Sunday, January 23, 2011

Quinoa


Quinoa-sämpylöillä on tänään käynnistytty päivään. Tein taikinan eilen illalla valmiiksi ja nostin kulhon jääkaappiin yöksi. Aamulla oli odottamassa taikina paistamista.
Lämpimin eväin jaksoi lähteä ulkoilemaan. Merenrantaa on taas kierretty ja ihailtu, joissain kohdissa tulee ääretön olo. Jäätä ja valkoista silmien kantamattomiin, siitä voisi nauttia pitkään. Nautin tammikuun kiireettömyydestä siitä että ehtii lukemaan, ulkoilemaan, ruoka saa muhia uuniissa tunteja ja yhteisille ruokahetkille jää runsaasti aikaa. Hetken näiden kuvien jälkeen minulla oli seurana iloista väkeä pöydässä. Selostivat ja juttelivat niin keskittyneesti etteivät huomanneet kameraa, näin sain heistä kivoja kuvia valokuvakansioon :)

Esikoisen musiikkikilpailua on seurattu sekä jännitetty :)  Tulos siivitti nuorukaisen jatkoon ja samalla matkan Varsovaan. Perheenä alettiin suunnitella reissua, olisi kiva päästä matkaan kannustamaan sekä kiertämään Varsovaa. Nähtäväksi jää onnistuuko :)

Quinoa-sämpylät onnistuu helposti seuraavalla ohjeella.

1/2 paketti hiivaa,  4 dl vettä, 3 dl keitettyjä quinoita, 1 l spelttijauhoja ja 1 tl suolaa.

Liota hiiva veteen (kylmään jos nostatat yön yli). Sekoita loput aineksista joukkoon ja työstä taikina kevyesti. Laita jääkaappin nousemaan yön yli tai jos paistat heti  anna taikinan nousta tunnin.
Noston jälkeen käsittele taikinaa mahdollisimman vähän, ettei ilma häviä taikinasta. Sämpylöitä tulee yhdestä annoksesta 12 kappaletta. Annoin sämpylöiden kohota pellillä sen ajan kun uuni lämpeni sopivaksi. Paista sämpylöitä 15 minuuttia 225 asteessa.

Quinoasta voit lukea enemmän täältä. Itse olen ihastunut  ja kokeillut sitä riisin korvikkeena sekä erilaisissa seoksissa. Nyt ylijääneet  päätyivät sämpylöihin. Sämpylä on aika ruokaisia kun sekä speltti että quinoa on proteiinipitoista.
Quinoata löytyy  ihan S-marketin hyllyltä,  gogreen-tuoteperheestä.

Sunnuntai-iltaa viettämään alkamani projektin pariin. Aloitin käsityön josta myöhemmin lisää....taitaa mennä vuosi ennen kuin valmistuu, mutta joku päivä kerron valmistumisesta ;)

Mukavaa iltaa teille ja nautitaan uudesta alkavasta viikosta!

Marie

55 comments:

  1. Kauniita kuvia!♥
    Quinoa on minulle tuttu ruuanlaitosta, mutta enpä olekkaan koskaan leiponut siitä mitään. Kopsasin ohjeesi, ja kokeilen jonakin päivänä noita herkullisen näköisiä sämpylöitä kun aineetkin löytyvät.
    Onnea esikoiselle hyvästä menestyksestä musiikkikilpailussa. Toivottavasti pääsette koko perhe reissuun mukaan!

    ReplyDelete
  2. Tunnelmallisia kuvia, itsekin tykkään katsella merelle, talvella ja kesällä.
    Tammikuu on todella hyvä kuukausi rauhoittumiselle, ei ole joulukiireitä, talvi on jotenkin armollinen..minulle kun iskee se puutarha ähky :) iso piha ja en oikein klaaraa sitä mitenkään :)
    Hyvää alkavaa viikkoa!

    ReplyDelete
  3. Kauniita kuvia taas! Ja sämpylät näyttävät oikein herkullisilta. Kaivari on ihana paikka kävellä ja katsella merelle, olipa sitten kesä tai talvi. :-)

    ReplyDelete
  4. Rauhoittavia kuviasi katselemassa ...

    ReplyDelete
  5. Aivan ihania kuvia, pääsisikin (edes piipahtamaan) merenrannalle!! Herkullisennäköisiä sämpylöitä! Quinoaa en ole koskaan kokeillut, voisi olla aika...?

    ReplyDelete
  6. Ihanan tunnelmallisia kuvia! Nautin myös erityisen paljon meren läheisyydestä, ja nuo ulkokuvasikin ovat tosi vaikuttavia. Siinäpä annos Suomen kauneutta.

    Onko sinulle tuttu Emmer? Tuota viljaa ovat Malmgårdin Creutzit lähteneet viljelemään, ja taitavat olla ainoat, jotka sitä Suomessa tällä hetkellä viljelevät. Emmer on vielä spelttiäkin vanhempi / perinteisempi viljalaji. Tuossa mainitsemassani Malmgårdin kartanossa ollaan tosi kiinnostuneita perinneviljelystä sekä luomutuotannosta (myös oma olutpanimo löytyy : )

    Malmgård on siis täällä meideän nurkilla itäisellä uudellamaalla (ent. Pernajan kunta).

    ReplyDelete
  7. Ihanat kuvat ja ihana tunnelma välittyy tänne asti! Olisikohan jo kevättä ilmassa!

    Täällä on hiihdetty ja luisteltu, ja harmaa matalapaine tuntuu menneeltä.

    Mukavaa viikkoa ja onnea muusikolle!

    ReplyDelete
  8. Kiitos taas ihanan tunnelmallisista kuvista. Mukavaa alkavaa viikkoa sinullekin!

    ReplyDelete
  9. Titti kiitos :) Sämpylöistä tuli mehukkaat joten jatkossa keitän aina hitusen ylimääräistä , jotta voi taikinan joukkoon sujauttaa :) Toivotaan että päästään reissuun, lähinnä kiikastaa lomapäivistä.

    Jaana tammikuu antaa kivasti aikaa uusille puuhille. Kirjapinot pienenevät ja ylimääräinen tavara saa liikettä :) Enää ei ole montaa hetkeä puutarha touhuille ja siihen että luonnon heräämistä henkiin saa seurata päivä päivältä.

    Absolutely kaivari on kaunis jokaisena vuodenaikana. Nyt kiva kun pääsee jäitä pitkin kävelemään. Vielä kun kevätaurinko tekee tuloaan niin asun rannassa ;)

    Ainosofia <3

    ReplyDelete
  10. Onnea muusikolle jatkoonkin!
    Sämpyläohjeesi meni "ihan kohta kokeiltavien" laatikkoon. Spelttiin olenkin jo ehtinyt ihastua: laitoin uunipuuron spelttihelmistä, tulos oli riisi- tai ohrapuuroa maukkampi.
    Kuvasi ovat hyväätekevän kauniita. Taas.

    ReplyDelete
  11. Herkulliselta ja ehdottomasti (taas kerran) kokeilemisen arvoiselta vaikuttaa sämpyläreseptisi! Harmi vain kun itsellä on nyt hiilihydraatit pannassa toistaiseksi, mutta kunhan meno tästä taas normalisoituu, niin resepti pääsee kokeiluuni... :)

    Kauniita kuvia, niin keväistä fiilistä jo - etenkin tuossa toisessa otoksessa! <3

    Onnittelut hienosta menestyksestä lapsellenne - ja toivotaan todellakin, että koko perheellä pääsette kannustamaan häntä jatkossakin, Varsova on aivan varmasti kokemisen arvoinen!

    Ihania hetkiä alkavaan viikkoosi!

    ReplyDelete
  12. Mä jäin aivan tuijottamaan tuota laiturikuvaa, aivan mahtava kuva!
    Kyllä ois varmasti ihana kokemus lähteä katsomaan kilpailua ja kannustamaan :) Onnittelut esikoiselle jatkoon pääsystä!

    ReplyDelete
  13. Mukavaa iltaa ja alkavaa viikkoa ainullekin :)

    ReplyDelete
  14. Meilläkin oli tänään ohjelmassa sämpylöiden leivontaa, iltapalaksi tosin. Tammikuun tunnelmista tykkään myös, kuten sinäkin.
    Blogissasi on aina niin upeat kuvat ja ihanan rauhallinen tunnelma! Kiitos siitä!

    ReplyDelete
  15. Piipahdus täällä sai oloni taas niin hyväksi.Kiitos Marie♥
    Hyvää tammikuun loppusuoraa,
    Maria

    ReplyDelete
  16. Minulle aivan uusi tuttavuus. Kiitos reseptistä.

    Ihanan keväinen valo kuvissasi!

    Kaunista alkavaa viikkoa sinullekin!

    ReplyDelete
  17. Heidi kiitos :) Jospa pääsisitkin merenrantaan pian!
    Kannattaa kokeilla, meille tullut ihan tavaksi ;)

    Anne ilolla otan vastaan vinkkisi ja tutustun sekä tuotteeseen että tilaan. Kiva kun jotkut haluavat vielä yrittää kaikesta vastustuksesta huolimatta ja siitä syystä onkin kiva tukea pientilallisia jos vain suinkin mahdollista :)
    Meri on kaikkina vuodenaikoina kutsuva ja ajatuksia herättävä. Tosiaan Suomea parhaimmillaan :)

    Nonna harmaus tuntuu siirtyvän kevään odotukseksi. Talvilajeista täälläkin nautittu, viikonloppu suosi ihanalla kelillä :)

    Bean emäntä kiitos <3

    ReplyDelete
  18. Kiva päättää sunnuntai näin kauniisiin kuviin! Ihania kukkiakin olet laittanut ja vielä niin keväisiäkin!

    ReplyDelete
  19. Kauniita tunnelmia ja iloisia hetkiä.
    Iloisuutta myös tulevaan viikkoon!

    ReplyDelete
  20. Ihanan lempeitä kuvia :) Itsekkin pidän quinoasta ja bonggasin juuri reseptin jossa sitä oli käytetty muffinsseihin. Sämpyläresepti kuulostaa hyvältä:) Mukavaa alkavaa viikkoa!

    ReplyDelete
  21. Mukava resepti, olen kova sämpyläfani, joten uudet ohjeet tervetulleita! Mitä soitinta lapsesi soittaa? Kitaran muistan jollain olevan.Iloa uuteen viikkoon:)Täällä ollaan vielä flunssassa:(

    ReplyDelete
  22. Kauniita merenrantakuvia! Kiitos sämpyläreseptistä -ei turhaan sanota, että kvinoa on jumalien ruokaa! Aika taivaallista puuronakin.

    Reipasta alkavaa viikkoa!

    ReplyDelete
  23. Onnea soittajalle! Ja ihania kuvia taas, ihan rupesi tekemään mieli lämpimäisiä...

    ReplyDelete
  24. Pirkko uunipuuroa en olekkaan hetkeen tehnyt. Täytyykin kokeilla :)
    Peukkuja täällä tosiaan pidellään, taitaa olla loppukilpailu Saksassa. Varsova houkuttelee ja sen vanha arkkitehtuuri.

    Marielisa speltti ei tosiaan taida käydä ruokavalioosi, mutta käsittääkseni qvinoa on sallittua :) Kevät reissu olisi tervetullut joten lomapäiviä töihin sumplimaan :)

    J laituri on kaivarissa kiva niin talvella kuin kesälläkin :) Useasti siellä kesäisin piipahdan.

    Laura kiitos <3

    Marleena kävin kurkkaamassa herkullisia sämpylöitäsi :) Tammikuun tunnelmat on ihania, taidan tosin olla kallellaan vähän jokaiseen vuodenaikaan ;) Kiitos kauniista sanoistasi.

    Maria kiva kun piipahdit ♥

    Joana kevätpuolen pilkahduksia on jo ilmassa. Tammikuustakin enää jäljellä vain muutama päivä :)

    ReplyDelete
  25. Varsova on mielenkiintoinen kohde, piipahdin kerran, mutta aika oli rajallinen, joten paljon näi näkemättä. Ehkä kuulen sitten sinulta joskus lisää, jos reissuun lähdette...Hyvää alkavaa uutta tammikuista viikkoa!

    ReplyDelete
  26. Quinoa on uusi tuttavuus ja voisikin tuota reseptiä kokeilla, kiitos!
    Onnea esikoisen jatkopaikasta, miten mahtavaa. Ja hurjan jännittävää. Voin vain kuvitella näin äidin perspektiivistä! =) Toivottavasti pääsette matkaan. Mukavaa alkavaa viikkoa!

    ReplyDelete
  27. Kultsin kämppä tuo oli paljon sanottu, kiitos :)

    Marina kiitos, kävin juuri kurkkaamassa luonasi ja toivotan oikein hyvää lomaa sinulle!

    Heidi valoa alkaa onneksi olla päivällä hitusen paremmin :) Muffinsseissa olisikin kiva kokeilla käyttää kuinoa, sämpylöihin toi kivasti mehukkuutta.

    Peurankello oikein muistat, kitara on soitin jota meillä ahkerasti soitetaan :) Nautin puuhailla kotona kitaran säestyksellä. Joskus iltaisin nukahdankin sulosointuihin :)
    Sämpylöitä on kiva leipoa, meilläkin leivotaan leipää paljon viikon aikana. Toivottavasti flunssapöpöt on pian teissään ja kevätaurinko tulisi piristämään :)

    Amelia tuossa on hyvin asia ilmaistu :) Herkustahan on kyse. Puurona en ole vielä kokeillut. Iloa viikkoosi!

    Liinu soittajaa ollaan tuuletettu ja lisää jännitystä tiedossa :)

    Intianminttu en ole koskaan käynyt Varsovassa, kaupunki on kyllä aina kiehtonut, toivotaan parasta :)

    ReplyDelete
  28. Dahlia äidillä riittää jännitystä. Tuntuu että uusia vaiheita tulee nopeammin kuin pysyy perässä :)
    Kivaa seurattavaa on se että nuorukainen on löytänyt harrastuksen josta nauttii.

    ReplyDelete
  29. Voi miten kauniita kuvia voi saada sämpylöistäkin :) Ovat varmasti todella maukkaita.

    Tuoreen sämpylän tuoksu on yksi ihanimmista varsinkin tällaisina sunnuntaisina pakkaspäivinä :)

    Mukavaa alkavaa viikkoa!
    -Sanna

    ReplyDelete
  30. Ihanan tunnelmallisia kuvia jälleen! ♥
    tekisipä mieleni kokeilla ohjettasi. :)
    Iloa alkavaan viikkoon!

    ReplyDelete
  31. Din blogg är fylld med smärtsamt vackra bilder!! Mari.

    ReplyDelete
  32. Quinoa on ihan uusi tuttavuus, mutta seuraavalla kauppareissulla aion tarkistaa löytyisikö meidän pikkukaupungin ruokakaupasta ja kokeilla sämpyläohjetta. Ihania, tunnelmallisia kuvia taas!

    ReplyDelete
  33. Kauniita talvisia maisemia. Ihanan rauhallinen tunnelma.
    Onnittelut nuorukaiselle jatkopaikasta ! Ihana varmasti suunnitella yhteistä kannustusmatkaa ja paikka on varmasti täynnä ihastuttavia nähtävyyksiä.
    Ihanaa alkanutta viikkoa sinulle !

    ReplyDelete
  34. Oih näitä upeita kuviasi...niissä on niin ihana tunnelma : )
    Mukavaa viikkoa !

    ReplyDelete
  35. Miten ihana merenrantakuva. Merimaisema on niin voimauttava. Kiitos sämpyläohjeesta, laitan talteen. Toivottavasti Varsovan matka toteutuu. Itse olen lähdössä pienelle matkalle Krakovaan toukokuussa.
    Mukavaa talviviikkoa!

    ReplyDelete
  36. Quinoa on minulle uusi tuttavuus, pitääkin perehtyä asiaan paremmin sillä sämpyläsi näyttivät suussasulavilta! Ihania merenrantakuvia. Helsingistä jäin kaipaamaan merta, rannoilla oli ihana kävellä.

    ReplyDelete
  37. Sanna tuoreen leivän ystävänä tulee aika usein leivottua ja pakkasella maistuu erityisesti. Tänään eväsnyssykän töihinkin kannoin :) Herkullisia kuvia olet myös itse ottanut, niiden äärellä huokaillen olen istunut :)

    Esmeralda kiitos :) Iloa sinulle myös alkaneeseen viikkoon <3

    ElliS toivottavasti onni on myötä kauppareissullasi :) Kauppalistaani minäkin rapsutan uuden tilauksen ;)

    Sinisen talon kuulumisia pieni reissu alku keväästä ei olisi ollenkaan hassumpi ajatus. En ole ennen Varsovassa käynyt joten kiva olisi lähteä reissuun :)

    Sariw kiitos ihana :)

    Johanna merenrannassa akut latautuu on sitten kesä tai talvi. Joskus olen miettinyt että miten sitä sisämaahan tottuisikaan....
    Krakova on varmasti nähtävän arvoinen, mielenkiinnolla odotan kuulumisia reissusta :)

    ReplyDelete
  38. Satu merta jäisin itsekkin kaipaamaan jos täältä pois muuttaisi. On jotenkin niin voimakkaasti koko ajan läsnä. Tutustuppa quinoaan mielelläni kuulen mitä olet mieltä :)

    ReplyDelete
  39. Voi miten kaunis blogi...jotensakin niinku rauhansatama:) Heti lukijaksi naps! Tervetulloo Lovvisallekin:)

    ReplyDelete
  40. Näitä sämpylöitä pitääkin ehdottomasti koettaa..:))
    Ja onnittelut esikoisellenne jatkopaikasta!!
    Ja toivotaan, että myös teidän matkanne Varsovaan mukaan onnistuu... varmasti olisi ihana kokemus, olla mukana seuraamassa häntä.
    kauniita kuvia olet ikuistanut!!
    Myös sinulle toivottelen mukavaa uutta ihanaa viikkoa ja tsemppiä käsityö projektiisi!!!
    Lämmöllä Jaana

    ReplyDelete
  41. Kuvasi ovat kuin matka hiljaisuuteen!<3 KAUNISTA!!

    Voi, mahtavaa!!! ONNEA nuorukaiselle ja TSEMPPIÄ JATKOON!!!

    ReplyDelete
  42. Lovviisa kiitos kauniista tervehdyksestä ja kutsun otan mielelläni vastaan :)

    Jaana kiitos toivotuksista. Käsityö haasteeni parissa olen tänäänkin iltaa istunut :) Sinulla oli syntymässä kaunis peitto, ihastuin.

    Marge kaunis kiitos sinulle....hetki hiljaista kun hääräilin keittiössä, mutta aamiaiselle huudon kajahdettua ilmaan keittiössä hiljaisuus hiipii taka-alalle ;)

    ReplyDelete
  43. Wou, kuulostaapa mahdollinen Varsovan matka upeelta. Onnea sinne esikoisellenne!

    Sämpylät näyttää sikahyviltä.
    Ja kuvat, jälleen kerran ♥

    Blogissani olis sulle jotain ;)

    ReplyDelete
  44. Hei vaan!

    Eksyin jotain ihmeellistä kautta kauniiseen blogiisi; aivan upeita kuvia niin kodistasi kuin sen ympäristöstä! Liityin heti lukijoihisi. ;-)

    Oikein mukavaa tiistai-iltaa sinulle!

    Toivoo: Sari Puumulista täältä Hämeestä

    ReplyDelete
  45. Onnenkyynel kiitos lämmittää mieltä <3

    akissfromthepast iloinen kiitos ja kumarrus :)

    Puumuli Hei :) Kiva kun eksyit seikkailullasi. Lämpimästi tervetuloa lukijaksi :) Hyvää tiistai-iltaa hämeeseen myös.

    ReplyDelete
  46. Hittade din blogg via Norrfrid i Sverige! Vilken underbar blogg! Dina bilder är de vackraste jag sett på länge! Så vackra arrangemang! Jag gillar din stil! Hit kommer jag snart igen och jag vill gärna länka din blogg till min om jag får!

    ReplyDelete
  47. Voi mikä valloittava päivitys taas kerran! Sieluni ja silmäni lepäävät blogissasi hektisen arkeni keskellä. Kiitos kaunis!
    Kerrot olevasi ammatiltasi sisustussuunnittelija. Oletkohan ammattiasi vastaavassa työssä? Jos olet, niin pääsetkö toteuttamaan tätä ihanaa, kaunista osaamistasi, vai "joudutko" tekemään kylmän moderneja tiloja - heh, ehkä hiukan asenteellinen kysymys :)...ei niin että moderni olisi aina kylmää, mutta ymmärrätkö mitä tarkoitan? :)

    t. Sini

    ReplyDelete
  48. Designe tack för dina fina ord! Du har en underbar blogg med fantastiskt vackra och inspirerande bilder! Vi länkar varandra givetvis! Vi ses :)

    Tack snälla Anna :)

    ReplyDelete
  49. Sini vanhassa ympäristössä pyörin päivät. En osaisi olla päivää modernissa ympäristössä :)) Vanhaan voin tuoda kyllä jotain modernia, mutta lähtökohta on aina vanhasta käsin ;) Ymmärrän hyvin mitä tarkoitat :)) Kiitos kaunis kun kävit piipahtamassa ja piristämässä <3

    ReplyDelete
  50. Voi miten ihanat kuvat täällä on taas!!! <3

    ReplyDelete
  51. Koko viikon olen käynyt ihailemassa näitä kuvia ja tunnelmia. Tuo raaka-aine onkin minulle ihan vieras.
    Levollista hyvän mielen pyhää,
    Anu

    ReplyDelete
  52. Viivu kiitos <3

    Anu kiitos. Tunnelmia olen itsekkin viime viikon pohtinut ja ammentanut materiaalia sisuksiini eri suunnilta :) Kiitos toivotuksista <3 Sitä samaa toivon sinulle!

    ReplyDelete

Kaunis kiitos viestistäsi.