Friday, January 06, 2012

Sanat


              Kyky ajatella tänään eri lailla kuin eilen erottaa viisaan
              itsepäisestä.
                          
                                        - John Steinbeck

Muutaman päivän äänen menetys on saanut mietteet kääntymään sanoihin. Parisuhdetyössä suurin osa pohdintaa pyörii juuri ajatus/sanat akselilla ja tosin samat lainalaisuudet pätee muissakin ihmissuhteissa :)

Ajatus on kulkenut iloisena ja vilkkaana, mutta yrittäessäni tuoda niitä perheenjäsenten tietoon takertuvat kurkkuuni. Puhumisen yrittäminen palauttaa todellisuuteen :)
Näin se usein menee arkisessakin elämässä, paljon on hyviä tarkoittavia ajatuksia ja sanoja, mutta jostain syystä ne ei tavoita vastapuolta.

Useasti ajatuksen muurit, ne joita puolin ja toisin ollaan rakennettu vuosien varrella, kun ei ole ollut aikaa tarkentaa asioita, ollaan loukkaannuttu, petytty ja väärin ymmärretty, estää niiden hyvien sanojen ja ajatuksien perille pääsyn.

Miten rohkeaa onkaan tarttua haasteeseen kiinni ja lähteä selvittämään takkua ja avamaan syyttäviä sanasolmuja.  Rohkeutta tarvitsee kohdata omat kyyneleet, pelon ja epävarmuuden. Onneksi matkalla kohtaa oman kasvun,  joka tuo tullessaan rohkeutta, vapautta, tervettä itsetuntoa, voittamisen iloa omista pinttyneistä ajatuksista, päättäväisyyttä sekä sydämen jolla rakastaa.

Parisuhdetyöstä jää muistoihin ne hetket kun kaiken vihan, kivun ja pettymysten jälkeen tulee hetki jolloin toisen silmissä syttyy tuike ja käsi hakee toisen käden. Pitkästä aikaa sanotaan jotain kaunista ja valetaan itse toivoa yhteisestä tulevaisuudesta.
Noihin hetkiin en totu koskaan, kyyneleet nousee silmiin ja tiedämme mieheni kanssa Taivaan käyneen kylässä.

Tahtova sydän voi siirtää suuria vuoria!

Jään odottelemaan äänen paluuta. Oikein hyvää loppiaisiltaa ja viikonlopun alkamista!

Marie

9 comments:

 1. Sinulla on taito niin kauniisti ajatukset tuoda sanoina. Kiitos näistäkin kauniista sanoista! Miten tärkeästä asiasta nyt muistutitkaan.
  Pikaista paranemista Sinulle. Hyvää loppiaista!

  ReplyDelete
 2. Kyky hiljentyä kuuntelemaan toista, mitä toinen tarkoittaa on yksi tärkeimmistä vuorovaikutukessa toisen ihmisen kanssa. Kauniisti kirjoitit ja sinulla on niin paljon kaunnita valokuvia,jotka tuntuvat sielun syövereissä asti.Juuri aloitin kirjan tie luovuuteen,vaikuttaa mielenkiintoiselta. Parempia vointejä sinulle.t.-Hellen-

  ReplyDelete
 3. Tuo kaikki on niin totta. Se, että sanottu viesti menee perille on aina pieni ihme, mutta sen ihmeen eteen kannattaa tehdä töitä. Toisaalti on hyvin surullista, että on ihmisiä, joilla kertakaikkiaan ei ole sanoja kuvaamaan sitä todellisuutta, jossa he elävät, tai edes sisäistä yhteyttä siihen todellisuuteen ja omiin tunteisiinsa.

  ReplyDelete
 4. Maria kiitos, vaikeus on kirjoittaa aiheesta joista riittäisi puhetta tunneista aina useiksi päiviksi asti :) Kuuntelemaan pysähtymistä tärkeämpää ei taida ollakkaan on se sitten toisen tai itsensä kuulemista :)

  Hellen niin totta, kommunikaation syvin olemus on kuuntelemisessa ja yhtä tärkeää on kertoa kuulemansa kertojalle jotta voidaan olla varma että asia on ymmärretty oikein :)
  Kirjasi kuullostaa mielenkiintoiselta, antoisia hetkiä kirjan parissa ja kiitos kauniista sanoistasi!

  Pirkko tie on pidempi kulkea kun ei ole sanoja tai kosketuksia tunteisiin. Jossain määrin kuuntelija voi olla antamassa sanoja ja tarkentaa kysymyksillä.
  Tapahtuneita tilanteita läpikäydessä voidaan hakea tunteille nimiä.
  Tämän päivän ihmisille tunteiden tunnistaminen ja nimeäminen tuo haasteita kaiken kiireen ja valmiiksi puresellun ympäröimänä oma ja toisen sisin jää monesti tuntematta.
  Jokaisen pienen ihmeen eteen kannattaa tehdä töitä, kyllä :)

  ReplyDelete
 5. Liian usein kuvitellaan, että se toinen tietää mitä ajattelen. Mutta eihän kukaan ole ajatustenlukija!! Tätä olen itsekin joutunut opettelemaan, väärinymmärrysten välttämiseksi.

  Tuli mieleen, että ainut asia oikeastaan, jonka muistan vihkipapin sanoneen meille oli kutakuinkin näin: "Älä odota, että toinen tekee sinut onnelliseksi, vaan tee itse toinen onnelliseksi." Musta se oli tosi hyvä ohjenuora. Toisen huomioiminen kyllä palkitsee parisuhteessa.

  Pikaista paranemista ja hyvää viikonloppua!

  ReplyDelete
 6. Katri näinhän se on ja valitettavasti pätee muihinkin ihmissuhteisiin. Toisaalta kun sen tiedostaa ja pitää aina mielessä voi joitain kompastuksia välttää :)
  Kiva on ollut vuosien varrella nähdä että vaikka olisi tehnyt kömmähdyksiä ja kompuroinut aina voi lähteä uuteen suuntaan. Ennaltaehkäsevä työ on kaikkein parasta, antaa eväitä jotta helpommin löytäisi tien onneen.

  Sinä muistat vielä papin puheesta jotain, ihana. Itse taidoin jännittää niin paljon, että hyvin vähän jäi mieleen. Ihana pappimme oli kyllä naputellut koko puheensa kirjoituskoneella paperille ja tehnyt siitä kauniin kansion muistoksi meille.
  Hän nukkui pois viime vuonna, jäi haikea olo. Näimme häntä aina viimisiin vuosiin asti ja aina avoimen sylin oli halaamassa ja jotain kaunista jakamassa.

  ReplyDelete
 7. Todella kauniita sekä tosia sanoja tästä elämästä ja sen koukeroista :)

  Toivoisi niiden tavoittavan monia tätä elämää onnettomana kulkevia, kun aina voi valita onnen.

  Elämä ei ole toisiinsa tuijottamista, vaan samaansuuntaan katsomista. Tämän olen joskus kuullut ja pitänee hyvin paikkaansa.

  Hyvää viikonloppua sekä paranemisia sinne :)

  ReplyDelete
 8. bonjour Marie-Elisabeth

  je n'arrive pas à traduire vos paroles, mais je vous adresse mes amitiés, en vous souhaitant une année pleine de petits bonheurs et de joies très simples!
  Prenez soin de vous.
  amicalement claudine

  ReplyDelete
 9. Jatta kumpa osaisimme aina katsoa samaan suuntaan oli kyseessä sitten työpaikka, sukulaisuus, ystävyys tai parisuhde.
  Monissa kohdissa voimme vaikuttaa valinnoilla, asenteella voi olla suuri merkitys. Moni kiinni pitäminen tyrehdyttää kasvun mahdollisuuden ja se on surullista.

  ReplyDelete

Kaunis kiitos viestistäsi.