Tuesday, November 02, 2010

Enkelin siipien havinaa
Leppoisa ilta takana. Kiva istuskella sohvalla ja suunnitella tulevaa. Tällä erää mielessä oli joulukortit.
Kortit on minun jouluvalmiseluiden heikoin lenkki. Osuu jotenkin työkiireiden kanssa samaan saumaan ja sitä myöten helposti karsiutuu listalta, jos en ole ajoissa suunnitellut asiaa. Lahjoja kyllä mielelläni jakelen ja siihen jääkin onneksi aikaa. Viimevuoden mallilla mennään, enkelin siipien havinaa.
Leikkasin siipiä käsin tehdystä paperista. Reijitin kortit ja nauhat pujottelin, siten kortin saa roikkumaan haluamaansa paikkaan. Osoitteiden etsiminen onkin sitten  koko perheen puuhaa :)

Pipareitakin ensi satsi leivottu, tekeillä olevaan joulukalenteriin.  Perinne varmaan josta ei koskaan luovuta ;)  Eihän hyvästä kannata luopua?

Harmaassa mennään, mutta onneksi valonpilkkuja päiviin siitäkin huolimatta mahtuu. Tsemppiä arkeenne! :)

♥ Marie

33 comments:

 1. Kuvistasi saisi tehtyä kivoja kortteja :-)

  Tsemppiä arkeen sinne myös !

  ReplyDelete
 2. Munkin tekis mieli tehdä jouluisia kortteja, jotkut enkeliaiheet kiinnostais mua, mutta en ole mikään kovin hyvä paperiaskartelija, joten aloittaminen on hankalaa =(

  Mukavaa alkanutta marraskuuta!

  ReplyDelete
 3. Tuollainen enkelinsiipi-mobile on kaunis. Ja ihania joulutunnelmaisia ajatuksia sinulla! Itse olen kuin varkain alkanut lukea joulukirjoja ja -lehtiä. Viime viikonloppuna nautimme vuoden ensimmäiset glögilasilliset - lapsetkin (3- ja 5-v.) pitivät :)

  Joulukortteja olen pohtinut kovasti. Kunhan tämä stressaava työviikko on mennyt ohi, taidan siirtyä ajatuksista tekoihin.

  Valoa marraskuuhusi!

  ReplyDelete
 4. Petriina tuotahan pitäisi pohtia :)

  Hanni minulla sama pulma en ole kovin taitava paperin kanssa. Oikeastaan jäin pohtimaan tätä kortti asiaa. Meillä lähetetään monen moisissa muodoissa tervehdyksiä, kortit ovat vain yksi osa :)

  ReplyDelete
 5. Lumiomena Ihana glögihetki! <3 Hiljaa hiipien kun siirtyy joulutunnelmaan jää aikaa moneen mukavaan asiaan joulukuun aikana :)
  Kivoja hetkiä joulukorttien parissa sinulle :)

  ReplyDelete
 6. Blogimaailmassa tuntuu olevan joulun tunnelmaa jo siellä sun täällä...se tarttuu, joten olen itsekkin lasten kanssa alkanut valmistamaan joulukoristeita huovittaen. Lisää siitä kun ne valmistuvat...
  Niin ihania joulukortteja teestät tuttavillesi!
  Kaikkea hyvää loppuviikkoosi,
  Eija

  ReplyDelete
 7. Kauniin jouluisia kuvia!

  Olen tehnyt jokunen vuosi sitten osoitelistan joulukortteja varten koneella ja tulostan ne samat joka joulu, sitten leikkaan ja liimaan kirjekuoriin.

  Kaunista loppuviikkoa!

  ReplyDelete
 8. Niin, joulukorttiprojekti on periaatteessa mukava, jos ei tarvitse kiireessä ähertää ja panikoida, vaan ideoi ja ennakoi hyvissä ajoin. Enkelimobile näyttää herkän kauniilta <3 Ilontuikahduksia viikkoosi!

  ReplyDelete
 9. Eija nyt tuntuu tosiaan että liikkeellä on joulutunnelmaa ja kiva niin :) Yleensä joulua meille on tarjottu kaupan hyllyiltä aikaisin
  , mutta täällä on kiva seurata leipomuksien, käsitöiden, ja joulutunnelman luomista :) Joulun saa kohdata ihanan pehmeästi omalla tahdillaan :)
  Huovuttamalla tulee taatusti kauniit kortit :)

  Ira kiitos vinkistä :)

  Amelia on kivaa puuhaa, ja samalla saa palata muistoihin sekä tapaamis hetkiin :) Kiire yleensä pilaa ilon ihan mistä tahansa touhusta ja sitähän yritetään välttää kaikin keinoin ;)

  ReplyDelete
 10. Heipsan- pitkästä aikaa...täällä sataa aivan viistona ja paljon, lämmintä 7 astetta ja piemää sekä harmaata. Mukavaa pikkulauantaita ;)

  ReplyDelete
 11. Anne kiva kuulla sinusta pitkästä aikaa :) Täällä on myös sadepisarat ikkunalasissa. Kohta on puskettava itsensä kovan tuulen läpi töihin :))

  ReplyDelete
 12. Voi joulukortit! Kiitos muistutuksesta. :) Mä olen aina niin viime tipassa niiden kanssa ja saan parhaat ideat liian myöhään. Jospa tänä vuonna olisi toisin.

  Mukavaa viikkoa myös sinne! Kauniilta näyttävät enkelin siivet.

  ReplyDelete
 13. Kaunis mobile! Mulla samat ajatukset joulukorteista; yleensä suunnittelen tekeväni itse, mutta lopulta toteutus jää muiden kiireiden jalkoihin. Jospa tänä vuonna? Joku kiva yksinkertainen idea hakusessa siis! Ja Oskarikin vois jotenkin osallistua tekemiseen.

  Viisastuttiin miehen kanssa pari vuotta sitten noiden osoitteiden kanssa, ja nykyään meillä on koneella lista osoitteista. Mies luettelee, mä kirjotan :)

  ReplyDelete
 14. Olipa hyvä :D kun kurkkasin tänne-kahvikuppi(!) ei ole maistunut nyt sairaana ollenkaan =mutta nyt teki jo mieli -ja näin kauniit jouluun virittymis tunnelmat ovat kyllä suloisia.Kiitos Marie.Täällä lepää ja saa hyvää voimaa.
  Sateen keskelle lämpöisin ajatukseni sinulle
  Maria

  ReplyDelete
 15. Kauniita siipiä. Ihanaa tunnelmaa. <3

  Mulle nuo joulukortit tuntuvat olevan myös aina se Akilleen kantapää... Muistan ne aina ajoissa ja sitten unohdan ne sopivasti siihen saakka, kun ne pitäis jo lähettää! Ja sitten tuleekin paniikki... :/

  Ja ihan totta, hyvästä ei kannata luopua! Ihanaa, kun on perinteitä. :)

  -Päivi-

  ReplyDelete
 16. Joulukortit ovat jo olleet mielessä, pitää varmaan aloittaa niiden askartelu piakoin..kivaa viikkoa sinulle!

  ReplyDelete
 17. Ihana enkelikoriste! Myös täällä sormet syyhyää jouluaskarteluihin, mutta saas nähdä mitä syntyy. Kortteja tekisi mieli tehdä täälläkin, sellaisia mihin meidän pikkuväki voisi myös osallistua. Hauskaa viikonjatkoa!

  ReplyDelete
 18. Kauniit kuvasi saivat taas mieleni niin iloiseksi, etenkin tuo ensimmäinen kuva on niin kaunis, korttimainen. :)
  Joulukortit on täälläkin tahtoneet jäädä usein viime tippaan, mutta parina viime vuotena olen petrannut asian kanssa ja niinpä olen saanut laitettua kortit matkaan ilman stressiä, hyvissä ajoin!
  Olen viidentoista vuoden ajan pitänyt joulukirjaa, jonne merkkaan pitkin vuotta ideoita ja ajatuksia kaikesta jouluumme liittyvästä. Joulun jälkeen kirjoitan itse joulusta - myös tyttärille olen tehnyt omat joulukirjat valokuvien kera.

  Itse nautin kun saan paneutua kirjoittamaan jokaisen joulutervehdyksen käsin, itse kortit ovat myös ajatuksen kanssa valittu - osalle laitan menemään lasten kuvan, osalle itsetehdyn kortin ja lopuille huolella valitun ostokortin.
  Varaan usein kalenterista itselleni jo hyvissä ajoin päivän tai kaksi, jolloin joulukortit ovat ykkössijalla ja olen havainnut systeemin toimivaksi omalla kohdallani.

  Mukavia hetkiä sinullekin joulukorttien pariin <3

  ReplyDelete
 19. Hei,
  olenkin jo miettinyt pikku hiljaa tämän joulun joulukortteja... teen ne aina itse, nyt ei vaan tuntunut löytyvän mitään uutta ideaa, mutta tuo ideasi ripustetavista siipikorteista oli hyvä, kiitos siitä :)

  Joulunodotusta,
  Laura

  ReplyDelete
 20. Aivan ihana idea, että kortin voi ripustaa koristeeksi! Kauniita ovat! Upeista kuvistasi saisi tilattua hienot valmiskortit, jos kiire iskee. Minä teen niin. :)

  Mulla on osoitteet vanhanaikaisesti lapsuuteni osoitekirjassa lyijykynällä. Kun saan osoitteenmuutoksen pyyhin heti vanhan pois ja kirjaan uuden. :)

  ReplyDelete
 21. Miten kaunis idea nuo enkelinsiipikortit, meillä tahtoo aina joulukortit, kuten myös osoitteetkin mennä hukkaan ja nuohan ovat aivan jo joulukoristeetkin samalla kortin saajalle!

  Kaunista viikkoa sinulle!

  ReplyDelete
 22. Se on kumma juttu, että joka joulu ennen korttien postittamista täytyy soittaa siskolle tai miehen siskolle ja kysyä muutama osoite. Vaikka saadaan osoitteenmuutosilmoitus, laitan ne yleensä niin hyvään talteen, etten sitten löydäkään tarpeen tullen. Onneksi jotkut ovat järjestelmällisempiä;)

  ReplyDelete
 23. Voi ihanuus. Kyllä nämä sun kuvat on jotain ihan muuta...
  Pakko oikein jäädä ihastelemaan ja huokailemaan,
  kun blogiisi astuu..
  Hyvä, että maltan lukea tekstiä,
  kun kuvien kaunis tunnelma tempaa mukanaan =)

  Iloisia jouluppuhasteluja sinne.
  Täälläkin jo suunnitteilla eka piparitaikina ja leivonta, sormet syyhyää ;)

  ReplyDelete
 24. Katri korttien teko vie muuten yllättävän paljon aikaa joten hyvä olla ajoissa liikkeellä :)

  Maria sateista ja tuulista :) Nyt on pysyttävä kodin lämmössä. Parane pian vilkutuksia lähetän sinulle <3

  Päivi juuri noin, minäkin olen ajoissa liikenteessä mutta postittamisen aikana olenkin jo yli työllistetty :) Täytyykin valtuuttaa nuorukaiset hoitamaan tämän postitus puolen ;)

  Taikku kiitos ja milteipä pääsen jo loppuviikkoja toivottamaan. Kyllä nämä viikot vierähtää nopeasti :)

  Satu pikkuväen kanssa onkin ihastuttavaa tehdä kortteja <3 Kauniita hetkiä korttien tekoon :)

  ReplyDelete
 25. Kaunis tuo mobile. Minullakin olisi jokunen kortti-idea mielessä mutta silti tulee varmaan loppukiirus niiden kanssa. Miten se onkin niin, että korttien osuus jää aina sinne loppusuoralle vaikka muutoin yleensä olen aikaisin joulua laittamassa :)
  Jäin miettimään teidän joulukalenterianne. Onkohan jokaiselle perheenjäsenelle siinä pipari per päivä vai kenties toteutus onkin muunlainen? Meillä oli viime vuonna sukkakalenteri pikkumiehelle.

  ReplyDelete
 26. Heh, uteliaisuus heräsi täälläkin joulukalenterinne suhteen... :) Harmaata on ja märkää, siitä huolimatta hyvää loppuviikkoa! <3

  ReplyDelete
 27. Hyvästä ei tosissaan kannata luopua :) Ja mikäs siinä jos sitä itsensä iloksi vuodesta toiseen ;)

  Pitäisi leipoa pipareita itsekin, jotta saisi sen ihanan tuoksun kotiin. Mutta täytynee odottaa jouluisempaan keliin, tuo harmaus on imenyt viimeisenkin joulutunnelman minusta ainakin toistaiseksi.

  Kaunista loppuviikkoa Sinulle <3
  -Sanna

  ReplyDelete
 28. Marielisa ihanat jouluperinteet olet luonnut :) Kaikki käsillä tekeminen on ihanaa joulua valmistellessa. Paljon lämpöä ja kauniita ajatuksia on liikkeellä ja miten tärkeää että niitä saa jakaa eteenpäin :)

  Laura kiitos ja saksimis iloa sinulle <3

  Tuire valokuva idea onkin ihan varteenotettava. Ensi jouluna kerron sen kuvin :)

  Sanna-Riikka sitä juuri ajattelin kun pohdin joulukortteja että ilahduttaisi myös koristeena :)

  Pioni :) hyvä että on sisko jolta kysyä, minä olen kääntynyt äidin puoleen kun sukulaisista on kyse :)

  Onnenkyynel ihan nauruun asti sait ilahdutettua <3
  Kivoja pipari hetkiä sinulle :)

  ReplyDelete
 29. Mutkan kautta eksyin blogiisi eka kertaa! Pipareita, nam... Mulla niiden leipominen vaan jää aika viime tippaan. ;) Kauniita kuvia sinulla täällä! Hyvää viikonloppua!

  ReplyDelete
 30. Miten kauniita kuvia! Mä jäin vaan katselemaan noita kuvia.. Minäkin teen itse joka vuosi joulukortit. Tänä vuonna lapsetkin saavat osallistua kun ovat jo vähän isompia siihen hommaan :)

  ReplyDelete
 31. Kiitos ihanasta blogistasi niin kaunista ja seesteistä. Olen ihaillut sitä jo pitkään, nyt kun olen saanut jotain omaakin aikaiseksi uskallan lähetellä myös näitä kommentteja. Ihania kuvia, oma kotini on vanha maalaistalo runsailla talonpoikais väreillä..tykkään siitäkin, kaikkeahan ei voi saada :)t. jaana

  ReplyDelete
 32. Anu jäljillä olet kalenterin suhteen :) Kortit tosiaan on tehtävä tässä viheessa että ei sitten tarvitse hoppuilla :)

  Elina harmaata on ollu ja miten ihanalta tuntuikin perjantaina kun aurinko kävi kurkkaamassa :)

  Sanna harmaudella on tosiaan se ikävä puoli että imee ylimääräiset voimanrippeet ja energia jää käytettäväksi pakollisille asioille :)

  ReplyDelete
 33. Sanna kiva kun eksyit ja tervetuloa :)

  -J- kaunis kiitos sinulle. Miten kiva että pienet kätöset pääsevät askartelemaan joulutervehdyksiä :)

  Jaana Kiva kun uskaltauduit kommentoimaan ja kiitos kannustavasta palautteesta. Värit on ihania pidän kovasti. Olen työssäni keskellä aika voimakkaita värejä ja kotona vastapainoksi olen valinnut rauhallisempia vaihtoehtoja. Tulen mielelläni kurkkaamaan sivuillesi :)

  ReplyDelete

Kaunis kiitos viestistäsi.