Thursday, June 02, 2011

Luonnon kulku


Luonnossa tapahtuvat heräämiset etenee vauhdilla. Osan niin kauniista kukinnoista on takana päin. Ihanat valkovuokot ovat jo kukkineet täällä. Muutama kuivahtanut sellainen muistuttaa vielä kransissa raikkaasta kevättuulesta ja luonnon heräämisestä. Onneksi luonto herää porrastetusti ja ihailtavaa jää koko kesäksi :)

Nyt on yllättäen ihanan lämmintä, jopa täällä meren äärellä. Lokit pesivät tällä hetkellä joten nyt on liikuttava varovasti yhteentörmäyksien välttämiseksi. Satuin eilen kävelemään liian läheltä pesää ja sain kiukkuisen emon kimppuuni, ei kiva :(  Onneksi pari ohikulkevaa naista tuli apuuni ja tiesivät uuden naapurinsa tavoista :))

Luonto kutsuu ulos tänäänkin. Ennen lähtöä halusin käydä täällä toivottamassa oikein kaunista ja lämmintä helatorstaita!

Marie

27 comments:

 1. Oikein kaunista helatorstaita myös sinulle! On todellaakin ihanaa kun koko ajan luonnossa tapahtuu uusia iloisia asioita. Harmi että omenapuiden kukat ovat ihailtavana vain niin hetken aikaa. Niitä minä erityisesti ihailen:)

  ReplyDelete
 2. Mirva omenapuiden kukat ovat kruunu kaiken kukkivan keskellä. Meillä kukki omenapuu vain muutaman päivän, kova tuuli vei terälehdet. Onneksi vielä riittää kukkia ihailtavaksi, täällä syreenit avutuvat tällä hetkellä.

  ReplyDelete
 3. Kauneinta helatorstaita myös sinulle ♥

  ReplyDelete
 4. Underbart vackra bilder!!!!
  Ha en fin dag!
  Kramar Kathrine
  Fågel Blå

  ReplyDelete
 5. Oikein suuremmoista helatorstaita sinullekin! Ja kiitos taas ihanasta postauksestasi, on ilo käydä täällä!

  ReplyDelete
 6. Pitkästä aikaa täällä, aina yhtä levollista laskeutua tänne! Luonto on kauneimmillaan juuri nyt, ehkä ehdimme nauttia siitä kun muuutaman päivän vapaus nyt on edessä. Näin toivoen,
  Eija

  ReplyDelete
 7. Mukavia ulkoiluhetkiä sinne. Kiukkuinen lokki ei varmaankaan ole mukava tuttavuus :) Onneksi selvisit tilanteesta ilman haavereita.
  Meillä kukkii vasta tuomi, levittää huumaavaa tuoksuaan koko pihaan. Nautin tuoksusta täysin rinnoin. Ulos on tosiaan lähdettävä ja toivottava ettei sade taas yllätä kesken hommien :)
  Piupau

  ReplyDelete
 8. Elämyksellistä helatorstaita! Hyvin kaunis kaappi sisuksineen sulla :)

  Ja tämä alkukesä... en oikein taida pysyä perässä, tuntuu siltä. Käyskentelin juuri puutarhassa (jota en tähän aikaan ehdi koskaan tehdä) ihastelemassa. Ja samalla kartoittamassa rikkaruohotilannetta. Taistelen karhunköynnöstä ja jotakin toista, jonka nimeä en tiedä, vastaan raivoisasti.

  Tuntuu ettei ehdi edes huomata kaikki kukkia, kun ne jo ovat kukkineet pois. Unikoitani odotan malttamattomasti. Kaunista kesäkuuta sinne!

  ReplyDelete
 9. Voi ei, voin vaan kuvitella ne kauhun tuntemukset kun sait lokin kimppuusi. Harmillista.

  Mukavaa helatorstaita sinulle!:)

  ReplyDelete
 10. Miehenikin oli eilen töistä lähtiessään saanut lokki pariskunnan niskaansa. Hän kertoi sen myös olleen kamala kokemus. Mukavaa helatorstaita sinulle :)

  ReplyDelete
 11. Ihana mieheni palasi veneenlaittopuuhista syreenioksan kera. Oli tuumannut, että voisin vaikka tykätä. NO TYKKÄÄN! Sekä miehestäni, että huumaavan ihanan tuoksuisesta syreenistä.

  Meidän lokit tuolla kattoterassimme naapurissa ovat kyllä huomattavasti kohteliaampia. Eletään sulassa sovussa. On se - raskasta, olla vanhempi ja yrittää saada jälkikasvulleen suotuisat olosuhteet kasvaa täysipainoisiksi yksilöiksi, kun alati on joku tunkemassa reviirille ;-)

  Pistäpäs kuules osotteesi tulemaan sähköpostiini, että tiedän, minne Pikkun yllätyspalkinnon postitan!

  Helatorstaiterveisin,
  Helmi

  ReplyDelete
 12. Hyvää helatorstaita sinulle! Me saimme tänään perheen yhteisellä aamukävelyllä poimia jo peltokukkia mm. puna-ailakkia ja puna-apilaa. Sireenit kukkivat ja pihassamme iirikset alkavat myös olla kukassaan. Tuli niin kesäinen olo.

  ReplyDelete
 13. Kaunista ja kesäistä helatorstaita myös sinulle♥

  ReplyDelete
 14. Kiitos jälleen kauniista postauksesta! :)
  Luonnon kiertokulku on mielenkiintoinen. Keittiömme ikkunan takana kasvaa kaunis tuomi ja olen ihaillut sen kukkivaa kauneutta viime päivinä. Eilen täällä oli kova ukkosmyrsky. Tuuli ja raesade ravisteli tuomesta kaikki kukinnot maahan... harmittelin aluksi, mutta sitten ajattelin että näinhän sen pitikin mennä; kevät muuttui kesäksi. Nyt tuomi on " vapaa" kevätkukinnasta ja ilahduttaa meitä kesä-puvullaan siihen saakka, kunnes muuttuu jälleen syksyn väreihin :)

  Ihanaa helatorstaita sinulle <3 !

  Sisko

  ReplyDelete
 15. Jotenkin tulee aina hiukan surumielinen olo, kun ensimmäiset kevään kukkijat ovat kukkineet; sini- ja valkovuokot, hedelmäpuut sekä tuomi. Taas pitää odottaa kokonainen vuosi, että pääsee niitä ihailemaan! Syreeni alkaa meillä olla täydessä kukassa - viikonloppuna täytyy muistaa nuuhkia sitä kunnolla, varastoon. :-)

  Mukavaa vkonloppua sinulle!

  T. Sari Puumulista

  ReplyDelete
 16. Kukkien avautuminen on meillekin eräänlainen kesäkalenteri. Siinä vaiheessa kun syysleimut puhkeavat kukkaan, iskee paniikki: kohta tämä kesä on ohi! Leskenlehdet ja pääskysten äänet (joita kuuluu nytkin taustalla) ovat parasta mitä tiedän!

  ReplyDelete
 17. Aurinkoista loppuviikkoa sinulle.

  ReplyDelete
 18. Your blog is so lovely. I am happy to have you as a follower on my blog.
  Elizabeth

  ReplyDelete
 19. Kauniita tunnelmallisia kuvia!
  Kevät on suosikki vuodenaikani...kaikki herää eloon ......vihreätä, aika on kuin kukkiva paratiisi!

  ReplyDelete
 20. Kauhistus niitä lokkeja. Onneksi sait apua hätistelyyn.
  Portaittainen kesän herääminen pitää jatkuvan mielenkiinnon ja innostuksen yllä. Koko ajan on seurattavaa. Siitä saadaan nautiskella.
  Oikein valoisaa pyhää Marie

  ReplyDelete
 21. Unohdin sanoa, että tuonne astiakaappiin voisi vaikka muuttaa sisälle, kun on niin kaunis :)

  ReplyDelete
 22. yours pictures are beautifull!!

  ReplyDelete
 23. quelle belle découverte.
  Tout est un ravissement.

  Amicalement,

  Manon

  ReplyDelete
 24. Luontoa on tosiaan mielenkiintoista ja ihanaa seurata. Nautin niin kovin Suomen alkukesän tuoksuista ja kukkasista. Saavuin Englantiin lauantaina ja täällä luonto on hämmästyttävän paljon edellä! Aina se yllättää.

  ReplyDelete
 25. Kiitos kovasti piristävistä ja ihanista kommenteista. Jokaisen viestin olen ilolla lukenut.
  Lokkien kanssa opettelemme yhteis eloa edellen, kohta on vuorossa poikasten lentoharjoittelut :/

  Tuntuu ettei ehdi nauttia kaikesta jota luonto tällä hetkellä tarjoaa. Tänään pysähdyin työmatkalla hetkeksi lähipuistoon ihastelemaan omenankuka sadetta. Kiva tuulenpuuska sai ihanan " lumisen" sateen aikaiseksi :)

  ReplyDelete
 26. Syksyiset terveiset Sinulle, missä ikinä oletkin:)

  ReplyDelete
 27. Kaunis kiitos Hanne! Kommenttisi lämmitti. Oikein kaunista ja syksyn kauniita puolia sinulle :)

  ReplyDelete

Kaunis kiitos viestistäsi.