Sunday, November 28, 2010

Lampunvarjostimesta 1. adventtiin


Tänään on saanut nauttia ensimmäisen adventin tunnelmasta. Lumikin on vielä maassa ;) Parin viikon tiiviimpi työurakka on edessä, joten ajattelin laittaa kukka asetelman keittiön pöydälle aamuja piristämään.

Löysin Tasetteja, jotka ovat yksi joulukukka suosikeistani. Laitoin asetelman vanhaan tinavatiin, sipulit peitin sammaleella. Sammaleen sekaan asettelin kasvamaan muutaman pienen mehikasvin.

Lampunvarjostimet...sitä juttua en ollut ollenkaan suunnitellut.  Tasettiasetelmaa tehdessä tuli tarvetta rautalankaan ja sitä etsiessäni törmäsin lampunvarjostimiin. Monen monta kertaa olen meinannut heittää ne roskiin, mutta viime tipassa aina pelastanut ne roskiskuormasta. Ajatus kumminkin syttyi että vuoraisin kehikon sammaleella ja laittaisin keskelle tuikun.
Ainakin kaksi kertaa pohdin laitanko kuvia tänne .... mutta onhan noita hassutuksia tullut aikaisemminkin jaettua, joten..... :))
Jossain ulkomaalaisessa blogissa olen nähnyt lampunvarjostimen kukka-asetelmassa, joten tässä vähän toisin toteutettuna.

Hurjan paljon kiitoksia kommenteistanne!  Toivotan oikein ihanaa ja antoisaa 1. Adventin aikaa ja alkavaa uutta viikkoa jokaiselle!  Voikaa hyvin ♥

Marie

Thursday, November 25, 2010

Pakkasenpurema



Heippa kaikille! Nyt se kaivattu lumi tuli tänne ihan rannikonkin tuntumaan. Kauniit lumihattarat on vuoranneet niin puut kuin rapatut kivitalot. Pieni toive on vielä jäljellä...että meri jäätyisi, näin päästäisiin tuosta kosteankylmästä tuulesta.

Kylmällä ollaan nautittu lämpimistä juomista ja villasukista :) Jämälangoille löytyi käyttöä. Kuuma lasi kun tarvitsee jotain että sen voi käteensä ottaa. Servettiä ollaan yleensä käytetty, mutta osoittautunut hankalaksi. Kudoin eri kudonta tavoilla sekä eri värein "pidikkeet" laseihin. Perheen pienempien käsiin toki liian liukkaat, mutta isommille toimivat. Lasit on Ikean suuremmat juomalasit ja kestävät kuumaa juomaa. Nyt ei sormenpäät kuumene :) Kaakaon tein tummaan suklaaseen ja maitoon, mausteeksi lisäsin vaniljasokeria ja aniksen.

Tänään olen nauttinut auringonsäteistä, lumireunaisista ikkunoita sekä tietenkin hääpäivästäni. Vuodet näyttää menevän aika nopeasti :) Kylmä ja talvinen oli ilma silloinkin. Jälkeenpäin katsottuna täytyy todeta että rohkea tyttö, ikää oli 18. Uskoa sekä päättäväisyyttä tulevaisuuten riitti, ajatuskaan elämän haastavuudesta ei käynyt mielessä. Onneksi kaikki kävi hyvin ja voi matkaa yhdessä taaksepäin katsoa kiitollisin mielin ja yhdessä kasvaneena :)

Ihanaa lumentäyteistä ja pakkasenpuremaa torstaita kaikille ♥

Marie

Wednesday, November 17, 2010

Valoa



Tervehdys! Ihanasti olette täällä käyneet ja kommentoineet. Uusia lukijoitakin on napsahtanut joten heti aluksi haluan kiittää kauniisti jokaista teistä täällä käynyttä! ♥

Pimeitä päiviä on tämäkin viikko pitänyt sisällään, mutta aletaan olla sen kynnyksellä että pimeä loska-aika on selätetty :) Jouluvalot on sytytetty Aleksilla ja nosturit nostavat viimeisiä valoja ylös. Kotonakin haen lisävaloja esiin ja ajattelin laittaa töpselit rasioihin  ja antaa sähkömittarin tikittää. Jouluvalot on mitä parhainta lääkettä  alaspainuville suunpielille ;)

Jokin aika sitten muovailin rakusavesta "lätkiä"  somisteeksi. Kaulimella kaulin pitsinauhaa saveen herkäksi kuvioksi ja leikkasin sopivan kokoiset palat. Jouluisethan nämä ei ole, mutta ajattelin tehdä pinon neutraaleja somisteita. Kuusenhavuilla tai kesäkukkasilla voi  vuodenajan tunnelmaa tuoda lahjapakettiin. Samalla "lätkiä" voi käyttää kuusen koristeena, paketeissa, kattauksessa ja ihan koruna pitempään nauhaan sidottuna.

Tänään olen iloinnut taitavasta hammaslääkäristäni. Hänellä on asenne ja palvelu niin kohdallaan! Siitäkin huolimatta että olen saanut monta puudutuspiikkiä, särkylääkkeiden varassa elelen ja peilistä katsoo hamsteri  minulla on sellainen tunne että minua on hoidettu eikä rääkätty ;) Lähimmäisyyttä parhaimmillaan.

Hyvää loppuviikkoa toivottelen ja annetaan valojen tuikkia päiviimme :)

 Vielä yhden viisaudenhampaan omistama
                 Marie

Saturday, November 13, 2010

Taateleita ja kuusia


Talven tuntua ilman lunta. Harmaata ja kylmää, mutta kaivattuja hiutaleita ei vielä näy. Kylmyys, kosteus ja pimeys on saanut vetäytymään  sisätiloihin. Talven tulo tuo iltapäiväteelle  makean nälän.
Mikäs olisikaan talvisempi herkku kuin taatalikakku. Oman ohjeeni hukkasin, mutta onneksi saman tapainen löytyi netistä, täältä.  Ohjeessa pidään siitä että taatelit kiehautetaan ja sähkövatkaimella vatkataan kuohkeaksi.  Näin kakusta tulee mehukas ja kuohkea.

Jokin aika sitten sain innon ommella kuusia käsin tehdystä paperista. Katsotaan mihin niitä joulun tullen käytän. Nyt ainakin koristeltiin kakku ja pöytä :) Isäinpäivää  odotellessa, toipilaana lepäilen ja nautin vain oleilusta.

Ihanasti blogeissa näkyy jo joulun odotus :) Käsityöläiset on päässeet vauhtiin ja miten ihana onkin kaikkea sitä luovuutta ihastella ♥  Kodeissa on tunnelmaa ja yhdessäoloa.

Kaunis kiitos ja halaus kommentin jättäneille ja  uudeksi lukijaksi alkaneille.  Lämmittävät ja saavat suunpieleni hymyyn :)

Oikein ihanaa viikonlopun jatkoa jokaiselle. Nautitaan lämmöstä ja herkuista ;)

Marie

Monday, November 08, 2010

arki


Kaunis kiitos kommenteistanne edelliseen postaukseen. Ihanan kannustavia olette :)
Täällä on ollut pyykkipäivä eilen. Viikonlopun antiikkimessuilta ostin vanhaa tekstiiliä. Niitä olen pessyt ja mankeloinut, ei sentään kaikkia noita tullut nyt ostettua ;)  Meillä käytetään vallan kangas servettejä, harvemmin minulla edes on paperisia. Tuntuu kurjalta heittää  kauniita paperisia servettejä roskiin,  joten tässä on se kiva että pese ja käytä toteutuu.

Vanha pellavahan suoristuu kivasti kun ne koneesta tultua antaa kuivua nihkeäksi, sen jälkeen kääntää rullalle ja rullat muovipussiin vetäytymään hetkeksi. Näin mankelointi tuottaa helpommin paremman tuloksen. Mankeloinnissa pellavaan tulee kaunis kiilto ja kuviointi tulee paremmin esiin.
Uudessa pellavassa ei tätä tarvetta samalla tavalla olekaan, on hieman rennompaa.

Minulla toimii olohuone silityskekskuksena. Musiikkia kuunnellen ja omissa ajatuksissani touhutessani latailen akkujani. Välillä joku perheen jäsenistä käy sohvan nurkassa istumassa ja rupattelemassa jatkaen matkaansa. Meillä silittäminen ei ole pelkästään minun touhujani, mieheni pitää myös silittämisestä :) Kauluspaidat silittyy tosi näppärästi häneltä, kaulus, mansetit olkapäät, hihat ja lopuksi etumus, selkä, etumus.

Täältä arjen keskeltä, puhtaan pyykkipinon takaa toivottelen oikein hyvää alkanutta viikkoa!

♥ Marie

Saturday, November 06, 2010

Naistenilta


Viikko vierähtänyt viikonlopun puolelle. Kiireisen viikon päätteeksi oli kiva viettää naisteniltaa.
Miesväki oli keksinyt omaa tekemista perjantai-illaksi ja meille kokoontui 15 nuorta naista pohtimaan naiseutta.
Ihaninta illassa oli se että naiset olivat kummankin puolen 20 ja kiinnostus aikuiseen naiseuteen kasvaminen. Paikalle oli kutsuttu naislääkäri alustamaan ilta. Aiheina oli riittävyys, oman elämän rakentaminen ja tunteista puhuminen jne. Keskustellen ja pohtien ilta eteni, jokainen sai jotain pientä ja suurempaa oivallusta mukaansa. Sydämeni sykkii nuorille ja olinkin aivan myyty heidän seurassaan :)

Miten tärkeää onkaan että yhdessä saa keskustella ja pohtia sekä peilata elämäänsä. Iloitsin illasta niin että tästä täytyy ottaa tapa. Koota nuoria yhteen kavereineen sekä muutama aikuinen paikalle ja keskustelu on valmis :) Suosittelen!

Työpäivän päätteeksi ei jäänyt kovin aikaa kun ovikello jo kilkutteli puoli seitsemältä, joten kuvia en ehtinyt napsia.
Muutaman kuvan nappasin kattauksesta. Tarjolla oli mozzarella sekä fetapirakkaa, kanasalaattia, leivät ja levitteet. Jälkiruuaksi suklaamoussea ja hedelmiä, juotavana seljankukkavirvoketta :)

Piirakan ohjeen ajattelin jakaa ihan ilman kuvaa :)

Pohja; 50 sulatettua voita, 1dl vettä, 2 1/2 dl vehnäjauhoja, 1/2 tl suolaa ja 2 tl leivinjauhetta.

Fetapiiraaseen laitoin fetaa, aurinkokuivattuja tomaatteja ja oliiveja.
Mozzarellapiiraaseen tuli mozzarellaa, tuoretta tomaattia ja basilikanlehtiä.

Piiraiden päälle tuli hieman juustotaastetta ja munamaitoa suhteella 3 munaa ja 2 dl maitoa.
Uunissa puolisen tuntia ja asteita oli 200.

PS. pohja riittää yhteen pyöreään vuuanpohjaan, samoin munamaito.


Viime aikoina olen oppinut että postikin voi tuoda kauniita ja ihania asioita :) Viime viikolla ylitöistä kotia tultaessani pöydällä odotti paketti jonka lähettäjä oli Taru  Sort of pinkistä.  Kukkanen liitty haasteeseen johon tartuin ja palaankin aiheeseen piakkoin :) Kaunis kiitos Taru tästä kauniin kauniista kukkasesta! Pidän siitä tosi paljon ♥

Rauhaisaa ja voimia palauttavaa viikonloppua! Lämpimästi tervetuloa myös uusille lukijoille haluan toivottaa :)

 Marie

Tuesday, November 02, 2010

Enkelin siipien havinaa




Leppoisa ilta takana. Kiva istuskella sohvalla ja suunnitella tulevaa. Tällä erää mielessä oli joulukortit.
Kortit on minun jouluvalmiseluiden heikoin lenkki. Osuu jotenkin työkiireiden kanssa samaan saumaan ja sitä myöten helposti karsiutuu listalta, jos en ole ajoissa suunnitellut asiaa. Lahjoja kyllä mielelläni jakelen ja siihen jääkin onneksi aikaa. Viimevuoden mallilla mennään, enkelin siipien havinaa.
Leikkasin siipiä käsin tehdystä paperista. Reijitin kortit ja nauhat pujottelin, siten kortin saa roikkumaan haluamaansa paikkaan. Osoitteiden etsiminen onkin sitten  koko perheen puuhaa :)

Pipareitakin ensi satsi leivottu, tekeillä olevaan joulukalenteriin.  Perinne varmaan josta ei koskaan luovuta ;)  Eihän hyvästä kannata luopua?

Harmaassa mennään, mutta onneksi valonpilkkuja päiviin siitäkin huolimatta mahtuu. Tsemppiä arkeenne! :)

♥ Marie