Saturday, June 16, 2012


Siitä asti kun muutama kuukausi sitten töissä kuittasin Schjerfbeckin teokset näyttelyyn olen odottanut sinne pääsyä innolla. Kiireiden vuoksi en ihan heti ole Ateneumiin päässyt, mutta nyt viikonlopun aikana olisi tarkoitus päästä nauttimaan ihanasta näyttelystä.
H. Ahtelan kirjoittamaa kirjaa olen lukenut pikkuhiljalleen eteenpäin uppoutuen Helene Schjerfbeckin ajatusmaailmaan. Kirjassa on monia ihania kohtia joihin olen palannut uudestaan ja udestaan. Helenen kyky kuvata tilanteita, tiloja ja ajatuksiaan on ihastuttava. Hänellä on ollut hieno taito elää hetkessä ja imeä itseensä kaikki ympäröivä.

Tänään heräsin auringon noustessa ja päätin hiljaa pujahtaa nauttimaan heräilevästä Helsingistä. Naapuri oli liikkeellä samoihin aikoihin, oli lähdössä reissuun ja etenikin katua pitkin minua huomattavasti nopeammin :) Kävelin merenrantaa pitkin kohti Senaatintoria ja Espan puistoa. Olin pakannut eväät, kutimet ja kirjan mukaani. Ilma oli lämmin heti aamusta ja pian oivalsin viittani olevan aivan liikaa.
Hetken istuttuani Espan puistossa alkoi katujen pesu ja kolina kantautua Kauppatorilta,  torikauppiaat alkoivat pystyttämään kojujaan. Oli kiva seurata kun torikauppiaat kävivät tekemässä ostoksia toinen toistensa luona, tunnelma oli tosi leppoisa ja iloinen. Siinä vaiheessa kun torin yllä alkoi leijumaan tuoreen pullan tuoksu oli minun jouduttava kotia, pienet kotiin viemiset mukanani ;)

Paluumatkalla oli hauska kuunnella loistoristeilijöiden kuulutuksia, tuulen suunta näytti olevan niille oikea. Lippuja seuraamalla yritän aina arvata mistä alukset ovat lähteneet liikkeelle, helposti unohtaa sen että tulevat vierailulle tosi kaukaakin :)

Kaunista ja aurinkoista viikonloppua!

♥Marie

P.S katujen pesu Helsingissä saa minut aina hymyilemään. Muistan aina kun kymmenen vuotiaana  kävin lukemassa päivän lehdet 90-vuotiaalle ruotsalaismummulle. Rut muisti aina kertoa minulle kuinka Helsingissä harjataan ja pestään kadut. Ihmettelin miksi hän kertoi minulle Helsingistä aina niin kauniisti. Eihän minulla ollut mitään yhteyttä tänne... viisas Rut mummu taisi aavistaa minua paremmin että kymmenen vuoden päästä jättäisin Ruotisn ja muuttaisin Helsinkiin. Kaupunki ei enää ollutkaan niin vieras, kiitos Rutin :)

27 comments:

 1. Hei, aivan ihana postaus, blogisi on varsinainen hyvän olon tuoja ja muistuttaa aina itseäänkin keskittymään oleelliseen: niihin ihmisiin ympärillä. Kiitos.

  ReplyDelete
 2. Oi, ihana kertomus iäkkäästä Rut-mummosta, hänellä kenties todellakin oli aavistus tulevasta kotikaupungistasi:) Valmisti sinua tulevaan omalla osallaan.
  Olet ollut aikaisin liikkeellä. Ihana hetki sinulla :) Olen myös ajatellut Helene S:n näyttelyä, mutta en tiedä pääsenkö/ehdinkö.. On haaveissa. Ihana aamu, lämmin ja valoisa oli vastassa täälläkin herättyämme.
  Kaunista päivänjatkoa!
  Taas on se aika kun juhannusruusu kukkii <3

  ReplyDelete
 3. Helene on minunkin lempitaiteilija, monella tavalla. Oppilaatkin oppivat tietämään sen ;) Hih, ainakin jotain mieleen jää. Olen kaukoihastellut näyttelyä, siskon käytyä siellä. Hki on kesämatkan kohteena, toivon niin. Meneillä minullakin tuo kirja, kestolukemista.

  ReplyDelete
 4. Oi miten ihanasti kirjoitit mummosta. Helsinki on niin ihana ja kesäaamut ovat mitä ihanampia kun kaupunki valmistautuu heräämiseen.t.Hellen

  ReplyDelete
 5. Suloinen postaus! Kuvasit niin elävästi aamuista tuokiota, jotta saatoin kuvitella itsenikin toviksi viereesi nauttimaan aamuisen kesä-Helsingin hetkistä. Tuohon näyttelyyn toivoisin pääseväni!
  Ja jaksan aina ihastella, miten nuo mummot ovatkaan kaukaa viisaita;)
  Syreenintuoksuisia terveisiä täältä länsirannikon merituulista. Voi hyvin♥
  Lämmöllä Hannah

  ReplyDelete
 6. Aamusi kuulostaa ihanalta ,silmät kiinni ja voin kulkea kanssasi hetken matkaa, kuulla lokkien kirkunan, torikauppiaiden iloisen puheen sorinan, tuoreen leivän tuoksun,,,Kesä aamut on ihania.
  Kiitos ihastuttavasta" matkasta "
  Haaveissa olisi myös päästä tuonne Helenen näyttelyyn...saa nähdä

  Terveisin Maarit

  ReplyDelete
 7. Dear Marie Elisabeth,

  your blog is absolutely the most beautiful thing there is !! Indescribable beautiful images that reflect a very unusual magical feeling. It never fails to Inspire me.

  Thank you very much for the time put in to create this, at the same time I wish you a warm, happy and an eventful summer.


  In a friendly way ~ Aina

  ReplyDelete
 8. Dear Marie Elisabeth,

  your blog is absolutely the most beautiful thing there is !! Indescribable beautiful images that reflect a very unusual magical feeling. It never fails to Inspire me.

  Thank you very much for the time put in to create this, at the same time I wish you a warm, happy and an eventful summer.


  In a friendly way ~ Aina

  ReplyDelete
 9. Olen menossa myös näyttelyyn kuopukseni kanssa-kävimme talvella Carl Larsomin näyttelyssä ja hänestä yhteinen hetki oli ihana mamman kanssa !
  Se mitä kerroit oli aivan ihana tarina.Kiitos siitä

  ReplyDelete
 10. -T Hänellä tosiaan taisi olla aavistus :) Hänellä oli hyvä käsitys Suomesta ja oli erityisen ihastunut Helsinkiin, tosin monella iäkkäällä ruotsalaisella on. Hänellä oli monta kivaa tarinaa reissuista joita oli tänne tehnyt miehensä Nilsin kanssa.
  Päivälehtien lisäksi luin heille aina kirjoja ja artikkeleita Ruotsin kuninkaallisista, Rut oli todella ihastunut heihin. Kokosimme mm.tuhannen palan palapelin yhdessä, aiheena Carl Gustavin ja Silvian kihlajaiskuva :)
  Eilisen päivityksen jälkeen meillä miesväki oli järjestänyt pienen reissun mm. juhannusruusuja sain ihastella, muutaman oksankin loppuviikosta taitoin maljakkoon säilyvät vain aivan liian lyhyen ajan, mutta moni hieno asia kestää vain hetken :)
  Toivottavasti ehdit näyttelyyn :)

  ReplyDelete
 11. Peurankello onnelliset oppilaat! Minä olen tutustunut Heleneen aikuisiässä, toki kävimme kouluaikana läpi taiteilijoita, mutta minun tapauksessani ruotsalaiset mestariteokset olivat kohteena ;)
  Kirjasta tuli tosiaan kestolukemista kuvaukset ovat niin koskettavia että palaan niihin aina vain uudestaan, muutaman kerran olen löytänyt itseni nukahtaneena kirjan ääreltä :)
  Yle Fem muuten näytti dokumentin, oliko se nyt viime torstaina, pidin kovasti.
  Antoisaa Ateneumi reissua sinulle ja toivon sinulle onnistunutta reissua tänne <3

  ReplyDelete
 12. I like your photos
  I'll follow you
  hugs
  Mari

  ReplyDelete
 13. Mukava, ajatuksia herättävä postaus! Kaupunkien aamut torien liepeillä ovat oma maailmansa. Ihanaa viikonlopun jatkoa sinulle!

  ReplyDelete
 14. Ihana aamuhetki, parhautta :)

  Mäkin olen jo monta kuukautta fiilistellyt Helenen näyttelyä ja ensi viikolla viimein pääsensen katsastamaan. Huippua!

  ReplyDelete
 15. Olet kokenut heräilevän Helsingin taikaa :)

  Uskon että Rut-mummo on Helsinkiin muutostasi ollut tietoinen ja siksi kertoi tarinaa.

  Mistä tuollainen kaunis kassi mahtaa olla?

  ReplyDelete
 16. Hieno tunnelmasi tarttui... on ihan pakko päästä myös tuo näyttely näkemään.

  ReplyDelete
 17. Ihana postaus! Ja niin kaunista kaikki!
  Olisi ihana olla joskus kanssasi tuollaisella aamukävelyllä Helsingin heräävässä aamussa :)

  <3:Sisko

  ReplyDelete
 18. Hellen kiitos, Rut oli niin ihana että hänestä ei voi muuten kirjoittaakkaan :) Hän oli kuin oma mummoni, Rutilla ei ollut lapsia ja mummoni kuolivat minun ollessani taaperoikäinen. Meille syntyi ihana ystävyys joka kesti aina Ruthin eliniän loppuun asti.
  Nautin myös hiljaisista aamuista ja monesti lähdenkin töihin aikaisin jotta pääsen nauttimaan kaupungin rauhasta ennen töpäivääni :)

  ReplyDelete
 19. Oletpa ollut liikkeellä todella aikaisin vai ovatko torikauppiaat muuttaneet rutiineitaan. Ennen telttojen pystytys alkoi jo ennen kuutta aamulla.

  Oletko muuten lukenut Raakel Liehun romaanin Helene?
  Minusta se on jälleen kerran todistus siitä, miten eläytyvä fiktio voi olla todempaa kuin pelkkä fakta.

  ReplyDelete
 20. Fantastiskt vackra bilder och föremål, du är en stylist och konstnär ut i fingerspetsarna!!! mari.

  ReplyDelete
 21. Ihanan leppoisia tunnelmia täällä Marie. En meinannut saada silmiäni irti kutsuvasta kesäkassistasi; herkullinen aamiainen kera rentouttavan ajanvietteen täytti sen niin suloisesti.
  Sinulle ja perheellesi mitä kauneinta juhannusjuhlaa.

  ReplyDelete
 22. Ihana tarina ja tunnelma kuvissasi <3

  Kesäterkut!
  (vaikka sää antaa ymmärtää jotain ihan muuta..)

  ReplyDelete
 23. Voi miten viehättävä kirjoitus, ihana on korisi jonka mukanasi kannoit aamun hämärässä. Kirjoitat aina niin kauniisti helsingin puistoista ja ympäristöstä, olen täynnä intoa, kohta tulen sinne minäkin. Otan korin mukaan, puistoon on päästävä lasten kanssa piknikille :)

  ReplyDelete
 24. Hannah Kiitos sinulle aina niin lämmittävistä sanoistasi. Näyttely on ihastuttava, 300 teosta on ripustettu ihailtavaksi. Huomasin että vastaanotto kykyni vaatii useamman käyntikerran, Helenen töiden ohitse ei voi vain kulkea.
  Mummut ovat viisaita <3

  Maarit toivottavasti pääset näyttelyyn :) Lokit ovat tosiaan menneen viikon kirkuneet. Lokinpoikaset ovat jättäneet pesänsä ja harjoittelevat omillaan toimeen tuloa. Maanantaina seurasin yhtä lokkisisarrusparvea joka vietiin korkeasaareen kun olivat hassusti joutuneet vilkkaalle kulkuväylälle :)

  ReplyDelete
 25. Maria Larssonin näyttely oli kotoisan ihana. Taideteokset olivat niin tuttuja lapsuuden palapeleistä ja värityskirjoista :)
  Kiva kun saitte onnistuneen reissun <3

  Désiréé torit on kiehtovia paikkoja, useasti ulkomailla käydessämmekin etsimme hotellin torin kupeesta. Aamuisin on ihana seurata miten torikylä nousee jaloilleen :)

  Hanna H fiilistely on osa reissua ja niin huippua :)

  Jatta uskon kanssasi samoin :)
  Kassin löysin Aleksi 13.

  ReplyDelete
 26. Marja B on näkemisen arvoinen näyttely :)

  Sisko eiköhän aamuretkemme olisi ihan mahdollista järjestää, laita viestiä kun suunnittelet reissua tänne :)

  Pirkko torikauppiaat ovat pitäneet kiinni aamuajoistaan :)
  Kiitos tuhannesti kirjavinkistä, minulle aivan uusi. Suuntaankin huomenna akateemiseen kurkkaamaan josko sieltä löytyisi, Ateneumissa ei ollut.

  ReplyDelete
 27. Anu kiitos :) Tapanani on pitää kesäkassi valmiudessa, tulee näin helposti ja nopeasti mukaan :)

  La Petite Princesse sää on ollut hieman vaihtelevaa, toivotaan että heinäkuu tuo lämmön tullessaan :) Tänään ainakin näyttää lupaavalta...

  Piupau ihana kun pääsette reissuun! Toivon että Helsinki näyttää parastaan <3

  ReplyDelete

Kaunis kiitos viestistäsi.