Friday, September 23, 2011


Vuoroin sadetta ja vuoroin aurinkoa. Sade ja harmaus on kivasti tuonut rauhoittumisen. Arkiset touhut, kutimet ja kirjat on antanut antoisaa ajanvietettä. Olenkin pohtinut, että meillä jokaisella on arjen kiireen keskellä asioita/tapoja joista ei kaikesta hulinasta huolimatta ole valmis luopumaan.

Meidän perheessä näitä kiinni pidettäviä arjen askareita on,  itse jauhettu kahvi pavuista, itse tehty  jogurtti ja  leipä,  pellavaiset tekstiilit ja haudutettu tee. Toki lista on pidempi, listasin arkiset asiat jotka toistuu päivästä toiseen.
Huomaan pitäväni kiinni monista arvoista ja välillä niitä arvioin.

Olisi kiva kuulla mitkä  on sinun elämässäsi niitä tapoja joista et mieluusti tinkisi?

Kiitos ihanat kaikista viesteistä niin täällä blogissa kuin sähköpostissa. On ilo kuulla teidän kuulumisia.
Pitkän tauon jälkeen kirjoittelu takertelee...kiitos ymmärryksestä! Harjoittelu jatkuu ja tekee toivottavasti jonain päivänä mestarin ;)
Raikas syksyinen viikonloppu alkamassa, tosin minulla kuumemittari näyttää nousevia lukemia... Onneksi syksy on kaunis ihan ikkunastakin käsin :) Miesväki on tehnyt viikkosiivouksen ja vaihtaneet petivaatteet, potilaan kelpaa.

Hyvää viikonloppua!

<3 Marie

ps. vanhoina aikoina näitä tinkimättömiä arjen ihanuuksia on riittänyt. Kuvassa tyynyliina nauhojen kreppaus. Ihan joka päivä meillä ei tätä harrasteta, mutta ajatus kaunis ;)

28 comments:

 1. Tyynyliinannauhojen kreppausta harrastettiin kotonani veitsen avulla. Taisin itsekin kokeilla sitä jossain vaiheessa. oikeastaan sääli, että tämmöinenkin kaunis "turhuus" on jäämässä historiaan.
  Niistä tavoista, joista en tinkisi mainitsen vain ensimmäisenä mieleen juolahtavan: kotona täytyy aina olla tuoreita leikkokukkia!

  ReplyDelete
 2. Pirkko eikö olekkin harmi. Joskus käy mielessä että olen syntynyt väärälle aikakaudelle. Voisin pyöritellä monia turhuuksia arjen keskellä...tosin minulle se olisi valinta. Ennen naisilla ei liion ollut valinnan mahdollisuutta elämässään.
  Leikkokukat on ihana valinta arkeen, tuovat kotiin sielun :) Onneksi niitä on saanut kohtuu hintaan kesän ajan.

  ReplyDelete
 3. Ensimmäisenä tuleeasioista joista en tinkisi mieleen pannukahvit... Mikä on ihanampaa aamulla kuin kupponen höyryävää pannukahvia, aah :)
  Tyynyliinojen nauhojen kreppausta en ole ikinä harrastanut... Näyttää kyllä kivalle.

  ReplyDelete
 4. Mari hymy nousi huulilleni kuin luin kommenttisi.
  Mieheni tuli kotiin pannunetsintä reissulta. Meiltä puuttuu aito kahvipannu ja ollaan etsitty sellaista ilman tulosta. Sokos, Clas Ohlson, kokkipuoti ja stokka ei ole tuottanut tulosta. Stokkalla oli yksi tarjolla lähes 100 euron hintaan. Nyt on nettikaupat vuorossa :)
  Mukavia kahvihetkiä sinulle.

  ReplyDelete
 5. Huh, minä en ollut tyynyliinojen nauhojen kreppauksesta kuullutkaan ja ihmettelin kuvia! Aika hienoja ovat nuo krepatut nauhat!

  Näin pikaisesti tulee mieleeni muutama juttu, joista en tingi: teen lipittely pitkin aamupäivää, juoksulenkit metsäpoluilla, rauhalliset saunahetket,...

  Mukavaa viikonloppua!

  ReplyDelete
 6. Monenlaisia tapoja löytyy täältäkin.Ihana lukea teidän tavoista. Meillä yksi tärkeimmistä tavoista on perhe-perjantai, jolloin tehdään tietyt jutut ja siksi ei oteta mielelllään menoja perjantai-illoiksi. Ja työpäivän jälkeen jauhetaan itse kahvinpavut ja juodaan miehen kanssa lattet ja vaihdetaan päivän kuulumisia. Toivottavasti paranet pian!

  ReplyDelete
 7. Ihanat kuvat :) Kaunista jälkeä tuolla kreppausvälineellä syntyy, en ole aiemmin tuollaiseen välineeseen tutustunutkaan! Ihana kun sinulta löytyy niin monia vanhoja esineitä joista kerrot. Muistan ne sinun metalliset suklaamuotitkin :) Ennen on kyllä osattu vaalia pienissä asioissa kauneutta, tämän päivän ihminen lienee liian kiireinen..?!
  Itse en tingi isosta mukillisesta teetä (early grey) aamuisin ja iltaisin, yhteisistä ruokahetkistä arkisin n klo 17.30, perjantaisiivouksesta ja lauantaisaunasta.
  Parane pian ystäväin! :)

  Ps. Voisikohan tuolla krepata myös paperia? Idea tuli että joulukuusenkoristeitahan saisi tuolla sitten myös tehtyä :)

  ReplyDelete
 8. Olipa mukava lukea omista tavoistasi.
  Tällä hetkellä elämäni on aika hektistä. Silti on jotain sellaista, mistä en luovu. Luen paljon lapsille ääneen. On ihana istua sohvalla lapset vieressä ja yhdessä seikkailla kirjojen maailmassa. Toinen erittäin tärkeä asia minulle on käsillä tekeminen. Siihen järjestän aikaa aina.
  Myös saunominen on kaikille meille tärkeä rentouttava tapa.
  Aivan ihana tuo nauhojen kreppaus. Ajattele, miten upeita käsitöitä ennen tehtiin.
  Oikein mukavaa viikonloppua!

  ReplyDelete
 9. Ps mulla monia kahvipannuja, löytynyt kirppikseltä. Ennen minä aina keitin pannukahvit, mutta sitten mieheni luki jotain kolesterolijuttuja ja halusi siirtyä suodatinkahviin. Mutta keittimessäkin käytän aina pannujauhatusta, tulee hyvää kahvia!

  ReplyDelete
 10. Nonna ihania asioita listallasi. Metsän tuoksuun meillä on auto/pyörän matkan verran. Mereen on tyytyminen, tällä hetkellä puhaltaa kylmästi.
  Onneksi jotain tuotteita on jäänyt meidän aikoihin muistoina. Pystyn loputtomasti kuuntelemaan historiaan perehtyneitä henkilöitä :)

  Selma ihania hetkiä teillä. Perhehetket ovat parasta. Meillä ollaan mieheni kanssa hyvin tietoisia siitä että sitä kestä loputtomiin. Otetaan joka hetkestä kiinni vielä kun on tilaisuus :)
  Opin juomaan lattea kesän aikana, vannoutunut teenjuojakin voi oppia uutta ;)

  ReplyDelete
 11. Kuopuksen iltasatu ja iltalaulu toistuvat päivittäin.Syksyllä laulamme Paimenen syyslaulua ja talven laulu on Tiu tau tilhi. Tuu tuu tupakkarulla kulkee mukana ympäri vuoden ja kesäaikaan kuuluu Pii pii pikkuinen lintu. Esikoisen kanssa lauloimme enimmäkseen nukkumattilaulua.
  Tee -ja kahvitteluhetket ja tumma suklaa ovat tärkeitä ja pimeään aikaan kynttilän valo.
  Rauhallista viikonloppua ja toipumista!

  ReplyDelete
 12. En ole ennen kuullut tyynyliinanauhojen kreppauksesta. Vaikkakin omistan äitini kutomat tyynyliinat nauhoineen, hmm, jännä kapistus:)
  Oli pitkät ajat etten pystynyt kahvia juomaan, mutta nyt tuntuu että ne aamukahvit ovat todella se päivän hyvä juttu.

  ReplyDelete
 13. oikein piti pysähtyä miettimään näitä asioita..
  tuntuu kyllä tälläkin hetkellä olevan niin, että minulla taikka meillä ei monia tällaisia asioita ole, mikä oikein alkoi harmittamaan..
  meidän elämä on niin hektistä näiden eri-ikäisten ja erilailla reagoivien lapsien ja nuorten kanssa..nyt on taas aika raskas aika menossa..
  nauttisin niin omasta rauhasta, jos sitä vaan saisin..teen melkein mitä tahansa pienenkin hiljaisen hetken eteen..
  ja kymmenen jälkeen illalla alkava oma aika..siitä en hevillä luovu..
  kynttilän valo pimenevässä illassa ja takkatuli aina kun mahdollista..
  meilläkun elämä on yhtä perhehetkeä, niin haluaisin olla välillä itsekäs..saako sellaista edes haluta :)
  Paranemisia sinulle!!

  ReplyDelete
 14. Ihmettelinkin mikä tossa kuvassa oikein on...
  Meillä viikonloppuisin on tapana nauttia aamiaista rauhassa pitkän kaavan mukaan, vetkutellen, se on meille arjen luksusta :)
  Syksyisin takkatulen loimotus jaksaa aina vaan rauhoittaa mieltä, rentouttaa !
  Pikaista paranemista sinulle ♥
  Riitta Kotipurosta

  ReplyDelete
 15. Syksy...nautinto sekin. Tykkään käpertyä sohvalle viltin mutkaan, sateesta, kirpeitä ilmoista ja tietenkin kynttilöistä.
  Pikaista paranemista!
  Ihanaa Viikonloppua!

  ReplyDelete
 16. -T Itse dreijaaman mukiin äärellä olevat teehetket on laatuaikaa! Perheen yhteiset ruokahetket niistä ei tingitä täälläkään aamiainen, päivällinen ja iltapala. Meillä väki jo niin isoa että yhteisiin hetkiin löytyy neljä valmistajaa :) Tässä pätee sanonta, minkä pienenä oppii vanhana taitaa....tai mitenkä se menikään ;)
  Mikäettei härpäkkeellä voisi muutakin tehdä. Ei ole tullut koskaan ajatelleeksi. Joulukoristeisiin vallan hyvä idea! :)

  ReplyDelete
 17. Så vackert!!
  Ha en fin Helg!
  Kram Kathrine

  ReplyDelete
 18. Voi sinua, paranehan pian. Itse olen ollut kohta kolme viikkoa flunssainen - tosin kuumeeton. Aika kovaa tautia on siis liikkeellä.

  Kieltämättä tuo nauhojen kreppaus ei kuuluu omaan repertuaariin, vaikka kaunista jälkeä siitä syntyykin. Tuskin luovun koskaan teen juomisesta tai mökillä kynttilöiden polttamisesta ulkona lyhdyissä pimeinä vuodenaikoina. Sisätiloissa on hankalaa poltella niitä, koska kissan ja koirien hännät huiskivat ohi mennessään tulet mukaansa...

  T. Sari Puumulista

  ReplyDelete
 19. Heissan!

  Tulin vain jättämään viestin :) On ihana kun blogisi on olemassa:))

  ReplyDelete
 20. Äitini kreppasi aina nauhat. Hän oli siitä hyvin tarkka, se oli kuulemma perinne, joka tuli Ruotsin puolelta (josta hänen sukunsa tulee). Valitettavasti tuo perinne on kyllä katkennut minuun :(
  No, eipä noita nauhallisia liinoja enää juuri olekaan. Muutama perintökalleus..

  Meidän yhteinen arkiasiamme on keskiviikon ja lauantain saunaillat. Niistä emme luovu. Täytyy olla tosi pätevä este, ettemme noin iltoina saunaa lämmittäisi. Saunan lauteilla istuskellessa työpäivän taakat jäävät unholaan. Onnellisia me suomlaiset, kun meillä on sauna.

  Minun lempikirjoihini kuuluvat kaikki sauna-kirjat :)

  ReplyDelete
 21. Ps.
  Gute Besserung! Flunssaa on todella paljon liikkeellä...

  ReplyDelete
 22. Maria yhdessä lukeminen läheinen ja lämmin tapa. Opin aikoinani suomen kielen lukiessani paljon kirjoja ääneen lapsilleni. Nykyäänkin meillä luetaan paljon ääneen. Aina jonkun löytäessä lukemastaan kirjasta herkkupalan jakaaa sen muille :)
  Mieheni kahvi innostus ylittää kaikki kolestrooli varoituksetkin ;) Kiitos vinkistä täytyy suunnata kirpparikierrokselle.

  ReplyDelete
 23. Johanna jospa tuon ihanan taidon omistaisin. Laulamisen taidon, huokaus :) Suloisia lauluja. Meillä muskari opetti lapsille suomalaiset lastenlaulut kun en osannut kuin ruotsalaisia.
  Nyt onneksi vointi voiton puolella :)

  Eija kreppirautaan ei tosiaan useasti törmää, harvinaisuus. Itse kudotut tyynyliinat, aarre!

  ReplyDelete
 24. Jaana tottahan toki omia hetkiä saa toivoa! Täytyykin toivoa jaksaaksensa :) Sinä olet kyllä sellaisen orkesterin johtaja josta lähtee tinkimättömän kaunis sointu.
  Ajatuskin työstäsi saa ihoni kananlihalle ja kyyneleen silmäkulmaan. Antaa elämä ja tulevaisuus lapselle, ei ole mitään ei kerrassaan mitään muuta työtä joka olisi yhtä arvokasta!!!
  Tsemppiä sinulle olen ehdoton fanisi :)
  Kaikkea hyvää ja akkuja lataavaa takkatulen ääreen <3

  ReplyDelete
 25. Riitta kotipurosta ihania aamuja ne joita ei kiire aja takaa. Herään itse aikaisin ylös, mutta sisäinen herääminen käy huomattavasti hitaammin ;)
  Mukavia syysaamuja sinne niin arkeen kuin viikonloppuun :)

  Allidaalia syksy on karun kaunis nautinto :) Onneksi meillä on neljä vuodenaikaa. Haasteeksi kävisi ainainen lämpökin ja miten kävisi kynttilöiden? ;)

  ReplyDelete
 26. Fågel Blå Tack vännen <3

  Sari kodikkaalta kuullostaa kissan ja koiranhännän heilutus. Meillä käy ajoittan lemmikkikuume kyläilyllä :)

  -T Kiitos. Onneksi löytyi bittiavaruudesta. Hetkinen meni pohtiessa, mistä blogia lähtisi etsimään ;)

  Vaahtera-Maria sauna arvo nousee meilläkin ilmojen viiletessä, vaikka en kovien löylyjen ystävä olekkaan. Lämmössä kyllä kehrään ;)
  Ei ole tullut ajatelleeksi että saunomisesta on kirjoja.Täytyykin kurkata kun seuraavan kerran käyn Akateemisessa.
  Kaikkia perinteitä ei tule jatkettua ja hyvä niin. Onneksi meillä on mahdollisuus valita mitä viedä eteenpäin ja mikä jättää kauniiden muistojen joukkoon :)

  ReplyDelete
 27. Viikonloppuina piiiiitkät, hitaat aamut; kahvia ja päivän sanomalehti.
  Perjantai-iltaisin sauna; työ- ja kouluviikon "pölyt" pois kehosta ja toivottavasti mielestäkin.
  Iltasadut kahdelle nuorimmaiselle, kaksi vanhinta lukee itsekseen.
  Hetki hiljaisuutta, kun yläkerta hiljenee; vain puikkojen kilinää ja ikiomia ajatuksia.
  Kynttilän liekki.
  Takkatuli.

  ReplyDelete
 28. Heli kauniita hetkiä arjen ja juhlan lomassa. Puikkojen kiva kilkatus ja takkatulen lämpö <3 yhdessä luetut hetket.

  ReplyDelete

Kaunis kiitos viestistäsi.