Wednesday, November 23, 2011Tervehdys päiväänne. Sain taannoin pari tunnustusta ja haasteen johon lupasin palata. Haaste oli kertoa itsestäni kahdeksan asiaa ja vinkkejä kyselinkin teiltä. Kiitos avusta :)

1. Asumme yli 100-vuotta vanhassa kivitalossa, jolla on aika surullinen historia.  Toisen maailmansodan aikana suurin osa talosta tuhoutui pommikoneiden yllättäessä mereltä käsin.

2. Ensimmäisen ammattini opiskelin mielenterveys puolelle. Perheen hyvinvointi on minulle aina ollut tärkeä asia. Parisuhde, äidin jaksaminen perheessä sekä lastenkasvatus.

3. Teemme mieheni kanssa yhdessä vapaaehtoistyötä parisuhteiden parissa. Tällä hetkellä minusta on hyvä näin, kaksi paria silmiä ja korvia kuulevat ja näkevät enemmän. Työpareina voidaan helposti vaihtaa ajatuksia ja tukea toisiamme.

4. Visuaalisuus ja rakkaus sisustukseen on kulkenut aina elämässäni mukana ja siihen kouluttauduin myöhemmin. Työskentelen sisustuksen parissa tällä hetkellä vanhassa kiehtovassa kohteessa. 

5. Aika useasti yhdistän ensimmäisen ja toisen ammattini ;) Parisuhdetyö ja sisustussuunnittelu vie tien  perheeseen. Sisustaessa kotia tulee monesti katsottua myös sitä äidin jaksamista ja ottaa huomioon niitä arkea helpottavia asioita. Katselen sisustamista aika ihmisen näköisien ja kokoisien lasien läpi.

6. Meillä koti on rakennettu hyvinä päivinä, kestämään arjen haasteita ja kiireitä. Eli ollaan laitettu kokoon yhteiset haaveet ja tavoitteet. Meille koti on latautumisen paikka minne on ihana tulla ja rentoutua. Tilaa on perheen luovuudelle ja yhdessä ololle niin omassa porukassa kuin ystävienkin kera.

7. Koti syntyy vuosien saatossa. Kerroksellisuus ja esineiden tarinat ovat mielestäni rikkaus. Yhdistelen mielelläni vanhoja huonekaluja, tämän päivän taidetta ja käsityötä, modernien valaisimien kera aina sinne vanhoihin kiehtoviin esineisiin. Keräilen vanhoja astioita ja ruotsalaista keramiikkaa joten emme omista tiskinpesukonetta. Tekstiileissä pääosin pellavaa joten pyykinpesukin tuo pienen lisähaasteen :)

8. Vinkeissä oli vielä kysymys sopeutumisesta Suomeen (Helsinkiin) muutosta.  Tähän ei oikein lyhyesti eikä ytimekkäästi osaa vastata, mutta sanoisin että kyseessä on prosessi. Jossain vaiheessa kun asiaa on työstänyt läpi tulee päivään jolloin hyväksyy asian, sen jälkeen katselee asiaa vakaammalta pohjalta ja pystyy arvioimaan asiaa uudestaan :) Minun on sittenkin käynyt aika hyvin ;)

Yritin kirjoittaa niin lyhyesti kuin osasin ja ohitin tärkeitäkin asioita pintaa raapaisten. Onpa yllättävän haastavaa istuutua koneen ääreen ja alkaa kertomaan itsestään :) Mitään uutta ei varmaan ilmaantunut mitä en ennen ole blogissani maininnut, näillä eväillä tällä kertaa.

Kaksi ihanaa naista jotka antoivat tunnustuksensa ovat tämän postauksen takana. Kesakon Thilda jonka kanssa jaamme ihastuksen vanhoihin esineisiin ja Helmi Sucre' & Mignonne blogista jonka kanssa meillä sydän sykkii käsitöille. Kiitos teille ihanat <3

Työhuoneeni pöydällä istuu yksinäinen nainen joka märkään pyyhkeeseen ja muovipussiin kääriytyneenä odottelee aikaani muovaamiseen. Asennon hahmotelma alkaa olemaan valmis ja nyt pääsen työstämään muotoja esiin.

Antoisaa viikon jatkoa sinulle joka täällä piipahdat ja pidetään itsestämme sekä toisistamme huolta <3

Marie

20 comments:

 1. Heissan Marie!

  Ihania postauksia tänne tupsahtanut.. Voi tätä ikävää kiirusta, etten ole aiemmin taas ehtinyt tänne kauniiseen blogiisi :) Nyt istuin koneen ääreen ja hetken rauhotun. Ihastuttava vitriini alla:) Hakasistako on pulaa? Meiltä voisi löytyä, jos tarvis ;) Mukavia asioita listasit tähän postaukseen sinä suloinen kodinrakentaja kaikella lailla. Se teidän yhteinen hyvä näkyy kauniisti kodissannekin kaikella lailla, ihastuttavia kuvia taasen <3
  Ihanaa loppuviikkoa!

  ReplyDelete
 2. Kivoja "paljastuksia" elämästäsi! Hienoa että jaksatte tehdä vapaaehtoistyötä, sille on tässä maailmassa paljon tarvetta!

  ReplyDelete
 3. hurjan mukava kirjotus. mukava tuntea paremmin sinua, voin hyvin nähdä sinut noiden sanojen takana. hienoa! parisuhdetyö yms on varmasti antoisaa ja mielenkiintoista.
  ja vaapehtoistyö on aina hyvää, edistää maailmaa :D

  ReplyDelete
 4. Ihanasti kirjoitit itsestäsi,Siitä huokuu miehesi ja sinun lähimmäisen rakkautesi.Myös oma tasapainoisuutesi huokuu sanoistasi ja näkyy mielestäni ihanissa kuvissasi.
  Vapaaehtoistyö ihmisten hyväksi on hatun noston arvoinen asia♥

  Mukavaa adventin alusviikkoa!

  ReplyDelete
 5. -T kiirus ei ole kiva kaveri :) Meilläkin lähestyy vuoden kiireisin aika, mutta onneksi on lyhyt pyrähdys ja sitten odotetaankin joulun tuloa.
  Vanhaa hakasta ollaan kaivattu, sopisi paremmin kuin tuo uusi. Jos teidän varastossa on, ostaisin mielelläni.
  Aika vaikea oli listata asioita, mielessä ja tunnetasolla isompi paketti ja sen kuvaaminen muutamalla sanalla on mahdoton tehtävä ;)
  Ystävän sanat lämmittävät aina, kiitos <3 Yritetään tavata piakkoin, viimeistään kun tulet keikalle tänne päin :)

  ReplyDelete
 6. Mukava lukea listaasi :) ja pakko taas sanoa että pidän sinun blogisi ilmeestä todella paljon! Hyvää viikon jatkoa!

  ReplyDelete
 7. Satu vapaehtoistyöllä on tarvetta ja onneksi löytyy ihania työpareja joiden kanssa on kiva tehdä töitä.
  Olemme saaneet paljon hyviä ystäviä niin tämän työn tekijöistä kuin heistä jotka alun perin tulivat hakemaan suhteeseensa rakennusmateriaalia.

  Akissfromthepast olen samaa mieltä kanssasi, vapaaehtoistyössä on aina toivo paremmasta :) Antoisaa monin tavoin, saa itse myös kasvaa ja muuttua :)

  Hanne hetkeksi ehdinkin jo unohtaa että on adventin alusviikko. Ihanaa käydä kohti joulua :) Kiitos kauniista sanoistasi. Harvemmin tulee ajateltua tekemistä vapaaehtoistyönä, enemmänkin elämäntapana :)

  ReplyDelete
 8. Rouva M :)

  Kiitos Thilda sanasi lämmittävät :)

  ReplyDelete
 9. Nyt ymmärrän entistä paremmin, mistä harmoniaa huokuva blogisi ammentaa alkulähteensä, kiitos kirjallisista palasista elämääsi! Jo ensimmäisestä kuvasta arvasin työkaluista, että savityö taitaa olla työn alla...pieni pilkahdus teoksesta lupaa upeaa lopputulosta!

  ReplyDelete
 10. Wonderful!
  Ha en fin Dag
  Kram Kathrine

  ReplyDelete
 11. Oli mukava lukea näitä Marie. Vapaaehtoistyö on todella tärkeää.Työnne kautta ihminen ja perhe tulee kohdatuksi. Aito läsnäolo toisen ihmisen elämässä voimaannuttaa ja ravitsee. Myös se, että joku kuuntelee, on tärkeää. On niin paljon ihmisiä, joiden kokemus on kuulluksitulemattomuuden kokemus ja se jättää jälkiä sieluun saakka. Oman työni kautta olen usein lähellä näitä kysymyksiä.
  Minulla starttaa viimeinen opiskelupäivä tällä reissulla. Oli ihanaa saada aloitella aamu täällä :)
  Adventti-iloa Marie,
  Anu

  ReplyDelete
 12. Sydämellinen kiitos sinule tästä kirjoituksestasi.Olet ihana ihminen.

  ReplyDelete
 13. Kiitos sinulle mielenkiintoisista paljastuksista!

  ReplyDelete
 14. Olen ihaillut jo aiemminkin vapaehtoistyötäsi. Sinun ja miehesi kaltaisia ihmisiä tarvitaan tässä maailmassa. Sisustuskuvasi ja ideasi, niitäkin ihastelen aina käydessäni täällä. Rauhallisuus ja harmonia huokuu kaikesta.
  Hyvää loppuviikkoa teille!

  ReplyDelete
 15. Toisista ihmisistä välittäminen ja aito läsnäolo kannattelee elämässä ja herättää kunnioitusta.
  Sinulla on ihania projekteja, aikaa myös itselle.
  Lämpimin ajatuksin loppuviikkoon!

  ReplyDelete
 16. Kiitos sinulle, että jaoit nämä tiedot kanssamme. Kirjoitat kauniisti, viisaasti ja mielenkiintoisesti. Luonasi on mukava viivähtää, sillä tunnelma on aina niin seesteinen. Tulee hyvä mieli :-)

  Tunnelmallisia hetkiä loppuviikkoosi!

  ReplyDelete
 17. Kiitos, että jaoit nämä asiat itsestäsi. Niitä oli mukava lukea.

  ReplyDelete
 18. Olipa sykähdyttävä posti, kiitos tästä Marie. Olet todella suuren sydämen nainen♥
  Levollista ensimmäistä adventtia sinulle ja rakkaillesi.
  Lämmöllä, Hannah

  ReplyDelete
 19. Kaunis kiitos rohkaisevista ja kannustavista kommenteista. Ihmisten keskellä eläminen tekee elämästä rikkaan ja antoisan. Jääkaapin oveen meillä monesti ilmaantuu jouluisia kortteja perheistä joiden kanssa olemme saaneet pienen matkan elämää kulkea. Muistuttaa ovea avatessa ystävyyden rikkaudesta :)

  ReplyDelete

Kaunis kiitos viestistäsi.