Monday, November 08, 2010

arki


Kaunis kiitos kommenteistanne edelliseen postaukseen. Ihanan kannustavia olette :)
Täällä on ollut pyykkipäivä eilen. Viikonlopun antiikkimessuilta ostin vanhaa tekstiiliä. Niitä olen pessyt ja mankeloinut, ei sentään kaikkia noita tullut nyt ostettua ;)  Meillä käytetään vallan kangas servettejä, harvemmin minulla edes on paperisia. Tuntuu kurjalta heittää  kauniita paperisia servettejä roskiin,  joten tässä on se kiva että pese ja käytä toteutuu.

Vanha pellavahan suoristuu kivasti kun ne koneesta tultua antaa kuivua nihkeäksi, sen jälkeen kääntää rullalle ja rullat muovipussiin vetäytymään hetkeksi. Näin mankelointi tuottaa helpommin paremman tuloksen. Mankeloinnissa pellavaan tulee kaunis kiilto ja kuviointi tulee paremmin esiin.
Uudessa pellavassa ei tätä tarvetta samalla tavalla olekaan, on hieman rennompaa.

Minulla toimii olohuone silityskekskuksena. Musiikkia kuunnellen ja omissa ajatuksissani touhutessani latailen akkujani. Välillä joku perheen jäsenistä käy sohvan nurkassa istumassa ja rupattelemassa jatkaen matkaansa. Meillä silittäminen ei ole pelkästään minun touhujani, mieheni pitää myös silittämisestä :) Kauluspaidat silittyy tosi näppärästi häneltä, kaulus, mansetit olkapäät, hihat ja lopuksi etumus, selkä, etumus.

Täältä arjen keskeltä, puhtaan pyykkipinon takaa toivottelen oikein hyvää alkanutta viikkoa!

♥ Marie

35 comments:

  1. Kuulostipa niin harmooniselta tuo silityshetki :)
    Ja vielä kun sais oman miehen myös silittämään, edes ne omat kauluspaidat. Upeaa tuo pellavakangas kyllä on, ihan mun kestosuosikki.

    ReplyDelete
  2. Puhtaan pyykin tuoksu tulee tänne asti ;) Ihanan puhtaat kuvat!!!
    Silityspuuhassa on se mukava puoli että työnsä jäljen näkee heti. Minä tykkään kesäisin viedä kuistille silityslaudan ja silittää siinä :) Samalla saa valohoitoa itselle..
    Huomasin että siellä suunnalla olisi ollut antiikkimessut viikonloppuna ja olisi ollut kiva lähteä, mutta ehkäpä toisen kerran...

    Mukavia hetkiä viikkoosi:)

    ReplyDelete
  3. Meillä taasen silittämisestä ei pidä kukaan.
    Minäkin silitän vain sen mikä on pakko:(

    Meillä kuluu paljon noita paperisia servettejä, mutta muutamia on tullut hankittua pellavaisiakin. Ja lisää aion hankkia...

    ReplyDelete
  4. Ihania kuvia !
    Itse vannon höyryprässin nimeen, mutta en voi sanoa että se kuuluisi lempi töihini, mutta lopputulos kyllä aina palkitsee.

    Hyviä hetkiä kauniiseen arkeesi !

    ReplyDelete
  5. Joskus silitys on terapeuttista suorastaan, vaikka en ole vielä päässyt silittämisen kanssa ystäviksi asti.

    Mieheni silittää myös, minä pidän mankeloinnista. Edelleen suunnitellaan ja ideoidaan alakerran tiloja uuteen uskoon, luulen, sitten suorastaan nautin siellä, hyvältä tuoksuvien ja puhtaiden pyykkien keskellä.

    Hurjan kaunis jouluruususi jo. Minä odotan jännityksellä jaksaako minun ruusuni kukkia jouluksi!

    ReplyDelete
  6. Kiitos pellavan kesytys -vinkistä. Rakastan valkoisia kangasservettejä!

    ReplyDelete
  7. Ihailuni! Puhtaan pyykin tuoksu on mukava ja silitetyt vaatteet ja pehmeät lakanat kelpaavat kyllä. Taloudestamme puuttuu vaan se pyykkihuollosta innostunut tekijä. Pakon edessä sitten monen tunnin urakka. Se ei ole kovin harmoonista se.

    ReplyDelete
  8. Ihania nuo vanhat pellavaiset tekstiilit. Minä en pidä silityksestä ja siksi esimerkiksi kauluspaitojen käyttö on vähentynyt omalta kohdaltani minimiin. Suorien kappaleiden silitys on ihan ok, mutta ei todellakaan lempipuuhaani.

    ReplyDelete
  9. Kauniita nuo vanhat tekstiilit. Itsellekin toivoisin jostain löytäväni vanhat kankaiset lautasliinat. Uudet pellavaiset tuli juuri hankittua, ainakin juhlakäyttöön jos ei muuten. Ja silittäminen, mukavaa mutta todella aikaavievää puuhaa. Ennen silitin kaikki t-paidoista lähtien, mutta nykyään vain ne pakolliset ja pino kasvaa aina mahdottomaksi. Mutta elokuvaa katsellessa homma hoituu mukavasti huomaamtta (olohuoneeessa siis täälläkin ;) Meillä olen ainut joka silittää, mutta jos mies käyttäisi päivittäin kauluspaitoja, niin joutuisi kyllä silittämään ne itse, hih!

    ReplyDelete
  10. Tyylikkäitä tekstiilejä! Itselleni silitys on melkoisen vastenmielistä puuhaa, ehkä se on liian tylsää tai jotain. Ei tarpeeksi äksöniä :) Ymmärrän kyllä, että toisille se voi toimia stressittömänä rauhoittumisen hetkenä tms.

    ReplyDelete
  11. Minä täällä olen aivan jälkijunassa. Luin heti lauantaina edellisen postauksen ja ajattelin kommentoida oikein rauhassa kun saan omaa aikaa (lukuhetki oli kaikke muuta kuin rauhallinen)- rauhallista sellaista. Nyt sitä sain ja huomaan, että tänne on tullut jo uusikin kaunis postaus.
    Tuosta edellisen aiheesta tykkäsin valtavasti. Suunnattoman hyvä idea ja aiheeltaan sellainen, että asian parissa keskustelu antaa varmasti eväitä nuoren elämään. Ihailin kovasti myös haaveellisen näköistä kruunua, joka oli pöytäkoristeena. Olivatko ne lehtikuusen käpyjä siinä kruunussa? Olen metsässä toivonut törmääväni lehtikuuseen ja unelmoinut runsaasta lehtikuusenrisukasasta lasipurkissa mutta vielä on tuo aarre löytämättä :)
    Kiva, että teit kauniita tekstiililöytöjä. Puhtaan pyykin tuoksu on kovin ihana.
    Viikkoosi kaikkea hyvää,
    Anu
    ps. Lumihiutaleiden toivossa suuntaan katsetta huomispäivään

    ReplyDelete
  12. Mankeloin pellavat ja sen jälkeen viimeistelen silittämällä. Jos saa pelkkä mankelointi kelvata.
    Tykkään pellavasta kattaustekstiileinä ja olohuoneen laskosverhot ovat pellavaa. Niissä on pesun jälkeen aikamoinen silittäminen.

    ReplyDelete
  13. Vielä vuosi sitten silittelin meidän suurperheen kaikki lakanat ja pussilakanatkin..sitten hartiat sanoivat stopin. Nykyään petivaatteet tulevat kauniisti viikattuina pesulan pussissa kotiin..mutta muuten kyllä silittelen omaksi ja muiden iloksi..jotenkin kumman terapeuttista. Ja sellainen käsillä tekemisen maku :))
    Lumista viikon alkua sinnekin!!

    ReplyDelete
  14. Tämä päivityksesi osoittaa, miten arki voi olla parhautta. Tykkään ajatuksesta käyttää kangasserviettejä, vaikka usein sorrun paperisiin.
    Kehtaanko edes tunnustaa, että silittäminen on minulle kotitöistä vastenmielisimpiä? Onneksi mieheni tykkää silittämisestä ja hän silittää myös minun pyykkini. Usein hän silittää pyykkiä lasten nukahdettua ja minä pidän hänelle seuraa kodinhoitohuoneessa, juttelemme kaikenlaisia isoja ja pieniä asioita.

    Kaunista ja lumikiteistä päivää huomiselle!

    ReplyDelete
  15. Kuulostipa suloiselta!

    Myönnän ettei vaatteiden silittäminen kuulu suosikkipuuhiini, mutta juuri noita lautasliinoja ja vanhoja astiapyyhkeitä silitän mielelläni. Ja just noin kuin kerroit, nihkeinä ja levänneinä.

    Hyvää alkavaa viikkoa sinullekin!

    ReplyDelete
  16. Silittäminen ei mullakaan ole niitä kodinhoidon inhokkipuolia, siinä todella rentoutuu ja mielikin siliää :) Tänään minun arkimaanantaihini kuului luennon lisäksi uusien tyynyliinojen ompelua, askartelua, joulumusiikkin kuuntelua ja bloggaamista :) Kaikenkaikkiaan kiva päivä! Kannattaa nähdä vaivaa että arkikin olisi elämisen arvoista!

    ReplyDelete
  17. Tervehdys täältä lumen keskeltä :)
    Sinulla on taito saada arkiset kotityötkin kuulostamaan ihanalta ja kauniilta tapahtumalta, hih ;) Itse en voi sietää silittämistä, en ole vieläkään ostanut edes uuteen kotiimme silityslautaa sillä se on keino jolla minä voin välttää tuon puuhan. Muutaman kerran olen silittänyt pöydän päällä. Hankalaa, mutta välttämätöntä :)

    Kuvasi ovat taaskin todella kauniita. Toivotan Sinulle kaunista, joulun tuoksuista viikkoa :)

    -Sanna

    ReplyDelete
  18. Jälleen kaunis postaus, Kiitos Marie <3 !
    Korvissa " kuuluu " höyryraudan suhina ja pyykin puhdas tuoksu leijailee nenään... ;)

    Meilläkin mies silittää samalla kaavalla kauluspaitansa - ja omasta halusta vieläpä :) !

    Iloa päivääsi.
    Sisko

    ReplyDelete
  19. Voi, kumpa minunkin arkeni olisi noin kaunis!

    Silittäminen on tosi kivaa, kun sen tekee sellaiseksi. Tarvitaan tilaa ja tunnelmaa. Olen minä joskus silittänyt ulkona auringonpaisteessakin. Mankelia en (enää) omista, mutta silittäenkin ruokaliinoista ja tyynynpäällisistä saan tyydyttävät. Totta, että mankeli kyllä siloittaa kuidut paremmin, kunhan tosiaan malttaa tehdä tuon esityön. Muuten on kyllä yhtä kiukkua ;-) Ehkä sen (ja tilanpuutten) vuoksi mankelini kälylleni lahjoitinkin.

    Mikään himosilittäjä en kyllä ole! Ja meilläkin mies hoitaa oman paitaosastonsa. Hienosti hoitaakin! Silittelee sunnuntaina aina koko viikon tarpeet valmiiksi. Herrasmiehiä meillä ;-)

    Pitsakkaa tuulispäivää toivotellen,
    Helmi

    ReplyDelete
  20. Täällä läähättelen ihanien tekstiilien perään... kauniita ovat! Itse siedän juuri ja juuri silitystä, mutta paidat.. inhoan sitä! Onneksi mies silittää sujuvasti omat paitansa ja pyydettäessä minunkin. ;)

    ReplyDelete
  21. Puhdasta, kaunista, kädelle lempeitä nuo sinun tekstiilisi. :) Minä pidän mankeloinnista, silitän ihan liian harvoin. vasta kun on tosi ryppyistä... :)

    ReplyDelete
  22. Puhtaan pyykin tuoksu on yksi parhaista tuoksuista mitä tiedän! <3
    Itselläni on kaksi silityspistettä, toinen kodinhoitohuoneessa (jossa harvemmin viihdyn, vaikka siellä on radiokin) ja toinen silityslauta on aina levällään työhuoneessani, sillä tahdon käytää ompeluksissani tuon tuostakin rautaa... ;)
    Tykkään silittämisestä, mutta minulla tahtoo aina kertyä paljon silitettävää ennenkuin ryhdyn siihen puuhaan - stten meneekin yksi ilta aina vain silittäessä.

    Mankelointi on ihan parasta kauniille, vanhoille pellaville!

    Kauniita kuvia sinulta taas ja ihana jouluruusu sulostuttamassa arkea! <3

    Mukavia hetkiä viikkosi varrelle!

    ReplyDelete
  23. Oi miten ihanan näköisiä tekstiilejä! Pellavaan olen minäkin ihastunut.
    Silittäminen ja mankelointi todella lataa akkuja. Puhtaan pyykin tuoksu ja sileät lakanat,tyynyliinat, keittiöpyyhkeet.. niissä on jotain ihanaa. :) Ennen silitin lähes kaikki vaatteenikin, mutta se on jäänyt. Ei vain kerkiä, kun on pieniä lapsia. Ehkä sitten joskus taas. :)
    Mukavia hetkiä viikkoosi!

    ReplyDelete
  24. Kuinka silityksen saa kuulostamaan noin ihanalta ja leppoisalta...voih... Kauniita pellavia:)

    ReplyDelete
  25. Pidän myös silittämisestä ja siitä, että liinavaatteet on mankeloitu ja huolellisesti taiteltu hyllyyn. Froteepyyhkeetkin pehmenevät kummasti mankelissa.

    Huomasin, että silität samassa järjestyksessä paidan. Äitini opetti minut aikanaan ja oppi on ollut ja on käytössä.

    Hyviä löytyjä olit tehnyt antiikkimarkkinoilla.
    Hyvää Sinunkin viikkoosi!

    ReplyDelete
  26. Silittäessäni nautin rauhasta olla ja miettiä omiani-vaikkakin silitän keskellä keittiötä:) meillä ei ole kodinhoitohuonetta-ja mies ja lapset istahtavat siihen omiksi hetkikseen ja höpöttelevät ovat ja jatkavat teilleen -Ja tuoksuu puhtaus.
    Valkoiset lakanat antavat kauniimmat unet.
    Lumiharson keskeltä lämpöisin ajatukseni sinulle Marie!

    ReplyDelete
  27. Minun suhteeni silittämiseen on mysteeri itsellenikin. Pidän silittämisestä, inhoan silittämisen aloittamista, siirrän sitä kunnes silitettävää on kertynyt iso kasa.

    ReplyDelete
  28. Ihanasti on nenänpääni tullut nähdyksi pyykkikeon takaa :)

    Kodinhenki pidän peukkuja että innostuskärpänen puraisee miestäsi paitojen suhteen :)

    -T Puhtaan pyykin tuoksussa on jotain koukuttavaa. Lapsuudesta jo muistan puhtaiden petivaatteiden tuoksun, sama ihastus on jatkunut seuraavaan polveen :) Kuistilla silittäminen oliskin jo jotain ihan extraa ;)

    Pioni paperiserveteistä nautitaan täällä ystävien tuomana tuliaisina ja voisiko sanoa että meille pieni ylellinen hetki kun niitä on käytössä :)

    Marianne höyryprässi on varmaan näppärä, en ole koskaan kokeillutkaan. Utelijaisuuteni kyllä heräsi :)

    Marina jouluruusu kukkii tosi kivasti jo, minä jännitän hiukan että säilyykö jouluun asti ;)
    Alakerrastanne tulee varmaan kaunis ja viihtyisä paikka!

    Anni kesyttämistä se tosiaan onkin :D Onneksi on niksit olemassa.

    ReplyDelete
  29. Anne pakon edessä kotityöt ei ole kivoja vaikka lopputuloksesta pitääkin. Minä en vuorostani pidä ollenkaan ikkunanpesusta. Tarvetta olisi pestä tosi usein kun keskustassa asutaan. Vanhat ikkunapuitteet ruutuineen ja kaupunki ei hyvä yhdistelmä :))

    Absolutely white paidoissa muuten ratkaisee materiaali ja ompelutekniikka tosi paljon siihen miten paita on silitettävissä. Nykyään tunnen kangasta koskiessani sen miten se käyttäytyy silittäessä.

    Kirsikka juhliin ostin minäkin ekat servetit ja koukutuin niin että niitä käytetään aina ;) Mieheni käyttää pelkästään kauluspaitoja niin töissä kuin vapaa aikana joten.... :) Olohuone on yllättävän kiva paikka silitykseen. Tekstiilipölyä varmaan levittää, mutta siitähän selviää imurilla :)

    Intianminttu äksöni siitä tosiaan puuttuu :)) Hidastettu elokuva on paremmin kohdallaan :).

    ReplyDelete
  30. Anu en ole minäkään löytänyt lehtikuusta. Nämä käpyset on lepästä :) Käyvät somisteesta ihan kivasti. Itsellenikin tulee useasti keskeytyksiä ja joskus törmään siihen että luulen kommentoineeni ja kun käyn katsomassa vastausta huomaankin etten ole kommentoinnut :) Mukavaa loppuviikkoa sinulle!

    Arleena minä taas ensin silitän ja sitten laitan mankeliin ettei pellavan kiilto kärsisi :) Laskosverhoissa on varmaan hurja silitys.

    Jaana minäkin vältän hartioideni takia suuria tekstiilejä silittämästä. Onneksi pesutuvassa on mankeli. Kättensä töitä on kiva jälkikäteen ihastella. Oiva juttu tuo pesula, sitä voisi itsekkin harkita :)

    Lumiomena tottahan toki kehtaat tunnustaa <3 jokaisella meistä on omat lempparit ja inhokit. Paremmus järjestystä ei ole :))
    Ihana hetki tuo teidän silitys hetki, voin sieluni silmin nähdä tilanteen ja se on täynnä rakkautta ja lämpöä :)

    Bean emäntä kauneus tuo kivasti motivaatiota kodin hoitoon muutenkin ja pätee erinomaisesti silityksessä :)

    Sanna-Pauliina olet kauniisti oivaltanut arjen. Minä olen ehdottomasti arki ihminen ja nautin hääräillä arjessani. Juhlan ja arjen kuilu on vuosien varrella kaventunut. Kivalta kuullostaa maanantai päiväsi, tuossa tunnelmassa kyllä akut latautuvat :)

    ReplyDelete
  31. Näiden suorien kangaskappaleiden silitys sujuu minultakin ilolla, mutta heti kun siirrytään vaativimpiin muotoihin, hommasta tulee pakkopullaa. Yritän kyllä kovasti kehittyä ja parantaa asennetta.
    Upeita kuvia!

    ReplyDelete
  32. Kuvissa olevia tekstilejä silittelisin ja mankeloisin enemmän kuin mielelläni, kauniita <3

    Ylipäätään tämä on kyllä kotitöistä niitä mieluisimpia, tai ehkä enemmän kuin itse työstä tykkään siisteistä vaatepinoista ja mankeloiduista vuodevaatteista.

    ReplyDelete
  33. Sanna ihana taktiikka sinulla :D ♥ Tuota täytyykin kikeilla jossain toisessa jutussa. Joulun tuntua on ollut ilmassa vesisateesta huolimatta :) Lahjoja pohtiessa mieli virittäytyy jouluun.

    Sisko tässä on annettava taputukset miehille :) Tänään olen taas seurannut kun kauluspaidat suortuu.
    Ihanaa viikonloppua sinne meiltä kaikilta ♥

    Helmi meilläkin miesväki vallan herrasmiehiä ja kauluspaitoja riittää. Collegekankaat on minun mielestä pahimmat, vaikka kuinka yrittää katsoa laalua ni jo vain ne vääntyilee ja kääntyilee :/
    Kerta viikkoon tosiaan silitystä riittää :))

    Katri hyvä työnjako :)

    Elina kiireen keskellä monestakin työstä tulee kurjaa mutta jos ajallaan saa tehdä niin mikä ettei :) Mankelointi voittaa silityksen täälläkin :)

    Marielisa olen itsekkin pohtinut että jos kodinhoitohuone olisi niin viihtyisinkö siellä ? Tavallaan meillä onkin enkä koskaan ole malttanut jäädä sinne silittämään. Jos huoneesta saisi oikein kodikkaan kenties silloin ;)

    ReplyDelete
  34. Saara ihana asenne, aikansa kutakin :) Pyykki ei maailmasta karkaa mutta lapsoset lentää aikoinaan pesästä :)

    Miia muusiikissa ja perheenjäsenten kanssa vietetty aika samalla saa silittämisenkin tuntumaan juhlalta :)

    Marjatta paidan silitysjärjestys kivasti nopeuttaa silittämistä ja estää ettei lisäryppyjä tule kun paitaa pyörittelee, kyllä ne äidit osaa ;)

    Maria lumiharso tosiaa kävi ja sitä sai ihailla, mutta vain hetken joten lisää odotellaan :) Toivottavasti pian on kinokset.

    Pirkko mysteerisi kuullostaa kovin tutulta ;)

    ReplyDelete
  35. Kultsin kämppä tsemppiä mielen muutokseen sillä tiellä itsekkin askeleita harjaannutan ;)

    Amelia puhtaissa ja mankeloiduissa petivaatteissa on jotain niin juhlallista :)

    ReplyDelete

Kaunis kiitos viestistäsi.