Wednesday, September 29, 2010

Arkiaamun tunnelmiaHyvää tätä päivää :)  aamun tunnelmissa on akkuja päivään ladattu. Meillä aamut alkavat kuudelta joka arkiaamu. En ole aamuihminen, mutta olen oppinut nauttimaan aamuista. Vuosia sitten heräämistä alkoi helpottaa ajatus siitä että... heräämisessä on ratkaisevinta ensi sekunnit, lähdenkö leikittelemään ajatuksella, että olen väsynyt. Tietenkin edellyttää aika säännöllistä unirytmiä toimiakseen.
Minulla on toiminut ja nautin arkiaamuistakin. Herättyäni vedän villasukat jalkaan ja köpöttelen laittamaan musiikin päälle, siihen on kiva perheen herätä. Kynttilät sytytän ja alan valmistella aamiaista.

Aamuisin on ihana viettää perheen kanssa hetki ennen kuin erkaannumme päiväksi eri suuntiin. Jokainen saa hyvänpäivän toivotuksen matkaansa :)
Kuvassa eri valon leikkejä aamun varrelta ja hetken ehdin nauttimaan auringonvalosta ja teekupposesta ennen työpäivän alkua.

Tunnustuksia on tullut muutamasta ihanasta blogista joihin palaan seuraavassa postauksessa.
Torkkupeiton silmukkamääristä on  tullut kyselyjä ja siihen palaan myös seuraavassa postauksessa, täytyy  laskea ;)
Hurjan ihana määrä teitä on arvontaan osallistunut. En ikinä olisi osannut arvata näin isoa joukkoa :) Mielikuvitukseni olisi parhaimmillaan puoleen tuosta määrästä riittänyt. Torkkupeiton kutominen on ylittänyt puolen välin joten kohta on valmista :)

Aurinkoa ja rakkauden tuomaa lämpöä päiväänne !
Marie

ps. sivupalkissa on mahdollisuus osallistua useampaan ihanaan arvontaan :)

28 comments:

 1. Ihanaa aamusta nauttumisen tunnelmaa! Totta on tuo, että kun kello herättää, on ensimmäisillä aatoksilla valtava vaikutus. Kun vaan nousee ja antaa itsensä aamun syliin, on arkiaamussakin pikkuruisen juhlan tuntu! KAuniita kuvia, joista se juhlantuntu huokuu. Arkenakin. MIkä musiikki sinun aamuusi kuuluu?
  Auringonsäteiden siivittämästä jo aamupäiväksi ehtineestä keskiviikosta heilautan sinulle terveiseni! Nyt hipsin tuonne ulos auringon syliin.

  ReplyDelete
 2. Kaunista viikon jatkoa :)
  Päivä on ihanaa aloittaa rauhallisesti ja myös täällä sytytetään aamuisin aamupalapöytään kynttilät ja hetki yhdessä ennen päivän töitä ja opiskeluja.
  Kiitos kuviesi tuomasta tunnelmasta !!

  ReplyDelete
 3. Aamut on ihania, kunhan siitä kellonherätyksen aiheuttamasta hetkellisestä "kivusta" pääsee ylitse.

  Kyllä on hieno valo kuvissa *tykkää*! Meillä oli vielä hämyisää kun heräsimme.

  Kaikkea hyvää päivääsi!

  ReplyDelete
 4. Aamunne alku kuulostaa ihanan rauhalliselta ....:)))
  Viettää pieni hetki perheenjäsenten kanssa ennen päivän touhuja, taas jaksaa päivän työt.
  Mukavaa keskiviikkoa sinulle!!
  Jaana

  ReplyDelete
 5. Voi, niin seesteisiä ja kauniita aamuhetkiä... Meillä on jokseenkin kaoottisempaa. ;) Itse olen enemmän aamuihminen ja iltaisin nukkumatti korjaakin aikaisin.. Nyt vielä nautin rauhallisista aamuhetkistä, kun ei ole kiire mihinkään. :)

  Ihanat kuvat!

  -Päivi-

  ReplyDelete
 6. Kauniita kuvia taas! Minä olen aamuihminen. Nautin aamusta, siinä on jotain erilaista kuin lopussa osassa päivää. Kaikki, kokonainen päivä on vielä edessä.

  Ihanaa tätä päivää sinnekin!

  ReplyDelete
 7. Niin valoisia kuvia. Jos aamulla on mahdollisuus pieneenkin rauhalliseen hetkeen, olen valtavan onnellinen. Olen opetellut kääntämään herätyskelloa soimaan sen verran aikaisemmin, että tuo onnistuisi. Aina ei toteudu mutta usein kumminkin.
  Kynttiöänvalo aamussa avaa päivän lempeästi. Teillä on muun perheen suloista kömpiä keitiön suuntaan, kun on lämpöä, valoa ja rakkautta.
  Mukavaa keskiviikkoa!

  ReplyDelete
 8. Voi mitä aamuisia tunnelmia. Täytyypä ottaa mallia. Minäkään en ole varsinaisesti aamuihmisiä ja voi, niin hyvin kolahtaa tuo lause, annanko itselleni luvan tuntea itseni väsyneeksi. Väsymys on lähes aina mieliala, ei niinkää fyysinen oire. Huomenna sytytän kynttilän ja viritän lempeän musiikin tervehtämään unisia ihmisiä.
  Aamusta päivä alkaa!!
  Leppoisaa päivänjatkoa.

  ReplyDelete
 9. Hei,
  kylläpä teillä alkaa päivät kauniisti.
  Kynttilän kera - upea ajatus.

  Voi - tunnen ihan piston sydämessä - näin unikekona taidan jäädä paljosta paitsi.
  Minulla ne kiireettömät tunnelmahetket tahtoo sijoittua iltaan :)

  Mutta näinhän sitä sanotaan, että talossa talon tavat. Mukava kun ollaan erilaisia :)

  Kivoja aamuhetkiä toivotellen - as

  ps. niin - jälleen upeita kuvia - kyllä huomaa, että olet erikoistunut valokuvaamiseen.

  ReplyDelete
 10. Aamun valo joskus seitsemän korvilla on kaunista etenkin kuulaina syyspäivinä. Ihana ajatus sytyttää kynttilöitä kuuden aikaan, jolloin nyt on jo pimeää. Siten kaikki saavat lempeän lähdön päiväänsä.
  Meillä kun eletään vielä pikkulapsiperheen arkea tahtovat aamut mennä hässäkässä. Itse kukin sinkoilee sinne tänne: "Missä ne tyttären Hello Kitty-pompulat ovat?" "Jäikö pojan villa-asu eilen päiväkotiin? Voi ei ja ulkona alkaa olla pakkasta!". Koetan ajatella sen olevan ihana osa elämää.

  Taidan kuitenkin ottaa kynttilävinkkisi käyttöön ja katsoa, josko se toisi hieman seesteisempää menoa meidän aamiaispöytäämme :)

  ReplyDelete
 11. Kauniita Kuvia!
  Rakastan kiireettömiä aamuja. Saa rauhassa nauttia aamukahvin ja lukea lehteä...ja tietenkin nauttia kynttilän valosta. <3

  ReplyDelete
 12. Ihanan kiireettömältä aamusi näyttääkin, voi ihanuus!!! Kiireettömyys on ihan parasta ja täälläkin muutama kynttilä saa liekkinsä heti aamusta, joskus saa palaa ihan läpi päivänkin.
  Onneksi pienen neitini kerho alkaa tänä syksynä vasta puoleltapäivin, joten ennättää aamun viettää leppoisasti ilman turhaa tohinaa.

  Ihana posti siis taas sinulta. Nautin!

  ReplyDelete
 13. Meillä aamut yhtä hulabaloota..mua nukuttaa, lapsia nukuttaa (vaikka käydäänkin suht ajoissa nukkumaan) kukaan ei löydä sopiviva vaatteita ja ainakin tarhan pihalla jollakin on väärä unilelu tai unohtunut kokonaan...:) Kadehdin tuollaista rauhaa..ja aamuvirkkuutta:)

  ReplyDelete
 14. Wonderful photos!
  Love the curtains and the lampshade!!!
  Suzanne

  ReplyDelete
 15. Voi miten ihana tapa aloittaa aamu!

  Ei näytä voittomahdollisuudet hääviltä :-)

  ReplyDelete
 16. Kauniiseen aamuun oikealla asenteella on mukava nousta! Ja sinä sen osaat. Olen aamuihminen, mutta melko jumissa aamuisin. Herään kunnolla vasta työmatkalla. Viikonloput ovat tietysti eri juttu ja pitkät aamiaiset ihania. Mukavia aamuhetkiä!

  ReplyDelete
 17. Aamut ovat tärkeitä!! Iloitsen mitä kirjoitit aamuistasi :) Niistä huokuu puhtautta, kauneutta ja kiitollisuutta!!! Niinkuin kuvistasikin <3
  Minäkin usein vedän herättyäni villasukat jalkaan usein siitäkin syystä että askeleeni äänet vaimenevat eikä muut vielä heräisi... ;)
  Kuulostaa että olet ollut myös ahkera puikkojen parissa. Teetkö peittoa muuten pyöröpuikoilla?

  Kauniita ja valoisia päiviä toivotellen :)

  ReplyDelete
 18. Upeasti olet aamun valon vanginnut kuviin!

  Iloista loppuviikkoa!

  ReplyDelete
 19. Kaunis aamu... Itse aina kanssa nautin siitä kun saa katsella vaarojen päältä nousevaa aamu usvaa ja aurinkoa joka saa ruskaiset puut hetkeksi leimahtamaan.. ja vähintää yhtä ihana on punertavaksi taittuva ilta :)

  ReplyDelete
 20. Kiitos ihanat teille kommenteista :) Äkkiä on viikko taas vierähtänyt ja viikonloppu käsillä.

  Tinttarus oikeastaan aamullaon ratkaiseva koko päivää ajatellen :) Musiikkia kuunnellaan mielialan mukaan välillä rauhallisempaa ja välillä vauhdikkaampaa. Yhteistä musiikille on sen hengellisyys :)

  Anne syysaamujen tunnelmassa on jotain niin kaunista. Kynttilät tuovat siihen kivan extran.

  Amelia nöinpä, istumaan päästyä aamu tuntuu jo juhlalliselta ;)

  Jaana perheen tuoma hetki aamulla on arvokkainta mitä tiedän. Siitä on hyvä päiväänsä jatkaa :)

  Päivi pienten lasten kanssa aamu taatusti alkaa turbona :)

  Emilia minäkin taidan olla kallistumassa aamuihmiseksi. Aikaisin kun herää niin aikaisin nukuttaa :) Lomilla illat helposti venyvät.

  ReplyDelete
 21. Tunnustuksille onnittelut!
  Toivottavasti siellä teillä on ollut oikein mukava ja aurinkoinen päivä niinkuin täälläkin! Pakkas öitä varmaan alkaa olemaan, kun nurmikenttä oli aamulla ihan valkosen ahuurteesta! Hrrr!
  Mukavaa torstai-iltaa!
  Haliterkuin Sirpa

  ReplyDelete
 22. Kaunista alkavaa lokakuuta sinulle!Hyviä hetkiä niin aamuihin kuin iltoihin
  maria

  ReplyDelete
 23. Nyt jatkamaan kirjoittamista . Miesväki kävi kaappaamassa heillä oli pieni yllätys illalle varattuna. Olivat hankkineet ilman mitään syytä tai edes pyyntöä uuden puhelimen minulle :)

  Anu kynttilän valo on jotenkin sielunmaisemaa rauhoittavaa aamulla :) Lapsetkin on ihana lähettää maailmalle kodin lämmöstä käsin. Koeviikkoa on täällä puurrettu tämä viikko.

  Piupau samiksia ollaan :) Elämä tosiaan helpottuu pienellä siirtoliikkeellä ajatusmaailmassa :) Toivotan kauniita hetkiä aamuihisi.

  Ainosofia Talossa talon tavoin on hyvä sääntö :)
  Illan ideat ja spurtit on ihania. Muun väen nukkuessa on kiva puuhastella omia :)

  Lumiomena pikkulapsivaihe on energistä, pienillä on heti silmät avattuina koko akkukapasiteetti käytössä, tai ainakin hyvin pian :)
  Nyt saa tosiaan ihastella kaunista valoa niin illoin kuin aamuisinkin.

  Allidaalia totta. Kiireettömyys aamussa on ihan tavoiteltavaa. Teekupin rauhassa juominen vie jo päivän kivoille urille :)

  Marina Kynttilöiden poltto päivään jatkuen on ihanaa, ihan tulee oma vuorotteluvapaani mieleen. Muu väki kun poistui kotoa minä jäin polttelemaan kynttilöitä ja touhuilemaan kotia. Kiva kun kerhot alkaa vähän myöhemmin siten ei tarvitse olla talvella pienten kanssa pimeällä liikkeellä <3

  ReplyDelete
 24. Taikku ois vois ;) Hulabaluussa ainakin herää, ei ole pelkoa että kulkisi päivän usvassa...miten minulla saattaa joskus käydä ;)

  Vekarus pidellään peukkuja ;)

  Sini samoin täällä herään aamuisin aina aikaisin , mutta sisäinen herääminen tapahtuu tuntien päästä. Rutiini tekoset toimii, mutta ideoinnit ja lennokkaat toteutukset saavat odottaa illan tunteja :)

  -T kiitollisuus uuteen päivään on tosiaan aina läsnä. Ajatuksena se valtaa mielen ensimmäisenä aamuisin :) Oikeastaan tietoisuus siitä että nuorukaiset eivät enää kauaa ole kotona pysäyttää minut nauttimaan jokaisesta minuutista heidän kanssaan, olen kyllä aina nauttinut mutta nyt jotenkin pysähdyn hetkiin ja imen muistot sydämeni sopukoihin.
  Kudon pyöröpuikoilla muutoin kutimien päihin tulisi liikaa painoa, näin työ pysyy keveänä :)

  Mirjami kiitos :)

  Sanna_Paliina jos jossain syksy on kaunis niin siellä sinun luonasi. Kuvistasi olen sitä ihaillut :)

  ReplyDelete
 25. Sirpa täällä ei olla vielä nollaan päästy mutta tuuli on ollut välillä aika reipas. Uhkaavasti kyllä alkaa kylmä lähestymään ja talvitakin olen jo kovimpina puuskapäivinä pukenut ylleni :)

  Maria kiitos, samoin sinne toivon sinulle ja rakkaillesi <3

  ReplyDelete
 26. Olen ollut aamu-uninen, mutta jostain syystä on tapahtunut muutos. Nykyisin herään aikaisin ja nautin aamusta. Tunnistin itseni täysin tuosta että aamu kuitenkin menee rutiinilla ja ideoinnit ja toteutukset lähtevät liikkeelle vasta illemmalla.

  ReplyDelete
 27. Kuullostaapas teidän aamut ihanalta :)

  ReplyDelete
 28. Pirkko samiksia ollaan :)

  Nonnukka kiitos :)

  ReplyDelete

Kaunis kiitos viestistäsi.