Saturday, November 05, 2011


Lihapata on tänään porissut ja  yövieraiden tyynyt on pöyhitty. Leppoisaa yhdessäoloa ja katettu pöytä.
Tekeillä oleva kaappikin ehti saada pohjamaalin ylleen ja muutaman pellin verran leivottuja pikkuleipiä. Ei niitä ihan jouluisia, mutta tähtiä kumminkin :)

Kävelylenkki Hietaniemen hautausmaalla, kaunis paikka rauhoittumiseen. Omien läheisteni haudoille on pitkä matka. Isoveli, pikkusisko, isäni ja isovanhempani  on haudattuna Ruotsin puolella. Äiti ja veljeni perhe hoitavat kynttilät siellä  haudoille <3 Välimatka on opettanut viemään muistoa eteenpäin puhumalla. Kertoen seuraavalle sukupolvelle tarinoita ja muistoja rakkaista.

Sauna lämmitti kohmeiset sormet. Ulkona oli kuusi astetta ja kylmä tuuli. Ajatuksena illalle on valaa kynttilöitä joten steariinin pariin :)  Rauhaisaa viikonlopun jatkoa ja voikaa hyvin <3

Marie

20 comments:

 1. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 2. Sekoilin ja poistin edellisen viestini... :)

  Upea kattaus!

  Tämä päivän sanoma, muistella poinnukkuneita rakkaita, on tärkeä. Meillä on ollut ihanan rauhallinen ja tunnelmallinen päivä. Käveltiin hautausmaalle ihailemaan kynttilämerta illan hämärtyessä.

  ReplyDelete
 3. Kaunis kattaus! Rauhallista pyhäinpäivän viikonlopun jatkoa!

  T. Sari Puumulista

  ReplyDelete
 4. Meillä hautuumaakierros huomenna...Jännää että koen siellä enämpi toivoa ja iloa menneestä kuin surua :)

  ReplyDelete
 5. Kaunis postaus, jäi rauhallinen mieli! Sinä osaat aina niin hyvin pukea asiat sanoiksi ja kuvasi luovat lisätunnelmaa! Kiitos ja olisi mukava nähdä myös steariinit valmiina tuotoksina :)

  ReplyDelete
 6. Toivottelen iltaasi rauhallista mieltä, läheisyyttä ja lämpöä Marie. Kiitos myös sanoistasi, niistä minulle kirjoittamistasi ja niistä toisistakin eilisistä. Olet ystävä ja iloitsen siitä.
  En voi kuin ihastella sitä, kuinka tarmokkuus ja levollisuus yhdistyy tässäkin postissasi. Kaikkea mukavaa olet ennättänyt.
  Meilläkin rakkaiden haudat ovat kaukana mutta onneksi kynttilän voi sytyttää ja muistoissa kulkea ihan kotoakin käsin.
  Kattauksesi on valtavan ihana ja kuvan valo myös. Meilläpäin ollut kovin harmaa päivä tai sitten se vain on tuntunut siltä, kun ollaan sisällä sitä vietetty (aamusella pienin meistä joutui yllättäen flunssapotilaan rooliin).
  halaus!

  ReplyDelete
 7. Hyvää viikonloppua sinne myös.

  ReplyDelete
 8. Vietin Pyhäinpäiväni sukuloimalla Tampereella. Toki sytytin aamusella myös kynttilän pois siirtyneiden muistoksi. Hautausmaatungokseen emme lähteneet. Ajatusyhteys on mieletämme kivipaaseja tärkeämpää.

  Ja tänään... meinaan maalata olohuoneen seinän sillä aikaa, kun herrat käyvät BoardExpossa.

  Hieno kuvakulma ja todella tyylikäs kattaus taas kerran. Ihanat lasit!

  ReplyDelete
 9. Pitkästä välimatkasta johtuen en käy usein vanhempieni haudalla. Toki sytytin aamulla kynttilän lyhtyyn ja illalla puhuimme sisareni kanssa.

  Leppoisa yhdessäolo on parasta. Niin myös täällä eilinen iltapäivä, jolloin tyttären kummit olivat luonamme.

  Rauhallista sunnuntaita!

  ReplyDelete
 10. Tytti rauhalliset ja tunnelmalliset päivät ovat ihania. On tärkeä muistaa ja kertoa poisnukkuneiden historiaa eteenpäin. Itselläni isäni kuoli kun olin vuoden ikäinen. Ilman muiden tarinoita ja muistoja olisi jäänyt aivan vieraaksi henkilöksi.

  Puumuli kiitos Sari!

  Lovviisa samaa uskaltaisin itsekkin sanoa. Jotenkin tuntuu siltä että asiat loksahtavat kohdalleen. Asiat saavat oikean tärkeysjärjestyksen ja muistuttaa siitä että kaikella on määräaikansa. Niiden linssien läpi on hyvä tarkkailla maailmaa :)

  ReplyDelete
 11. Kaunis postaus. Kiitos, Marie!
  Uusi, kiva kuvakulma kattauksesta. Jotenkin niin valoisa ja kutsuva ;) .

  Mekin käytiin sytyttämässä rakkaillemme kynttilät. Minusta pyhäinpäivän vietto kynttilä-merineen on kaunis tapa muistaa poisnukkuneita.

  Iloa päivääsi.
  Sisko

  ReplyDelete
 12. Intianminttu kiitos. Steariinikynttilöiden teko jäi tuonnemmaksi. Muutaman minuutin sen jälkeen kun olin tehnyt postauksen oli ystäväpariskunta oventakana ja halusivat tarjota meille illalla ruuan :) Ensi viikonloppuna uusi yritys ;)

  Anu ilta meillä oli rauhaisa vaikka saikin suunnitelmiin muutosken. Ystävät kaappasivat mukaansa ja tarjosi mukavan rupatteluhetken ja makoisan ruuan :)
  Voi pientä. Kurjia nuo flunssat, toivottavasti pieni mies pian paranee <3
  Kahden aikaan kun kuvasin täällä oli vielä ihan valoisaa ja valkoinen tausta taitaa sitä vielä entuudestaan lisätä. Kesken ruuanlaiton päätin napsasta kuvan vähän keskeneräisestä kattauksesta :)
  Olen iloinnut rupatteluhetkestämme, ehdottomasti blogimaailman parhain anti on aidot ystävyys suhteet.

  ReplyDelete
 13. Hej där, åh vilka vackra dukningar du gör, precis i min stil!!! mari.

  ReplyDelete
 14. Oi miten kauniit ja rauhalliset kuvat!
  On mukava kattaa pöytä kauniisti. Sinulla on aina niin tyylikästä ja tunnelmallista.
  Mekin käymme kirkon pihalle viemässä kynttilän rakkaiden muistoksi, haudoille on pitkä matka. Lapsille on tärkeätä nähdä kynttilöiden paljous hautausmaalla. Siinä tulee monesti keskustelua tärkeistä asioista. Ja keskustelu jatkuu vielä monta päivää kotonakin. Pyhäinpäivän tunnelma on mielestäni juhlallinen ja kaunis.

  ReplyDelete
 15. Mitä kuuluu Marie? :) Onnistuiko kynttilävalut?

  Mahtavan sävyinen tuo alin kuva.

  Toivottavasti viikonloppu on alkanut mieluisasti :) täällä vain kiireinen opiskelija...

  ReplyDelete
 16. Kaunista aina vanhoilla hautausmailla. Itse tapaan laskeskella ihmisten ikiä ja kuvitella kaikenlaista.

  Minulla on sinulle blogissani jotain...

  ReplyDelete
 17. Arleena kiitos

  Helmi seinänmaalaus kuullostaa kivalta puuhalta ja työn jakokin kohdallaan ;))

  Marjatta onneksi välimatka ei ole este kauniisiin sanoihin ja muistamiseen.

  ReplyDelete
 18. Sisko kiitos :) Ihana kuulla sinusta.
  Meillä on vapaa-ajan syönyt parikeskustelut. Töistä kotiin syömään ja tapaamiseen, mutta tästähän me pidämme, yhteis voimin eteenpäin :)
  Kaunista viikonloppua ystävä ja näin että teidänkin rintamalla tapahtuu kaikkea ihanaa ja kivaa :)

  Ruususuun äiti kiitos :)

  Maria syvälliset keskustelut ja pohdinnat on ihania perheen kesken.
  Jokainen sellainen helmihetki kantaa pitkään. Kiitos kauniista sanoistasi.

  Hanna kiitos kysymästä :) Hyvää kuuluu, parisuhdetyö on pitänyt kiireisenä. Nyt pientä taukoa ja hengähdystä, joten heti täällä blogilandiassa ;)
  Sinun opiseklussasi riittää mielenkiintoisia vaiheita, niistä on niin kiva kuulla. Kiitos viimeisestä, oli oikein ihana rupatella teekupposten ääressä <3

  Thilda kaunis kiitos :) Samaa pohdintaa harrastetaan miehini kanssa hautausmailla. Rauhoittavaa ja tuo elämälle kivat mittasuhteet paikalleen, muistutuksen että elämme täällä vain kerran...

  Akissfromtkepast kiitos :)

  ReplyDelete

Kaunis kiitos viestistäsi.