Sunday, December 05, 2010
Juhlan odotusta
Tämän päivän tunnelmat kuvina. Aamulla otin töihin kävellessä merenrannasta kuvia. Pakkanen ja sumu tekivät aamusta mielenkiintoisen. Ihmettelin että miten aamu on niin rauhallisen satumainen, ajatuksissani ei ollut lainkaan käynyt että on sunnuntai ;) Hetken ehdin nauttimaan lumisesta merimaisemasta.
Perheen kanssa nautimme jo hieman itsenäisyyspäiväjuhlasta tänään. Jälkiruuaksi nuorimmaisen toive oli Panna Cotta. Joten jääkaapissa odottaa aterian jälkeen jälkiruoka. Miten hyvä herkku syntyykään kermaa keittämällä, nam.
Seljankukkapannacottaan päädyin ja mausteeksi/koristeeksi mantelipipari.
4 annosta.
4 kpl liivatetta, 4 dl vispikermaa, 1/2 dl hienoasokeria, 2 dl ruuanlaitto jogurttia, 6 rkl seljankukkamehutiivistettä.
Laita liivatteet likoamaan 10 minuutiksi kylmään veteen. Kiehauta kerma ja ota kattila pois lämmöltä.
Purista liivatteet vedestä ja sekoita kermaan. Lisää sokeri, jogurtti ja mehu ja sekoita hyvin. Kaada seos annosmaljoihin ja anna hyytyä jääkaapissa tunnista kahteen tuntiin.
Hyydytyksen jälkeen laitoin vielä lusikallisen mehua annoksen päälle kiiltoa antamaan ja murustin piparin päälle.
Näiden tunnelmien myötä toivotan oikein ihanaa ja rauhallista Itsenäisyyspäivää kaikille ♥
Marie
Kauniin kukkastoivotuksen sain ihanalta J:ltä blogista White & Black. Kaunis kiitos!
Haluankin antaa kukkaisen ajatuksen mukaan jokaiselle täällä piipahtaneelle :)
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Nam, meilläkin taidetaan tehdä huomenna tuollaista herkkua:)
ReplyDeletePanna cotta on NIIIIN hyvää. Otan mukaani tämän hiukan kevyemmän ohjeen tästä herkusta.
ReplyDeleteOikein hyvää itsenäisyyspäivää !
Voi varmasti on herkku jälkkäri! Mukavaa ja rauhallista itsenäisyyspäivää!
ReplyDeletenam mikä jälkkäri! mukavaa itsenäisyyspäivää sinullekkin!
ReplyDeleteIhania kuvia. Mukavaa adventtisunnuntaita ja itsenäisyyspäivää.
ReplyDelete-Tuija-
Pioni :) Hyvää itsenäisyyspäivää sinulle herkun kera ;)
ReplyDeletePetriina ole hyvä :)
Nonnukka kiitos kovasti, sitä rauhaa voisi tosiaan toivoa ;)
akissfromthepast kiitos :)
Tuija kiitos ja ajakaa varovasti reissullanne :)
Kiva, että joku jaksaa tehdä herkkuja ja jakaa reseptejä, kiitos niistä. Tosin, ajattelen aina, että itsekin kokeilen, kun kuva oikein innostaa tekemään, mutta.....miten se laiskuus iskee juuri siinä kohtaa. Kauniit talviset kuvat. Hyvää 2. adventtia!
ReplyDeleteHeissan!
ReplyDeleteKauniita ja mukavia hetkiä tulevaan itsenäisyyspäiväänne!! Herkullisia hetkiä jo siellä :) Ihanat kuvat!
Ehditköhän vielä piipahtaa huomenissa messuilla... Jos, niin tuo mukanasi rakutyöt. Tai sitten nähdään toiste :) Ja tähän adventtiin kynttilöiden tuiketta,-T
Voi mitä herkkua oletkaan valmistanut. Mistä tuollaista seljankukkamehua saa? Ihanko tavallisesta kaupasta, enpä oe koskaan törmännyt sellaiseen. Kuulostaa kauniilta ja herkulliselta.
ReplyDeleteIhanaa iltaa sinulle!
Pakkasakka jos ohje on nopea ja maukas sekä hyvistä raaka aineista valmistettu tulee helpommin tehtyä, monimutkaiset jutut hyppään suosiolla ohitse ;) Kiitos ja kaunista adventtia sinulle myös :)
ReplyDelete-T Minulla oli toiveena päästä tänään käymään, mutta päivä meni työn merkeissä. Harmi, täytyy katsoa vielä huomenna mihin aikaan avaavat ovet josko töihin lähtiessä ehtisi piipahtamaan. Kaunista itsenäisyyspäivää sinulle myös <3
Vau mitä herkkua, täytyykin laittaa ohje mieleen, jospa vaikka juouluna tekisi jälkkäriksi.
ReplyDeleteJa taas niin kauniita kuvia, ei voi kuin ihmetellä...
Laura
Piupau Ikea ainakin myy kyseistä mehua ja Stockmannit. Sen lisäksi on muitakin ruokakauppoja jotka myyvät. Stockmann myy lasipullossa ja merkki on Brunneby :)
ReplyDeleteLaura kiitos :) Aamulla vähän sormia palelsi kun kameran säätöjä valitsi :)
ReplyDeletekiva resepti , kiitos:)
ReplyDeletemeillä nautittiin ihan tavallista herukkakiisseliä kermavaahdon kera ja hyvältä sekin kylmänä maistui!
lämmin kiitos vierailustasi ja
leppoisaa illan jatkoa<3
lämmöllä
Päivi
Takuulla herkullista. :)
ReplyDeleteIhanaa itsenäisyyspäivää sinulle!
Hyvää itsenäisyyspäivän aattoa! Ja pannacotta seljankukilla kuulostaa ihanalta!
ReplyDeleteHyvänmielen pyhien viettoa edelleen Sinulle Marie♥
ReplyDeleteMonin lämpöisin ajatuksin Maria
Kuvasi ovat aina niin ihania, että niitä voisi katsoa melkein loputtomiin. :)
ReplyDeleteIhanaa tämä joulunalusaika, kun juhlia on niin paljon. Itse olin tänään pienen tytön ristiäisissä. Ja huomenna itsenäisyyspäivä, joten toivotankin sinulle ja perheellesi hyvää itsenäisyyspäivää ♥
Kiitos samoin, Hyvää Itsenäisyyspäivää!!!
ReplyDeleteVarmasti herkkujälkkäri! Kauniita kuvia! Tai kaunis ei ole edes riittävä adjektiivi, sillä kuvasi eivät ole ainoastaan kauniita, vaan niistä välittyy jokin aivan erityinen tunnelma ja tällainen rauhatonkin vipeltäjä tasaantuu ja keskittyy. Ihanaa itsenäisyyspäivää!
ReplyDeletePäivi herukkakiisseli kuullostaa herkulliselta. Kesän herkut maistuu nyt pakkasen tultua :)
ReplyDeleteEsmeralda kiitos, näyttää siltä että saamme pyryttävän itsenäisyyspäivän :)
Yealian kiitos ja täältä pyrystä toivottelen sinne lämpöön hyvää itsenäisyyspäivää :)
Maria kiitos ♥
Lumiomena joulukuu on täynnä ihania juhlia. Tuntuu että menee juhlasta ja tilaisuudesta toiseen :) Ristiäiset on ihania juhlia, en olekkaan ollut ristiäisissä vähään aikaan.
Kiitos aina niin kauniista sanoistasi ♥
Helena kiitos :)
Selma wau! Oletkohan nyt kommentoinut oikeaa blogia :)) Kiitos kovasti palautteesta. Täällä odotellaan aurauskalustoa ettei tarvisi hangessa tarpoa töihin :) Näissä merkeissä täällä itsenäisyyspäivään.
Hyvää Itsenäisyyspäivää tänne tyylikkään blogin pitäjälle :)
ReplyDeleteOnpa taas kauniin rauhallista. Pannacottaa en ole vielä ikinä testannutkaan. Täällä on sulla muitakin tosi herkkuja ohjeita, pitäis koitella jokunen niistä joululomalla. Tänään itse tein punajuurista Marttojen ohjeella takassa paistosta. Kohta pääsee maistelemaan! :)
ReplyDeleteHyvää itsenäisyyspäivää! <3
Ole hyvä <3
ReplyDeleteMukavaa Itsenäisyyspäivää! Minä ihastelen vielä hetken aikaa tuota laivakuvaa!
Seljankukkamarmelaadia saatiin Saksasta viime kesänä. Siellä sitä kuulemma harrastetaan paljon:)Todella hyvää oli. Tiesit varmaan, mikä sen kansanomainen nimitys on: vaikka onkin pyhä ja itsenäisyysjuhla kertonen kuitenkin, että paskanmarjapensas. Suomalaiset osaavat nämä arkiset sanankäänteet! Kaikesta arkipuheesta huolimatta oikein juhlavaa juhlaa ja iloisia päiviä tulevaan.
ReplyDeleteIhastuttavia kuvia ja tunnelmia. Itsenäisyyttä on niin etuoikeutettua juhlia.
ReplyDeleteJatkan vielä tovin töitä mutta tulin vain pienelle pikapiipahdukselle hakemaan virkistystä ja rauhallista mieltä täältä blogistasi. Aina saan kumpaistakin matkaani.
ps.Kiitos sinulle eilisestä ihanasta viestistä!
En todellakaan ole mikään himoruunlaittaja, mutta tätä olen aina halunnut maistaa..joten yritetään :) Rakasta ihania kuviasi ja tätä käsinkosketeltavaa tunnelmaa!!
ReplyDeletePannacottaa olen halunnutkin kokeilla (olen katsellut syksyn aikana ruokaohjelmia, joissa se aina vilahtaa...), nyt sain reseptin. Kiitos:)
ReplyDeleteKauniita tunnelmia jaoit taas kanssamme. Ihanaa viikkoa!
Kiitos ohjeesta! Kuulostaa ja näyttää kyllä niin hyvältä, täytyy kokeilla joskus. :)
ReplyDeleteMukavaa viikonloppua!
-Päivi-
Kiitos kovasti kommenteistanne. Mielelläni olen niitä lukenut <3
ReplyDeletePeurankello nimitys kuullostaa tutulta ja uskon sen tulevan siitä että vanhoissa pihoissa seljankukkapensaat istutettiin peittämään ulkohuussin näkyvyys pihassa. Kaunistelematon arkisana.