Tuesday, October 05, 2010

Kesän muistot


Tänään on tuullut ihanasti. Viitanhelmat ovat heiluneet tuulen tahdissa. Kesän muistoja kantaessa mukana on kiva sukeltaa syvemmälle syksyyn.
Makuuhuoneessa on kesää muistuttamassa "kuumailmapallo". Olen etsiskellyt mieleistä lamppua makuuhuoneeseen pitkään, mutta sitä oikeaa ei ole vielä tullut kohdalle.
Joten kaukaisiin maihin unten maille saa olla lähettämässä meitä tämä lamppu, ennen kuin siirtyy suunnitelulle paikalle :)

Näitä lamppuja oli Tukholma pullollaan, niin puistoissa kuin sisätiloissa. Käsin tehty ja kangas versiona ostin meillekkin yhden mukaan. Antaa kivan ja pehmeän valon.
Oikean löytämiseen voi mennä tovi. Minulla nämä sisustuksen palat kerääntyy hitaasti.
Yritän pitää kerroksellisuutta yllä, tavarat ja esineet saa tupsahdella mukaan elämän varrella. Periaatteella että tuotteet palvelevat meitä eikä päinvastoin :) Jokaisella tuotteella on oma tarinansa ja sen kautta meille jokin arvo. Raha ei määrittele tuotteen arvoa eikä kiinnostusta. No, jopas jäin pohtimaan tapojani...tällaista turinaa tällä kertaa.

Oikein paljon mukavia hetkiä viikkoonne ja pidetään nutuistamme kiinni :)
Kysymykseen minne osoitteeseen voi lähettää viestiä, viittelöin tuonne sivupalkin puoleen. Sen alaosassa on sähköpostiosoite :)

♥ Marie

PS. Kuvia oli tosi vaikea laittaa tällä erää seikkailivat kentässä miten halusivat, joten jos jotain omituisuutta näkyy niin kertokaa :) Kiitos!

35 comments:

 1. Hyviltä kuvat näyttävät, kuten täällä aina ja oikeilla paikoillaankin lienevät!

  Hauska lamppu!

  ReplyDelete
 2. Kiva kuulla että ovat ojennuksessa :) Olivat meinaan osin jopa päällekkäin ...

  ReplyDelete
 3. Lamppu on oikein ihastuttava -jäinpä miettimään Tukholman puistoja lamppuineen :-)

  Hyvä vaaleanpunertava sävy kaikissa kuvissa, synkassa ovat, kaikin puolin.

  Hymyä viikkoosi!

  ReplyDelete
 4. Hiljaa hyvä tulee, elämän kokonaisuus vaatii aikaa kerätä reppuun, niin myös elävän kodin sisustus!
  Aivan oikea näkökanta minusta sinulla!
  Kaunista viikkoa sinulle, Marie!

  ReplyDelete
 5. Kuvat näyttävät hyviltä - siis sekä itse kuvat että niiden asettuminen blogisi layoutissa :)

  Mielestäni on tavattoman ihana ajatus, että jokaisella esineellä on oma tarinansa kerrottavaan. Tuollainen monikerroksisuus tekee kodista Kodin ja sinun taidoillasi vielä kauniin sellaisen.

  Eikö muuten tänä vuonna tässä lokakuun alussa ole ollut ihmeellinen valo? Mietin aamulla Krunikassa kävellessäni, että täytyy muistaa otta kamera taas mukaan joku päivä.

  Iloa viikkoosi!

  ReplyDelete
 6. Amelia puistokahvilat olivat tosi kauniit lamppuineen :) Tosin olivat värikkäitä lämppuja joten erottuivat kivasti vihreistä puista.

  Eija näimpä, historian mukana kuljettaminen on arvokasta :) Hyvillä asioilla kun reppunsa vielä täyttää niin ei ole edes painava ;)

  Lumiomena Krunikassa on ollut upea valo ja meri on ollut ihastuttava. Olen matkoillani moneen otteeseen jäänyt sillalle ihastelemaan. Kamera tosiaan pitäisi olla mukana. Lounastauolle merenrantaan vielä tarkenee mennä joten taidan toteuttaa sen vielä tällä viikolla.
  Kuvien lataus ja asettelu on nyt haasteellista, toivottavasti pian helpottuu :)

  ReplyDelete
 7. Aivan ihastuttava lamppu!

  Tuntuu typerältä toistaa itseään, mutta jälleen niin ihanan levollisia kuvia!

  ReplyDelete
 8. Pidän myös tavaroista joilla on oikeasti merkitystä ja puhuttelevat muistoillaan tai muuten tärkeydellään.
  Tuo ensimmäisen kuvan vaaleanpunainen seinäväri on niin ihana, että voisitko valaista minua mikä sävy on kyseessä! :) Olisi juuri se vaaleanpunainen tytön huoneeseen. :)

  ReplyDelete
 9. Emilia kiitos sinulle, sanasi lämmittävät :)

  Nina seinällä on tapetti joka on Laura Ashleyn liikkeestä Yritin etsiä tapettia netistä, mutten löytänyt. Mielestäni olen nähnyt kyseistä tapettia myynnissä vielä tänä kesänäkin.

  ReplyDelete
 10. Juuri noin se on Marie miten kirjoitit!Koti ei ole vaan tavaroita vaan muistoja ja tunteita joita niihin liittyy.
  Tuulen terveinen täältä meidän rannasta,
  maria

  ReplyDelete
 11. Pidän ajatuksesta, että kodin sisustus syntyy vähitellen, yhdistellen uutta ja vanhaa, perittyä ja itse hankittua.Välillä tavarat vaihtavat paikkaa. Kodikkuus ja tunnelma syntyy juuri siitä kerroksellisuudesta josta puhuit, sellainen kokonaisuus puhuttelee, jossa on tunne mukana.

  ReplyDelete
 12. Vai sellaista näkyvissä kun pian pääsen Tukholmaan. Siellä on kaikki katukuvassa aina niin kivasti laitettu. Kauniin sävyinen seinä kauniin lampun takana.

  Minäkin kuvailin tuulta uusissa verhoissani eilen.

  ReplyDelete
 13. Tosi hauskan näköinen lamppu! Minäkin suosin tuota kerroksellisuutta. Omassa kodissani on ainakin 15 kerrosta. Kertovat niistä vuosista jotka olen asunut omillani =D

  ReplyDelete
 14. Ihana lamppu! Minäkin jäin ajatuksissani kävelemään Tukholman kaduille... ;-) Se on vain hyvä, jos sisustus muotoutuu ajan myötä omannäköiseksi. Minä huomaan välillä olevani kauhean malttamaton ja joskus se kostautuu. Harkiten ja hiljaa hyvää tulee!

  ReplyDelete
 15. Välillä kesken eräisyys on vaikeaa, mutta kun sitten löytää sen mitä on koko ajan etsinyt tietää, että odottaminen oli vaivan arvoista. Mukavaa viikkoa sinullekin!

  ReplyDelete
 16. Suloista huomenta! Tossukat on Riikan toteuttamat, muistelin että Novitan mallista muokatut, mutta varmuudella Tikkapihlaja-blogista saat oikean ohjeen.
  Ilona

  ReplyDelete
 17. Hei Marie!

  Ihan mukavaa turinaa:) Tuo kerroksellisuus kiehtoo minuakin. Sanoisin kuitenkin, että keskitie taitaa olla sopiva tapa kuvaamaan itseäni. Välillä jaksan kauankin etsiä jotain selvästi kotiimme kuuluvaa... Ja tosisinaan se juttu täytyisi saada mahd. pian. Ja jos sitä ei löydy valmiina, sen voi yrittää tehdä.

  Kaunis kuumailmapallo. Ei ollenkaan liian kesäinen.

  Iloa viikkoosi!

  ReplyDelete
 18. Minunkin mielesta kotia rakennetaan koko elama ja esineet ja huonekalut seuraavat mukana muutoissa.
  En ensinakaan ymmarra tata takalaista tapaa,etta uuteen kotiin ostetaan aina uudet huonekalutkin.Eihan se enaa tunnu kodiltakaan???

  ReplyDelete
 19. Maria kiitos tuuliterveisistä :) Annan terveisesi hulmuta aamun tuulessa töihin kävellessäni <3

  Johanna näinpä juuri. Uusilla paikoilla voi saada aivan uuden kokonaisuuden aikaiseksi :)

  Tuire hyvää Tukholman matkaa, meidän oli tarkoitus myös ensiviikolla suunnata sinne, mutta siirsimme matkaa hitusen eteenpäin. Kiva että olet saanut uudet verhot :)

  Hanni ihanat kerrostumat 15 vuodesta onkin jo ehtinyt syntyä :)

  Sari minulla tulee välillä kyllästys siihen että ei löydy mieleistä ja joutuu mielen tasolla elämään kesken eräisyyden kanssa, vaikkakaan sitä ei kukaan muu huomaisi :)

  ReplyDelete
 20. Ihana lamppu. Olen samoilla linjoilla sisustuksen suhteen. En halua vaan rynnätä kauppaan ja ostaa jotain, odottelen sen oikean löytymistä ja sitten kun se löytyy tunne on mahtava. Lamput meilläkin vielä puuttuu monesta huoneesta. Miten ne voikin olla niin vaikeat löytää. No ehkä yhtälö täydellisen kauniit/ vanhat ja edulliset eivät koskaan kohtaa :)
  Iloa keskiviikkoon.

  ReplyDelete
 21. Ampiniini keskeneräisyys on joskus haastavaa niin sisustuksessa kuin elämässä muutenkin, onneksi asiat menee eteenpäin vaikka sitten pienin askelin :)

  Ilona Huomenta :) Kiitos tiedosta käyn kurkkaamassa :)

  A-L se on totta ne asiat toteutuvat nopeammin mitkä voi itse tehdä. On jopa käynyt niin kun mieleistä ei ole löytynyt, on itse tehnyt jotain ja huomannut että se ratkaisu on toiminnut aivan yhtä hyvin :)

  Lisay kuullostaa tosiaan liian suurelta muutokselta kerralla. Siinä voi jo puhua uuden elämän aloittamisesta , tietyssä mielessä ;)

  Piupau tuo samainen syy se varmaan täälläkin tössäyttää asioita :))

  ReplyDelete
 22. Ihania kuvia ja niin kauniisti sävysävyyn... ♥
  Aurinkoista loppuviikkoa!

  ReplyDelete
 23. Kaunis lamppu! Olen tehnyt asiakkaalle valaisinsuunnitelmaa (työharkkapaikassa) ja huomannut, että Ruotsissa, Tanskassa ja Italiassa -aivan ihania valaisimia, oih!

  ReplyDelete
 24. Kuumailmapallo on mitä ihanin valinta makuuhuoneen kattoon, ihan pysyvästikin siis! Ruotsiin haluan minäkin valaisimia bongailemaan!

  ReplyDelete
 25. Tosi kiva kuumailmapallolamppu!!!

  Jotenkin vanhanaikasen viehättävä. Kuumailmapalloissa on jotain erityisen puoleensavetävää. Itse en kyytiin lähtisi, mutta kun sellainen taivaanrannassa näkyy (meiltä näkyy taivasta piiiitkälle), tulee perheessä "yleishälytys" ja kaikki ryntäävät (katto)terassille katselemaan. Joskus ne lipuvat ihan terassimme päältä ja silloin heilutellaan iloisesti!
  Juu, tuollaisen lampun saattaisin haluta =)

  ReplyDelete
 26. Ihana sama sävy kaikissa kolmessa kuvassa :)
  Voi, Tukholmaan olisikin kiva päästä, voisin kuvitella haluavani sinne keväällä aistimaan kevättä ja kirsikkapuiden kukintaa ennen kuin kevät on kotosuomeen ehtinyt...
  Ps.olen laittanut postia :)

  ReplyDelete
 27. Kauniita kuvia ja esineitä!

  Me ollaan miehen kanssa syksyihmisiä. Tänään lähes pakkaselle painuneessa syysaamussa hengitin syvään raitista ilmaa ja miehenikin totesi, että "Hei, nyt on se meidän suosikki-ilma!"
  Olen huono keskeneräisyyden sietäjä ja siksi jotkut sisustusratkaisut ovat joutuneet romukoppaan melkein heti. Pitkää pinnaa kasvatan.

  ReplyDelete
 28. Kauniita kuvia ja aivan ihastuttava lamppu! Itsekin pidän siitä että sisustuksessa vanha kohtaa uuden ja tavaroilla on tarina. Leppoisaa viikon jatkoa!

  ReplyDelete
 29. Titti kiitos ja kiva kun kurkkasit :)

  Ira niin oikeassa olet sieltä tulee kauneimmat lamput. Kesällä olisin ostanut mieleiseni lampun yhdestä Tukholmalaisesta liikkeestä, mutta oli heinäkuun kiinni. Ensi reissulla sitten :)

  Kultsin kämppä katsotaan voipi olla että muuttuu pysyväksi jos ei toista löydy :)

  Helmi tunnistan tilanteen :) Sama reaktio täällä päässä :) Suhahdus joka kuuluu sen lipuessa ohitse on ihana. Kaivarissa on ollut joskus lähtö paikka ja siellä ollaan ihasteltu....mutta kyytiin minua ei ihan heti saada :)

  -T kevät Tukholmassa on ihana, mutta sanoisin ettei taida olla vuodenaikaa jolloin se ei olisi kiva :) Joulun odotus, syksyn katukahvilat , saariston kesä, kaikki käy :)) Kiitos käyn kurkkaamassa ja soittelen sinulle :)

  Tytti meillä minä olen ehdoton syksy ja talvi ihminen. Kesäisistä aamuista ja illoista pidän kyllä :) Muuten kuumat päivät ei ole minua varten.

  Satu Kiitos, viikko onkin kivasti käymässä loppua kohden ja ensiviikolla syysloma :)

  ReplyDelete
 30. Heips,
  ihailemassa kauniita kuviasi...
  Tässä olen ollut viikon lomalla ja jäänyt bloggailukin ihan kokonaan.

  ReplyDelete
 31. Valaisin on tosi kaunis, kelpaisi kyllä minullekin. itsekin suosin kerroksellisuutta, sieltä, täältä, uutta ja vanhaa. Monia hankintoja olisi listalla, mutta ei ole vielä tullut sopivia vastaan (enkä ole ehtinyt ja jaksanut aina etisiskelläkään).

  ReplyDelete
 32. Mulla taas on syysmyrskyssä hameenhelmat heiluneet enemmän ja vähemmän miellyttävästi :D Mutta ihanaa olla vaan kotona ja kuunnelella tuulen ujellusta, askarrella, lueskella ja juoda teetä tai glögiä :)

  ReplyDelete
 33. Kyllä niin tunnelmallinen tuo lamppu! Aivan tuli tosiaan mieleen kuumailmapallo ja kaukaiset maat.
  Minustakin kotona on hyvä elää ja olla, kun ympärillä olevat asiat liittyvät perheen historiaan ja arkeen. On kiva muistella kalusteiden tai asioiden tarinoita; mikä on mistäkin kotoisin ja missä elämänvaiheessa se on kotiin päätynyt.
  Levollista ja hyvää oloa tähän viikonloppuun,
  Anu

  ReplyDelete
 34. Kaunis lamppu! Hyvää viikonloppua :)

  ReplyDelete
 35. Ainasofia lomaviikko on varmaan tehnyt hyvää. Minullakin alkoi nyt muutaman päivän loma.

  Kirsikka se on totta, etsiskely vaatii inspiraatiota. Joskus asiat eteenee nopeammin ja välillä saa odottaa tosi pitkään.

  Sanna-Pauliina :D Pitäisiköhän helmoihin ommella pienet verhopunnukset? Tuulet ja sateet mahdollistaa kyllä ihanasti meille nautinnollisia hetkiä.

  Anu Hauska on aikanaan nähdä miten nuorukaisemme kotia lähtevät rakentamaan. Molemmat pitävät tällä hetkellä vanhoista huonekaluista joten nähtäväksi jää :)

  Mari Kiitos :)

  ReplyDelete

Kaunis kiitos viestistäsi.