Sunday, May 02, 2010
Hedelmähyve
Vappu meni pian ohitse ja uusi viikko kynnyksellä. Tänään ollaan lepäilty ja vähän ulkoiltu. Kävelylle lähtiessä merellä oli sankka sumu niin ettei vastarantaa näkynyt. Onneksi matkalla selkiinty ja aurinkokin pääsi lämmittämään.
Jälkiruuaksi leivottiin tänään Hedelmähyvettä. Minun ohjekirjassani ohje kulkee nimellä
Sannan piiras :)
Katsokaas minulla on semmoinen tapa että jos saan jonkun ohjeen ystävältäni niin nimeän sen jollain tavalla hänen mukaan. Näin historia kulkee mukana ohjekirjassakin. Tämä ohje on kulkenut jo pitkään mukana muuttaessani lapsuudenkodista 18 vuotiaana tämä ohje oli mm mukanani.
Hymyillen huomaan että omat nuorukaiseni ovat ottaneet ohjeet omikseen ja kenties... kenties löytyy heidän ohjevihostaan omaa kotia laittaessaan.
Ohje on hyvin helppo tehdä ja aineetkin on yleensä kaapissa.
Sannan hedelmähyve
175g sulatettua voita
3 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 tls leivinjauhetta
Aineet sekoitetaan ihan yksinkertaisesti yhteen. Piirakkavuoka voidellaan ja persikanpuolikkaat asetetaan vuokaan kuoppa puoli ylöspäin. Jokainen puolikas peitetään taikinalla erikseen jolloin tarjottaessa on helppo ottaa lusikalla puolikas lautaselle.
Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.
Myös päärynänpuolikkaat on suosittuja meidän perheessä. Tarjoillaan vaniljakastikkeen kera.
Vapun tienoilla en olekkaan käynyt blogeissa mutta nyt lähden lukemaan ja katsomaan mitä sinne kuuluu :)
<3 Marie
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Voi miten herkulliselta näyttää! Namsk!
ReplyDeleteNäyttää todellakin hyvältä, mutta luulen, että maistuu vielä paremmalta...
ReplyDeleteHei, ja mukavaa toukokuun alkua! Ihana ohje! Pitääpäs minunkin kokeilla tätä herkkua, ihan uusi tuttavuus minulle.
ReplyDeleteGranaattiomenan siemenet ovat muuten herkkua. Itse olen Pietarissa saanut maistaa niitä ruohosipulihakkeen kanssa, oli namia broileriruoan kyytipoikana.
Hauska idea käyttää granaattiomenaa koristelussa. Ja tuo ohjeen antaman nimen säilyttäminen mukana reseptikirjassa/vihkossa on kaunis tapa :)
ReplyDeleteMielettömän herkullisen näköistä! Jospa toimertuisi kokeilemaan vaikka äitien päivänä!
ReplyDeleteAurinkoista toukokuuta!
Piupau :) namskis juuri niin.
ReplyDeleteSini Kiitos, onneksi reseptin saaneena en laskenut kaloreita ja nyt on liian myöhäistä ;)
Kiitos Omenaminttu...tämä N sydänystävä on nopsa :)
Ihanaa Toukokuuta teille myös <3
Kiitos Ekaterina ja sinulle myös luovaa toukokuuta :) Taidanpa kokeilla tätä Pietarin vinkkiä kuulostaa hyvältä :)
Lumiomena kiitos. Lämmintä ja hyvää toukokuuta sinulle :)
Suosittelen Emilia :) Aurinkoa ja lämpöä myös sinulle toukokuuhun :)
Tulin vastavierailulle, Ihana blogi! Liityin heti lukijaksi.:) Aurinkoa!
ReplyDeleteElina kiva kun piipahdit ja lämpimästi Tervetuloa :)
ReplyDeleteIhana blogi täällä! Katselin myös postauksiasi taaksepäin ja huomaan että sinulla on leipomisen taidot hyvin hanskassa :) Tämän postauksen ohjetta täytyy kyllä myös kokeilla!! Ja niin paljon kauniita tunnelmallisia kuvia..
ReplyDeleteOikein mukavaa alkanutta viikkoa, iloa ja valoa :)
Ensivisiitillä blogissasi =)
ReplyDeleteTykästyin kovasti ja liityin lukijaksikin.
Hyvältä näyttää (ja varmasti myös maistuu!) piirakka!
Minulla on muuten samanlainen tapa nimetä reseptit... ;)
Mukavaa keväistä viikkoa sinulle!
-T Kiitos ja kiva kun piipahdit pienessä blogissani :) Kiva jos ohje kirvoitti kokeiluun.
ReplyDeleteMarielisa Lämpimästi tervetuloa :) Nimeämisistä syntyy monen monta hauskaa muistoa ja samalla myös se kerta kun on enimmäisen kerran herkkua maistanut :)
Mistä lie löysin tieni ihanaan blogiisi ja tulen piipahtamaan toistekin..
ReplyDeleteHerkullinen resepti, kokeilun arvoinen ehdottomasti.
Mi-Ma, joka omistaa samat nimet kuin sinun blogisi =)
Tervetuloa Mi-Ma! Kaimoja siis ollaan ;)
ReplyDeleteToivottavasti ohje maistuu :)
Herkullisen näköistä! P.S. Mun blogissa on sulle jotain (http://sortofpink.blogspot.com/2010/05/sunshine-award.html)
ReplyDelete