Wednesday, July 07, 2010

Torin antimia ja mietteitäEdellisessä postauksessa kerroin että käytiin hellepäivänä vähän epätavallisemmassa paikassa. Vähän aikaa pohdin että laitanko postausta mutta retki oli kaunis ja rauhallinen joten halusin jakaa sen :)
Nuorempi poikamme oli käynyt luokkansa kanssa tutustumassa hietaniemen hautausmaahaan viimeisellä kouluviikolla ja kertoi siitä aamiaisella. Mieheni kanssa saimme ajatuksen lähteä kävellen sinne joten vähän evästä mukaan ja reissulle.
Paikka on kaunis vanhat puut varjosti ihanasti ja merituuli piti olon siedettävänä.
Kuvanveiston ystävänä riitti paljon katseltavaa ja hautakiviä lueskeltiin ja pohdittiin ihmisen elinkaarta.  Vähän varovasti uskalsin muutaman kuvan napata. Kotia tullessani ja googlettaessa huomasin että on mahdollisuus käydä jopa virtuaalikierroksella. Haudoilla ja rakennuksilla on mielenkiintoisia tarinoita.

Miten ihanat onkaan torin antimet. Tänään kävin torikassilliseni täyteen hakemassa kotimaisia kasviksia ja mansikoita. Kesän ruoka syntyy niin paljon helpommin kuin talvisin. Vähän pesemistä ja pilkkomista ja jotain seuralaista pannulla tai uunissa ja se on siinä. Fetasalaatti on yksi lemppareista perheesämme ja sitä nautittiin lounaaksi. Kisakatsomoon illaksi mozzarellapiirasta ja grillattavaa seuraksi. Saksan kannustus näyttää miesväellä olevan kova :)

Nautitaan kesän antimista ja kerätään lämpöä kylmään talveen!

<3 Marie

14 comments:

 1. Tuo salaatti näytti nyt kyllä niin herkulliselta, että tahtoisin, tahtoisin, tahtoisin sitä maistella. Olen tänään (taas) syönyt aivan liikaa makeaa, joten sopivasti suolainen feta olisi nyt kyllä herkkua.

  Minusta ihmisen on hyvä viivähtää kaikenlaisten asioiden äärellä. Käynti hautausmaalla on koskettava, sillä se muistuttaa elämän arvokkuudesta ja myös kaipaus jo pois nukkuneisiin läheisiin tulee iholle. Minusta myös uako ja toivo ovat hautausmailla läsnä - toivo jälleennäkemisestä ja usko siihen mitä Raamattu meille lupaa.
  ps. yksi lempisalaateistani on seuraava: keitettyä (uutta) perunaa lämpimänä tai kylmänä, fetaa, rucolaa, salaattia, hieman pannulla paahdettua kinkkua, oliiviöljyä, suolaa, rosepippuria. Kinkun jätän usein poiskin.

  ReplyDelete
 2. Hietaniemi on meille läheinen "kyläily" paikka ,mieheni vanhemmat ja isovanhemmat ovat sinne haudatut samoin ensimmäisen pikkuisemme tuhka on laskettu sinne.Pidän paikasta kovasti ,se on rauhallinen ja sen lähellä kuitenkin virtaa kaupungin syke .Mozzarella ja feta !Nam!Meillä kannustettiin Espanjaa,,ajatellaan kai helpommaksi vastustajaksi Hollannille..kaunis taas tämä kirjoituksesi tunnelma!kiitos Marie.

  ReplyDelete
 3. Hietaniemen hautausmaa kuuluu niihin paikkoihin, joissa haluaisin Helsingissä vierailla. Ulkomaanmatkoilla käymme mieheni kanssa mielellämme hautausmailla, koska niissä on sekä rauhaa että historian havinaa - ja usein tosiaan kauniita patsaita. Myös tarinat viehättävät, menneet ajat ja ihmisten elämä silloin.

  Ihanaa salaattia, oikeaa kesäruokaa!

  ReplyDelete
 4. Anu Olen samaa mieltä että viivähtäminen eri asioiden äärellä tuo elämälle terveelliset rajat.
  Pohdin postausta tehdessä että kuinka liki aihe tulee lukijalle. Nautin kovasti Hietaniemessä olosta paikka oli sellainen että ehdottomasti useammin "retkelle" tuonne. Huomasin kun olimme siellä vähän aikaa kierrelleet että miehelleni tuli halu päästä pois sieltä. Kevätkesä oli vielä liian lähellä kun minun koetuloksia odoteltiin. Tulokset olivat puhtaat mutta nostaa vielä tunteita pintaan. Raamatun sanat ovat tosiaan käsinkosketeltavan lähellä :)
  Kiitos että halusit jakaa lempparisalaatin ohjeen kirjasin sen tässä samalla ylös ja mielelläni kokeilen :)

  Maria Kauniisti kirjoitit. Hietaniemessä yhdistyy juuri tuo lepo ja rauha kuitenkin tuntien kaupungin sykkeen. Olin myyty paikan tunnelmasta :) Kaunis paikka käydä muistamassa rakkaita läheisiään tai juuri läheisten takia paikka on niin kaunis.
  Täällä Saksa fanitus johtunee varmaan että vanhin poikamme on käynyt Helsingin saksalaisen koulun ja nyt siellä lukiossa. Tunnelmat ei olleet ihan katossa eilen ottelun päätyttyä. Luulempa että meilläkin vahva Hollannin kannatus seuraavassa ottelussa :)

  Lumiomena suosittelen lämpimästi. Paikka on viehättävä. Kannattaa esim. netissä tutustua historiaan hiukan auttaa siten liikkumista siellä.
  Minua kiinnostaa myös historia ja elämänkerrat. Voisin kulkea pitkään ja pohtia...miten paljon kysymyksiä ja ajatuksia voi yksikin hautakivi tuoda. Hietaniemessä näkyy kauniisti aika ja Suomen historian havina niin sotineen kuin johtajineen. Patsaat ja pienet talot ihastutti eikä yhtään vähempää ne vanhat puut, jotka osaisivat kertoa aika paljon, jos osaisivat.

  ReplyDelete
 5. Minä pidän niin paljon hautausmaista. Olen aina valmis kävelyretkellä hautausmaalla ja tykkään kiertää niitä myös matkoilla. Turussakin on tosi kaunis hautausmaa.

  Tuo salaatti on juuri sellainen, että voisin popsia sen suihini.

  ReplyDelete
 6. Hautausmailla kävely kuuluu minunkin suosikkeihin. Tosin tällä uudella paikkakunnalla en ole vielä käynyt...
  Edellisessä kotikaupungissa teimme joka kesä siskoni kanssa rauhallisia eväsretkiä hautausmaille, söimme kylläkin vasta muurien ulkopuolella.

  Salaattisi näyttää herkulliselta <3

  Kauniita kesäpäiviä sinulle!

  ReplyDelete
 7. Kirjailijatar hautausmaissa on jotain kiehtovaa. Pidän elokuvasta rakkautta ennen aamua ja siinä mm siitä hautausmaa kohdasta :)

  Marielisa vähän sama helsingissä asuessani olen käynyt muutaman kerran mutta kotipaikkakunnallani useamman kerran vuodessa.Eväät oli tarpeen tässä säässä lähinnä juotavaa meni. Matkastamme tuli 10 km pituinen kävely :)

  ReplyDelete
 8. Hei, me käymme monesti matkoillakin hautausmailla. Kotimaassa sukulaisten ja tuttujen haudoilla ja joskus ihan muuten vaan rauhallisessa ympäristössä kävelemässä. Lapsetkin ovat oppineet kunnioittamaan hautausmaiden rauhaa ja monesti etsitään tuttuja nimiä. Ulkomailla taas näkee eri kulttuurien eroja myös hautausmailla, se on mielenkiintoista. Olipa hienoa, että kerroit retkestänne. Kesäisin terveisin Maria

  ReplyDelete
 9. Hautausmailla on ihanan rauhalinen tunnelma ja näin kesäisin tosi kaunistakin, kun on paljon kukkia. Teillä onkin oikein herkullien pell-ilta tiedossa :)

  ReplyDelete
 10. Maria kiva kuulla että sinäkin pidät hautausmaista. Odotan että syksyllä ehtisin myös käymään ja taidanpa pyytää ystävääni mukaan :) Kulttuuri eroja Hietaniemessä on myös nähtävissä vieressähän on islamilainen hautausmaa sekä aika lähellä juutalainenhautausmaa myös.

  Kirsikka peli-iltta oli herkullinen tappiosta huolimatta ;)

  ReplyDelete
 11. Pidän myös hautausmaan rauhallisesta tunnelmasta... Ja muistan kun pienenä, ala-asteikäisenä tyttönä usein kävelin koulusta kotiin hautausmaan kautta, jotta saisin olla rauhassa eräästä tyttöjengistä joka usein kiusasi kotimatkalla. Rauhallisella hautausmaalla oli turvallinen olo.

  ReplyDelete
 12. Lena hautausmailla on ihana tunnelma :) Kävin ala-asteen vanhassa linnassa koulun aidan toisella puolella oli hautausmaa. Usein roikuttiin aidalla ja katseltiin sinne.Hyvä kun keksit toisen reitin kotia jossa oli turvallista kulkea :)

  ReplyDelete
 13. Vielä palasin. Onneksi saitte kevätkesällä hyviä uutisia. Ihanaa, että oli näin. Odottaminen tuollaisessa tilanteessa on kovin tuskaisaa koko perheelle.
  Halusin myös sanoa, että minä tykkään myös kovasti Rakkautta ennen aamua -elokuvasta!

  ReplyDelete
 14. Anu kiva kun palasit :)Kyllä noissa tilanteissa joutuu opettelemaan uusia asioita ajatusmaailmasta. Elokuva on jotenkin niin rauhallisen tunnelmallinen :)

  ReplyDelete

Kaunis kiitos viestistäsi.