessa aivan eläydyin aamiaishetkeesihetkeesi. Kirjoitat ihanasti!
  Syksy on nähtävissä ja tunnettavissa. Minä nautin, syksy on minusta ihanaa aikaa.
  Mukavaa syksyistä viikonloppua!
  -kisu-

  ReplyDelete
 11. Kylmyydestä huolimatta on ihanaa nauttia alkavasta syksystä. En tiedä johtuuko siitä, että olen loppusyksyn lapsia, syksy on minulle aivan erityinen vuodenaika, pidän siitä kaikkein eniten, en toki toivo, että koko ajan olisi syksy, mutta iloitsen taas.
  Hyvää viikonvaihdetta!

  ReplyDelete
 12. Voi valtava, kuinka kauniit syksyiset kuvat. Vähän kylmän näköistä, mutta sitäkin lämpimämmät kuvat.

  ReplyDelete
 13. Kiitos erittäin taiten otetuista kuvistasi ! Niiden kautta minulle tuli tunne että itse olen kävelemässä meren äärellä...eli osaat vangita erittäin taiten tunnelman kuviisi !
  Eikä tavassasi kirjoittaa ja kertoa tapahtumista ja päivästäsi ole muuta kehumista, nimittäin osaat niin mielenkiintoisesti kertoa kaikesta jopa arjesta saatikka sitten juhlasta. Nautin !
  Voi Hyvin !

  ReplyDelete
 14. Aivan mahtavia kuvia taas ilmestynyt blogiisi! Sinä osaat käyttää kameraa!!! Tuo lainaamasi runo on kaunis.

  ReplyDelete
 15. Tänään on todella syksyinen päivä. Kaupungilla ei kukaan enää kulkenut kevyissä kesävaatteissa.
  Syksyretket ovat raikkaita, mutta niin ihania.
  Kaunis runo, en ole käynyt tuolla Runotalossa. Pitääpä pistaytyä.

  ReplyDelete
 16. Kauniisti osaat sinäkin kirjoittaa. Voin aivan kuvitella millaisessa tunnelmassa teit aamuretkesi. Luulempa kokeilevani samaa itsekin

  ReplyDelete
 17. Kuten niin moni edellä on todennut niin kynäilijä olet itsekin ja osaat todella luoda tunnelman. Kiitos, oli mukava huomata, että julkaisit runoni täällä. Olen iloinen :)

  ReplyDelete
 18. Sanoillasi saatoit minutkin osalliseksi aamuisesta retkestäsi. Minä rakastan aamuja vaikka olenkin illan virkku ihminen. On upeaa nousta kun kaikki muut nukkuvat ja katsoa, kuinka luonto herää uuteen päivään. Kiitos tunnelmallisesta retkestä, voisin tehdä joku aamu sellaisen joen rantaan:)))

  ReplyDelete
 19. Pitäisi useammin muistaa retkeillä eväitten kanssa, kiitos kun muistutit! Itse rakastan myös kahviloissa istumista, varsinkin merenrannalla ja varsinkin kun tuulee tai myrskyää. Ihanaa jatkoa viikonloppuusi!

  ReplyDelete
 20. Vau, miten reipas olet ollut! Varmasti upea aloitus viikonlopulle! Ihanaa sunnuntaita!

  ReplyDelete
 21. Gomorron. Kahvia odotellessa kiva taas lukea blogiasi. Hmm.. tuli vaan ajatuksena mieleen, että sinulla olisi todella kaunis sisustuskauppa, jos sellaista pitäisit. Nimittäin esittelet aina kauniita esineitä ja asioita elämästäsi. Kaunista syksyä. :)

  T: sisustus friikki

  ReplyDelete
 22. Huomenta kaikille. Eilen bloggeri taisi takkuilla joten nyt toivottavasti pääsen vastailemaan ihaniin viesteihinne :)

  Katinkainen syksyssä on paljon kivaa ja nautittavaa. Viileyteen totutteleminen se suurin haaste. Eikös se niin mene ettei ole vääränlaista säätä on vain vääränlaista pukeutumista ;)

  Ainasofia pikkuisen on teillä etumatkaa ihanaan syksyyn. Meillä taitaa kevät tuulien etu olla puolella ;) Täällä tuli tuo kylmyys kertaheitolla. Viime viikolla oli vielä tosi lämpimiä päiviä.

  Pioni kaunis kiitos sinulle ja oikein hyvää viikonlopun jatkoa.

  Rouva M Kiitos ja rutistus sinulle. Lämmitti sydäntä! Miten kiva että olet takaisin ja toivottavasti matkasi oli onnistunut. Tulen kohta kurkkaamaan sivuillesi :)

  Katri samiksia ollaan :) Minäkään en ole aamuihminen, mieheni voi sen todistaa :)) Olen vain opetellut aamuherääjäksi. Puoli vuotta siihen meni ja nykyään nautin aamuista.
  Sama varmaan pätee kirjoittamiseen...harjoittelu :) Uuuh, jospa se joskus luonnistaisi juoksevasti.

  Lumikko kiitos ja antoisaa viikonlopun jatkoa sinulle myös :)

  ReplyDelete
 23. Yaelian syksyn viileys tuli tosi nopeasti. Viime viikolla lämmin ja nyt on sormikkaat kaivettava esiin. Sormet oli ihan kohmeiset kotia tullessa.
  Tästä se lähtee ja muutaman kuukauden päästä kaipaa taas kesän lämpöä ;)

  Anu kuvatessakin olisi saanut olla enempi päällä. Villaneuleen päällä minulla oli vielä Mexiko tuliaisena vuosien takaa oleva viitta. Sormikkaat olisi varmaan riittänyt lisäyksenä. Pukeutumis kysymyshän tämä on, kerroksia vain lisää :)
  Kiitos toivotuksista lauantai oli mukava ystävien seurassa ja illalla kuopuksemme kanssa sohvanlämmössä katseltiin elokuvaa.

  Maria varmasti olisin kovasti huiskuttannut jos olisin tiennyt sinun olevan siellä jossain <3
  Meri oli tosi harmaa ja lokkeja jopa tavallista runsaammin.
  Ihastuttava pienokaisen vierailu vanhempineen takana ja iltanne on varmaan ollut rakkauden täyttämä. Leppoisaa sunnuntaita sinulle Marie.

  Kisu syksy on ihanaa aikaa. Odotin että tänään oltaisiin metsään päästy, mutta aamuyön on satanut rajusti. Nyt on tosin sade laantunut mutta onhan siellä kaikki niin märkää. Onneksi olin varuilta tuonnut palan metsää mukanani kotiin :)

  Johanna minä olen myös myöhäis syksyn lapsi ja nautin kovasti syksystä. Kaikki vuoden ajat ovat kivoja mutta syksy ja joulun tienoo on ehdottomat lempparit.

  Pakkasakka onneksi kuvia voi katsoa kodin lämmöstä käsin :) Kiitos sinulle vierailusta ja piristävästä kommentista.

  ReplyDelete
 24. Anne kaunis kiitos, olet ihana :) Hyvää vointia ja leppoisaa sunnuntaita ennen arjen haasteita.

  Hanni kiitos sinulle <3 Sarin runot ovat ihastuttavia.

  Arleena kyllä sitä syksyistä nuttua on jo kaivettu esiin täälläkin. Kerrospukeutumista viimeiseen hetkeen asti. Syksyn raikkaudesta on kiva nauttia.

  Alma aamuretket eväineen on ihania. Akut latautuvat aina tulevia päiviä varten. Voi hyvin :)

  Sari halaus ja kiitos sinulle ihanista runoistasi. Aina ei sanat riitä palautetta antamaan. Kiitos sana tuntuu niin kovin vähäiseltä vaikka kyllä sydämen sopukoista lämmöllä lähtee.

  Seija jokiretki vau, sehän se vasta jotain olisi.
  Joenrannat on ihania paikkoja. Nautinnollista retkeä ja mukaan kuppi kuumaa lämmittämään :)

  Pirkko kahvila ihmisiä täälläkin ollaan :) Meidän lemppari kahvila on remontissa tällä hetkellä. Toivon etteivät remontilla pilaa niin kaunista ilmapiiriä mikä kahvilassa oli.
  Eväsretkistä nautin syksyisin. , toivotaan että kuulaita syyspäiviä olisi edessä.

  Vekarus voimia antava aamu tosiaan oli. Ja nyt lähdenkin saattamaan puuhani loppuun. Kiirus alkaa jo olemaan ;)

  Sisustus friikki kiitos sinulle ja sisustus friikin sanomana sanasi lämmittävät kovasti :)
  Hyvää syksyn jatkoa sinulle ja kiva kun rohkenit kommentoimaan, ilahdutti :)

  ReplyDelete
 25. Syksy on tullut!!! Reissun jälkeen sen erikoisesti huomaan. Mutta niin täyteläsen lämpöisen kesän jälkeen on valmiutta kohdata syksyiset haasteet. Minulle se tietää lehtien haravointia ja puutarhan talviteloille laittamista :) Toivon voivani myös tehdä lasten kanssa suppilovahverolöytöjä, se on kivaa jokasyksyista puuhaa!
  Syksy välittyy kauniisti myös kuvistasi :) Viileässä ilmassa maistuu erikoisen hyvälle kupponen teetä :)
  Kaunista uutta alkavaa viikkoa sinne :)

  ReplyDelete
 26. Miten voimaannuttavalta aamusi kuulostaakaa. Tuollaisella aamuretkelle haluaisin minäkin. Todellakin mielttömiä ja taitavia kirjoittajia on tämä blogi-maailma tulvillaan, on ilo lukea monia tekstejä. Sinä olet kyllä yksi ihan parhaista, mukavaa ja kaunista luettavaa, hyvä olo tarttuu mukaan aina.
  Iloa päivääsi ja alkavaan viikkoon.

  ReplyDelete
 27. Innostuin aamupalaideastasi ja istahdin mielessäni hetkeksi viereesi hörppäisemään tilkkasen teetä.

  Ihana on runokin!

  ReplyDelete
 28. -T suppilovahveroiden etsintä on kivaa puuhaa. Aina kun löytää yhden niin kaverit seuraa perässä :)
  Ei tuo haravoiminenkaan hullumpaa ainakaan kun ei ole ihan pakko ;) Ihanaa tulevaa viikkoa sinulle ja <3

  Piupau sinun sanasi lämmittävät niin saada kaunista palautetta sanataiturilta kruunaa päivän <3

  Kultsin kämppä minä innostuin ajatuksestasi ja elin tilanteen uudelleen kanssasi :)

  ReplyDelete

Kaunis kiitos viestistäsi.