Friday, June 04, 2010

Seljankukka



Valmisteluja huomiseen juhlaan. Nuoriso sai valita ruuat ja kakut juhlaansa. Yksi ehdoton lemppari heille on seljankukka-kakku. Ohje on ollut vuosia vuosia sitten jossain ruotsalaisessa lehdessä. Artikkeli kertoi tilasta joka kasvatti seljankukkaa ja tekee siitä mehua. Mehua myy aika monet ruokakaupat nykyään. Takuuvarmasti ainakin Ikea ja Stockmann. Olen itse hurahtanut tähän seljankukkamehuun ja olenkin vuosien varrella haalinut kaikki ohjeet missä sitä on mukana, niin suolaisessa kuin makeassakin. Tämän juustokakun tekee raikkaaksi mehu ja se että se hyydytetään pakkasessa, kylmyys on ehdottomasti edukseen maussa.

Ohje on seuraavanlainen:
Murskaa 7 digestivekeksiä pohjaksi.
3 munankeltuaista.
2 dl sokeria
200g Philadelphiajuustoa
3 munanvalkuaista
3 dl vispikermaa
1 rkl laimentamatonta seljankukkamehua

 1.Vaahdota keltuaiset ja sokeri.Lisää juusto joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
 2.Vaahdota valkuaiset ja kerma erillisissä kulhoissa vaahdoksi . Lisää kerman joukkoon     seljankukkamehu.
 3. Sen jälkeen sekoita kermavaahto  munankeltuaisten joukkoon.
 4.Viimeisenä valkuaisvaahto sekaan nostellen.
 5.Kaada seos murumurskan päälle. Laita kakku pakkaseen 4 tunniksi.

Irtoreunuksinen vuoka halkaisijaltaan 26 cm. Ohje on hyvin helppo kolme kulhoa vain riviin ja kussakin vähän vatkailuita :)

Sitten on kiilteen vuoro :

2 1/2 dl laimentamatonta seljankukkamehua
4  liivatelehteä

Laita liivate likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi. Lämmitä mehu kattilassa ja lisää liotetut liivatteet joukkoon. Anna jäähtyä hieman ja ota kakku pakkasesta ja lusikoi kiille päälle. Jos neste on liian kuumaa sulattaa se kakun. Anna kiilteen jähmettyä pakkasessa 1-2 tuntiin.

Ihan mehunakin seljankukka on maukasta. Olen laimentanut mehun sitruunan makuisella novellella ja lisännyt jäänpalat ja miten raikas kuumanpäivän juotava se onkaan.

Tulipa tekstiä paljon :)  Kuvatkaan ei ole oikein onnistuneet ja leivinpaperikin näkyy. Tarkoituksena oli vain napsasta havaintokuva :) Nyt kakku odottaa huomista pakkasessa.
 Juhlavaatteita on soviteltu ja todistuksia kovasti odoteltu.

Oikein mukavaa ja aurinkoista viikonloppua jokaiselle <3

Marie

ps. Tervetuloa kaikille uusille seuraajille ja ihana että jaksatte kommentoida. Ilahdun kovasti! Ja useampi teistä on jo tullut tutuksi :)

21 comments:

  1. Kuvat ovat kauniita kuten sinulla aina!

    Tämä innoittaa varmasti ainakin minua kokeilemaan seljankukkamehua! :)

    Mukavia juhlia ja viikonloppua!

    ReplyDelete
  2. Mielenkiintoinen uusi resepti! En olekaan vielä koskaan noita hyydykekakkuja kokeillut, joten jospa tuollaisella aloittaisi. Ihana vaalea kakku!

    ReplyDelete
  3. Voi, mehän kävimme juuri Ikeassa! Tuota mehua pitää ehdottomasti muistaa ostaa ja kokeilla ohjettasi. Niin kaunis kakku, todella yksinkertaisen tyylikäs. Makukin on taatusti suussasulava;-)

    Oikein hyvää viikonloppua ja onnistunutta juhlapäivää-toivottavasti aurinkokin näyttäytyy!

    ReplyDelete
  4. Kesäkukka kiva jos innosti :) On tosiaan kiva juoma kesäksi. Mukavaa viikonloppua sinulle myös!

    Kerttu on helppo alkuun ja ei kannata säikähtää kolmea kulhoa :) Onnea kokeiluun !

    Kiitos Aamunkukka :) Harmi ettei postaus tullut hitusen aikaisemmin. Toivottavasti lähelläsi on ruokakauppa joka myisi kyseistä mehua :)Aurinkoa toivon sinunkin viikonloppuun :)

    ReplyDelete
  5. Enpä ole koskaan maistanut tuollaista mehua. Namin näköinen kakku ja kauniita kuvia!

    ReplyDelete
  6. Kakkusi on kaunis! Olen usein ihastellut seljankukkakuvia ja halunnut maistaa mehua, mutta en ole vielä koskaan sitä maistanut. Meillä tulee asiaa Ikeaan lähiaikoina (siellä kun on hauskanvärikkäitä juttuja pienten lasten huoneisiin), joten taidan ostaa mehua samalla reissulla :)

    Ihanaa juhlapäivää huomiselle koko perheellesi, Marie!

    ReplyDelete
  7. Upeaa.

    En ole edes ajatellut että lempparimehuni voisi sopia leivonnaisiin!
    Ehdottomasti taas kokeilen reseptiäsi!

    Brunneby:n mehu on omaan makuuni ihan täydellinen, Ikean mehu taas hiukan liian makeaa. Koska Stockmannin hylly oli viimeksi tyhjä ko. mehusta, olen Ikean mehua "terästänyt" limellä tai sitruunalla.

    Reseptisi ja koko blogisi on ihanaa luxusta arjen keskelle! Olen onnellinen että olen blogiisi löytänyt!!

    ReplyDelete
  8. Yhdynn täysin Marinaa !Blogisi on virkistävän kaunis ja tunnelmaltaa ihana!Hyydykekakut ovat meillä juhlien "runko"kun niin monta Keliakiaa sairastavaa ja nämä kakut soivat gluteenittomiin ohjeisiin hyvin.Kokeilen tätä vaikka toivonmukaan pian syntyvän masuasukkaan nimijuhlaan kakuksi!Kaunista juhlaa myös teille huomenna.Juhlapuvut odottavat myös täällä silitettyinä juhlijoitaan!Halit!

    ReplyDelete
  9. Nonnukka :) Kiitos !

    Lumiomena Ikeassa on tosiaan lapsille kivat värimaailmat. Toivotankin antoisaa reissua teille sinne :)

    Marina kiva jos resepti menee kokeiluun :)
    En olekkaan ajatellut makueroa. Ostamme mehun useinmiten Stockmannilta. Kiitos tästä vinkistä mitä Ikean mehulle voi tehdä. Mehua tosiaan voi käyttää monen moisiin jälkkäreihin ja leivontaan.
    Minä olen myös iloinen Marina että olen saanut tutustua sinuun blogin kautta :)

    ReplyDelete
  10. Maria kiitos :) Msuasukki miten suloista <3 Jännät paikat sinulla siellä. Halein ja lämpimin ajatuksin toivotan sinulle hienoa päivää :) Ollaan reippaita ;) Nenäliinat on jo laukussa.

    ReplyDelete
  11. Blogisi kuvat ovat niin kauniita! Seljankukka onkin ihan uusi tuttavuus minulle, pitääpä laittaa korvan taakse.
    Kivaa viikonloppua!

    ReplyDelete
  12. Kakkunne on niin kaunis, että uskaltaako tuota edes leikata ;)

    Toivon teille upeaa juhlapäivää!
    Täällä ainakin aurinko paistelee...

    Terveisin Sanna

    ReplyDelete
  13. Meiltäkin löytyy tuota mehua, täytyypä kokeilla siis tätä kakkua:)

    ReplyDelete
  14. Kaunis päivä täällä, toivottavasti myös teilläpäin, jotta juhlamieli olisi täydellinen. Antoisaa ja onnellista päättäjäispäivää toivottelen. Kakku on kuin unelma ja varmasti maistuu juhlijoille. Minä en ole milloinkaan kokeillut tuota mehua leivonnaisiin, joten tuli ihan innostus testata. Maku sopii varmasti hyvin kakkuun. Kiitos taas näistä ihastuttavista tunnelmista ja reseptistä. Onnellisia hetkiä teille,
    Anu

    ReplyDelete
  15. Ihanan näköinen kakku ja varmasti todella hyvääkin! Mä olen seljankukkamehun suhteen ihan vihreä, en ole kokeillut. Mutta sait kyllä innostumaan ja ehkäpä kokeilemaan!
    Kaunista kesäkuun viikonloppua!
    -ksiu-

    ReplyDelete
  16. hei!:) kuvasihan ovat niin kauniita.. tuo kakku näyttää niin kauniille, voin vain kuvitella mille se maistuu.. seljankukka mehu on muuten ihanaa! kerran ostin tytöille ikeasta mehutetrat tuota, ja sehän olikin niin hyvää, että olisi pitänyt kääntyä hakemaan lisää! ihanan raikasta. toisesta ihanasta mehusta olen haaveillut myös, nimittäin viinimarja lehtimehusta, se on nii ihanaa! äiti aina tekee sitä, mut ite en oo saanu aikaseksi.
    mä ihmettelen ja nautin joka kerta tästä sun blogin kauniista ja levollisesta tunnelmasta! :) i love it. oikein hermo lepää täällä..
    muuten saisko esittää toive postausta...
    mä haaveilen et kesällä pääsis ihan sinne pääkaupunkiin kollaamaan kivoja vanhojen tavaroiden liikkeitä ja kirppareita, niin sattuisitko sinä tietämään hyviä ja edullisiakin paikkoja... ? jos vain ehdit.. :)
    ihanaa, kun lapsilla alkoi loma! oi että, kyllä tää kesä on ihanaa..
    mukavaa päivää sinulle ja lomalaisillesi! love Loora;)

    ReplyDelete
  17. Kiitos teille ihanista kommenteista ja miten kiva jos innostutte kokeilemaan :) Teiltä on niin kiva saada viestejä ja tutustua paremmin :)Oikein ihanaa viikonlopun jatkoa ja toivottavasti aurinko helli teitä <3

    Laura kiitos kauniista sanoistasi ! Mielelläni teen postauksen Helsingistä ja vanhojen tavaroiden liikkeistä :) Viinimarja lehtimehu on ihanaa olen tehnyt sitä muutamina kesinä ja jopa siman olen tehnyt niistä.
    Tosiaan on ihan kuin puoliksi olisi itsellänikin alkanut loma kun pojat pääsi kesälaitumille :)

    ReplyDelete
  18. Tämän taidan pistää mieleen, ja tehdä joihinkin isompiin juhliin. Tuntui ja näytti nimittäin tosi hienolta, todellinen juhlakakku. Minä olen sellainen, että leivon vain vieraille ja juhliin. Ei perhe saa muulloin mitään herkkuja, voivoi heitä.

    ReplyDelete
  19. Siis ihanat kuvat, niinkuin aina!!:)

    Tuota Seljankukkaa en ole koskaan kokeillut, kuullut olen. Kokeilen joskus. Kiitos tosi herkullisesta ja niin kauniin näköisestä kakun ohjeesta!!

    Suloista sunnuntaita!

    ReplyDelete
  20. Hi Marie. Thank you for your visit and comment, i like to find new blogs... the cake looks really yummy!! xx

    ReplyDelete
  21. Kirjailijatar jokapäiväisiä herkkuja ilman selviää kyllä hyvin ja leivonnaiset tekevät kivasti juhlan :)

    Marge Kiitos Marge ja aurinkoa sunnuntaihisi :)

    ReplyDelete

Kaunis kiitos viestistäsi.