Saturday, November 06, 2010

Naistenilta


Viikko vierähtänyt viikonlopun puolelle. Kiireisen viikon päätteeksi oli kiva viettää naisteniltaa.
Miesväki oli keksinyt omaa tekemista perjantai-illaksi ja meille kokoontui 15 nuorta naista pohtimaan naiseutta.
Ihaninta illassa oli se että naiset olivat kummankin puolen 20 ja kiinnostus aikuiseen naiseuteen kasvaminen. Paikalle oli kutsuttu naislääkäri alustamaan ilta. Aiheina oli riittävyys, oman elämän rakentaminen ja tunteista puhuminen jne. Keskustellen ja pohtien ilta eteni, jokainen sai jotain pientä ja suurempaa oivallusta mukaansa. Sydämeni sykkii nuorille ja olinkin aivan myyty heidän seurassaan :)

Miten tärkeää onkaan että yhdessä saa keskustella ja pohtia sekä peilata elämäänsä. Iloitsin illasta niin että tästä täytyy ottaa tapa. Koota nuoria yhteen kavereineen sekä muutama aikuinen paikalle ja keskustelu on valmis :) Suosittelen!

Työpäivän päätteeksi ei jäänyt kovin aikaa kun ovikello jo kilkutteli puoli seitsemältä, joten kuvia en ehtinyt napsia.
Muutaman kuvan nappasin kattauksesta. Tarjolla oli mozzarella sekä fetapirakkaa, kanasalaattia, leivät ja levitteet. Jälkiruuaksi suklaamoussea ja hedelmiä, juotavana seljankukkavirvoketta :)

Piirakan ohjeen ajattelin jakaa ihan ilman kuvaa :)

Pohja; 50 sulatettua voita, 1dl vettä, 2 1/2 dl vehnäjauhoja, 1/2 tl suolaa ja 2 tl leivinjauhetta.

Fetapiiraaseen laitoin fetaa, aurinkokuivattuja tomaatteja ja oliiveja.
Mozzarellapiiraaseen tuli mozzarellaa, tuoretta tomaattia ja basilikanlehtiä.

Piiraiden päälle tuli hieman juustotaastetta ja munamaitoa suhteella 3 munaa ja 2 dl maitoa.
Uunissa puolisen tuntia ja asteita oli 200.

PS. pohja riittää yhteen pyöreään vuuanpohjaan, samoin munamaito.


Viime aikoina olen oppinut että postikin voi tuoda kauniita ja ihania asioita :) Viime viikolla ylitöistä kotia tultaessani pöydällä odotti paketti jonka lähettäjä oli Taru  Sort of pinkistä.  Kukkanen liitty haasteeseen johon tartuin ja palaankin aiheeseen piakkoin :) Kaunis kiitos Taru tästä kauniin kauniista kukkasesta! Pidän siitä tosi paljon ♥

Rauhaisaa ja voimia palauttavaa viikonloppua! Lämpimästi tervetuloa myös uusille lukijoille haluan toivottaa :)

 Marie

38 comments:

 1. Kuulostipa i h a n a l l e teidän iltanne !! Nappaan reseptilsi talteen ja toivottelen mukavaa lauantai-iltaa sinne ;)

  ReplyDelete
 2. Varmasti ihana ilta:)

  Ja tuo kruunu pöydässä, kaunis!

  ReplyDelete
 3. Tosi kivalta kuulosti, sekä itse ilta että tarjottavat! Tuo kruunukoriste on kaunis <3

  Mukavia hetkiä myös viikonloppuunne!

  ReplyDelete
 4. Tuo naisteniltanne kuulostaa ihanalle... Miten sinä tuollaisen jutun olet keksinytkin? Kuvat on todella herkullisia! Mukavaa viikonlopun jatkoa sinulle. Blogissasi on aina yhtä mukavaa vierailla.

  ReplyDelete
 5. Anne kiitos toivotuksista :)

  Pioni ilta oli mukava ja nuoret on niin ihania :)

  Marielisa kiitos. Kotona pyöri vähän jäkälää joten jotain täytettä kruunu tarvitsi :) Pihalta löytyi loput lisukkeet :)

  ReplyDelete
 6. Nina parisuhdetyötä tehdessä on oikeastaan koko ihmisen elämänkaari tullut lähelle. Tehdään myös nuorten parissa työtä. Aloite tuli nuorilta ja mielellänihän kotini ovet avasin heille :) Mitä parmmin nuoret tuntevat itseään sitä paremmalla pohjalla seisovat aloittaessaan rakentamaan läheistä ihmissuhdetta ja perhettä.
  Ihanain palaute mitä voi saada on että viihtyy , kiitos sinulle <3

  ReplyDelete
 7. Oi, miten antoisan ihanalta iltanne kuulostaa. Ja näyttää! Mikä voisikaan olla parempaa nuorille kuin omaan itseensä tutustuminen ja ajatusten jakaminen turvallisessa ja välittävässä ilmapiirissä. Upea juttu! Sinulle Marie ihan hatunnosto vanhaan malliin tästä. Olet sen moninverroin ansainnut!!
  Sinulla on silmää kauneudelle ja sydäntä lämminhenkiselle välittämiselle.

  ReplyDelete
 8. Oho, aika hieno idea tuo ilta! Hassua, minä olen koko ajan kuvitellut että teet työksesi sisustuksia :)

  ReplyDelete
 9. Aivan ihanan kuuloinen ja näköinen naistenilta.
  Työ nuorten kanssa on varmasti antoisaa. Nykynuoret ovat niin avoimia ja luontevia keskustelukumppaneita.
  Työsi on arvokasta:)
  Mukavaa pyhäinpäivää sinulle;)

  ReplyDelete
 10. Voi kuin on kaunista kattausta, ihanaa katsella :) Todella hieno ilta teillä kuulostaa olleen, upeaa että nuorisoa kannatte sydämellänne tällä tavoin!!!

  Ihanaa viikonlopun jatkoa toivottelen :)
  Ps.Odotankin ensi viikkoa ja että jälleen näemme, -T :)

  ReplyDelete
 11. Kuulostaa tosi hyvältä idealta! Harvoimpa tälläistä tilaisuutta tarjoutuu nuoremmalle naisväelle. Keskustelunne on varmaan ollut antoisa! Mietin vaan, että miten tulit / tulitte tälläisen naisten illan ideoineeksi?

  Rentouttavaa viikonlopun jatkoa!

  ReplyDelete
 12. Voi miten hyvältä kuulostaakaan! Kauniita kuvia! Mahtava kokemus ollut varmasti nuorille naisille.

  ReplyDelete
 13. Hienoa, että järjestit tuollaisen illan nuorille naisille. Uskon, että se kantaa muistoina monen elämässä ja saattaa auttaa pahojenkin asioiden yli. Rentouttavaa viikonloppua sinullekin.

  ReplyDelete
 14. Te teette kyllä äärettömän hienoa työtä, muistan kun kerroit että teette myös avioliittotyötä miehesi kera!

  Nuo tarjoilukuvat ovat todella upeita, ihan ovat kuin Jeanne D´Arcin lehdestä- ihastelin tuota kruunua ja sitten tajusin että siellähän on varmasti sitä suklaamoussea sisällä. Upea kattaus,niin rakkaudella tehty. Teillä on taatusti ollut lämmin ja koskettava ilta!

  Rauhallista ja hyvää pyhäinpäivän jatkoa!

  ReplyDelete
 15. Varmasti ihana ilta! Ja niin kaunista, kuten aina <3

  ReplyDelete
 16. Kumpa itsellänikin riittäisi aika järjestää jotain samanlaista. Meillä kun täällä kotona pyörii lapsia ja nuorisoa ja sitten niitä nuoria aikuisiakin. Yksi neito on jo lentänyt pesästä omilleen, mutta paljon kaipailee "äidin" neuvoja..olisikin ihana ajatus koota näitä naisen alkuja yhteen, puhumista ja jakamista varmasti riittäisi..nuoremmat kun imevät kaiken tiedon mitä saavat. Täytyy oikein alkaa pohtimaan, miten sen voisi järjestää..ehkä pehmeä alku voisi olla ihon hoidon ja huolenpidon saralta, näin edesmenneenä :) kosmetologina siitä olisi helppo aloittaa ja sitten siirtyä muihin teemoihin. Super Kiitos että jaoit tämän hienon jutun meidän kanssa!

  ReplyDelete
 17. Kuulostihanmukavalta illalta ja varmasti antoi myös paljon itselle.
  On ihanaa saada puhua ja pohtia elämää mukavassa porukassa.
  Mukavan rauhaisaa sunnuntaita!
  Jaana

  ReplyDelete
 18. Voi että tuntui mukavalta idealta tuo iltanne! Jotenkin näistä teidän touhuista tulee aina niin hyvälle mielelle. Itse työskentelen nuorten parissa ja aina ajattelen, että nämä ihmiset hoitavat minua sitten, kun itse olen vanhainkodissa. Nuoria täytyy siis kohdella niin kuin haluaisin itseäni vanhana kohdeltavan. Tuollaisen illan haluaisin tarjota myös "omille" nuorilleni!

  ReplyDelete
 19. Tinttarus nyt on minun vuoro sanoa oi :) Kauniistippa osaat ajatella kanssamatkaajista, kiitos <3

  Lumikko ihan olet oikeilla jäljillä :) Olen töissä sisustuksen parissa, mutta ensikoulutukseni on sairaala alalta. Joten olen vapaalla aina tehnyt vapaaehtoistyötä. Ovat hyvä vastapari, ensinäkin itselleni ihmisten parissa tulee myötäelämistä näkee ihania saavutuksia kun tilanteista on päästy eteenpäin. Sisustus taas lataa akkujani ja siinä pääsee käsiksi luovuuden maailmaan :)

  Kiitos Maria <3

  Hanne nuoret on ihania aitoja ja rehellesiä. Työtä mistä aina jää itse ihanasti kiitoksen puolelle :)

  -T nuorten parissa itsekkin nuortuu ;) Odotan myös tapaamistamme, kiva nähdä taas ja jutella <3
  Kuvista tuli vähän niin ja näin, ajattelin antaa olla sen häiritsemättä :) Aikaa oli tasan minuutti räpsästä kuvat.

  Anne nuorten tarpeesta on ajatus kummunnut. Yksi tytöistä kaipasi tämäntyylistä iltaa ja alkoi toimimaan :) Ihanaa aktiivisuutta.

  Nonnukka kiitos ja itsekkin olin illan jälkeen pilvissä :))

  ReplyDelete
 20. Seija kiitos aina niin kannustavista ja kauniista sanoista. Tänään rentoudutaan pyykkipäivällä :)

  Aamunkukka kiitos :) Prinsessa teemalla on viikkoa jatkettu. Sinulle ja minulle nämä kuniinkallisethan kolahtavat ;) Kiitos sinulle ohjelma vinkeistä!

  Elina oli antoisa. Kyllä ihmiset on luotu vuorovaikutukseen ja olemaan yhdessä :) Antaessaan saa monin verroin, pitää tässäkin kohtaa niin paikkansa.

  Jaana oiva idea, kosmetologin taidoissa on taatusti iloa. Rohkasen järjestämään, oli niin antoisa ilta. Aikuisia tarvitaan ja tämä on se hetki kun heidän elämässään pitäisi olla läsnä, kun elämälle haetaan suuntaa niin monella sektorilla.

  Jaana yhdessä jutustelu ja pohdinta on ihanaa puuhaa. Tämän päivän ihmisten olisi hyvä pysähtyä ja käyttää aikaa aitoon keskusteluun :) Tähän voi olla kannustamassa omalta osaltani :)

  Joana juuri näin, he ovat niitä jotka aikoinaan hoitavat meitä. Ihmisen elämänkaari on kiehtova juttu, kaikella on aikansa :) Samalla saa olla kertomassa seuraavalle sukupolvelle että he ovat HYVIÄ ja tuupata jatkamaan siitä mihin itse on jäänyt :)

  ReplyDelete
 21. Hieno idea. Ilta oli varmasti onnistunut!
  Hyvää sunnuntaita ja samalla alkavaa viikkoa :)

  ReplyDelete
 22. Kunnoitettavaa työtä nuorten hyväksi - hatunnoston arvoista ja tekstistä sekä kuvista päätellen myös mukavaa. Kaltaisiasi ihmisiä jos olisi maailmassa enemmän, tämä olisi parempi paikka kaikille. Sunnuntaintoivotukset...

  ReplyDelete
 23. On se ihanaa, että joku ajattelee nuoria tuollaisella illanvietolla. Me aikuiset kun tuppaamme tuumimaan, että nuoret vaan mellastaa. :I
  Tuo kruunu sammaleineen on vallan loistava idea!! Ihastelen sitä vielä uudelleenkin!!
  Suloista sunnuntaita sinulle.

  ReplyDelete
 24. Upeaa työtä teet. Maailma on muuttunut niin monimutkaiseksi, että joskus aikuisenkin on vaikeaa käsittää kaikkea. Nuoret tarvitsevat tukea paljon enemmän kuin sitä on tarjolla. Ihailen elämän asennettasi.
  Mukavaa päivän jatkoa sinulle!

  ReplyDelete
 25. Upea tuo jäkäläkruunu. Muutenkin kaunis kattaus!

  Teillä on ollut mielenkiintoinen ilta! Liittyykö tämä työhösi, vai teetkö ns. vapaaehtoistyötä?

  ReplyDelete
 26. Naistenilta kuulostaa aivan mahtavalta idealta. Hienoa, että saitte sen myös toteutettua.

  Kaunis kattaus ja kauniit kuvat, kuten aina :-)

  ReplyDelete
 27. Onnellisia ne nuoret, jotka olivat mukana naistenillassa. Hieno idea! Olit ennättänyt järjestää tarjoikut ja kaikki.

  Oikein hyvää alkavaa viikkoa!

  ReplyDelete
 28. Kiitos Mari kaunista alkavaa viikkoa sinulle myös :)

  Pakkasakka kiitos niin kauniista sanoistasi, tässä ihan punastuu ;)

  Murupeikko nuoret on vähän eläväisempiä, sen läpi kun katsoo niin näkee paljon asioita :) Saavat myös ihanasti energiansa tartutettua :)

  Alma maailma on aika monimutkainen ja tuntuu että tämän päivän ihminen on aika monella mutkalla. Tuen tarve on tosiaan suuri niin aikuisilla kuin nuorillakin. Arvot ovat aika kovat ja siitä maksetaan kallista hintaa :( Onneksi paljon hyvääkin tapahtuu, siitä vain puhutaan harmillisen vähän.

  Nonna vapaaehtoistyötä tehdään :) Sairaala alan koulutus minulla kylläkin on ja varmaan sen kautta on syttynyt halu tehdä vapaaehtoistyötä.

  Petriina ilta oli kiva ja toivottavasti pian jotain vastaavaa :)

  Marjatta kiitos jäi suureksi puolelleni, nuoret antavat niin paljon kaunista ja piristävää elämällään :) Oikein ihanaa alkavaa viikkoa sinulle myös!

  ReplyDelete
 29. Ihanan illan olet järjestänyt! Varmasti antoisa paitsi sinulle myös nuorille, jotka iltaan osallistuivat. Todella hienoa että jaksat järjestää tälläisiä tapahtumia! Lämpöä viikkoosi!

  ReplyDelete
 30. Varmasi ihana ilta!
  Niin kauniita kuvia sinulla taas. Minäkin jäin tuijottelemaan kruunukoristetta. Aivan ihana! <3
  Blogissasi käydessä tulee aina hyvä mieli kauniista kuvista ja kauniista tekstistä. :)

  Iloa ja lämpöä alkavaan viikkoon!

  ReplyDelete
 31. Voi, mikä aivan ihastuttava idea! Nuo on juurikin niitä asioita ja mietteitä, joita itsekin omassa päässään läpi käy. Mutta on se vaan niin tärkeää saada myös sitä vertaistukea. Ja se, että teitä oli paljon eri ikäisiä, on myös kiva idea. Perspektiiviä molemmin puolin, varmasti.
  Tarjoilut kuulostaa vallan ihanilta. Laitan piiraiden ohjeet korvan taa. ;)

  Mukavaa viikkoa!

  -Päivi-

  ReplyDelete
 32. Satu Kiitos toivotuksista :)

  Esmeralda kiitos kauniista sanoista ja kiva että pidät vierailusta :)

  Päivi eri ikäiset tuovat puheen aiheisiin vilkautta. Samoin kun parisuhde työssä eri ikäisyys on suuri rikkaus :) Aiheita on kiva pohtia yhdessä ja moni asia selkeytyy ja evästä on repussa tulevaan :)

  ReplyDelete
 33. Hienoa, että jaksat tehdä noin arvokasta työtä vapaaehtoisesti! Ja vielä pidät pöydän koreana. Siinä tuntee vieras olevansa arvokas. Nuo teemat ovat tärkeitä ja hyvä, kun niistä puhutaan avoimesti. Innostusta ja voimia tähän työhösi!

  ReplyDelete
 34. Ups, nyt vasta luin tämän tekstisi. Teillä oli varmasti antoisa ilta - kuulostaa niin hienolta! Ja kiva että pidit pikkupaketista =)

  ReplyDelete
 35. Hih, ajattelin kohta tulla luoksesi kertomaan :) Tämä ei ole hyvä tapa tuoda asiaa esille, mutta halusin näyttää ja kertoa kauniista paketista muillekkin ;) Kaunis kiitos sinulle Taru :)

  ReplyDelete
 36. I'm more a visual learner. I'm having a hard time making the pie without some pictures.

  ReplyDelete

Kaunis kiitos viestistäsi.