Monday, June 07, 2010

Syreeninkukkajäätelö



Syreenitouhut jatkuvat :) Kokeilut alkoivat viime kesänä ja jatkoa seuraa tänä kesänä kun törmäsin  Theresia Erneborgin  syreeninkukkajäätelöön. Häneltä on syyskuun lopussa ilmestymässä kirja Söta Saker.
Ensinnäkin tein eilen syreenisokeria. Todella yksinkertainen toteuttaa. Sokeri sopii koristeeksi, teehen pelkästään ja pikkuleipiinkin.

1 kg  sokeria
2dl    liloja syreeninkukkia

Anna kaikkille pörriäisille ensin mahdollisuus paeta asettamalla nippu pöydälle :) huuhtele oksat ja ravistele. Nypi kukinnot pyyhkeen päälle kuivumaan ilman vihreitä osia. Sen jälkeen laita sokeria ja kukkaset vuoroin lasipurkkiin. Kukkasten mehu imeytyy sokeriin joten anna sokerin kuivua pari päivää ja ravistele lasipurkkia silloin tällöin. Sokerin kuivuttua tuote on valmis käytettäväksi.

Sunnuntai iltana innostuin kokeilemaan jäätelöä. Ohje oli ihanan helppo !

2 dl liloja syreeninkukkia ( 1 1/2 dl keittämiseen ja 1/2 dl pakastimeen )
1 dl sokeria
2 kananmunaa
2 1/2 dl maitoa
2 dl vispikermaa

Vaahdota sokeri ja munat ja sekoita yhdessä maidon kanssa isoon kattilaan. Sekä 1 1/2 dl kukintoja.
Anna poreilla koko ajan sekoittaen kunnes seos paksuuntuu ( ei mene pitkää hetkeä ). Siivilöi kukinnot pois ja anna jäähtyä hieman ja lisää joukkoon vispaamaton kerma. Lisää joukkoon 1/2 dl kukintoja (kukinnot voi jättää väliin on lähinnä koristeena ). Kaada seos kannelliseen muoviseen rasiaan. Pakasta 4-5 tuntia. Koristele esim. syreeninkukkasokerilla.

Tänään juhlistimme poikiemme ensimmäistä lomapäivää jäätelöllä ja nam että oli herkullista. Jotenkin tuoksu muuttui mauksi :) Taatusti teen uudestaan helppoa ja viehättävän makuista.

Kiitos ihanista ja niin piristävistä kommenteista! Tervetuloa toivotan myös uusille seuraajille :)

Maanantai-illasta  ja sireeninkukkajäätelöstä nauttien on hyvä jatkaa viikkoa.

<3 Marie

p.s  lupaan ettei enää tule syreeni postauksia ... jään tehtailemaan tänne ;)

31 comments:

  1. Nam Marie!Tätä kokeillaan huomenna -kiitos taas ihanasta vihjeestäsi.Hyvää lomaa myös pojallesi ja kiitos- uusia namivihjeitä mahtuu kyllä reseptilehtiööni:))Voi hyvin !

    ReplyDelete
  2. Oi nam! Pitääpä laittaa testaukseen, ehdottomasti! Kaunis on lopputulos ja varmaan hyvää. Eikä haittaa vaikka tulisi lisääkin syreenipostauksia, näitä on kivaa lukea. :)

    ReplyDelete
  3. Anna sataa vain kaikkea ihanaa postia! :D

    Tuo sokeri on varmasti hurjan kaunista
    vain katsellakin, luulen?

    Jäätelö on varmasti taivaallista, täytyy kokeilla!!! Kiitos kun halusit jakaa ohjeen meille lukijoille! <3

    ReplyDelete
  4. Maria kiitos voidaan hyvin :) Mukavia jätskihetkiä :)

    Katri maku tosiaan yllätti :) Jotenkin tuoksu tuntuikin kielellä. Koostumuskin oli hauska ja tosiaan helppo kun pisin hetki meni kukintojen nyppimiseen:)

    Marina :D On kaunista katseltavaa laitoin purkin sokerin kuivuttua näkyvälle paikalle keittiöön.

    ReplyDelete
  5. Viehättäviä ohjeita! Jäin oikein makustelemaan sekä ajatusta syreeninkukista että sinun ohjeitasi ja viehättävä sopii niihin erinomaisen hyvin. Rakastan syreenejä, niiden tuoksua. En ollut aiemmin tiennyt, että niitä voi käyttää näinkin, joten kiitos tästä päivityksestä :)

    ReplyDelete
  6. Ihastuttavia ohjeita satelee sinulta yhtenään.. Makoisan kuuloisia reseptejä, tämä sekä se ihana kakku! Täytyy ehdottomasti koettaa. :)

    ReplyDelete
  7. Suloinen jäätelö! En osaa muuta sanoa... :)

    ReplyDelete
  8. Vau! Eipä olisi tullut mieleenkään, että syreenistä on niin moneksi! Kauniita herkkuja..!

    ReplyDelete
  9. Voi mitä ihanuuksia olet jälleen tehnyt. niitä on pakko kokeilla. Kiitos kun jaat taitosi meille muille :)

    ReplyDelete
  10. En edes tiennyt että syreeninkukkia voi syödä :)
    Kerrassaan kaunista jäätelöä, maistuu varmasti ihanalle!

    ReplyDelete
  11. Aivan ihania ideoita sekä sokeri että jäätelö.
    Blogisi on esteetikon unelma, kaunis.

    ReplyDelete
  12. Lumiomena ole hyvä :)

    Nina nautittavia kokeiluhetkiä :)

    Sini kiitokset, ähetän niitä eteenpäin naapurimaahankin ;)

    Teija hih....sireeni taitaa olla meidän laventeli :)

    Hanne kiva jos innoittaa kokeilemaan :)

    Piupau jääpaloista kaikki kokeilu lähti muutamia vuosia sitten :)

    Jo kiitos niin kauniisti sanottu :)

    ReplyDelete
  13. Eksoottista, enpä olisi itse moista keksinyt. Ehkäpä kokeilen...

    Kaunista jäätelöä joka tapauksessa. 8)

    ReplyDelete
  14. Raaskinkohan nyppiä syreenistä kukkia? Se on naapurin puolella, mutta oksia on kyllä meidänkin puolella. Hauska idea.
    Mukavaa viikkoa!

    ReplyDelete
  15. vau, aivan mieletön idea! ihania lomapäiviä teille!

    ReplyDelete
  16. Lisää vain sireenipostauksia! Mielenkiintoista, että kukkia voi käyttää jäätelöönkin.

    ReplyDelete
  17. Voi miten ihania kuvia ja herkullisen näköistä jäätelöä! Nyt iski inspiraatio sivota koko talo ja täyttää puhdas huusholli syreenintuoksulla. Kiitos ja ihanaa kesää sinulle!! :) -Johanna

    ReplyDelete
  18. Elsa en minäkään olisi keksinyt :)

    Omenaminttu torilla on suloisia eläkemummoja jotka myyvät oksia. Muutama vuosi sitten eläkkeelle jäävän työkaverin äiti myi siellä oksia että sai pienen lisän eläkkeen päälle :)

    Kerttu kiitos puoliksi olo onkin kuin lomalla kun nuorisomme on kotona :)

    Kultsin kämppä katsotaan saadaanko jotain julkaistavaa aikaiseksi :)

    Johanna ihana jos tuli piristävä olo ja inspiraatio :) Tuoksujen täyteisiä päiviä sinulle ja kiitos kun rohkenit kommentoimaan :)

    ReplyDelete
  19. Eipä olisi tuollainen tullut ikinä mieleenkään! Mutta kuvat ovat ihania ja ajatuskin saa piristymään.

    ReplyDelete
  20. Oho! En olekaan ikinä kokeillut tuollaista - ehdottomasti menee testaukseen lähipäivinä! Meiltä kun löytyy liloja syreeneitä isoina aitoina pitkin tontin reunaa.
    Lisää vain syreenitestauksia kehiin!
    Löysin juuri blogisi PiuPaun kautta, olipa mukava löytää tänne.

    ReplyDelete
  21. Hei,
    Oikein hurmaavan ja herkullisen oloinen ohje, pitääkin laittaa korvantaakse.
    Löysin Bauhausista syreenilajikkeen, jossa oli aivan hennon rosat, lähes valkoiset kukat. Yksi kukka oli jo puhjennut :) Tosin en taida raskia sitä syödä ;)
    Ystävällisesti, Virpi

    ReplyDelete
  22. Onpa jännä resepti! Kaunista ainakin, ja varmaan myös hyvää.

    Kiva kun liityit lukijakseni, teen samoin, tänne ihanaan blogiisi tahdon tulla useimminkin :)

    ReplyDelete
  23. Kirjailijatar hyvä näin että ajatukin saa piristymään säästyy huima määrä energiaa :))

    Susan Lämpimästi tervetuloa! Syreeniaita kuulostaa upealta !

    Virpi hih..tosiaan ei kannata maiskutella yhtä kukkaa :)Ihana onko syreneitä senkin värisenä.

    Helena kiva kun tulit! :)

    ReplyDelete
  24. Oi Marie, miten herkullisia juttuja täällä. Minä en olekaan tiennyt, että syreeninkukkaa voisi hyödyntää leivontaan.
    Olen ihaillut naapurimme tontilla sellaista vaaleanpunaista syreenilajiketta. On valtavan kaunis, vaikka niinhän ovat nämä perinteisetkin valkeat ja lilat versiot.
    Mukavaa loppuviikkoa sinulle,
    Anu

    ReplyDelete
  25. IHANIA JA KAUNIITA postauksia tänne on ilmestynyt! EI haittaa vaikka tulisi lisää kivoja syreenipostauksia ;) Herkullisia kuviasi ahmin silmilläni!!! Erikoisen kaunista kaikki, viihdyn täällä!!!
    -T

    ReplyDelete
  26. Sinulla on kaunis blogi. Ihastuin tuohon syreenisokeriin, pitääpä kokeilla. Aurinkoisia päiviä! Maria

    ReplyDelete
  27. Anu samaa mieltä olen näistä vaaleanpunaisista syreneistä. On ollut kiva kokeilla syreneitä keittiössä voikin varmaan aika pitkälti käyttää laventelin tapaan. Muutama kokeilu olisi vielä harkinnassa kun työkiireet ovat hiljentyneet :)

    -T OI KAUNIS KIITOS SINULLE :) Ihana kun viihdyit <3

    Maria kiitos kun piipahdit. syreenisoketi on tosiaan maukasta ja kaunis lasipurkissaan keittiönhyllyllä. Aurinkoa toivon myös päiviisi :)

    ReplyDelete
  28. Marie Elisabeth!Se oli ihanaa !!Kuin jotain kylmää ja kaunista "ranskalaista tunnelmaa":DD olisi popsinut kulhosta!Laitoin vähän vähemmän noita kukkia kuin ohjeessasi oli -ajattelin lapsia -ovat aika "sihtisuita" :))-mietin mitä muuta tuohonreseptiin voisi kokeilla-mielikuvitus taitaa olla rajana.Kiitos Sinulle maku"matkasta" Provanceen.

    ReplyDelete
  29. Hei Maria!ihana kuulla :D Juu pakaste osuuden kukat voi jättää vaikka kokonaan pois ovat vaan lähinnä koristeena ja ilmentämässä pää raaka-ainetta :)Kiehuessa kukat antavat jo maun seokseen. Taivas tosiaan rajana ajattelin että voisi kokeilla myös laventelia :) Kannatan edullista matkailua ;D

    ReplyDelete
  30. Onpa ihanan näköistä! Hieno idea tuollainen kaunis jäätelö :o) Ei olisi itselleni tullut mieleenkään.
    Ja ihan mielelläni luen lisääkin syreenipostauksia ja ihastelen kauniita kuviasi!
    Aurinkoista loppuviikkoa!
    -kisu-

    ReplyDelete
  31. Kisu kiitos :) Pieni tauko on syreenien kohdalla olen vähän potenut sängyn pohjalla loppuviikon. Mutta kohta innoissani taas kokeilemassa :) Aurinkoa myös sinun viikonloppuusi!

    ReplyDelete

Kaunis kiitos viestistäsi.