Thursday, July 08, 2010

Sateen jälkeen


    Lähdimme tänään jäätelöostoksille reissu loppui aika lyhyeen , kun pääsimme espalle niin sadekuuro tuli seinänä vastaan. Pystyi ikään kuin astumaan sateeseen :) Juoksimme äkkiä  Ruotsin suurlähetystön lipan alle suojaan mutta ei paljoa auttanut kun vettä tuli vaakatasossa. Olimme jo siellä ihan märät joten ei auttanut muu kuin lähteä juoksemaan kotia  :) Olimme kuin uitetut koirat kotia päästessämme.

Tänään olen pohtinut värisävyjä kun olisi pari huonekalua kunnostettavana. Väripigmenttipulverit ja pellavaöljyt kaivettu esiin että pääsee sekoittamaan mieleistä väriä. Rakastan tutkia  värisävyjen maailmassa. Pidän vanhoista tavoista tehdä remonttia tai entisöintiä. Tutkin kirjallisuutta haastattelen konservaattoreita, museon väkeä jne. jne. Ihaninta työssä on  se että saa koko ajan oppia uutta. Jokaisen huonekalun kohdalla pohdin tovin ja pohdintoja on riittänyt....ainut huonekaluliikkeestä ostama tuote on olohuoneen sohva :)

 Sadekuuron kunniaksi leivoin jyväsämpylöitä ohje on ollut joskus aikaisemmassa postauksessa.
Saunassa käyden ja perheen kanssa nauttimaan sämpylöistä :)

Toivottavasti teillä on ollut kiva päivä :) Toivotankin oikein hyvää ja helteen täyttämää loppu viikkoa !

<3 Marie

25 comments:

 1. Kiitos linkkivinkistäsi jonka minulle annoit! Silmäilen sitä heti perusteellisesti kun ehdin!

  Olet ahkera ja ihailen kovasti innostustasi kunnostaa huonekaluja ja miettiä tarkalleen oikeita sävyjä!

  Sateenropinaa voit lähettää tänne Tre päin, täällä läkähtyy! ;)

  ReplyDelete
 2. Marie tänään sade on kuin leijunut ilmassa -mutta ukkonen on jyristellyt komeasti.Kauniit savyt kuvissasi -ja ihanaa huomasin saman rakkaan mukin kuin minullakin:)sain sen viime nimipäivänäni kolmannelta tyttäreltä.Kahvi ja tee maistuvat erityisen hyviltä juuri siitä.Hyvän mielen remontti suunnitelmia sinulle viikonloppua lähestyessäme!

  ReplyDelete
 3. Oi että pellavaöljymaaliesta olisi ihana kuulla lisää! Sohva odottelee maalaustaan, mutta juuri lehteä lukiessani päätin, että otan sitä ennen selvää pellavaöljymaaleista! Ihana vilvoittava sade, ilma raikastui kummasti.

  ReplyDelete
 4. oi taas ihania kuvia, kiitos niistä :)

  ReplyDelete
 5. Minäkin haluaisin kuulla niistä maaleista ja myös maalaustekniikoistasi. Oppisin niin mielelläni.
  Ja sadetta toivoisin. Tahdon kesäsateeseen - tahtominen ei nyt näytä auttavan :)
  ps. Jälleen nautin niin kuvistasi

  ReplyDelete
 6. Minäkin pähkäilen parhaillaan värisävyjen kanssa. Olisi klaffilipasto maalattavana. Haluaisin niin väriä, mutten osaa päättää mitä. Tosin minä pähkäilen vaan tavallisten maalisävyjen kesken :)
  Mietin myös juuri, kuinka paljon on liikaa sävyjä samassa kodissa, olisiko se maalattava valkoiseksi tai vaalean harmaaksi...

  ReplyDelete
 7. Kiitos kaikista ihanista kommenteistasi. Itse en ole ehtinyt paljon kommentoimaan, mutta käyn täällä kuitenkin säännöllisesti ihastelemassa kauniita kuviasi, huokaus...
  Hyvää kesän jatkoa sinulle.
  Laura

  ReplyDelete
 8. Kuvasi taas niin herkän kauniita...
  Eikö vain olekin ihanaa miettiä sävyjä, tapoja, tunnustella kalusteita, oppia uutta :)

  Se on sellainen loputon harrastus, johon rakastuu vain enemmän ja enemmän mitä sitä tekee!

  Toivin Sinulle ihania projekteja, ja kaunista viikonloppua :)

  -Sanna

  ReplyDelete
 9. Aivan ihana tuo sinun öljylamppusi!
  Itse säästyin rankkasateilta, mutta ihmetystä kyllä riitti, että parissakymmenessä minuutissa voi tulla niin hillittömästi vettä.

  ReplyDelete
 10. Tunnelmallisia kuvia, juuri eilisiltaan sopivia. Me olimme rakkaiden vieraiden (tyttären kummi perheineen) Linnanmäellä ensimmäistä kertaa tänä kesänä juuri sateen yllättäessä. Melkoinen voima oli kesäsateella!

  Hyviä sävyjen mietiskelyhetkiä ja ihanaa viikonloppua ♥

  ReplyDelete
 11. Marina yritin kovasti puhaltaa sadepilviä sinne...tuliko ?

  Maria tee ainakin maistuu kupissa erityisen hyvältä :) Kiitos hyvällä mielellä suunnitelmat etenee ;)

  Nonnukka Kiitos itsellesi :)

  Helena anna vain mielikuvituksen lentää :) Meillä on ainakin paljon eri sävyjä kun kaikki tavarat on sieltä sun täältä :)

  Laura kiitos :) Minulle nämä futis-kisat on ollut hyvää aikaa...ikään kuin olisin miesväen kanssa mutta vierestä touhuan omiani :)

  Sanna tämä harrastus kyllä vie mennessään mutta on niin palkitsevaa ja mielenkiintoista. Kiitos projekti toivotuksista ja sitä samaa sinulle suunnitelmiisi :)

  Kultsin kämppä hyvä kun säästyit sateelta...mieheni ja minä kastuttiin totaalisesti. Kengistäkin sai kipata vedet ja vaatteet valuttivat kotona koko eteisen ihan märäksi :) Tulihan siivottua samalla.

  Lumiomena oli kyllä ihmettelemisen aihetta mitä voi niin pienessä hetkessä tapahtua :) Toivottavasti linnanmäellä oli tarpeeksi katoksia :)

  ReplyDelete
 12. ANU ja KIRSIKKA ajattelin että me voitaisiin jatkaa aiheesta sähköpostin puolella. En ajatellut tehdä aiheesta postausta joten vuorovaikutus varmaan toimii siellä helpommin. Vastaan mielelläni kysymyksiin jos vain osaan :) Kirsikan osoite näkyikin sivupalkissa mutta Anu laittaisitko osoitteesi sähköpostiini :)

  ReplyDelete
 13. Olisi kiva nahda kuvia kunnostamistasi huonekaluista.
  Kuvasi ovat aina tosi tunnelmallisia ja kauniita!!!

  ReplyDelete
 14. Lisay oi kiitos sinulle :) Voisin opetella ottamaan kuvia kokonaisuuksista...olen aika surkea siinä :)
  Huonekaluja vilahtelee tosin vähän siellä ja täällä kuvissa mutta tosiaan vain pieninä nurkkina :))

  ReplyDelete
 15. Uusi lukija ilmoittautuu. Blogissasi on hurjasti kaikkea ihanaa ja kaunista tutkittavaa, tänne kannattaa siis tulla toistekin.

  Kauniita kesäpäiviä ja ihanaa viikonloppua!

  ReplyDelete
 16. Eena lämpimästi Tervetuloa :) Ihania kesäpäiviä sinulle myös.

  ReplyDelete
 17. Hei. Todella hieno blogi. Maailmassa tapahtuu joskus ikäviä asioita ja silloin on mukava selailla blogeja ja nähdä "tämä on kuitenkin kaunis paikka elää".
  Aurinkoa!! :)

  ReplyDelete
 18. Hei kiitos kaunis sinulle Anonyymi :) Näin se on että maailmassa on paljon kaunista ja hyvää ja samalla paljon kurjaa ja ikävää taahtuu. Vuoroin toisiamme kannustaen ja ilahduttaen eteenpäin <3 Siten voi nähdä yllättävän paljon kauneutta :)

  ReplyDelete
 19. Tulin vastavisiitille. Blogisi on täynnä harmonisia, kauniita tunnelmakuvia. Auvoisaa kesän jatkoa!

  ReplyDelete
 20. Intianminttu kiva kun kävit taidamme jakaa kiinnostuksen kohteen keramiikkaan :)

  ReplyDelete
 21. Kauniita, tunnelmallisia kuvia.
  Värien sekoittaminen kuulostaa todella mielenkiintoiselta. Mielenkiinnolla katselisin myös minä kuvia kunnostamistasi huonekaluista.
  Helteistä heinäkuun jatkoa!
  -kisu-

  ReplyDelete
 22. hei! :) oi kun täällä on kaikkea kaunista taas... sinulla onkin niin kauniita huonekaluja ja astioita... ja vielä kun itse olet kunnostanut, niin kuinka arvokkaita! :) kiitos viestistäsi jonka olit jättänyt mulle blogiin.
  todella mielellään ottaisin vinkkejäsi vastaan, kuun lopussa ollaan tulossa sinne teidän suunnalle.ja olis kiva kyllä käydä jossain kivalla kirpparilla tai antiikki kaupassa.. ;) emai os. olisi makinen.laura@netikka.fi
  jos ehdit jotain vinkkejä laittaa, niin kiitos oikein kovasti!!! ihania kesä päiviä sinulle ja perheellesi! <3 nyt jalkapalloa jännäämään..

  ReplyDelete
 23. Kisu Kiitos sinulle hellättä tosiaan ja siitä kovasti nautimme :) Valmista varmaan syntyy helteiden jälkeen.

  Laura kiitos sinulle Laura :) Mielelläni laitan vinkkiä. Täällä on aika paljon näitä kaupunginosia mutta laitan sellaisia mitkä on tässä keskustan kupeessa. Jalkapalloa täälläkin seuraamaan:)
  Sinulle ja perheellesi myös ihanaa heinäkuun jatkoa :)

  ReplyDelete
 24. Helsingissä tosiaan oli rankkasade, täällä ei ole tullut sadetta pisaraakaan.
  Kaunis öljylamppu. Vanhat tavarat huokuvat kauniisti taakse jäännyttä aikaa.

  ReplyDelete
 25. Arleena vettä tosiaan tuli enemmän kuin viemärit jaksoivat vetää .)

  ReplyDelete

Kaunis kiitos viestistäsi.