Saturday, May 22, 2010
Nyt se luvattu ukonilma sitten alkoi. Koko päivän on aurinko paistanut ja on saanut nauttia lämmöstä.
Aamu meni siivoillessa josta nautin kovastikkin. Kesäisin avaan ikkunoita ja kuuntelen jotain mielekästä musiikkia hääräillessäni. Olemme perheessä jo vuosia sitten löytäneet kivan tasapainon siivouksien kanssa. Monen monta vuotta parisuhdetyötä tehneenä olen huomannut että siivous nostattaa monen moisia tunteita ja on aika raskaana haasteena arjessa.Perherauha voi olla tipotiessään.
Meillä olemme oppineet jakamaan työt. Oikeastaan alun alkaen keskustelimme siitä mitä kumpikin meistä siivoamisella käsitti. Huomattiin että ajateltiin hieman erinlailla. Minulle siivous on puhtautta ja miehelleni se taas oli järjestystä. Hieman tietysti karrikoiden mutta siitä oli hyvä lähteä liikkeelle.
Nykyään jokaisella perheessämme on ne lempityöt jotka tekee. Vaikkakin minulla on kodinhoidossa päävastuu niin asioita tehdään paljon yhdessä. Ollaan huomattu että arjen keskellä on helppo osoittaa välittämistä ja rakkautta tekemällä niitä pieniä juttuja minkä tietää toisen arvostavan. Jälkikasvukin on ihanasti oppinut sen ja arvostaa sitä kovasti.
Ilman työtä ja vaivaa ei kitkattomaan arkeen pääse siinä joutuu itse tarkastelemaan asenteitaan ja muuttumaan ja sallia se myös toiselle.

Napsasin pari kuvaa aamulla; ylin on eteisestä. Käsi on malli omasta kädestäni. Vasen käsi oli mallina joten työ piti tehdä yhdellä kädellä.
Alempi kuva on keittiön ikkunalta. Tablettina käytän vanhoista pöytäliinoista ompelemia paloja.
Liinoissa jos sattuuu olemaan tahroja jotka ei poistu pesussa tai on reikiintynyt saa tällä tapaa uuden elämän. Vanha pellava kun on niin paljon laadukkaanpaa ja kauniimpaa kuin tänä päivänä tehty.
Tekstiilejä olen löytänyt paljon fasaanista mm  Dora Jungin suunnittelemia tekstiilejä olen sieltä löytänyt pilkka hintaan. Dora Jung eli 1906-1980 ja oli merkittävä tekstiilitaiteilija, suunnitteli useita eri malleja Tampellalle. Toki olen siellä löytänyt monen monen muunkin henkilön töitä.

Tunnustustuksen jakamiseen tarviten perheen atk tukihenkilöä ;) Ei meinaan totellut niitä paria keinoa joita olen oppinut.

Toivotan teille oikein mukavia kesäpäiviä ja kaunis kiitos kommenteista.
<3 marie

21 comments:

 1. Odotin kovasti ukkosilmaa, merkit olivat jo näkyvillä mutta ei tullutkaan, ehkä vielä on toivoa? Ukkonen puhdistaisi ilmaa...

  ReplyDelete
 2. Kauniita kuvia jälleen, sinulla on todella silmää kauneudelle!
  Siivous on todella monessa perheessä se kompastuskivi! Meillä remontista johtuen siivous on siirtynyt yksinomaa minulle. Lapset ovat onneksi jo siinä iässä että ovat suureksi avuksi nykään. Meillä on aina sunnuntaina siivouspäivä, sitten on hyvä aloittaa uusi viikko. Mutta kyllähän se on yhtä siivousta tämä suurperheen arki. Semmoista se vaan on.
  Ihanaa viikonlopun jatkoa teille!

  ReplyDelete
 3. Kauniita kuvia! Tosiaankin tuo siivous jakaa näkökulmia. Meillä homma toimii parhaiten, kun saan rauhassa siivoilla ja mies hoitaa lasta jossakin muualla sillä välin. Pidän siivoamisesta ja kaikenlainen polvillaan jynssäys antaa suuren tyydytyksen.

  Meilläkin kerää taivas sähköä. Katsotaan miten käy.

  ReplyDelete
 4. Ukkonen oli aika hurja ainakin meillä (asumme aika maalaismaisessa ympäristössä, vaikkakin pääkaupunkiseudulla). Kyllähän se ilmaa puhdisti, mutta hellettä tulee ikävä :)

  Kirjoitit kiinnostavasti ja hyvin kodinhoidon ja parisuhteen yhteenliittymästä; Arjen kitkaton sujuminen on tärkeää! Meillä jaamme kaikki kotityöt aika lailla puoliksi ja asiat ovat solahtaneet muottiinsa: Minä inhoan imuroimista ja silittämistä, joista mieheni pitää. Mieheni taas ei pidä tiskaamisesta eikä pölyjen pyyhkimisestä, joten ne lankeavat kuin luonnostaan minulle. Minäkin tykkään kuunnella mielestä musiikkia kotihommia tehdessä.

  Kerroit tekeväsi parisuhdetyötä. Se on todella arvokasta <3

  ReplyDelete
 5. Heissan! Pakkohan se on taas kertoa että kuvasi ovat taas niin upeita!!! Tykkään hurjasti katsella näitä!

  Siivousta yritämme myös mahdollisuuksien mukaan myös jakaa tasapuolisesti kaikille. Enimmäkseen kuitenkin tulee meikäläisen tehtyä, sillä viikkovapaallani (kiitos lyhennetyn työajan!!) saan usein hyvin siivottua. Minäkin laitan usein silloin mielimusiikit soimaan :) Poikia vaan saa vielä toisinaan patistaa oman huoneen siivoamisessa... Tiskikoneen tyhjennyksen tekevät jo onneksi mukisematta vuorotellen ;) On totta mitä kirjoitit että niillä pienillä jutuilla voi saada toiselle hyvän mielen :) Arjen keskellä se huomaavaisuus on tärkeää!
  Ihana myös tuo pöytäliina-tabletti vinkki!

  Ps. Kysyit siitä leveämmästä asetuksesta. Eli kokeilepa onko apua jos menet blogisi "Asetukset"-välilehteen. Sivun alalaidassa on kenttä, jonka nimi on Valitse tekstieditori, valitse vaihtoehto Päivitetty editori ja tallenna asetuksesi. Toivottavasti näistä ohjeista olisi apua :)

  Ihanaa pyhää huomiselle!

  ReplyDelete
 6. Salama iski meidän mäelle ja nyt naapurustossa palaa talo. En voi mennä nukkumaan, ajatukset pitää saada rauhoittumaan...taitaa mennä tovi täällä blogimaailmassa.
  Nuo pellavat ovat kauniita! Hyvä idea tehdä niistä tabletteja ja muita uusiokäsitöitä.
  Totta nuo arjen pienet jutut, niillä on iso merkitys!

  ReplyDelete
 7. Elsa ukonilma teki ilmasta ihanan raikkaan. Verhot hulmuaa ikkunan ollessa raollaan :)

  Piupau totta aina on jotain tekemistä jollain nurkalla... saatika sitten kun on remontti siivoustyöt moninkertaistuu. Toivottavasti ei ole pitkä ajanjakso vai onko remontista vielä paljon jäljellä?

  Emilia olen nauranut täällä kommentillesi. Tunnistin itseni niin selvästi kommentistasi.
  Nyt kun on tullut muutama vuosi lisää olen alkanut keksimään ja suosimaan kaikkea varrellista kun polvet ei enää kestä moista. Hammasharja on saanut pidemmät varret :)

  Lumiomena ukonilma oli raju rakeineen meitä jännitti että tulviiko kellari kun huomattiin ettei pihakaivot kyenneet poistamaan vettä.Onneksi selvittiin siltä osin kuivana.
  Suunnittelu ja jako kotitöissä tosiaan helpottaa arkea ja aikaa jää johonkin muuhunkin kivaan.
  Yksi vuosi mieheni yhdellä avioliittoleirin luennolla sanoi miehille että ajatelkaa asiaa siltä kantilta että jos asuisitte yksin joutuisitte tekemään kaiken siistin kodin eteen ja nyt tarvitsee vain tehdä pieni osa ;)
  Tehdään tosiaan parisuhdetyötä ja nautimme siitä kovasti :)

  -T Kiitos kun kävit kertomassa,arvostan palautettasi :) Tosiaan arjestahan se elämä suureltaosin koostuu ja se määrittelee elämisen laadun halusi tai ei. Kiitos neuvosta käyn kurkkaamassa :) Ihanaa pyhää myös teille sinne!!

  Omenaminttu tosi ikävä asia tuo tulipalo. Toivottavasti saivat sammutettua mahdollisimman pian. Ajatuksilla on tapana käydä ikävän asian sattuessa tilanne useaan kertaan läpi siinä ei tosiaan uni tule.Toivottavasti pääsit pian nukkumaan. Lämmin halaus sinulle H ystäväiseni <3
  Soitellaan!

  ReplyDelete
 8. Sinun blogisi on niin silmiä hyväilevän kaunis!Kävin taas täällä "lepäämässä"rauhoittavien värien maailmassa.Tuo siivouspohdinta lienee yhteistä meille perheellisille: )

  ReplyDelete
 9. Minusta sanoit hyvin tärkeän seikan siitä, että kunkin meistä tulee nähdä vaivaa omien asenteidensa muuttamiseen. Kun puolisoista kumpainenkin aidosti työstää omia asenteitaan, ollaan minustakin hyvällä pohjalla. Senkin olen huomannut, että kun haluaa huomioida ja opettelee huomioimaan toista, saa itsekin samaa hyvää osakseen. Arjen pienet hetket ovat arvokkaita, eikä huomioinnin tarvitse olla teatraalista tai suurta ollakseen arvokasta. Pienin eväin voi saada suurta onnellisuutta tulokseksi.
  Meillä on myös remontti meneillään ja siivousasiat on mietitty sen huomioiden. Nautin kyllä tosissani silloin, kun saan siivota ihan yksin ja rauhassa ja oikein perusteellisesti. En osaa aloittaa siivousta, jos on epäjärjestystä eli ensin pitää saada järkätä kasat ja sotkut kaappeihin ja paikoilleen :) Siinä kaikessa saa ajatuksensakin samalla järjestykseen ja puhtaassa kodissa on niin hyvä olla.
  Sinulle onnellisia hetkiä tähän pyhäiltaan.

  ReplyDelete
 10. Heissan taasen :)

  Pakko tulla kiittämään tuosta alla olevasta raparperihyveen ohjeesta! Keittelin just sosetta ja vatkasin valijavaahtoa. Mysliä paahtelin voin ja sokerin seassa pannulla... Kiitos kun olit laittanut ohjeen tänne toisten iloksi!!! Heti täytyi sitä kokeilla.
  Niin, ja jos sinua kiinnostaa katsella enemmän keramiikkaani, niin blogini sivureunasta kohta "keramiikkaa" voi käydä klikkaamassa :)

  Nyt tuota raparperiherkkua lähden kokoamaan annoskulhoihin :)

  ReplyDelete
 11. Maria kiva jos täällä on mahdollisuus lepäillä :)

  Anu siivoillessa tosiaan voi laittaa omia ajatuksiaan järjestykseen.Siistissä kodissa on kiva olla ja keksiä uusia ideoita. Tosiaan arjen huomioinnit on niitä elämän helmiä nauhaan.

  -T Kiva kun tulit uudestaan kurkkaamaan :) Mysli kuulostaa hyvältä täytyypä kokeilla. Käyn kurkkaamassa sivullasi ja kovasti kiinnostaa kauniit keramiikkatyösi :)

  ReplyDelete
 12. Hei
  Tulin ensimmäistä kertaa vierailulle ihastuttavaan blogiisi, kauniita kuvia ja herkullisia reseptejä...täytyykin heti kokeilla niitä...raparperiherkkua, persikkaherkkua...nam...
  Ihanaa kevään jatkoa sinulle.

  ReplyDelete
 13. Hei!
  Ja kiva että löysit puotiini, sillä nyt löysin minä sinun blogisi joka todella hurmasi! Tervetuloa saaristoon :-)

  ReplyDelete
 14. Kerrassaan hurmaavia kuvia! Kirjoitat kivasti tuosta kotitöiden jakamisesta. Luin juuri aamulla yhtä ammattiini liittyvää kirjaa, jossa nostettiin esiin perheiden hyvinvointia lisäävänä teemana kotitöiden tasapuolinen jakaantuminen =D

  ReplyDelete
 15. Kauniita kuvia. Minä odotin sitä ukkosilmaa, muttei se tullut. Olisin tykännyt. Minä olen järjestäjä.

  ReplyDelete
 16. Marika kiva kun kävit ja miellyit resepteihin :)
  Hyvää kevään jatkoa sinullekkin ja tervetuloa uudestaan :)

  Amalias hem kiitos tulen mielelläni käymään :) tutustuin jo saaristoon :)

  Hanni kotityöt tosiaan aiheuttaa paljon kitkaa perheissä. On kiva myös nähdä että asialle voi tehdä jotain. Palkitsevinta on se kun parit pääsevät asiassa eteenpäin :)

  Kirjailijatar harmi ukkonen raikastaa ilmaa kummasti.

  ReplyDelete
 17. Ihania kuvia! Miten kummassa olet pystynyt tekemään tuon käden yhdellä kädellä? Mitä materiaalia se on? Se on upea!
  Vanhemmiten nuo siivousasiat eivät ole enää niin tunteita nostattavia. Meillä mies hoitaa tiskit koneeseen ja pois ja laittaa ruuan. Minä pesen pyykin ja vähän siivoilen. Meillä käy siivooja joka toinen viikko.

  Mukavaa viikkoa sinulle!

  ReplyDelete
 18. Marie,

  Kuvasi ovat uskomattoman kauniita!! Nautin niistä niin! Puhuit viisaasti ja kauniisti. Huomaa, että olet asioita työstänyt. Se on aivan totta, että monesti juri siivous tuppaa olemaan se arjen kompastuskivi perheissä.
  Meillä minulla on siivouksen päävastuu, mutta koko perhe auttaa mahdollisuuksien mukaan.

  Ihanaa tätä viikkoa uudelle kivalle blogiystävälleni!:)

  ReplyDelete
 19. Ps. Piti vielä sanomani, että olet mahdottoman taitava!!! Tuo käsi on hienosti toteutettu!! Kuinka osasit sen tehdä yhdellä kädellä??? Wauuu!!!

  ReplyDelete
 20. Kiitos ja tervetuloa blogini lukijaksi.
  Sinulla on seesteinen ja kaunis blogi. Ruokakuvatkin olivat hurmaavia esim raparperipostauksessa.

  ReplyDelete
 21. Ulla-Kristiina ja Marge materiaali on rakusavea. Onneksi vasen käsi oli mallina ja oikealla sai työstää ;) Itseasiassa oli hyvä tehdä yhdellä kädellä niin ei tullut työstettyä liikaa vaan teki oleellisen tietenkin loppusilaukseen oli molemmat kädet käytettävissä :)

  Arleena kiitos, ihastuin blogisi kuviin ovat kauniita!

  ReplyDelete

Kaunis kiitos viestistäsi.