Tuesday, June 15, 2010

Iltaa viettämään




Tänään on ollut kivan leppoisa päivä. Töitäkin silleen sopivaan tahtiin :) Työmatkalla poikkesin vanhantavaran kaupassa. En muista nimeä mutta sijaitsee krunikassa Vironkadulla. Liike suljetaan joten tuotteet oli suurelta osin puoleen hintaan. Liike oli jo aika lailla tyhjentynyt mutta kahden kassin kanssa minä sieltä lähdin iloisena tepastelemaan kotia :) Löysin arabian astioita (syvät lautaset) sekä  lasiset maljat jälkiruokaa varten.  Olen tosi iloinen löydöistäni :)

Kotia on niin ihana aina tulla  yleensä kun ovi käy niin aina jompi kumpi nuorukaisista on ovella vastassa ja ottaa kasseja vastaan. Arjen pienissä hetkissä ja eleissä voi olla paljon rakkautta kätkettynä.
Minulle ne viestittävät välittämisestä sekä  niistä tulee niin lämmin ja rikas olo <3

Nuoriso olikin juuri syönyt lämmintä ruokaa joten iltaa varten tein päärynäpitsan. Toiveikas ajatus on lähteä merenrantaan nauttimaan kun aurinkokin jo näyttää kurkkivan :) Pitsan päälle laitoin greve juustoa 200g,  4 päärynää viipaloituna, uunista ulos oton jälkeen vähän hunajaa päälle ja pistaasipähhinöitä murskattuna. Ei suolainen eikä kovin makeakaan mutta maukas ;)

Mukavaa tiistai-iltaa teille !

<3 Marie

18 comments:

  1. Jännä pitsaohje, en ole ikinä kuullutkaan että päärynästä.. Mutta hmm, miksei? Sopisikohan siihen sinihomejuusto?

    Ja nuorukaisten käyttäytymisestä saat varmaan kiittää itseäsi, kun olet niin huomaavaisiksi kasvattanut! Ihania, arkisia mutta tärkeitä eleitä. <3

    Ja nyt iski päähän ajatus, että pitäisiköhän mun huomenna ajaa Onnin kanssa Krunikkaan? :O Olisikohan siellä vielä meille mitään... hmmm.... Kiitti vinkistä! :)

    ReplyDelete
  2. Katri toki sinihomejuusto sopii ja päärynän kera varsinkin :) Kannattaa käydä oli siellä sen verran vielä tavaraa. Mutta älä säikähdä siellä on aika paljon pientä sälää ja aika sotkuistakin :) Minun käsityksen mukaan sinne on saanut viedä tavaroitaan myytäväksi ja olisiko nyt niin että omistaja on ostanut loput ja yrittää tyhjentää paikan.

    ReplyDelete
  3. Voi kun tuli hyvä mieli kertomastasi!Ja tuota pizzaa kokeillaan meilläkin.Suklaaneliöitä paistoi neljäs tytär tänään kun pikkuinen oli ekaa kertaa vanhempineen kylässä.Kaurahiutaleet korvasimme tattarihiutaleilla ja tuli tosi maukasta ja hyvää!ohje taitaa jäädä meille vakituiseksi herkkutuska ohjeeksi:)

    ReplyDelete
  4. Päärynä ja juusto muodostavat täyteläisen liiton. Hauska idea kokeilla sitä pizzassa :)

    Kiinnostuin heti tuosta Vironkadulla olevasta liikkeestä. Olen töissä Krunikassa, joten pitäisiköhän huomenna kävellä Vironkatua (jota en jostain syystä ole tainnut koskaan kävellä).

    ReplyDelete
  5. Maria tattari onkin hyvä idea korvata kaurahiutaleet. Herkkutuska ohje on juuri niin kuvaava vakaviin tilanteisiin :)

    Lumiomena käy kurkkaamassa ei ihan ole Mariankadun antiikkiliikkeiden veroinen paikka ;) Numero muistaakseni oli 11. Aukeaa muuten vasta klo 14.

    ReplyDelete
  6. Blogistasi saa aina niin ihania ja uusia ideoita! Päärynäpizzastakaan en ollut aiemmin kuullut.
    Ja arjen pienet jutut onkin just niitä parjaita <3
    Mukavaa viikon jatkoa!
    -kisu-

    ReplyDelete
  7. Onnea hyvistä löydöistä!
    Teillä on kyllä ihailtavia nuorukaisia siellä. Kotoa se sydämen sivistys ja lämpöiset käytöstavat lähtevät.
    Saisipa tuosta pitsasta palasen ;) Maistuisi meinaan kernaasti...Ajattelin tänään muuten saaristolaisleipäsi reseptiä. On vielä leipomatta ja olisin tänään mieluusti sitä leiponut - aineksia ei vaan ollut riittämiin. Uusi yritys kauppareissun jälkeen.

    ReplyDelete
  8. Kuulostaapa hyviltä löydöiltä! Olisikin kiva tehdä taas kaupunkireissu, täytynee laittaa sadepäivän ohjelmistoon. Herkullinen pitsaohje, pitää ehdottomasti joskus kokeilla!

    ReplyDelete
  9. Kuulostaa mielenkiintoiselta tuo pitsa. Täytyypi kokeilla!

    Ihania nuorukaisia teillä, toivottavasti saan lapsistani kasvatettua yhtä huomaavaisia!

    ReplyDelete
  10. Kisu kiitos ja kiva jos saat uusia ideoita :)

    Anu tiedätkös...nyt uskallankin kysyä että jos tulet kesällä käymään Helsingissä olisi kiva käydä yhdessä vaikka kahvilla :) Minäkin olen pohtinut saaristolaisleivän tekoa kun on ollut näin kylmää ja sateista.

    Satu Sateella tosiaan on kivaa kaupunkiretket :)

    Helena :)

    Helena kokeilemisen arvoinen jos herkkuihin kuuluu päärynä. Meillä päärynä on yksi ehdottomista hedelmä suosikeista. Helena saat kasvatettua olet jo tehnyt sen <3

    ReplyDelete
  11. Kuulostaa, näyttää, ja melkein tuoksuukin, niin ihanalle!

    Mukavaa päivää ja kiitos taas kivasta ohjeesta! ♥

    ReplyDelete
  12. Oletpa tehnyt herkkua! Naaam :)

    Blogisi on ihana ja kaunis! kesäterkkuja Englannista.

    ReplyDelete
  13. Emilia kiitos sinulle sait suunpieleni nousemaan hymyyn <3

    Hanna Kiitos sinulle ja otan ilolla terveiset vastaan Englannista :)

    ReplyDelete
  14. Niin paljon kaunista katseltava täällä taas, kivoja reseptejäkin,pitää ehdottomasti kokeilla.
    Kauniin ristipistotyön olet tehnyt, niin suloinen enkeli.

    Kerron mielelläni vinkkejä Tanskan ja Ruotsin automatkailua varten :). Tosi kivoja paikkoja olen löytänyt maaseudulta varsinkin. Millaiset jutut sinua kiinnostaisi?

    ReplyDelete
  15. Mari Kiitos sinulle Mari olet kovin ystävällinen !Kuvailusi kuulostaa niin iahanalta teidän tekemällä reissullanne.

    ReplyDelete
  16. Kaunis pannumyssy. Hyvältä kuulostaa päärynäpizza, pitääpä jossain vaiheessa muistaa tehdä sitä.

    ReplyDelete
  17. Arleena pizza on tosiaan kiva kesäillan eväs :)

    ReplyDelete

Kaunis kiitos viestistäsi.