Sunday, December 05, 2010

Juhlan odotusta




Tämän päivän tunnelmat kuvina. Aamulla otin töihin kävellessä merenrannasta kuvia. Pakkanen ja sumu tekivät aamusta mielenkiintoisen. Ihmettelin että miten aamu on niin rauhallisen satumainen, ajatuksissani  ei ollut lainkaan käynyt että on sunnuntai ;) Hetken ehdin  nauttimaan  lumisesta merimaisemasta.
Perheen kanssa nautimme jo hieman itsenäisyyspäiväjuhlasta tänään. Jälkiruuaksi nuorimmaisen toive oli Panna Cotta. Joten jääkaapissa odottaa aterian jälkeen jälkiruoka. Miten hyvä herkku syntyykään kermaa keittämällä, nam.

Seljankukkapannacottaan päädyin ja mausteeksi/koristeeksi mantelipipari.

4 annosta.

4 kpl liivatetta, 4 dl vispikermaa, 1/2 dl hienoasokeria, 2 dl ruuanlaitto jogurttia, 6 rkl seljankukkamehutiivistettä.

Laita liivatteet likoamaan 10 minuutiksi kylmään veteen. Kiehauta kerma ja ota kattila pois lämmöltä.
Purista liivatteet vedestä ja sekoita kermaan. Lisää sokeri, jogurtti ja mehu ja sekoita hyvin. Kaada seos annosmaljoihin ja anna hyytyä jääkaapissa tunnista kahteen tuntiin.

Hyydytyksen jälkeen laitoin vielä lusikallisen mehua annoksen päälle kiiltoa antamaan ja murustin piparin päälle.

Näiden tunnelmien myötä toivotan oikein ihanaa ja rauhallista Itsenäisyyspäivää kaikille ♥

Marie


Kauniin kukkastoivotuksen sain ihanalta J:ltä blogista White & Black.  Kaunis kiitos!

Haluankin antaa kukkaisen ajatuksen mukaan jokaiselle täällä piipahtaneelle :)

31 comments:

  1. Nam, meilläkin taidetaan tehdä huomenna tuollaista herkkua:)

    ReplyDelete
  2. Panna cotta on NIIIIN hyvää. Otan mukaani tämän hiukan kevyemmän ohjeen tästä herkusta.

    Oikein hyvää itsenäisyyspäivää !

    ReplyDelete
  3. Voi varmasti on herkku jälkkäri! Mukavaa ja rauhallista itsenäisyyspäivää!

    ReplyDelete
  4. nam mikä jälkkäri! mukavaa itsenäisyyspäivää sinullekkin!

    ReplyDelete
  5. Ihania kuvia. Mukavaa adventtisunnuntaita ja itsenäisyyspäivää.

    -Tuija-

    ReplyDelete
  6. Pioni :) Hyvää itsenäisyyspäivää sinulle herkun kera ;)

    Petriina ole hyvä :)

    Nonnukka kiitos kovasti, sitä rauhaa voisi tosiaan toivoa ;)

    akissfromthepast kiitos :)

    Tuija kiitos ja ajakaa varovasti reissullanne :)

    ReplyDelete
  7. Kiva, että joku jaksaa tehdä herkkuja ja jakaa reseptejä, kiitos niistä. Tosin, ajattelen aina, että itsekin kokeilen, kun kuva oikein innostaa tekemään, mutta.....miten se laiskuus iskee juuri siinä kohtaa. Kauniit talviset kuvat. Hyvää 2. adventtia!

    ReplyDelete
  8. Heissan!

    Kauniita ja mukavia hetkiä tulevaan itsenäisyyspäiväänne!! Herkullisia hetkiä jo siellä :) Ihanat kuvat!
    Ehditköhän vielä piipahtaa huomenissa messuilla... Jos, niin tuo mukanasi rakutyöt. Tai sitten nähdään toiste :) Ja tähän adventtiin kynttilöiden tuiketta,-T

    ReplyDelete
  9. Voi mitä herkkua oletkaan valmistanut. Mistä tuollaista seljankukkamehua saa? Ihanko tavallisesta kaupasta, enpä oe koskaan törmännyt sellaiseen. Kuulostaa kauniilta ja herkulliselta.
    Ihanaa iltaa sinulle!

    ReplyDelete
  10. Pakkasakka jos ohje on nopea ja maukas sekä hyvistä raaka aineista valmistettu tulee helpommin tehtyä, monimutkaiset jutut hyppään suosiolla ohitse ;) Kiitos ja kaunista adventtia sinulle myös :)

    -T Minulla oli toiveena päästä tänään käymään, mutta päivä meni työn merkeissä. Harmi, täytyy katsoa vielä huomenna mihin aikaan avaavat ovet josko töihin lähtiessä ehtisi piipahtamaan. Kaunista itsenäisyyspäivää sinulle myös <3

    ReplyDelete
  11. Vau mitä herkkua, täytyykin laittaa ohje mieleen, jospa vaikka juouluna tekisi jälkkäriksi.
    Ja taas niin kauniita kuvia, ei voi kuin ihmetellä...

    Laura

    ReplyDelete
  12. Piupau Ikea ainakin myy kyseistä mehua ja Stockmannit. Sen lisäksi on muitakin ruokakauppoja jotka myyvät. Stockmann myy lasipullossa ja merkki on Brunneby :)

    ReplyDelete
  13. Laura kiitos :) Aamulla vähän sormia palelsi kun kameran säätöjä valitsi :)

    ReplyDelete
  14. kiva resepti , kiitos:)
    meillä nautittiin ihan tavallista herukkakiisseliä kermavaahdon kera ja hyvältä sekin kylmänä maistui!

    lämmin kiitos vierailustasi ja
    leppoisaa illan jatkoa<3

    lämmöllä
    Päivi

    ReplyDelete
  15. Takuulla herkullista. :)
    Ihanaa itsenäisyyspäivää sinulle!

    ReplyDelete
  16. Hyvää itsenäisyyspäivän aattoa! Ja pannacotta seljankukilla kuulostaa ihanalta!

    ReplyDelete
  17. Hyvänmielen pyhien viettoa edelleen Sinulle Marie♥
    Monin lämpöisin ajatuksin Maria

    ReplyDelete
  18. Kuvasi ovat aina niin ihania, että niitä voisi katsoa melkein loputtomiin. :)
    Ihanaa tämä joulunalusaika, kun juhlia on niin paljon. Itse olin tänään pienen tytön ristiäisissä. Ja huomenna itsenäisyyspäivä, joten toivotankin sinulle ja perheellesi hyvää itsenäisyyspäivää ♥

    ReplyDelete
  19. Kiitos samoin, Hyvää Itsenäisyyspäivää!!!

    ReplyDelete
  20. Varmasti herkkujälkkäri! Kauniita kuvia! Tai kaunis ei ole edes riittävä adjektiivi, sillä kuvasi eivät ole ainoastaan kauniita, vaan niistä välittyy jokin aivan erityinen tunnelma ja tällainen rauhatonkin vipeltäjä tasaantuu ja keskittyy. Ihanaa itsenäisyyspäivää!

    ReplyDelete
  21. Päivi herukkakiisseli kuullostaa herkulliselta. Kesän herkut maistuu nyt pakkasen tultua :)

    Esmeralda kiitos, näyttää siltä että saamme pyryttävän itsenäisyyspäivän :)

    Yealian kiitos ja täältä pyrystä toivottelen sinne lämpöön hyvää itsenäisyyspäivää :)

    Maria kiitos ♥

    Lumiomena joulukuu on täynnä ihania juhlia. Tuntuu että menee juhlasta ja tilaisuudesta toiseen :) Ristiäiset on ihania juhlia, en olekkaan ollut ristiäisissä vähään aikaan.
    Kiitos aina niin kauniista sanoistasi ♥

    Helena kiitos :)

    Selma wau! Oletkohan nyt kommentoinut oikeaa blogia :)) Kiitos kovasti palautteesta. Täällä odotellaan aurauskalustoa ettei tarvisi hangessa tarpoa töihin :) Näissä merkeissä täällä itsenäisyyspäivään.

    ReplyDelete
  22. Hyvää Itsenäisyyspäivää tänne tyylikkään blogin pitäjälle :)

    ReplyDelete
  23. Onpa taas kauniin rauhallista. Pannacottaa en ole vielä ikinä testannutkaan. Täällä on sulla muitakin tosi herkkuja ohjeita, pitäis koitella jokunen niistä joululomalla. Tänään itse tein punajuurista Marttojen ohjeella takassa paistosta. Kohta pääsee maistelemaan! :)

    Hyvää itsenäisyyspäivää! <3

    ReplyDelete
  24. Oikein herkkujen herkku! Laitan ohjeen muistiin. Hyvää Itsenäisyyspäivää, lumenvalkoista sellaista!

    ReplyDelete
  25. Ole hyvä <3

    Mukavaa Itsenäisyyspäivää! Minä ihastelen vielä hetken aikaa tuota laivakuvaa!

    ReplyDelete
  26. Seljankukkamarmelaadia saatiin Saksasta viime kesänä. Siellä sitä kuulemma harrastetaan paljon:)Todella hyvää oli. Tiesit varmaan, mikä sen kansanomainen nimitys on: vaikka onkin pyhä ja itsenäisyysjuhla kertonen kuitenkin, että paskanmarjapensas. Suomalaiset osaavat nämä arkiset sanankäänteet! Kaikesta arkipuheesta huolimatta oikein juhlavaa juhlaa ja iloisia päiviä tulevaan.

    ReplyDelete
  27. Ihastuttavia kuvia ja tunnelmia. Itsenäisyyttä on niin etuoikeutettua juhlia.
    Jatkan vielä tovin töitä mutta tulin vain pienelle pikapiipahdukselle hakemaan virkistystä ja rauhallista mieltä täältä blogistasi. Aina saan kumpaistakin matkaani.
    ps.Kiitos sinulle eilisestä ihanasta viestistä!

    ReplyDelete
  28. En todellakaan ole mikään himoruunlaittaja, mutta tätä olen aina halunnut maistaa..joten yritetään :) Rakasta ihania kuviasi ja tätä käsinkosketeltavaa tunnelmaa!!

    ReplyDelete
  29. Pannacottaa olen halunnutkin kokeilla (olen katsellut syksyn aikana ruokaohjelmia, joissa se aina vilahtaa...), nyt sain reseptin. Kiitos:)

    Kauniita tunnelmia jaoit taas kanssamme. Ihanaa viikkoa!

    ReplyDelete
  30. Kiitos ohjeesta! Kuulostaa ja näyttää kyllä niin hyvältä, täytyy kokeilla joskus. :)

    Mukavaa viikonloppua!

    -Päivi-

    ReplyDelete
  31. Kiitos kovasti kommenteistanne. Mielelläni olen niitä lukenut <3

    Peurankello nimitys kuullostaa tutulta ja uskon sen tulevan siitä että vanhoissa pihoissa seljankukkapensaat istutettiin peittämään ulkohuussin näkyvyys pihassa. Kaunistelematon arkisana.

    ReplyDelete

Kaunis kiitos viestistäsi.